Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 juni 2024

Wallenberg: när Mörket blir reaktionärt i människovärlden

Bankmannen Jacob Wallenberg varnar för att EU i brist på "den eviga tillväxtens" doktrin kommer att halka efter "världen" och bli ett disneyland för rika icke-européer att hälsa på. Notera hur lik rasisten Jimmies budskap den högsta svenska eliten är i sin "uppskalade" xenofobi, vilket tidigare kommenterats:

DN-Gelin finner samma sak som Sverige-horoskopet talar om

Den verkliga svenska eliten som så obönhörligt avslöjas som "mörkrets makter" i Sverigehoroskopet nämns just så sällan dessa människor önskar sig just eftersom de håller sig borta från tidningsrubrikerna och inte en kvarvarande tidningen skriver om den Högsta Kasten som äger landet diskuteras.


Det är t.ex. tio år sedan Sideriska enda gången kommenterade Wallenbergs karta!
 
Sideriska siktet presenterar: Jacob Morgan Rockefeller Wall-Enberg Jr.
 
På dessa år har vissa indiska tolkningsmetoder tillkommit och bland de mest generella, de enda som kan användas när känd födelsetid saknas, hör förstås den mytologiskt klingande kampen mellan Ljuset och Mörkrets kvaliteter. (Tidiga kosmologiska principer och noterbara även som karaktärsdrag.) 

Att bankmannen tillhör Mörkret konstaterades redan i första inlägget, för vad är Banken om inte en gårdagsinstitution som reaktionära vidmakthåller så länge det går, till och med när gårdagens favoritlösningar blivit rent kriminella och ett svek mot mänskligheten i sken av dagens behov. Wallenbourg tillhör sorten som måste dö för att den nya mänskligheten ska kunna födas i en "multipolär värld" (en term som tilltalar allt mer och ger hela mänskligheten hopp).

 


Det intressanta med kartan är att Mörkrets kvalitet först inte ser ut att vara allenarådande demoni, men blir det när man observerar kartans komplexitet.
Normalt räknas inte södra månnoden ("halshuggna draken") till de aktiva kropparna men noderna mer än andra är beroende av härskaren till tecknet de ligger i. Här kommer halshuggningens nod i monetära Oxen att grunda sig på dispositionen hos Oxens härskare Venus, och den ligger i den svenska elitens tecken Vattenbäraren och enligt Månens sinnelagskarta dessutom i 2a ekonomihuset.

Halshuggningens nod hamnar som synes i elitens 5e hus och kan förklara Wallenbergs oro för att Sverige ska "rösta fel" i EU-valet och försämra hans förhoppningar för sin egen högsta kasts fortsatta och framtida överhet. Månen/Psyket är en blandning av reaktionärt mörker och passionen för att alltid lira den coola tänkaren som har kalkylen klar för sig. Ett solklart kapitalisthoroskop. Skulle just vilja hitta ett enda exemplar där liknande strukturer givit en socialistisk framtidsvisionär...

Halshuggningens materialistiska månnod balanseras av norra giriga noden (hinduernas Rahu), och den senare minglar här med den girigaste av alla positioner, Mars i härskarläge i Skorpionen vars avund är välkänd. Man ser den som döda själar som bara har Naturens drift att leva, leva, tjäna, tjäna. Oxen är materialist men trivsam, det är i Skorpionen man hittar de sjuka exemplaren, så som går över lik för att bara sitt eller bygga sitt imperium. Utifrån psyket/Månen befinner sig Skorpionen dessutom i 11e huset som har en ekonomisk överton (som "andra ekonomihuset" räknat från 10e karriär och makthuset).

Tamas är således extremt viktig för att förstå kartan, men Sol/Måne är en slitsam kombination den också. Månen i Stenbocken har en extremt materialistisk sida och åtrår både makt och position, men den framåtsträvande Solen i Skytten drivs av Jupiters stora pengar som också stöttar Solen via en hjälpande aspekt i form av ärvd jätterikedom.

Eftersom Måne/Sol är en helhet bildar de tyvärr ett Jord/Eld-krig vilket är någon form av världslig besatthet (tillväxtvansinnets mentalitet) som kan hämma individens själsliga integritet. I nästa civilisation kommer sådana här barn att noga kontrolleras så att de aldrig får maktpositioner utan tvärtom stöds från barndomen att hela vad som är en sjukdom när man söker agera på de inre impulserna i denna värld med begränsade resurser. Olika zodiaktecken tycks skräddarsydda för olika tider och förhållanden...

(DNA-manipulation kommer inte att nå astrologins insikt på mycket länge än och Platons vision var inte dum: ett astrologiskt kunnigt specialistteam som stöttar politikerna till beslut med stöd i Dharma, den intelligenta ordning som är så mycket mer än naturllagarna.)

Missa inte att den ackumulationslystna Saturnus (familjemånens disponent) minglar med demonen och Mars - en rent ryslig kombination som passar inbilska världshärskare. (Jämför gärna allvaret med den övertaggade Säpo-chefen. Så här ser den elit ut som styr västvärldens skräpländer där folket fattar för lite för att hålla en korrekt demokrati vid liv. Horoskopet beskriver en vampyr som gör livet sämre för landets befolkning.)

Enligt sinnelagets Måne som alltså anknyter till familjen, befinner sig väldiga pengars Jupiter i 8e dödshuset som också står för arv. Det är så löjligt enligt astrologins regelbok att man bara häpnar, trots att födelseklockslag saknas!

Månen en familj som liknas vid en materialistisk samlare och barnet (Solen) Jacob född att streta på bygga ett himmelrike på jorden och - vem vet - ett helvete för sin själ i nästa liv. Men det avgörs av om följsamheten med Dharma (hus 9) var god i detta, och för det krävs känd födelsetid. Givet att Storfinansens Jupiter och Ledarskapets Sol både är "verksamma illgärningsmän" i nationalkartan kan man misstänka att landet attraherar manskap på samma nivå... 
 
(Under Fredrik Reinfeldts tid som statsminister noterades att Jungfru eller Trälens tecken stigande i öster gör Stor Förmögenhets Jupiter till en "verksamt ond" planet, och som den likväl stod i 9e Dharma-huset blev Reinfeldt en förespråkare för ond rikedom - högerns arbets- eller slavlinje för befolkningen. Själv född en träls signatur hade ödet gjort honom till ledare över andra slavar. Enligt horoskopet var han "utvald" att sprida denna doktrin om ond/orättvis förmögenhet som sin uppgift eller plikt (dharma) - predestinerad till den mörka sidan i världsspelet.)

Ändå, för den totala novisen i astrologi förblev den här snabbgenomgången förmodligen en utebliven aha-upplevelse. Men några finner det säkert märkligt att t.o.m. en generell månkarta så träffsäkert kan ringa in så mycket pengar, materialism och kapitalism! Varenda penningdrypande punkt är aktiv! Jag glömde oppositionen Jupiter och Venus - där skapas ytterligare omen om stora resp. måttliga mängder pengar. "Att få pundet att tillväxa..." Jupiter vill ständigt mer och Venus är en prostituerad som gärna associerar sig med denna världens goda. (Men minns att Mars/Saturnus "jobbar" hårt och med måndemonens hunger för att förvalta pundet.)

Alla dessa indikationer leder till funderingar om vissa unika själar kommer vid vissa tillfällen och att tiden egentligen är vikt åt dem. Alla hundratals andra svenska barn som föddes samma dygn kan ha haft böjelser men ingen var inte "den Utvalde", den att haka på den jordiska lyckolotten som bar namnet Wallenberg...

Inga kommentarer: