Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 juni 2024

Expressens politiska svammel

Försöker läsa Expressens politiska chefredaktörs "förklaring" av var SD står.

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sd-vill-inte-gora-slut-med-putins-natkrigare/

Antingen har jag vaknat på fel sida eller också är journalistens psyke på bristningsgränsen till överlastning. En rörig informationssvada som t.o.m. får den här TEKNISKA astro-bloggens försök att kombinera en berättelse med dess tekniska underbyggnad att framstå som glasklar. 

Den som ändå söker följa Kronqvist framställning finner borgerlighetens sedvanliga mix av propaganda och numera fascistoida "den enda vägen" (det finns bara en korrekt förståelse enligt Kronqvist, den han försöker men misslyckas presentera). 

Och så detta skryt om medarbetaren David Baas journalistiskt mediokra rabblande nyligen: hans enda insats var att ha hittat ett gäng 10 år gamla SD-texter på sociala medier som var ryssvänliga. Detta kunde Sideriska förstå och enkelt förklara med "trollets", en exilryss känslor av att inte höra hemma i ett alltmer russofobiskt Sverige. I skenet av en tillräcklig djup förståelse av SD:arens existentiella situation framstår snaras Baas som en talanglös mobbare, nu försvarad och hyllad av sin redaktör...

 Troll med omständigheter och hans mobbare / Mer om landets utförsäljning till USA

(I slutet av sin undersökning kommer Kronqvist fram till samma slutsats som han kan ha snappat upp från denna blogg, men psykologiskt blind ger han en annan förklaring: "Man får ursäkta honom om han hade svårt att uppfatta partilinjen...")

Ett enda inlägg från förra året har den politiska chefredaktören förärats - Den nödige ledarskribenten - och jag upptäcker att jag fastnade i hans text även då: Kronqvist är überteknisk trasselmakare som inte når ut alls, förmodligen för att han skriver bortom sin egen kompetens och med nöd lyckas hålla ihop alla trådar. Han påminner om den oläsbara fd publishern Matsson på tidningen. För mycket Jord och Vatten - en lervälling till faktaflöda. 

Kronqvists "döende" Sol i slutat av Lejonet har jag mött i andra mindre chefssammanhang där överblicken och helhetsgreppet sviktat vilket vållat dessa personer svårigheter i sina ledarbefattningar. Nu kan alltid andra faktorer ta över från en sviktande Sol men i brist på känd födelsetid lyser den "döda" Solen som ett potentiellt problem med förmågan att lysa klart och åskådliggöra ("det dunkelt tänkta...")

Men här vill jag peka på en annan problematisk signatur som kan påverka den kognitiva förmågan och påföljande uttryckskraft. Det är en återkommande "borgerlig signatur" som bygger på att Krabban är borgerlighetens skyddande stadsmur eller det ägna Hemmets trygga väggar. 

Trots reviret är tryggheten i den livsstil man övertagit från barndomshemmet hotad när Olyckan (Mars) redan tagit sig in i revirtecknet Krabban och än värre blir det när Mars riktar sin 90-gradarare mot den psykiska balansen i intellektuella Luft-elementet. Denna försvagade Mars i Vatten är inte alls övertygande som kommunikatör och mängder av dataplotter i detaljerade Jungfrun förstärker det intrycket. 

Jag har mött andra exemplar av denna Mars/Venus-aspekt som lett till upprepade skilsmässor och omgiften (Vågen=partnerskap) och en uppenbar störning ur det irrationella och instinktiva Vattnet och hur en djupt orolig människa saknar smidig social kommunikation - vilket om något Venus-hemma-i-Vågen borde teckna. Krabban sluter sig och Vågen samspelar illa med motparten.

Disharmonin mellan Krabba/Våg påpekades så ofta i samband med dåvarande statsminister Reinfeldt att jag känner leda i händerna av att förklara "syndromet" ännu en gång... (Rekap: Vatten indikerar fixerade åsikter som satt sig på instinktsnivå och Luft fungerar därefter inte som fritt intellekt utan tjänar nu fixeringarna med efterrationaliseringar - väldigt vanligt "syndrom" som finns i flera astrologiska varianter.)

Bloggaren har själv en svag Sol i sin karta och känner därför så väl igen Kronqvists tendens att låta teknikaliteter bära presentationer, vilket bara inte fungerar på den nivå av läsare Expressen adresserar.

På annat ställe i Expressen fortsätter tidningens antiryska hållning men det ett mer underhållande resultat. Jag tyckte förhastat att Expressen till skillnad från Aftonbladet var lite varsammare med sitt rysshatande genom att även publiceras material om ryska framgångar i kriget, men jag tar tillbaka det.

Båda tidningarna är lika falska för den som söker förstå den verkliga bilden av världen (det finns faktiskt mer eller mindre falska "narrativ" och Kronqvist tillhör de mindre näringsrika). 

*****

Tidningens andra rysshån den här dagen är den Putin-vänlige gamle actionhjälten Steven Seagal (med kampsportsintressen liknande dem Putin haft). 

https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/stjarnans-bisarra-ord-till-putin-monstret/

Expressens dynghögar till allmänreportrar söker förgifta betraktare av videoklippet genom att påpeka att Seagal "läser innantill från en iPad" (som om det innebar något alls). I kontext arbetar de vidare på förlöjligandet av denna människan alltsedan han blev rysk medborgare.

I själva verket är det han säger visserligen insmickrande (han talar dock till Putin som står i rummet), men innehåller likväl ren fakta: västmedierna saknar fullständigt heder i sina skildringar till följd att geopolitik är vad det är - att sjaskigt spel för de lägsta av människor - de som lockas av makt.

Seagal påminner om viktiga att hjälpa de nyhetskonsumenter med korrekta analyser i de fall folk bara absorberar och lätt blir hjärntvättade. Det underhållande består i Expressens försök att vinkla läsarens upplevelse är så usel att Seagal framstår som medveten och vettig, vilket jag tror han är. Har aldrig studerat horoskopet, men det är blir ett bra tillfälle. [Minneslucka, se nedan.]

Minns att han anklagats av flera kvinnor för sexuella överdrifter och även om ingen vet sanningen låter det som att hans offentliga persona (10e huset) ser ut att vara "överhettad" -  i linje med åren som hjälte i actionrullar av låg kvalitet (finns knappast någon annan). Jag tycker mig minnas att han alltid var en rättrådig och lågmäld hjälte i dessa, helt i linje med österlandets ideal om att den som verkligen är någon inte behöver skrävla eller föra väsen om sig.

https://www.astro.com/astro-databank/Seagal,_Steven

Konverterad till siderisk zodiak stämmer det där om lågmäldheten perfekt och också att det är livligt i 10e husets "offentliga persona"!

Den enda planet utan extra färgmarkering är Saturnus i 3e intellekts- och mediehuset. Den extremt sakliga och välinformerade Jungfrun fungerar mycket väl med Saturnus och påminner om att Seagal talade om att hjälpa dem till urskillning som är i riskzonen att bedras av västpropagandan om "det hemska Ryssland". Seagals karta är ett under av sans och klarhet jämför med Expressens politiska chefredaktör!

Jag minns att Seagels kampsportsmeriter ifrågasattes på sin tid och  intressant nog dyker samma tvivel upp även i kartan: martiala Mars är inte stark i Vågen, men detta är faktiskt en genuin kampsportsplacering, långt bättre än kanonmaten Mars-i-Väduren mittemot. I härskarläge är Mars direkt men nativ, i motsatta Vågen kan krigaren kalkylera med båda sidor och är mer av en befälhavare än fotsoldat. Seagals Måne med Mars i balanskonstnären tyder visst på genuina kampsportskunskaper (väl dolda i 4e huset för det privata). För en annan extrem Våg inom kampsporten, se legendariska Bruce Lee.

Sant är att Vågen skär sig mot den ödmjuka Fiskarna i det filosofiska 9e huset, och vore inte båda tecknen fredliga och "högt utvecklade" kunde ett och annat befaras. Men återigen indikerar Månen i 4e mycket djupa och privata sidor hos Seagal och om här finns våld mot kvinnor dolda i tecknens/planeternas 6-8-förhållande kräver mycket mer analys än den som här rafsats ned. Men att det är Måne och Sol som står disjunkt stämmer återigen perfekt med en livslinje som är bruten. Om inte annat Seagal före och efter hans ryska medborgarskap! (Det ryskfödda "trollet" hade samma "före/efter"-indikation.)

Inne på upploppet ser jag att Seagals ryska medborgarskap kommenterades 2016. På fotot där liksom i Expressens klipp ser man tydligt Krabbans ascendent. Om något hittar man människor bygger upp ytor att dölja sig bakom, ibland i klädstil och ibland i tydliga rollspel. En god vän har (tyvärr) en tendens att småljuga eftersom han inte har mot att så för sina rätt högervridna åsikter och att sådana vänskaper kan fungera kan bara astrologin förklara: hans Sol och min Måne i Tvillingarna "fattar" varandra. 

Detsamma gällde med en gammal flamma vars Venus i Tvillingarna funkade perfekt med bloggarens Asc/Måne trots att även hon var marinerad i borgerliga värderingar och som Sol-Oxe senare valde en man av pangar och repriserade exakt sina föräldrars liv. Men vad gör man inte i ungdomen för en kvinnas favör? T.o.m. halshugger halva sin natur och pratar väsentligheter med dem som upptäckt att mänskligheten är större än det villakvarter man tror sig tillhöra.


Inga kommentarer: