Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 juni 2024

Ingenjören som byggde utrotningsläger för "die Untermenschen"

Samma dag jämförelsen med "varningen" för odugliga politiker illustreras av Hitler och Hess publicerar AB en grundlig av Kristdemokraternas grumliga förflutna vilken direkt associerar till det partiets nutid och kastar också ett förklaringens ljus till Bonnier-DN:s odiskutabla "religionskritik" - en pervers reaktion på den månghundraåriga antisemitismen i Europa.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/73d73o/nya-uppgifter-om-lewi-pethrus-nazikopplingar


Bland bloggens tidiga försök att degradera astrologin till räknenissens nivå, som om platonismens arketyper var underordnade siffertrixarnas förutsägbart inkompletta världsbild (en skada mänskligheten lidit av sedan Descartes reducerade världsbilden till ett inbilskt skämt - bara måttangivelser finns där ute, äpplets "rödhet" existerar bra i din inre fantasi), har många intressanta fynd gått bloggen spårlöst förbi. 

Som en begriplig parallell till bloggarens envisa försök att låta astrologin "bevisa sig" genom kvantitativa tester. Statistik är pseudotrygghet för den lilla människan som samtiden förnekar kunskap den verkliga verkligheten. De gamla kineserna såg tillvarons (eller Naturens) intelligens ge sig till känna bara om man inte pressade den utan väntade tills den själv ville säga något. Denna grundläggande insikt saknas i dagens västerland.

Här hittar nu bloggaren av ren slump en kuslig koppling till sina egna räknenissetendenser (som var mystiskt avknäppta från födelse - diskalkyli gjorde lågstadiet till en pina innan spärren släppte). I packen insamlade horoskop, reducerade till datapunkter för naziundersökningarna, visar sig en närapå tidstvilling.

Det är SS-nazisten och civilingenjören Richard Thomalla har gått till de skamligas historia som huvudanvarig för dödslägren Sobibor, Belzec och Treblinka. En relativ okändis eller åtminstone svår att fånga på bild (suddigt foto sparat från nätet för 12 år sedan och nu försvunnet). 

Räknenisseri och svenskgrenen "civilingenjöreri" är dock inte uppenbart främst genom Månen med Mars i Skorpionen. Med facit i hand syns där nazismens dödsvibbar inte mindre än mannens förmåga att nästan lämna historien utan ett foto på hans existens. 

Det är istället den organisatoriska Saturnus som tar 270-gradersgrappet om hans Sol i balanskonstnären Vågen som förklarar räknenissen och konstruktörsmentaliteten. Saturnus och Månen hade kanske blivit en enkel byggjobbare men när Saturnus greppar Solen kan antingen skär dumhet resultera eller åtminstone högre ambitioner - typ ingenjör.

Även Saturnus "klämmer åt" livskraften eller Solen så i fel sammanhang kan också den aspekten vara skadlig och förråande (likt Månen och Mars). Sol och Saturnus är trots allt ömsesidiga fiender. Saturnus är Döden för jordbor medan Solen är det inbillade liv de varelser lever som identifierat sig med passionens Sol istället för den högre rationella själen (Saturnus). Många skulle nog säga de många varelser som utvecklas normalt som dödliga människor. 

Att förstå människans dubbla natur var något nazisterna episkt misslyckades med och en stor del ska skyllas på Adolf Hitlers många vurpade sidor och problematiska Vågascendent (esteticerande kroppsfixeringar).

I västerländsk tradition närmar sig dessutom Sol-Vågen det exakta trekvartsvarvet när Saturnus i, indiskt sett i bakhåll griper tag i Solens livskraft och skapar en verklig HOLOCAUST, förintelse. 

Ursäkta traditionsblandningen, men det förtjänar att påminnes om att väst faktiskt har några traditioner som tycks fungera nog så väl som de hinduiska, om man bortser från att zodiaktecken (där allt började) inte längre stämmer. Men i väst kan förstås Solen kasta en 90-gradare framåt istället för Saturnus 270-gradare så båda traditionerna påminner om varandra. 

Enligt västerlandets "sekundära progression" gäller tumregeln "en dag för ett år" och Solens dagliga rörelse är passande nog 1°, en referens som visar att barnet redan i fyraårsåldern drabbas av något definierande när Solen hinner ifatt Saturnus (som via "dag för ett år" knappt har rört sig alls). 

Vad som hände den blivande mördaringenjören är ett forskningsprojekt för en regnig dag, men det är kusligt nog att hitta denna "tidstvilling" född bara timmar efter mig själv och på samma dag (23/10) som kostymförtjusta artisten DiLeva och en släkting också i "kaftan" en präst som sedan barndomen var dragen till samma typ av uniformsfetischism som nazisterna. Skriv upp att det är Saturnus som ger den här dragningen mot sträng systematik... (Datumen är förstås bara en koincidens, med århundradenas gång kommer solens gradtal att förskjutas bakåt i zodiaken...)


Om ekonomiförfattaren Carl Hamiltons månkarta var svårbedömd pga de många buden. är nazi-Thomallas själsindikator (Atma Karaka) tydligare ur månascendentens perspektiv: krigaren och mördaren Mars i dödsriket Skorpionens 30e och sista grad är utan konkurrens AK hela detta dygn och landar därför nära psyket och bör vara tydlig i personligheten. En väldigt skygg typ (som undviker kameraögat eftersom Solen, Ögat, Lejonet och Livet bildar en associationskedja som antyder att ingenjören helst ägnar sig åt annat än att leva, kanske t.o.m. att designa verktyg för massavrättningar...)

Dessutom är Mars en lika teknisk planet som Saturnus, särskilt i negativa tecken (som Skorpionen) som går på djupet. (Skorpionen dessutom känd som en problemlösare). Dock är Skorpionen ofta ett lågt kryp som bedömer andra på banalast tänkbara grunder: fysionomi och utseende. Se både AB och Expressen för två medier som insisterar på att hålla den talrika svenska underklassen på närmast nazistisk eller rasbiologisk nivå. Det överhetens trick att behålla kultur för sig själva och göda massorna mot slavens mentalitet och ge dem maximalt låga ämnen att fördjupa sig i. Skorpionen/Mars relaterar till biologisk reproduktion. Det gick en våg av rena könsorgansresonemang genom skräppressen men den tycks ha lagt sig för tillfället. Troligen är det här självgående demoni och olika ämnen återkommer med urverkets cykliska regelbundenhet. Det är trots allt maximalt låga intressen bakom tidningsvärlden: Skorpionens hägrande motpol penningens Oxe.

Bloggaren vill, när han betraktar dödslägerdesignerns horoskop, gärna se sig i det antirasistiska lägret men så tycks inte alltid ha varit fallet (om man fäster sig vid nattdrömmar som fördolda kunskapsvägar). Men i yngre år var jag också offer för den poängsättningsmentalitet som obildade barn ägnar sig åt - noterar Venus i elegansens Lejon både på den egna och nazistens himmel. Den obildade fadern - Sol-Oxe i omedvetna 12e huset - satte normen genom att under vinter-OS kommentera is-dansösers kroppar. Sverige har en lamentabel tradition att sålt sig billigt, bytt bort IQ mot smink och stil (för grabbar motsvarande fördumning via "hårda teknikpaket").

Givet nazistens okända födelsetid går det inte ens att börja spekulera vad som ytterst skiljer kartorna åt eller ger dem Vågar med olika tendenser. Bloggaren har en "verksamt god" Saturnus på sin sida (ägare av 9e filosofihuset för dem med Tvillingascendent) och slipper i synnerhet Saturnus försök att styra eller organisera vem som har rätt att leva (Solen)! Det är svårt att generalisera eftersom kombinationerna är så många i denna avvägningens konstart!

Det ser ut som ett sammanflöde av väldigt olyckliga omen åtföljde Europas historia vid denna tid och Tysklands nederlag efter 1a världskriget är långt ifrån den verkliga förklaringen om än bekväm för att slippa se Väst som den vita djävul det i hög grad är. Klockslag för den inledande krigsdeklarationen mot Serbien tycks ha redan ha försvunnit ur det västerländska minnet och bara datumet eller midnatt används.

Mycket affekt och nationalism i luften enligt sideriska systemet. Solen i Krabbans revirmentalitet aktiveras av härsklystna Jupiter-Stenbockens vilja att hävda sitt och expandera. Solens fundament Månen i lättretliga merkuriern Jungfrun och Merkurius själv i konjunktion med gränsdragaren Saturnus. 

Den emotionella balansen är dessutom usel: halshuggandets tid (Ketu) har kommit samtidigt som Mars och Venus "kombineras". Samma affekterade par som drev en obskyrt krigsplacerad Adolf Hitler, fast inte i Lejonet utan Väduren. Hitler gjorde absolut inget för att meritera sig under kriget men tog likväl Tysklands nederlag personligt på den lägre Vädurens vis. 

Som "psykologisk skiss" är krigsstartens karta inte övertygande, snarare ett kritiskt lågvattenmärke i Världssjälen (speciellt södra månnoden Ketu och emotionella kriget är distinkt vanvett).

Västastrologin pekar på att Saturnus och Pluto hade en symboliskt kolsvart konjunktion två gånger under 1914 och en webbsida argumenterar övertygat för denna s.k. "krigsaspekt". Vad hinduisk astrologi, som är traditionell och inte använder de trans-saturniska planeterna, har att anföra om globala skeenden, det vet jag inte. (Har bara testat jämförelse av grannländers eller stormakters dasha-cykler i Vimshottari-metoden, men detta är bara amatörens skrap på ytan.)

 *****

Jag såg igår ett fascinerande naturprogram som visade hur Indiens gigantiska bestånd av apor artmässigt kan ses sida vid sida. En art skänker indierna gärna mat till för att förbättra sin karma. Folk gillar langurerna eftersom arten formats till en vänliga och fridfulla medan makaker är samma "pain in the ass" här som vid Gibraltar sund. 

Befolkningen har besvär av makakernas framfusiga och smått aggressiva natur och det ser ut som om Karma existerar också på kollektivsjälarnas nivå - djurarterna fungerar som speglar så att mänskligheten kan lära sig det som djuren bara instinktivt råkat "arta sig till", som att kooperation har ett högre värde än konkurrens, även om det ena förutsätter det andra nere i den dunkla sublunära grottan där oförstånd och relativism råder. 

Det vill säga, insikter om djurarternas särdrag ligger i själva hjärtat av astrologin från dess äldsta förhistoria. Låt ingen förneka astrologin som inte vill framstå som en dåre helt renons på känsla för hur MEDVETANDET arbetar med sig självt genom tiden!

Inga kommentarer: