Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 juni 2024

Nya NATO-chefen Mark Rutte och den skurkaktiga moderaten Anna

 


Någon mer som noterat hur Anna Kinberg-Batras egocentrism (Väduren = egoprincipen) övergått till opersonlig nedtoning av sig själv på sistone? Hon uttrycker sig i passiva meningsbyggnader och opersonliga generaliteter när hon nu inser hur rejält hon trampat i klaveret. Samtidigt kanske hon ber en bön att hennes verkliga brott inte ska uppmärksammas utöver en debattartikel i Expressen. Hon är ägd av bankerna, tydliggjorda via Sverigehoroskopets verksamt onda rikemansplanet Jupiter.

https://www.expressen.se/debatt/felet-med-batra-ar-inte-att-hon-anstaller-vanner/

I det här läget gör bloggaren en av sina mentala saltomortaler och noterar hur hon förefaller lösa ett problem med holländaren Mark Rutte som efterträder olycksaliga Stoltenbergs roll - boss för förtäckta imperialismvärnet NATO (så kallad "fredsorganisation" fast det mesta tyder på att den spelat ut denna roll och blivit en krigare för västkapitalismens sak).

Rutte såg nämligen så barnsligt pigg ut på ett foto att lunchklockslaget för okänd födelsetid, här Fiskarna inte verkade stämma. Hos bloggaren framkallades en aning om ett "dubbelgångar"-fall mellan honom och Kinberg-Batra. Den senare har Solen i Vädurens första grad. 

Och ännu en gång förbluffar den sideriska zodiaken. Astrotheme.fr visar sig välsorterad när det gäller européíska politiker. Ruttes kända födelse tidig kväll flyttar fram hans Måne till exakt den korrupta moderatens solposition och det frekventa barnalika från Väduren får sin bekräftelse! 

(Astrologins mest frustrerande gren eftersom "dubbelgångar"-tanken ibland inte alls stämmer eller kanske är mer komplicerad ån någon kan föreställa sig.. Likheter utan astrologiska parallellker kanske kan skyllas på okänd födelsetid för den ena eller båda. Just här bekräftades att 18:53 för Rutte gav en gradexakt matchning av kvinnans Sol med Månens "spegellika reflex" hos mannen. Kommer morgondagens vetenskap att upptäcka samband mellan astrologin och det mänskliga genomet?)

 
Ruttes klockslag förklarar också varför Trump sagt att han "gillar karln". Jag har länge noterat hur gillande verkar strömma genom tv-rutan när celebriteten tydligt matchar betraktarens karta. Positiva krafter verkar även om man kanske inte alls uppskattar den andra rent ideologiskt. (Människor med svag Luft tänker naturligtvis inte på det viset, för många är det bara kropp som gäller. Smink-Bianca och hennes förledda unga följarskara visar hur ytterligt lågt Sverige sjunkit.)
 
Här är det en tydlig bildning mellan männen. Trump har en påfallande stark Lejon-personlighet med direkta (och t.o.m. plumpa) krigaren Mars i öster. I Ruttes Lejon-ascendent med dess härskare Solen i distinkt opposition västerifrån, känner Trump igen en av "sin sort" (Mars och Solen är planetära vänner). Trump känner tydligt att Rutte inte utgör något hot eftersom Mars har en starkare världslig position än européens döende Sol (i 7e men under horisonten).

Jag var redan utifrån antagandet om en Mån-Fisk medveten om att hans del i Mörkrets kvalitet var mindre än de obehagliga gårdagsmänniskor som fortfarande tycks betingade att tänka i termer av död och krig och inte ens har visionen om den framtida världen (en insikt som kräver Ljusets kvalitet för att driva den goda människan framåt). med Ruttes klockslag visar sig ändå Mörkret vara lika viktigt i den psykologiska stommen som hos den dystra Stoltenberg. 

Lejonascendenten är i sig inte aktivt mörk (även om tecknet representerar den irrationella djursjälens passioner - vid balsamering valde de gamla egyptierna bort hjärtat  pga. dess nyckfullhet (Filon från Alexandria) och bevarade andra interna organ för "efterlivet".  Jag misstänker att dagens egyptologer med dess pragmatiska och självmotsägande efterrationaliseringar (våta organ hade fått mumien att ruttna inifrån trots att de hade metoder att torka ut liket) inte längre känner till varför vissa organ sparades separat, precis som hjärtat var så opålitligt att det måste vägas separat på Vågskålarna (jämför den "fallna" Solen i Vågen),. Kort sagt, på liknande sätt som Solen/Hjärtat aktivt uteslöts ur balsameringen kan övriga organ ha haft metafysiska betydelse som hade betydelse för själens liv på andra sidan.
 
Men Ruttes Lejon i öster får ändå kraft och negativ sådan av att Lejonets Sol står just vid dödens västra horisont. Där borde den rationella själens Saturnus borde ha befunnit sig i den bästa av världar (denna blogg skrivs delvis från denna position). Eftersom Solen i Vattenbäraren tenderar till ideologisk rigiditet och omhuldande av vissa mänskliga konceptioner, innebär detta tolkningsproblem. Vad om individen har valt en hög och futuristisk världsbild? Vad som det är en låg och konservativ gårdagsmänniska? 

Ruttes Sol i ideologins tecken är inte bara en svag världslig position vilket ger en svag ledarkraft, inte heller Solens disponent/fundament är optimal i Fiskarnas Vatten och i vattniga i 8e dödshuset, lirar väl med Solen i Luft. Han kan mycket väl vara den siste NATO-ordföranden utifrån alla dessa dödsomen och i så fall ett omen i sin egen rätt om att Väst sjunger på sista versen. En helt annan och bättre världsordning är på väg. (Nya NATO-mannens Mars står visserligen i venusianska Vågen men i opposition med Månen i Väduren, en väldigt knepig symbolröra, som jag inte har ro att söka reda ut. Men fred kan uppfattas som krig och tvärtom...)
 
Astrologin har länge talat om Vattumannen/Vattenbärarens tid, men i orealistiska termer. Detta är den "globala kommunismens" tid på Jorden, det som av de gamla grekerna kallades Guldåldern, den bästa klicken av människosjälar enbart får då återfödas till Jorden. Grekerna var tydligen fullt medvetna mycket tidigt om att Guldåldern var förknippad med Saturnus. Planetens senare koppling med det basala blyet påminner om den jordbundna Saturnus (Stenbocken=världsherravälde) men en nödvändig komponent i alkemistens symboliska jakt på guld.
 
Bara dårar tror de sökte materiell rikedom som dårarna själva, detta var en symbolisk ritual från början till slut och av många uttryck för människosjälens sökande efter sin bästa nivå. Men Vattenbärarens sanna nivå har förmörkats att mänsklighetens förmörkade tillstånd och tecknen tycks sällan nå högre än till sociologi. Artens högsta mål figurerar inte pga. teknokrati, ateism och de många andra sjukdomar som angripit Människans Själ. (Återigen gestaltat av olika sätt att presentera artens olika tidsåldrar.)

 
Tillägg:

Rutte tillträder den 2 oktober 2024 vilket gör det intressant att kika på NATO:s planetära cykler, just för att jag lyckades gräva fram organisationens födelse på nätet. I det grunda Sverige får man vara tacksam man ens året för ett grundande bevaras för eftervärlden...

Vimsottari Dasa:

 Ket MD:  2022-04-23  -  2029-04-22

  Antardasas in this MD:

  Ket:  2022-04-23  -  2022-09-22
  Ven:  2022-09-22  -  2023-11-22
  Sun:  2023-11-22  -  2024-03-26
  Moo:  2024-03-26  -  2024-10-28
  Mar:  2024-10-28  -  2025-03-23
  Rah:  2025-03-23  -  2026-04-10
  Jup:  2026-04-10  -  2027-03-17
  Sat:  2027-03-17  -  2028-04-25
  Mer:  2028-04-25  -  2029-04-22


NATO.s glidning mot en aggressiv krigförande organisation har nu pågått några år och omstöpningen har varit trög. Men storcykeln (MD) under månnoden KETU bekräftar att "gamla NATO" nu halshuggs och förlorar all trovärdighet med mediernas tröttsamma upprepande om "fullskaliga invasioner" och organisationens "fredsvilja". 
 
Samtidigt vill Joe Biden "blöda ihjäl" Ryssland ekonomiskt genom att förlänga ukrainarnas lidande. Ev. är doktrinen under avveckling och pekar mot att USA kommer att involvera Sverige i sitt "fullskaliga krig" - USA:s utrikespolitik är ren djävulskap medan svenska medier hyllar den och låtsas som NATO-horoskopets girighetssignaler inte existerar. Inget medie värre än tidningen Aftonbladet där flera skribenter har utvecklat något fanatiskt i tonläget under två år.
 
Tonläget avslöjar att de har inre konflikter från den partiska historia de uppdragits att nonstop mata massorna med. Expressen har samma grundinställning men den tidningen är borgerlig och inget man räknar med. Obundet socialdemokratiska AB är numera mer schizofren än någonsin.

Ruttes tillträde är inte många veckor innan USA:s presidentval och faller under olika sub-cykler i NATO-kartan, men för att hålla det enkelt sker Ruttes entré under ORDERTAGAREN MÅNEN.

F.n. 7 inlägg taggade NATO-horoskopet men ett snabbt klippa-klistra påminner om att kartan i sig bara är en "tvåa på bollen" - har Månen som ascendenthärskare:

De mörka husen indikerar här inte Tamas guna, Mörkrets kvalitet,
utan 2 förekomster av det s.k. 6-8-förhållandet som antyder
okunskap, dålig integration eller t.o.m. avsiktlig dubbelhet

NATO är USA:s täckmantel för att expandera sina ekonomiska intressen men framför allt utplåna socialismen som alternativ till deras egen rovkapitalism.

Att Månen befinner sig i händerna på Merkurius, handelsmannens och girighetens planet och i 11e huset för ideologi liknar argumentet för det första EU, att handel på en inre marknad skulle vara i fredsskapande syfte visar vilka lögner som prackats på Europa i olika "format".
 
USA. alltid först när det kommer till krigskrämare, trycker ner sina allierade:
 
 
Det är naturligtvis ett ont öde som NATO står inför varje gång Månen aktiveras eftersom dasha-härskaren som i vanligt indisk astrologi bedöms tillsammans med dess fundament. Och en Merkurius i 8e korruptions- och dödshuset påminner om Sveriges statsminister som kan ha samma mörka insida! och ett mörker som utmärker USA:s nationalhoroskop med Solen och krigets Mars i Tvillingarna i onda karmans 8e hus... 
 
Ju fler gånger man betraktar kartorna, desto tydligare bli det vilken unken krämare och självisk allierad USA är, så Rutte kommer här att träda in i en tid när NATO:s mörka sida rebootas ännu en gång.. Det kan mycket väl bli senare inlägg om den saken.Vad har t.ex. hänt då NATO tidigare fått nya generalsekreterare? Vilka kriser har då drabbat världen?


Inga kommentarer: