Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 juni 2024

DN:s ohöljda klassförakt: bankmannen Macron för bra för franska folket

 

 

Det här blir nog Bonniers mest generande rubrik i år, fd bankmannen är för bra för fransmännen eftersom de formligen avskyr denna tok som bortom ledarskribentens selektiva minne visst har skandaler bakom sig. Minns bara hans dröm om att bli sedd som Jupiter och i denna guda-diktators anda drev igenom ett "dekret" mot folket (körde över deras vilja). DN bjäbbar "demokrati" inför svenskarna men står för något helt annat när det passar sig!

Macrons pinsamma episod med Jupiter har kommenterats tidigare men man kan påminna sig att han har planeten i 6e huset för olyckor och fiender. I den mån han verkligen tar bankvärldens och överklassens planet till sitt hjärta har han beseglat sitt öde och gjort sig till sin egen värsta fiende.


Att driva en blogg med hinduisk astrologi är på sikt självmord om man fixerar svenska offentliga figurer. Saknas klockslag bakbinder man sig och Macons kända födelsetid visar varför. Vad hade man kunnat säga om ett gigantiskt världsligt fiasko förutan känd födelsetid? Här avslöjas att hinduismens tre onda hus alla är aktiverade och inte bara rikedomens Jupiter i sjätte, en planet som till råga på allt är motpol till Stenbockspersonlighetens Saturnus (varning för saker som går i stå). Dessutom ligger Saturnus i det onda 8e huset för korruption och död, medan soltecknet Skytten är Jupiterägd (de rikas president!) och dessutom i 12e huset för världsliga förluster !!!

Ett horoskop kunde inte vara värre ön för den som väljer fel väg i livet. För de som söker livets djupare sidor är det tvärtom betydligt intressantare, men Stenbocken i öster betecknar underklassen och vill sällan mer än att komma upp sig här i världen. DN skriver lögnhistorien som är typiskt för klättrare och sociopater: de lägger allt krut på att SE FLÄCKFRIA UT.

Hinduisk astrologi, har det visat sig under den här bloggens existens (2009 och alltjämt), har fler traditioner än jag fattade och husen 6, 8, 12 som de onda är en strikt tradition. Intellektets tredje ingår här inte, troligen för att 3e också kallas "förbättringsbart". (Människans intellekt kan skolas och vara det som räddar från tjuveri och intellektuell katastrof.) Skulle denna sektor inkluderas har Macron minuspoäng även här eftersom räknenissens tredje rymmer den södra månnoden, klassad som naturligt ond faktor och en indikation att Macron är märkt för halshuggning i frågor som rör hans kommunikation. (Ketu kan vara god men gissa vem som här äger noden? Den onda rikemans-Jupiter!)

Detta ser inte DN:s ledarskribent som själv lider av det normala högerperspektivets fördunkling. Metafysiskt tycks högern sakna begåvning att förstå den metafysiska sanningen att människans själ samtidigt är en och många, egentligen en väldig enkel sanning - utom där ego och protektionism skapat ett fult specimen av människa (se Anna Kinberg - sol och måne under egoprincip resp. protektionismens princip).

Pliktskyldigt redovisade bloggen tidigt läran om att planeter som pga. ascendenttecknet tilldelas ägarskap över onda hus (funktionella illgörare) tvärtom blir skyddande krafter: "ont ska med ont förgöras", men under 15 år med Jyotish (indisk astrologi) har jag inte blivit övertygad (de föregående 25 åren med västmetoden var inte till någon större nytta eftersom den saknar komplexitet och nyanser - mer än någonsin syns nu hur fixerad väst är vid planetära aspekter, nästan det enda som ännu fungerar i denna metod.). 

Om "ont-ska-med-ont..."-tesen motsägs av en enda annan indikation slutar den verksamt onda från att skydda i kraft av sin giftighet. Jag har exempel t.o.m. i släkten på giftiga tungor (betydligt värre än den här bloggaren som i allmänhet söker följa den hinduiska logiken när inläggen hanterar subjektet styvmoderligt).

I dessa tider när presidentkandidaternas gaggighet jämförs och kommenteras bör det påpekas att den bedrövelse DN låtit publicera är skriven av en nu 80-årig journalist och texten verkar i sitt klassförakt och stöd för de Rika brista i omdöme. För första och enda gången en snabb blick på senioren Barbro Hedvall som väl snart har gjort sitt som skribent, några färgkluddar på en karta dömer ingen, men nog stämmer den har kartan på den lägsta sortens borgerliga mentalitet med dess föråldrade bindning till materiella värden (Brunkol Damberg är en motsvarighet på den högersossiga sidan, ensidig betoning på den sublunära sfären - Platons fångar i grottan saknar oftast förutsättningar att tänka utanför grottan):


Enbart ett månhoroskop och därför är det 6e onda huset (med Venus) inget att ägna djupa tankar mot. Men i relation till sitt hemmatecken Oxen icke-integration (6-8-förhållandet) saknas emotionell balans och det inverkar i sin tur på den dominanta rikemansivraren Jupiter som själens indikator (atma karaka) i trygghetskrävande Krabbans 30e och högsta grad. För Krabban är Jupiter en välgörare men vad händer när Krabban också bebos av Månen och glupska demonen Rahu??? Det är kanske tur att tidpunkten är okänd för sanningen om denna borgare kanske inte är så vacker.

Här finns dock samma kälkborgerlighet och makthunger som Ebba Busch, men en fullmåne där Solen i Stenbocken verkligen fruktar förlusten av världslig makt ur perspektiv av inomvärldslig känsla (Månen) som dessutom är demoniskt överdrivet. ("Inomvärldslig känsla" är vad kristendomen menar med Syndafallet - att identifiera sig så hårt med den animala kroppen att högre intellektuella förmågor närmast förtvinar.) Den trygghetssuktande Mån-Krabban tillsammans med överdriftens månnod Rahu är verkligen en utmaning att förstå (extremt syndafall?) och lär knappast kunna lösas utan känd födelsetimma som visar vilket hus "det brinner till i".

Det finns normal mångalenskap vid fullmåne och sen finns extremversionen som involverar noderna (eklipser). Skribenten har typisk den mångalna typen av Krabba identifierat sig så hårt med sin favorit (Macron) att fullmånens hot och bristning utlöser den gamla kvinnans fulla klasshat. Minns Busch och hennes febriga drömmar om att låta polis skjuta skarpt mot demonstranter. Hedvall har åtminstone taggat ned sin naturliga instinkt, men så slipper hon också "kristdemokratens" stora triangel i Vatten.


Inga kommentarer: