Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 26 september 2024

Säkerhetens mästerdetektiver

https://www.dn.se/debatt/sverige-maste-vaga-sla-tillbaka-mot-iran/

Anfall är bästa försvar och några medlemmar ur Krigsvetenskapsakademin är av samma kynne som bloggaren, som nyss såg Strömmer som en utmärk krigare...i sin egen fantasi. Dessa fem är måna om att svensken ska kunna sova fredat invid sin trygghetsskapande nalle och framträder i DN med betydligt allvarligare tonläge än Sveriges politiker. 

Visserligen blev dessa myndiga män denna gång överlistade av Iran (kör i vind att de i efterhand tagit ett år på sig att identifierat sms-spammaren - det är svårt att veta vad som är information och propaganda när DN publicerar något), men det är ingen dålig salva de avlossar om behövliga åtgärder för det slappa Sverige med dess obefintliga gränser - fysiska eller i t.ex. internet-luften.

Eftersom Sverige kastat filosofi och högre betraktelser på soptippen, tycks det falla på Sideriska att emellanåt upprepa nationalkartans horribelt svaga gränsdragare Saturnus som därtill är fundamentet för hela det odemokratiska maktcentrum i Sverige-horoskopet: det femte "elithuset" som fordom tillhörde kungahusen innan de socialdemokraterna förvandlade detta till ett ställe där statsministern kunde ställa in sina fitness-redskap - fast de visste de inte 1974... 

 

Rekap: Nationens springande punkt är ett vittförgrenat komplex:

Saturnus försvagad eller t.om. "huvudlös" pga. Draksvansen och trots detta skick fundament till de rika och mäktiga (Jupiter och Solen). Pga Merkurius närvaro dras skadans båda sidor samman i ett våldsamt proportionslöst förlopp - de klassiska svenska dreven. Det råder "ömsesidig reception mellan Merkurius och den skadade Saturnus, inte att förglömma vad de verksamma illgörarna själva gör med informationsplaneten Merkrurius. Sverige kan vara västvärldens mest desinformaerade/lättlurade land!


För den här reprisen råkade de hellenistiska punkterna DAIMONEN och (den jordiska/materiella) LYCKAN stå påknäppta så varför inte en spekulativ karta för denna gång. Frågan är huruvida en nation är mer än en aggregation medborgare - har landet något verklig själ? Man skulle kunna använda dessa punkter med tanke på att den gamla grekiska filosofin är fylld av tankar på "själar inom själar".  Olyckligtvis representeras Daimonen av den verksamma illgöraren Jupiter, dvs landets Storfinans (eller om det är USA:s). Ett tydlig omen som förklarar varför "skendemokrati" förekommer i bloggens ordförråd.

När Månen normalt används som "folksjäl" är det bara platonismens mindre intressanta IRRATIONELLA FYSIKALISKA SJÄL som avses - det enda som ateistiska kulturer bryr sig om fostra medborgarna till och runt vilken fiktionen om landets demokrati kretsar (DEMOS = medborgarna = Månen/Massan). Men som bloggen ofta klargjort är det 5e husets Sol (statsministern) men främst Jupiter/Storfinansen som i själva verket sköter föreställningen.

*****

Som alltid hoppas bloggaren hitta någon intressant gruppering av astrologiska faktorer men går på pumpen direkt. Ett av namnen, en militärpsykolog, har vald den mörka sidan till den grad att han som enda undertecknare sett till att helt sopa bort sin identitet från nätet, förutom födelseåret (1979). Det skulle jag också göra med boktitlar som "Stridens psykologi konsten att döda och överleva" under bältet. Så vi får en liten kvadrat med dygnskartor att överblicka. Är detta en grupp med någon astrologisk synergi?

 


Övre vänstra: Anders Löfberg, brigadgeneral pensionerad

Övre högra: Patrik Fältström, datasnille, säkerhetsskyddschef

Lägre vänstra: Johan Wiktorin, vd för underrättelseföretag som hoppas tjäna stort på att politikerna hörsammar debattartikeln, Figurerade även kort i P1 Morgonradion

Lägre högra: Patrik Oksasen. Tidigare kommenterad (2 ggr) på bloggen som självutnämnd specialist

Ingen minns längre min redovisning från bloggens begynnelse av tankexperimentet av vilka tvättäkta svenska favoriter som först dök upp i minnet efter att ha konstaterat att Sverige enligt siderisk zodiak är ett Vattenbärarland. Fem eller om det var sex namn trillade fram men jag hade ingen aning om deras soltecken. Många datum hade sparats upp emot 15 år tidigare som tropiska kartor, innan jag ens kände till den sideriska zodiaken. 

ALLA visade sig osannolikt vara Sol-Vattenbärare och åren med Sideriska funnits har stärkt uppfattningen att det tyvärr korruptionsbenägna 5e huset i Vattenbärarens tecken både står för den kollektiva människans/svenskens välfärdstillväxt men också dess mygelmentalitet och vilja att berika sig själv. Sammanbrottet i korruption är den långsiktiga trenden. Nationella drag kommer och går över tid - ett nytt nationalhoroskop aktiverar nya teman och över tid märks förändringen i landet. Det krävs överkurs för att förstå hur "verksamma illgörare" som landets Sol och Jupiter inte är rättframma planeter utan alltid har dubbel agenda. Särskilt om nationen domineras så starkt av Luft-elementet som presenterar NARRATIV (luftslott) dagen lång.

Och här kommer nu ytterligare ett exempel på den svenska psykologiska sjukdomen (en följd av att landet saknar fungerande moral enligt hus 9). Av dessa 4 medlemmar av Krigsvetenskapsakademin som debatterar mer militanta tag mot omvärden drar Vattenbäraren uppmärksamheten till sig och bekräftar bloggens halvseriösa tips om att planera graviditeten så att barnets chans ökar att få tillhöra den svenska eliten och njuta av invandrarnas slit. 

För sjukan i nationen är denna: Vattenbäraren är ingen universalist i Sverigekartan utan bara en nationalist och det kollektiva zodiaktecknet beter sig i princip bara som ett femtehusgäng individualistiska LycksökarLejon som håller ihop via klassintresset: det är dessa som är svenskarna som HAR, att skilja från den återigen allt fattigare massan (Månen) som INGET HAR. Klasskillnaden i Sverige-kartan är ruskigt ful, men att upptäcka det och vägra välja fel, förvärarar åtminstone inte själens karma.

Bland yrken står 5e huset bl.a. för underhållningssektorn och det är inte underligt att Sveriges Nya Pengar eller Nya Elit är ointressanta underhållare, och influencers eller varför inte "app-tillverkare" - extremt fattiga barn av sin tid med ambitioneen "envar sin egen lejonkung" som nationalkartan avslöjar om landets förfall under senare årtionden.

Gruppens senior, brigadgenral Löfberg är den enda undviker den moderna svenska sjukdomen och är född helt utan betoning på Vattenbäraren.

Patrik Fältström, datasnillet, är intressant Månen i Lejonet reflekterar ibland ansenliga mängder information i psyket och här stärks den högpresterande typen av just Vattenbärarens härskare Saturnus (organisation) hemma i sitt positiva Luft-tecken. Essentiellt tillhörig Luft (som i filosofisk astrologi kan symbolisera platonismens gudomliga Intellekt är detta möjligen förnuftsplanetens bästa placering). Att datorteknikern graviterat mot militära frågor passar utmärkt med krigaren Mars invid Månen. 

Att detta är ett psyke som tänker HÅRT är en enkel gissning och oppositionen med den långvariga Saturnus ger oerhörda tanke-sessions. Som enkel programmare i internets barndom redan "slet" Månen opposit Saturnus när jag som omskolad via en ytlig datakurs 6-7 timmar långa pass utan paus. 

Saturnus står alltid för hårt och genuint arbete, jupiterianer är ofta ärvda pengar och det lätta livet. Eller också ytliga chanstagare och spelare.

Hade turen att få jobb direkt men nivån var flera gånger högre än Arbetsförmedlingens upphandlade datakurs låtit förstå. Men tjugo år med västastrologi hade grundat och Platon hade rätt och himlastudier och det "avklarnade sinnet" - utan studiet av Himmelens strukturer eldprovet varit övermäktigt.

Johan Wiktorin som vill sälja sitt företags "hårdare tag"via debattartikeln är "hyper-saturnier". Inte bara är även här Saturnus i sitt luftiga hemmatecken utan dessutom Mån-psyket (Månen i Luft ger intellektuella fördelar) och precis som hos Fältström en Mars som vitaliserar måntecknet och gör valet av den mörka sidan enkelt för dessa män. (Den mest bråkiga och krigshetsande av alla författare var Shakespeare under hans verkliga namn Edward de Vere, född till av Englands äldsta franskättade adelssläkter. Solen i martiala Väduren och Månen MED Mars i Vattenbäraren. En passande figur i detta gäng av militärrelaterat folk...

Patrik Oksanen, slutligen, prickar också in en verkligt tydlig Vattenbärare via Solen och den mindre betydelsefulla Venus i samma tecken. Efter att intellektets Merkurius lämnat Vattenbäraren med bara en grad har även Indien en minoritet som likt väst anser att föregående tecken dröjer kvar men kan bli svårbedömda. Särskild här när intellektet är av det är medan Luft passar planeten utmärkt medan efterföljande Vatten dyker in i fantasi eller föreställning och i svåra fall kan bli passar bättre som författare än om analytiker. 

Majoritetsuppfattningen i Indien tycks vara att systemets gränser är absoluta och att Merkurius här har tagit ett "kvantsprång" och verkar med tonvikt på en annan ontologisk ordning. Den har i själva verket "fallit" från en högre till en lägre verklighet. 

Jämför AVASHTA-doktrinen där en planet i Jord eller Vatten (den negativa polariteten) "åldras baklänges" i den lägre världen, i den Natur människans själ aldrig var avsedd för, även om de gamla grekerna tvistade om nedstigande så lågt som till Jorden var nödvändig eller mer i linje med Adam & Evas syndafall / fördrivning från Paradiset eller Venus som judiska lärde såg som den sanna människans hemvist och förmodligen förklaringen att själen ses som feminin.)

Det är värt att notera att det debattartikeln i DN sysslar med är på en så låg medvetandenivå ("sekventiellt/diakroniskt intellekt) att den knappt registrerar i den välutvecklade och på många sätt besläktade grekiska och indiska världsbilden där shamaniska gåvor och rishis definieras av själens högre natur som i extremläget övergår i gudomlig samtidighet. Tankar och insikter startar och fullbordas utanför tiden. Vad har dessa höga väsen för behov av människobarnens larvande? 

I princip alla det mänskliga medvetandets fakulteter finns också i djurens värld och dessa har bara irrationella själar, förbrukningssjälar som inte följer med den rationella själen efter detta liv. För den som fattat detta slutar genast leka krig och börjar studera filosofi. Bara det studiet gav själen (i dess rationella aspekt) bonuspoäng och "frivarv" (eller total förlossning) från Naturen eller Kretsloppet. 

Det är förstås en udda tanke för den naturälskande svensken som knappt inte tänkt en filosofisk tanke sedan sitt tidigare liv som rövarviking och i sin mytolog hade kvar en del "iranska" föreställningar från den tid de själva äventyrade sig mot högan nord efter senaste istiden...


Inga kommentarer: