Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 september 2024

Diddy Puff Puff och hans homovåldtäkt (ekon av uttjänta identiteter)

https://www.expressen.se/noje/diddy-doms-att-betala-miljardskadestand/

Nyheten är osmaklig men astrologiskt blir frågan om man ska vinkla den som två typer av störningar i kombination - kärleken till pengar med samtidigt identitetsproblem eller strikt astrologiskt - mot den mentala obalans som jag sett tillräckligt många gånger med Ego-Väduren och Tvåsamhets-Vågen hotar med. 

Det är en tydligen övertaggad kombination som dock också kan producerad otroligt skarpa sinnen. Den danska EU-kommissionären helt nyligen var uppenbarligen en väldigt skarp kvinna, så det är passande att medaljens baksida strax får en sensationsrubrik.

Doah Diddy Diddy gjorde visserligen en rolig insats som skitstövel till skivbolagsdirektör som snedtänder på droger i filmen "Get Him To The Greek". Hans välfyllda Vågens tecken drar ofta mot musik och t.o.m. ett mått av humor vilken den åldrande actionhjälten Dolph Lundgren (Våg) börjat uppvisa i de allt sämre filmer f.d. muskelbyggare är hänvisade till. (Humor tycks komma sent eftersom Vågen primärt står för harmoni med den andra och mycket humor kommer av distans till sig själv, vilket inte är Vågens "primära grej".)

Sean Combs karta har aldrig kommenterats trots att han varit stor, vilket säger något om hur ointressant han och hans olika verksamheter varit för bloggaren. Inget klockslag men långt mindre gynnsam ELD än hos EU-kommissionären.

Månen "tänder" på män om man ska tolka Lejonet som man och dessutom göra det för lätt för sig. Månen i Lejonet har ingen sådan tradition. Däremot finns den undertryckande eller rent huvudlösa södra månnoden nära Månen och här finns något "undertryckt" - kanske något "i garderoben". Såg en intervju i en pratshow en gång och något mer neurotiskt, vaksamt och intressant har jag aldrig sett. Han klarade inte att bli intervjuad av en direkt och rapp (vit) programledare.

Och Lejonpsykets Måne får ingen hjälp av Våg-solen som sägs "fallen" och svag i tecknet. Eftersom Solen anses "upphöjd" och fylld av självtillit i Vågens motsats Vågen ges indikationen att det är Solen i Vågen som kommit på talesättet "att ensam är svag", men det stämmer inte. Faktum är att Solen i Väduren kan vara mer försagd, speciellt om härskaren Mars är placerad för en mer timid Vädur, faktiskt lite av ett blygt barn.

Rapparen har dock en problematisk Våg-sol som är fixerad vid sin planetära fiende Saturnus mittöver, i Väduren. Och i Väduren anses också Saturnus lida sitt fall, vilket med soltecknets ägare Venus i Jungfrun betyder att flera kringbudskap kring den hjältemodige (Solen) inte alls är en hjälte utan kanske t.o.m. ett räddhågset kryp som tar till metoder ...

Det hans undertryckta känsloliv (Månen+noden Ketu) nu halvt om halvt ändå förnimmer är : manlig sexualitet Mars som här står stark i häradspåsättaren Stenbocken (ett brutalare än normalt tecken sexuellt). Använder man doktrinen om planetens verksamma natur även med en månascendent, blir manlig sexualitet något artisten antingen fruktar, finner en olycka eller en ren fiende. Sjätte huset är kanske det olyckligaste huset i indisk astrologi eftersom 8e dödshuset normalt är kvickt överstökad och 12e huset står för dårhus och terminalvård och andra sektorer där "livet där ute" ändå är överspelat.

6e huset kan däremot vara segdragna problem som förr, när träldom varade hela det verksamma livet. Här alltså en svår allmän emotionell blockering som tycks bli intensiv i linje med "icke-kontaktens" aspekt mellan 1a och 6e huset (det s.k. 6/8-förhållandet mellan två kroppar). 

Hinduernas traditionsblandning avslöjas genom att just Mars i 6e också har är en problemaspekt enligt den andra typen av aspekt där planeten på vanligt indiskt vis bara blickar framåt i zodiaken och här utlöser 210-graders vinkeln i riktning mot ascendenten som här alltså bara är en månascendent. Jag vet inte hur man ska hantera specialfall som när olycksbringaren Mars i princip angriper det egna psyket med två snarlika varianter. (Har tidigare misstänkt att detta är en gammal traditionsblandning som blivit kvar utan att få någon lösning. Ingen indisk blogg jag sett har kommenterat saken.)

Diddys födelsedag var verkligen inte lyckad för just som punkten var satt ser jag att de båda naturliga illgörarna bekämpar varandra med varsin specialaspekt: Mars kastar sin hårda 90-gradare mot Saturnus händelsevis Mars-kontrollerade tecken och Saturnus själv förvärrar genom sin långa 270-graders kontrollambition som söker hålla Mars i schack. Horoskopet är helt enkelt rejält snurrigt i frågan om maskulin sexualitet. Minns att identitetens Sol står i Vågen men Venus är "fallen". 

Så Diddy är i själ och hjärta en kvinna som blivit återfödd men och med en grovhet som inte står burdusa mäns efter? Är våldta och tvinga sig på den här förklädda "kvinnosjälens" måtto?

Eller är han så förvirrad att han inte kan göra rationella val alls, är en "bi-sexuell" själ som helt styrs av störningar i den irrationella själ de gamla grekerna grubblade över.

Utvikning. Det antika Athens homo-mode - en social sjukdom - gav inte tänkarna någon ro men som tänkare behandlade de frågan intelligent och inte som i dagens rotslösa Väst. Här är det ett mode att hålla på allas rätt att vara identitetsförvirrade i tron om att naturen saknar inbyggda regler av moralisk art (detta vansinne började vid "Upplysningen" där verkligheten måste vara mätbar - själen undanröjdes eftersom den inte gick att mäta och väga. Här började västerlänningen regrediera och bli något mindre än en människa. Minns att den hinduiska astrologin kopplat mänskligheten till Luft, men då tänkt de sig knappast Luft som den i det moderna Sverige-horoskopet.

Sverige har kommit lång i denna västlig sjukdom förorsakad av ateismens /  naturalismens maligna försök att eliminera både filosofi. Som känt visar kartan hur klent Sveriges 9e filosofi- och religionshus är, och då inte bara i jämförelse med 5e underhållnings- och nöjeshuset. Svenskarna är offer för Marknaden som hjälper till med identitetsförförelsen och -förstörelsen, för med åttioelva olika kön finns oändliga möjligheter att skapa nya produktvarianter. "Tillväxt" Stat och kommun är med på hela tragedin - se Prideflaggorna varje år. 

Att medborgaren åtnjuter "religionsfrihet" är en annan av statens bluffar jämte den att "all makt utgår från folket". Var var den makten att välja om vi åter skulle degradera till en krigförande våldsnation under NATO-flagg? Så när samma stat angriper islam i Sverige vis rasistregeringen Kristersson och hur ingen religion med socialt program som utmanar "Socialstyrelsens" mirakelmän är välkommen här, vad är då den svenska religionsfriheten värd? Landet liknar mer en toppstyrd diktatur.

Med reinkarnationsforskningens rön, de som nu finns, kan "hetsiga" eller "hastiga" återfödelser ge ekon från en tidigare personlighet. Eller flera - barnpsykologen Ian Stevenson hittade under sina trettio år en flicka i bortre Asien som hade ett glasklart minne och där hon kunde återge minnen från flera tidigare personligheter! Jag vet inte om Stevensons team lyckades belägga fler än det senaste.  Puffy kan vara en med multipla kvardröjande personlighetsnivåer och dessutom bara nödtorftigt integrerade (han har dock tjänat mycket pengar).

https://med.virginia.edu/perceptual-studies/book-publication/ian-stevenson-and-cases-of-the-reincarnation-type/

Jag misstänker med ett livs intresse (med början runt sex) för egna drömmar och varsel - inte alltför många - att olika tidigare liv/personer kan leda i olika frågor. 

Jag tror ett noggrant studium av vilka planeter äger vilka hus de äger (alt. befinner sig i) kan ge viss insikt "på typ-nivå" och kanske t.o.m. utlösa drömmar som avslöjar "vem" som ligger bakom vissa atypiska beteenden ("Satan made me do it" som lustigkurrar i tv-showen Saturday Night Live en gång hade roligt på fundamentalistkristnas bekostnad). Undantaget om man är en av de sovande själarna som kommer att börja reda ut de Stora Frågorna i ett kommande liv. Själen är inte en filosof i varje människokropp.


Inga kommentarer: