Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 september 2024

Den frihetlige Jönsson, precis men socialiserad till materialism


En "frihetlig" dvs borgerlig debattör anklagade i tidigare i år vänstern för "hat" - det beprövade tricket "anfall är bästa försvar. Jag tänkte skriva något om den förvisso intressanta födelsehimmelen men tappade orken. Nu visar sig Henrik Jönsson skriva en dödsruna över Northvolt och dessutom detaljerat peka ut inte minst "vänsterpampar" som köpt in sig som delägare i detta humbug-projekt som den här minibloggen hånade från första början (norrländska slaverifabriker) - dessa "profetior" har från i år visat sig sannare är någon kunde tro. (https://siderisk.blogspot.com/2024/06/oro-i-batterihelvetet-skelleftea.html)

https://www.expressen.se/debatt/alla-drogs-med-i-fantasin--om-det-grona-norrland/

Det är helt klart att Jönsson har skärpa och utan störningar från kaptialismens obsoleta världsbild förmodligen kapabel till extrem klarsynthet. Kanske kandidat till Platons Högsta Råd av visa människor som han tänkte sig som kärna i statsskicket. Både han och mästaren Sokrates ogillade demokratin för dess odugliga karaktär. (Idel människor proppfulla av doxa - åsikter - och ingen med verklig kunskap - se och jämför galningarna i regeringen Kristersson.)

En framliden släkten tillbringade lång tid av sitt liv som oansenlig butikschef  i en fotobutik och han påminde om hyperkritiska Henrik Jönsson, men den "frihetligas" sol- och måntecken var omkastade: Han styrde med mild järnhand över sin butik och kritiserade allt från prislappar till ... annat smått och gott. Solen i detaljfixerade Jungfrun och reflektionen från Månen i Vattenbäraren visar att han riktade in sig på småsaker medan den vidsynta Vattenbäraren (intellektuella konceptioner, ideologer, övergripande grepp) gav ett sinne redo att angripa många skilda ämnen och alltid på detaljnivå... En på många sätt jobbig hemdespot med anmärkningar på minsta detalj. 

Sol och Måne understryker Jord och Luft som påminner om torr och jordnära tankefömåga, detta är inte en andlig kombination utan en perfekt socialiserad svensk med blick för det praktiska i vardagen. (Vattenbärarens Luft  kan i opposition med Lejon-Eld "lyfta" blicken över det jordiska och på bloggen kallas axeln "kosmologisk"- en Sol i centrum av världsrymden för tankarna till sinnevärldens kopia av Det Ena som speglar sig i Intellektet - det gudomligas två sidor. Livet på jorden är verkligen ett liv på botten av tillvaron och hur det blev så är antingen (grekerna) "nedstigandets nödvändighet" eller den kända orientaliska berättelsen om att Adam och Eva själva bröt mot reglerna.,)

Expressen-skribenten Jönssons Sol-Vattuman och Mån-Jungfru är kanske intressantare eftersom Solen tar det stora greppet - Luft-konceptioner - medan sinnelaget tjänar med precisa närbilder. Samma rationella och snusförnuftiga elementkombination. 

Dessutom kan man gratulera till en födelse efter att nationalhoroskopet och dess skadade analytiker och gränsdragare Saturnus befriats från den halshuggna demonen Ketu. Utifrån månascendenten ser det visserligen ut som en mini-Hitler eller Napoleon att lunärt fantasisera om egen makt (hus 10) på detta sätt, men fri från månnoden är Saturnus i Luft-Tvillingarna en bra placering som kan bedöma gränsövertramp.

Tyvärr motverkas Saturnus av fiendeetemat - se artikeln där denna skåning med illa dolt sossehat (från tidigare i år?)  detaljerar namnen på alla de som vinstlystet köpte in sig i Northvolt. (Även högerfolk.) 

Många gånger är ett aktivt sjätte självhat inom personligheten till men projicerat på någon annan. Här går han längre än till att raljera över uppflyttning till Norrland av slavarbetskraft i batterifabriker sin vilket bloggen fantiserat om i några år. Faktum är att han förtydligar denna mardrömsbild. Är fiendehuset i vissa fall korrekt och inte enbart projektioner? För det krävs nog klockslag - detta är dock bara en subjektiv sinnelagskarta...

 

Den indiska Samkhya-kosmologin måste ha varit tidig och påverkade säkert de tidiga grekiska naturfilosoferna som tvistade om "luft" eller "eld" var skapelsens grundprincip. Tyvärr var hinduernas inte mycket till historiker och den verkliga åldern på deras tankar närmast omöjliga att lista ut. 

Men deras syn på den fem elementen och dess bakomliggande fem "subtila elementet" är otroligt lika tankar hos grekerna som också - fast flera hundra år senare - spekulerade över elementens yttre och inre sida. Elementen har också själar sade nyplatonisterna i Väst och redan Platon 5-600 år tidigare hade placerat elementen bland den högre verklighetens Former eller Idéer. 

Med Idéer avsåg Platons levande väsen och även människan är ett hopkok av idéer eller "förnuftsprinciper" som byggs upp och bryts ned. Vad av människosjälen som överlevde jordelivet hade många svar. Vissa i väst menade att enbart den Rationella Själen var evig medan några var så hoppfulla att även den djuriska Irrationella Själen hade del i evigheten, men NEDMONTERAD i de beståndsdelar planetkretsarna bidragit med vid nedstigandet i jordens medvetandenivå. 

Att den irrationella själen återgår till Universum läste jag häromdagen i den glömda platonisten Iamblikos men är exakt den bloggspekulation som för några veckor sedan sökte förstå hur andras själsliga "likdelar" kan återkallas av vem som helst vida den det påhittade ordet "akasha-krönikan" (myntades i Väst men har en snarlik parallell i Indien). Jordmänniskans MINNE kan återkalla delar från den avlagda irrationella själen (hela sinnesmänniskan) och den vägen skaffa sig inblickar i andras livsöden. (Bloggaren har ett litet antal sådana återkallade minnen, allt från enstaka episoder till återkommande drömmar.)

Jönssons karta indikerar ett tidigare skede i Samkhyas skapelseprocess och med grekisk terminologi tillhör detta stycke tid en "lätt" och "hög" skapelseordning: "återvändandets", Sattva guna eller Ljusets kvalitet. Det märks i hans text även om en astrologisk tolkning knappast missar smutsfläcken i Mörkrets kvalitet som väl förklarar att han skrivit en text om vänsterns hat. En Måne i Jungfrun är så kritisk att den är värre än de flesta om den halkar in en borgerlig världsbild. 

Zodiaken är så konstruerad att den ställer den stora massan (Vattenbäraren) mot den vettskrämda åkerbrukaren som alltid vaktar sina marker mot den "onda" massan. Jungfrun är Olyckas tecken i antik zodiaken och kan i modern tid liknas vid vanlig kälkborgerlighet. Undantaget serviceyrken på samhällsbotten är den gamla innebörden Träl alltjämt gäller i Sverige med dess mest duperade underklass i västvärlden. (Sverige byggde sin nation på slavhandel och det ödet förföljer det alltjämt.)

Den borgerliga lusten att hålla sig med slavar noterades redan då Reinfeldt var statsminister och hans födelsetidsbaserade Jungfruascendent fyllde 6e fiendehuset med den sociala och sällskapliga och kollektivt medvetna människans tecken Vattenbäraren Och dessutom  via den ideologiska och principiella Saturnus i hemmaläge. Vilket socialisthat hos denne Reinfeldt! Här är man ljusår och skapdelsordningar från änglar andra högre intelligenser. Vattenbäraren kan representera vilken art som helst och ett otal mänskliga nivåer.

Jönssons Sol i fiendehuset är bara aningen bättre än Reinfeldts Saturnus som ärkefienden eftersom Solen är själens allmänna symbol (atman) och det är därför självhat som driver Jönsson även om det skulle behövas djuppsykologi föra att gräva fram i vilket liv hans själ började gå så snett att Ljuset i kartan är skadat. 

(Reinfeldts Saturnus i härskarläge i 6e illustrerar som värst en satanist, en direkt Guds fiende och i det horoskopet är också hans "högsta goda" den verksamt ond rikemanselits Jupiter. Snacka om att Sverige fick vad de förtjänade under de borgerliga åren. Landets nuvarande sönderfall startade där. Utvalda själar för såväl ont som gott återföds. Detta har Väst sopat under maten eftersom det krävs förmågor för att skapa goda kulturer men vilka skitstövlar som helst kan hojta "demokrati" och i lönndom förstöra ett helt land.)

Men i fråga om Northvolt ser man att Ljuset alltjämt fungerar ibland. Texten klingar sant i bloggarens öron! Att bara nämner föga illustra högersossar bland delägarna som Thomas Östros och Anders Sundström.

Östros kommenterades långt tillbaka och Eld/Jord-kriget i horoskopet ger en rätt otäck materialism via mixen Stenbocken och Skorpionen, en rå och materiellt orienterat typ som påminner om att socialdemokratins partihoroskop går tillbaka till den verkligt Fattiga Svenskens förhållande och därmed är smått tragiskt. Stora delar av befolkningen utvecklas inte bortom materialistiska betraktelser...

Orange Passion dominerar - men ligger begärets Månen i 2a ekonomihuset?

Anders Sundström, diverse ministerposter i det förflutna och skammens skam: styrelseordförande i en storbank, har aldrig fått födelsedagen kommenterad, trots att han höjde sin lön på girigbutikens sätt 2014.

Till och med dygnet enbart visar sig svårbedömt. Månascendenten är osäker vid lunch. Lejonet eller den inte helt fördelaktiga konjunktionen mellan begärens Måne och ägandehungern Saturnus i "räknenissiga" Jungfrun. Den kombinationen kunde ge penningfixering.

Ett är säkert: Passionens kvalitet dominerar stort (stor kvadrat) och låga typer  har mer passion för Mörkret. Det här dygnet har antingen några få timmar då begärets Måne är den mer precisa själsindikatorn (Atma Karaka) eller Demonen (norra månnoden) sin dessutom står i 6e fiendehuset vilket rimmar med det dåliga eftermäle den här mannen skapat sig. Demonen/Rahu i Ljusets kvalitet är också här en signal om falskt Ljus, för att inte tala om att den begärsfyllda Sol-Krabban blir ett förlustomen i 12e i den händelse att månascendenten är Lejonet. Ett hopplöst horoskop att tolka förutan klockslag. Men potentiella problem anas.

Det vore enögt att tro att t.ex. den "verksamt goda" Jupiter i 9e ("mitt högsta goda") kunde återställa ordningen.

Några kartor som påminner om hur mixade de flesta horoskop är och att både gott och outvecklat gott samexisterar hos de flesta.

PS. Händelsevis ägnades socialdmokratins partihoroskop en kommentar igår och idag ser jag att Månen och Saturnus samlas i Vattenbäraren (Sverige i kvadrat) samtidigt som Solen når Jungfrun - som "husdiktatorn" ovan, en klassisk mismatch som kräver skicklighet för att få någon synergi ur.

 

Inga kommentarer: