Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 september 2024

Expressens Karin Pihl,. troligen ännu en rättrådig och vass fullmåne mellan Vädur/Våg

Jag hoppas Pihls födelsedag är korrekt eftersom hon uppvisar alla tecken för Vågens rättvisepatos plus Vädurens mod. Flera med den axeln har nyligen dykt upp och den danska EU-kommissionären som fläskade till Apple och Google var den bästa fullmåne jag reagerat på. Obalanserade egocentriker tillhör en låg variant, bättre utbildat folk verkar producera den nobla krigaren. Karin Pihl har sedan årets början frambringat en ström bra och skarpa texter och ännu en gång avhandlar hon bankrötan i Sverige, apropå fängelsedomen mot Birgitte Bonnesen.

Den oärliga bankdirekHon har kommenterats tidigare men nytt är att hon lyfter fram rötan hos nye Riksbankschefen Erik Thedéeen, som i sin tidigare befattning som generaldirektör för Finansinspektionen förhalade myglet med den klassiska svenska "här har vi minsann ingen koruption" - Pihls text är verkligen orädd. Och när han bekände färg, påminner hon, blev straffavgiften bara fickpengar jämfört med vad USA:s finansdepartement krävde av Danske Bank.

https://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/swedbank-har--skamt-ut-sverige/

Nya riksbankchefen har också fått några rader, men nytt är att han visar sig vara "astro-släkt" med Bonnesen - De har båda Sol och Måne i makttecknen Lejonet och Stenbocken men de stora ljusen har bytt plats med varandra. Ger kombinationen för mycket makthunger? Eller är det först när makten uppnåtts som mixen urartar till onda och självtjänande individer?

"Eld och Jord-krig" skapar typen som inte backar en cm utan framhärdar i lögn om de har något att försvara

 


Maktlöst och ordinärt folk kanske lever småturbulenta liv med dispyter och auktoritetskrig och bara hos verkligt låga typer urarta till våld (Stenbocken har en våldsnatur och Lejonet kräver respekt, så våldsamma relationer kan vara vanliga, särskilt i det dekadenta Sverige på "Månens folkliga sida".). 

Men med rejäl makt kanske båda de här bankmänniskornas "6/8 förhållande" är typiskt för en djupare och mer kriminell typ. Eld är passionerad  men om även Jord lider av ha-begär uppstår den onda kapitalisten som tjänar sitt eget folk, eliten. Fysiskt våld ersätts av storlögnare och bedragare..

Noterar att Thedéen och Bonnesen båda har den stora rikedomens Jupiter i den GIRIGAS NATURENS element Vatten. Marknad och bank har bloggen länge kopplas till den vegetativa principens naturliga begär och bortglömde svenske diktaren och tjänstemannen Ragnar Thoursie skrev om trädens grönska som han såg som emblematisk för Naturens girighet. Han var kristen och givet den "fallna" Månen i Skorpion-Vatten tillsammans med överdriftens Demon (Rahu) samt tillväxtens Jupiter i Naturens Krabb- Vatten kan man ana hans förmodligen väldigt motsägelsefulla valuering av "den feminina Naturen". (Månen i Skorpionen kan blir väldigt sexualfientliga trots västtraditionens perverterade myt. alltsedan 1960-talet)

Fallen Måne och därtill Demonen (Rahu) i samma naturfientliga omen

I ett tidigt bloggtest av en begärets Måne hos VD-typer visade sig i Fiskarna ta ledningen (det blev aldrig något uppföljningstest).

 Kanske krystat förklarade jag detta som en psykologisk motreaktion. Fiskarna är den världsliga förlustens tecken men kanhända drivs låga själar att kämpa dubbelt för att neutralisera en djup fruktan om obestånd De får inte nog i impulsen att samla världslig rikedom, de överpresterar eftersom Naturen är oren i vissa Vatten-horoskop (men briljant och ren i andra). Alltid samma problem att förutspå verkshöjden....

Annat synsätt: de 270 kartorna delas på

88 Vatten

66  Luft

61 Eld

55 Jord

Jord representerar materialism men är samtidigt ett passivt element, vilket rimmar med bottennoteringen. Testets rekordlåga 11 st Mån-Stenbocken tycks dock rimma illa med hungriga bankcheter men Stenbocken är ett otroligt smart tecken och vad hur man döljer sig. Som resursägandets tredje tecken kan Stenbocken representera "gamla pengar" med dess förmåga att flyga under radarn.. Det kan också vara Stenbockens berömda långsiktighet som gör dem immuna från den typiska klipparen (Jupiter),

Att Mån-Krabban totalt är tvåa efter Fiskarna rimmar också med begärets element (testet innefattade styrelsehäckar  utöver VD:a, dvs parasiter som vill åt Jupiters lätta pengar.)

Inga kommentarer: