Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 september 2024

USA - i grunden etnicistiskt/rasistiskt eller humanistiskt och idédrivet?

I en debattartikel i DN fyller skribenterna i en bild som väl ingen missat. Att etnisk "bondmentalitet" som är rotat i vanan (7 generationer har brukat denna åker)  skär sig mot det intellektuella USA, som formulerat en idélära eller ideologi som landets fundament. Republikaner och Demokrater har med rätt eller orätt paxat på vardera ytterligheten.

Det här är som sagt så grundläggande "USA-kunskap" som DN gärna förmedlar eftersom Bonnier är samarbetspartner i det nya militariserade Sverige, en lydstat under USA. Det stora landets utveckling är nu av större intresse för svenska makthavare än någonsin. Hur många fler militärbaser kommer USA att vilja ha i framtiden? Från den amerikanska redneck-sidan är kristen fundamentalisttro på Harmageddon spikad ("drawing/thinking by numbers") och naturligtvis kommer USA att låta undergången ske någon annanstans än hemmavid.

Följande är inte första horoskopkommentaren, vissa har varit grundligare men här finns några nya vinklar.

Ambitiöst kolorerad karta från 2012.
Månen i Luft men folksjälen likväl inskränkt
och liknar 4e huset/Krabbans protektionism.
En tankens böjelse mot "vi är något speciellt" -
USA:s början och slut.

Märkligt nog är det den brittiska frimuraren Ebenezer Sibly som tillhandahållit uppgiften om USA:s födelsehoroskop (tropisk typ) så klart. (Ett antal frimurare fanns dem bland nationens fäder som formulerat tankarna om USA;s ideologi. I detta horoskop såg frimurarna tecken på USA:s kommande och storslagna roll i världen och såtillvida kanske kartan "slagit in". 

Men underligt nog kan man i horoskopet också se "den vita djävulens" fulla ondska, från slakten på ursprungsbefolkningen till den blodstörst och sent uppvaknade kolonialism (maskerad som handelsprojekt eller operationer för att säkra USA:s syn på "frihet" för deras handelsmanna-shamaner att ta över) som slutligen förskaffade USA dess siade "storhet".

Apropå norska prinsessan som kokat ihop ett avskyvärt produktifierat bröllop med sin lika vinstjagande fejk-shaman slår det mig att Jungfrun som "oskyddad" (stjärnan Spica tidigare kommenterad) bara är en av berättelserna som knutits till tecknet. Norge har sedan oljan befunnit sig i demonen Mammons grepp och det är helt rätt av kungahuset att fördriva sin vanartiga prinsessa, Norge har (via NATO) amerikaniserats alltför mycket och förlorat sin själ.

Ebenezer Siblys USA-horoskop bekräftar prinsessans närighet men kräver att man ser kartan som ett sammanhang. Blodtörstens och Naturens vampyriska överlevnadsdrift stiger i öster som ledande princip: Skorpionen. Men högre på himlen ligger 11e idealhuset och där ser man åkerbrukaren Jungfrun, en som sår för att skörda. Jungfruns tecken är lika solitärt som Skorpionen och till synes är Jord och Vatten en fungerande kombination (Märtha Louise och shamanen såg såå kära ut bedyrade alla medier). Jungfrun ger den perfekta ideologi för en Skorpion som är ett anti-tecken - det är helt negativt och villigt att gå över lik för att förlänga liv och position gentemot andra. 

Ändå noterade bloggen (först efter några år) att varje tecken som ascendent hamnar i anspänt läge med IDEOLOGIN. En tanke var det gamla bibelcitatet "anden är villig men köttet är svagt". Köttet är kroppen dvs. ascendenten eller som grekiska och indiska filosofer kallat "kombinatet", den "mixade själen" eller andra uttryck som indikerar grundsynen att en förkroppslig ande är en förorenad varelse (och härav den universella eller åtminstone utbredda misogynin där den biologiska kvinnan "Eva" lastades för att arten alls existerar, "nedlockad"från sin himmelska existensform - själen är rotad i Platons sk. Idévärld, männsikan är i sin essens ett intellektuellt medvetande, om än obegripligt för den förkrympta rest som återstår efter "mixen" eller "fallet".) 

Hur kan Skorpion-personlighetens ideologi (Jungfrun) störa den? Jo, för att Skorpionen bara lever för att förlänga fasen där individualitet måste övervinnas (universella Skytten står på tur - flytten till zodiakens "supraluära" våning) och att då likt den flitiga åkerbrukaren kämpa för en utdömd fas (det jordiska) förstärker bara det som ändå komma skall. Därför betonar inte indisk astrologi Skorpion/8e huset som en andlig symbolik. Ett nyfiket kikande in i mörkret (ockultism) för alla del, men Skytten är VERKLIG TRANSFORMATION OCH ETT RELLT MEDVETANDELYFT.

Ett bortglömt bibelcitat av Jesus illustrerar detta: "Jag säger er, spjärna inte emot det onda". Låt naturen ha sin gång, människans heroism kan ibland vara ett motspjärnande som tyder på oerhörd brist på insikt. USA är såldes potentiellt en nation för idioter som gör allt på fel sätt och den enkla amerikanen saknar verkligen omvärldsorientering. I så måtto tycks landets Skorpion-persona peka mot en grov natur som Trumps (Månen i Skorpionen och med problematiska sekundärbudskap som kräver obegåvade åhörare för att göra intryck). Dyra kostymer och guldhissar bara framhäver bristerna. (Tur att reinkarnationen är "open-ended", håller dörrar öppna. Även ett land kan återfödas.)

Ett annat perspektiv är att Skorpionens individualism in i döden gör ideal som åkerbrukaren (vars sådd/arbete kommer många till nytta) till ett problem. Skorpionen kan i riktigt outvecklade exemplar vara den absoluta själviskheten (en sida som märks också hos härskaren Mars). Låga exemplar representerar en så korttänk behovsorientering att den avskyr idealhuset över huvud taget. (Skorpionen som t.ex. sexbrottslingar och mördare, vilket det finns tecken på att den "lämpar" sig för. Vad om prinsessans shaman - Sol-Skorpion - och hans villighet att erbjuda "fallna" kvinnor vagineterapi? Nån mer som ser till vilka avgrundsdjup vissa förnuftsprinciper kan sänka sig? "Syndens lön är döden" tycks syfta på detta tecken och dess naturliga 8e hus)

Om luspanka bönder från gamla Europa förhärligades och syns i 11e ideologihuset (med varningar mellan raderna om ett kontraproduktivt ideal), se ingraveringen på Frihetsgudinnans bas; https://en.wikipedia.org/wiki/The_New_Colossus. Här nämns dessa trötta och svaga flyktingar från det vid tiden genomonda Europa - traumatiserat folk som tyvärr bar smittan vidare till Nya Världen. Det är Skorpionens "uppdrag" att trotsa dödens realitet som drev de fattiga att begå brotten mot  ursprungsbefolkningen. 

Feelgood-typen av astrologi nämner inte zodiaktecknens mörka sidor men för Jungfrun som ideal eller ideologi för dess antisociala och självtjänande sida. Samverkans Venus "faller" i detta tecken och dess härskare Merkurius ligger bakom GIRIGHETENS dödssynd. - exakt de sidor USA så tydligt visar via Sibly-kartans ideal. 

Hur kan frimurarna ha blundat för riskerna som så tydligt lyser fram? Var de vilseledda av den västerländska, tropiska zodiaken som kan ha givit en karta med andra betoningar? Enligt siderisk metod rymmer dessutom dåliga karmans 8e hus nationalkaraktären (Solen i ett limbo mellan död och nytt liv). I Tvillingarna ägs också Solen av den giriga handelsmannen Merkurius i sitt Luft-läge. Girighetens dödssynd sprids av USA över hela världen.

Luft - "frisjäl" - AIR MAIL! Enklaste typen av Tvillingarna brukade vara brevbäraren/postiljonen men nu har PostNord i Sverige havererat - allt fler av zodiakens symboler är ur funktion i detta land!


USA-kartan faller i delar som en schizoid varelse och i synnerhet Luft och Vatten tyder på att USA:s självlögn är till och med värre än plagiatören Sverige, Frimurarna kanske såg att USA skulle bli en dominant som tankeförmedlare men de hade inte vision nog att ana att det var krämaren av lägsta slag som skulle döma landet när dess storhet var över.

Den intellektuella delen av USA:s grund var som Sibly-kartan visar likväl en "lång dags färd mot natt" och dess storhet bara en fantasi som när Luftens intellektualitet är oren och besmittat av Vattnet/Naturns lägre målsättningar. Anden må vara villig men kroppsligheten övermannar de flesta. Människan är en dödlig varelse som inte ens når upp till daimonernas nivå och än mindre änglarnas.

*****

Tidigare nämnt. 

Siblys tropiska USA-karta diskuterades av en av de mest framstående brittiska astrologerna, Geoffrey Cornelius. Läst 2007 vittnade "The Moment of Astrology" (2003) om en intelligent astrolog som analyserade många udda ämnen ( hur kan horoskop fortsätta "verka" även sedan ägaren sedan länge avlidit),  att bloggarens astrologiintresse vaknade upp igen och snart nog följde "drömmen om flygvärdinnan" (tidigare beskriven) vilken avslöjade mitt sideriska horoskop även om jag inte fattade det på en gång...

https://mythcosmologysacred.com/geoffrey-cornelius-work/


Inga kommentarer: