Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 juni 2024

Kristerssons utgångspunkt i korruptionens hus?

Medan en framgångsrik politisk karriär kräver utmärkta kommunikationsgåvor, visionärt tänkande och innovativa idéer, anser "vissa" att gynnsamma planetära positioner och himmelska influenser också kan påverka en människans politiska framgångar.

https://www.pawankaushik.com/political-astrology/ 

("Vissa" inom mina citationstecken eftersom detta är en indisk astrologs försök att sälja sina egna tjänster.)

Den perfekta politikern bör ha ett perfekt tionde horoskophus (enligt en karta baserad på känd födelsetid och inte den här bloggens överflöd av svensk fattigmansastrologi som nöjer sig med "månascendenten".)  I den naturliga zodiaken betyder det en Stenbock och/eller härskaren Saturnus i sin låga, världsliga Jord-aspekt.

Men få förmår täcka hela den mänskliga erfarenhetsspektrat under ett liv, så en perfekt politiker finns knappast eftersom varje optimering i ett avseende ofta ger underskott i ett annat. Man får nöja sig med kompromisser. (Det är därför mänskligheten återföds och utexamineras från denna dimension i stilla takt). 

Dock finns risker med dem som ska kompromissa fram sina ledare. Särskilt i Sverige saknar befolkningen helt filosofi i ett avsiktligt val av socialdemokratin att utrota Fattigsverige på enbart ett materiellt plan, en aktningsvärd ambition men som på sikt kantrade och blev till sjuk materialism och skrumpnad tankeförmåga. Folket är illa rustat på att fatta vad de väljer vilket DAC-avtalet med USA om något visar.

Ur perspektiv av socialdemokratins kortsiktiga vision verkar Sveriges "enda väg" nästan ha varit ett plagiat på maktpolitik från det gamla Kina (numera en fiende till Sverige) och som gjorde det lätt för låga typer som Ulf Kristersson att till sist få skutan att kantra helt. Fast egentligen inte eftersom statsministern bara är en fokuspunkt för ett annat och större kollektivt öde som i sig försvinner in det mänskliga artens/kollektivsjälens öde och det är där är Carls Bildts perversa tal om "den enda vägen" har sin upprinnelse. Så fort ett land skryter med sina medborgares individualism vet man att det landet kommit på avvägar.

Många har tagit den gamla Daodejing (Vägen och Kraftens klassiker) för daoistisk mystik trots att redan Richard Waleys översättning från 1930-talet klargjorde att det finns mer än en författare och att någon av dem är en ren cynisk maktpolitiker som bara använder den andliga läran om dao för sina syften. Ändå hamnade ett antal falska texter i den gamla klassikern. 

Se bara den här populismen - "Jimmie" skulle säkert applådera sentimentet. fejka folklighet för att nå egna syften:

Slutar vi för maktpositioner leta "personer av högsta moral", upphör avundsjukan mellan enkelt folk. Slutar vi värdesätta exotiska varor, kommer tjuvarna att försvinna ... Därför härskar den förståndige

Genom att tömma folkets hjärtan och fylla dess bukar
Genom att försvaga deras intelligens och stärka deras senor
Ständigt i arbete med att befria folket från kunskap och begär

Sannerligen, den förståndige tillser att om där fanns medborgare som kvarhållit kunskap, vågar de inte lägga sig i det politiska hantverket...

(Tao Tê Ching, kapitel 3, ö.s. från Arthur Waleys engelska ö.s.)

Här citerar den okände författaren en annan, också okänd text som är rå och omänsklig maktpolitik som tjänar enbart den härskande klassen, och som visar en avsiktlig fördumning som påminner starkt om hur svenskarna "nedgraderats" på just det sätt som Aftonbladets skribenter ofta påpekat efter att borgerliga regeringar presenterade folket som slavar infångade av Överheten och satta i bojor på "arbetslinjen" för att få leva en dag ytterligare. 

Den kinesiska texten är förrädisk eftersom den blandar in den helt korrekta tanken att varje människa måste arbeta på sin simpla begärsnatur - en lärosats som blev väldigt viktig i den västerländska nyplatonismen på 200-talet vartefter bilden av människans sammansatta själ klarnade. Men dateringen av dessa mixade kinesiska kapitel är svår - är det den legalistiska (straffälskande) skolan kan de vara nästan samtida med platonismens upprinnelse:

https://www.worldhistory.org/Legalism/

*****

Men Aftonbladets seniorreportrar - män - ser alltmer ut att vara köpta propagandaverktyg för främmande makt när de försvarar manskulturen och hejar på krig och vapenexpert för Ukraina. Sedan fördelar sig dessa äldre reportrar med gårdagens ideal i andra frågor och svårbegripligt är hur politiska kommentatorn Anders Lindberg kan ha en så human sida i visst men samtidigt så inbilsk att tro dagens USA skulle vara samma hjälpande hand som en gång bistod Europa med natt kväsa Hitler. 

 

Dagens USA är en imperialist av värsta sort vilket indirekt bekräftas av att dagens män i Väst sägs djupt fascinerade av det despotiska Romarriket, på sin tid en plåga för alla de invaderade länderna. Och nu har Sverige i princip lagt sig ned och visar underdånigt buken efter riksdagens JA till USA att marschera rätt in i Sverige. Landet signalerar att landet under Kristersson helhjärtat stödjer imperialistisk politik så länge det inte är Ryssland (eller någon annan nypåfunnen usa-svensk fiende) som står för den.

AB:s seniorer styrda från högsta ort
att fylla folket med dålig information

Aftonbladets ENDA värde efter att ha blivit ett propagandaverktyg för världspolitiska frågor är att tidningen håller sig med en rad kvinnliga inrikespolitiska skribenter (yngre än nämnda män) som, trots att de alla verkar vara feministiska ateister, ändå har verkligt bett i många av sina texter, som Jonna Sima i årsgamla:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/3Ed28M/ulf-kristersson-verkar-vara-otursforfoljd

Man kan ta texten på orden och inte bara som ideologiskt kiv, Sideriska försökte använda ett par viktiga händelser i Kristerssons politiska liv vilket gav honom den ofta stockkonservativa Oxen som personlighet. Detta i sin tur ger ett överlastat 8e korruptions- och dödshus vilket rimmar perfekt med mannens obegripliga flathet vilket inte minst visade sig när han lade sig platt för Iran och bara "räddade" de svenska medborgarna men lämnade en tredje svensk forskare från KI (ej medborgare) åt sitt öde. I sitt nästa liv kommer ingen att hjälpa Kristerssons själ ur nöd, det försäkrade sig själens förkroppsligande som svensk usling om i detta liv. 

Själen och karma är en fascinerande och i stort helt okänd sida av verkligheten men som förklarar, ibland på kollektiv nivå, utsätts för en despotisk Överhets aktiva intelligensförsvagning och förslavande arbetslinje. Sideriska föreslog tidigt att försvarliga delar av landets befolkning är judehatande tyskar från tiden för Andra världskriget. Tysklands och Sveriges historiska kopplingar gör det helt troligt och än mer sedan nazifenomenet "Jimmie" så lätt vann 20% av väljarkåren. (Här kan man kanske se en kollektiv gruppsjäl som cirkulerar genom delar av Europa. Via inspirerade ögonblick tycks bloggarens själ bara de senaste tusen åren ha levt två italienska liv samt två i vilka Italien var en inspirationskälla, startade dessa rika och främmande nattliga drömmer redan med familjens första och enda semester till Italien när han var sex år?) 

Alla länder har ett verkligt bottenskrap och i Sverige fångade SD in det segmentet. Många ur eliten kände intuitivt till den vidriga kinesiska doktrinen ovan, skänkte SD ett mått av makt som partiet naturligtvis misskött å det grövsta under tiden som Ulven Kristerssons "regeringsunderlag".

 Med en hypotetisk Ox-ascendent är det för mycket gissningslek att förklara Kristerssons uppenbara inkompetens som intellektuella brist till följd av den hemska klumpen i 8e korruptionshuset, men positionen för intellektets Merkurius och den kognitiva kapacitetens Sol och dessutom "halshuggningens" södra månnod stämmer verkligen väl in på den närmast konstanta serie misslyckanden som är den här själens ÖDE i detta liv.

Det enda som stör bilden är att hinduerna ser 8e som ett rätt passivt hus för karma som ännu mognar och i teorin inte borde märks ännu. Min första "idol" var västastrologen Charles Carter och han noterade att 8e visst har inflytande på karaktären: huset sänker livsandarna och kan ge en vresighet man känner igen som den grova typen av Skorpionen, som verkligen förlorat föregående Vågens sociala charm. 

Utfransning. För dem som minns tennisspelaren John McEnroes vredesutbrott på court behöver bara en detalj nämnas. Månen och vredens Mars i rigida Oxen i en "satanisk opposition" med Jupiter i Skorpionen. Han blev hågkommen mer för sin hemska attityd än för idrottsliga prestationer. Ett annat perspektiv var hans totalt 6 av 7 traditionella planeter i Mörkrets kvalitet - dessa mörkermän översvämmar NATO-dyrkarna (medier, politiker, militärer) och Göran Greider hade nog Skorpion i sig - men av bättre kvalitet - att notera mörkermännen som tillhöriga dödsdriftens lamentabla sida!

Stämmer denna "åsikt" om slumrande karma väntar ett helvete till kommande liv för Kristerssons själ, där det är "payback time"! Ett starkt 8e hus i detta liv kan dock vara positivt som impulsgivare för intresse i det ockulta/fördolda - vilket västastrologin aldrig tröttnar på att repetera, kanske för att egocentrisk astrologi söker hitta motgift till Skorpionen/8e husets kolsvarta rykte alltsedan antiken. Astrologin på populär nivå måste sälja alla 12 tecken (varför platonisten Plotinos på sin tid föraktade fjäskande astrologer och bara respekterade dem som studerade astrologin ur filosofiskt perspektiv). 

Men sanningen är att vissa tecken står för välsignelser och andra för förbannelser, det är rätt uppenbart när Skorpionens härskare Mars - krigets och olyckans planet - tillskrivs en nära koppling till onda 6e huset för fiender och olyckor, ett hus som naturligen tillhör våldtäktsoffret Jungfrun (vars drama kanhända går till baka på att åkerns skörd kan tolkas som Överherren Saturnus med sin lie "drar över" den feminint uppfattade jorden. Jfr också agrara begrepp som "virgin soil" (aldrig tidigare plöjd jord) och ren olivolja (virgin).  

Troligen har mänskligheten arbetat långt mer än tolvtusen år med att bygga upp sin konceptuella förståelse av livet med hjälp av stjärnhimlen som ett rikt set av "minnesknep" eller grunden för traderade narrativ. Våra högre egenskaper är verkligen en kollaboration mellan människans Själ, en inneboende i Världssjälen. 

För den mest högintelligenta och chockerande argumentation för den antika världsbilden och västerlänningens katastrofala dumpning av de gamla tänkarna, se den fysiska matematikern Wolfgang Smith som arbetade med värmesköldarna till NASA:s rymdfarkoster men gick i tidig pension och ägnade minst 25 år åt vetenskaps- och allmän filosofi så avancerad att ingen tycks kunna eller vilja argumentera mot honom. 

Han har återförenat västerlänningens sedan längre förlorade förankring i antik vishet, utan vilken kvantfysiken helt enkelt inte går att begripa. Väst är i kunskapsteoretisk kris och tyder på att den här civilisationen snart gjort sitt... Snabbare och "smartare" IT stinker av desperation och återvändsgränd!

Smiths THE WISDOM OF ANCIENT COSMOLOGY (2004) (arkiverad och fri online) är f.n. under tredje läsningen (sedan inköpet 2010), och gör mig lika upplyft varje gång ... och lika sorgsen över hur trång min hjärna måste vara jämfört med ett geni. Boken känns ny varje gång eftersom hjärnan inte tycks behålla mer än en bråkdel av Smiths mästerliga grepp om hur det senaste århundradets fysik relaterar till och behöver visdomen från den gamla världen. Han nämnde inte - respektfullt - astrologin förrän i en av sina sista böcker (noterat tidigare på bloggen). Kanske för att ämnet är så stigmatiserande i ett västerland som gått så snett i så många avseenden.

Två högst rankade recensionerna på amerikanska amazon - läsare av denna kaliber finns det troligen inte en enda av i svenska regeringen och därmed inga att ta hans om svenska folkets bästa intressen.:

J B
5.0 out of 5 stars Understated book but of the utmost value and importance.
Reviewed in the United States on May 19, 2016

This book has an understated presentation - clear writing, simple and elegant, which is easy as well pleasurable to read, especially given the nuances and the seriousness of the subject matter.

James Bell
5.0 out of 5 stars Not Possible To Understand the Galileo Affair Without Understanding the "Wisdom of Ancient Cosmology"
Reviewed in the United States on September 30, 2014

This book is breathtakingly beautiful.

Wolfgang Smith, fresh from cracking the code of quantum physics, tackles the issue of cosmology. Having found a philosophical solution to quantum physics, he now applies the insights of that solution to cosmology.


Inga kommentarer: