Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 maj 2024

Trump skyldig under juridikens Vågskålar i stigande

Som vanligt när händelsens tidpunkt är svår att skaka fram (SR: "kvällen" den 30 maj) måste man utgå från att landets tidningar redan skrivit artikeln i förväg och bara fyller i några detaljer. Ingen vill vara sist med en stor nyhet! 

Politico publicerar en lång artikel redan några minuter efter 17.00 (New York-tid) och vid femsnåret stiger förvisso rättvisans Vågskålarna i öster, samtidigt som Trumps soltecken Oxen "buras in" i syndens eller den onda karmans 8e hus, där också Vågascendentens härskare Venus befinner sig. Ett klart omen om "skyldigt" om man tolka himmelen i kontext av rättegången. Eller enligt Trumps perspektiv: detta var en korrupt dom! Och är inte ascendenthärskare Venus i åttonde en tolkning som kan låna sig till detta? Jämför tolkningen av Säpos presskonferens med varningen för Iran och hur "halshuggningens månnod" i öster kan tolkas som en nyttig idiots deklaration som går annan makts ärenden och något den visa människan lugnt kan ignorera!


Domen anknyter intressant till både USA-horoskopet och Trumps eget (f.n. 28 taggade inlägg).

Målet kallas "People versus Trump" och nog bekräftar gårdagen Vattenbäraren som den Kollektiva Människan, folket eller hela nationen (ytterst hela mänskligheten). Här sammanfaller denna högre bild av kollektivet med Saturnus (den rationella själen) i sitt hemmaläge och dessutom i konjunktion med "folket" i en smärre variant, Månen. Det är inte svårt att se amerikanska folket (mot Trump) och därtill ett folk styrd av Saturnus högre nivå. Minns, rättvisans Vågskålar är just det tecken där Saturnus "upphöjs" till perfekt rättrådighet och med Vågen i öster hamnar Saturnus i det 5e och dharmiska (i grunden rättrådiga) huset.

Individen/Solen Trump placeras i 8e onda huset för gamla och dåliga gärningar (karma). Även 6e fiendehuset kan säkert spela in här, men för den delen av himlen, se hellre Imperialisten USA som samma dag beslutar att tillåta Ukraina skicka amerikanska missiler in över ryskt territorium, precis som USA redan instruerat Sverige ge samma klartecken om användning av svenska vapen. 

USA trappar upp sitt krig mot sin fiende, den fackföreningsvänliga socialismen, vilken ses som en hot mot egoistens rätt och skapa sin egen lycka (USA:s Skorpionascendent indikerar "den döende indvidualismen" som vägrar acceptera zodiakens tredje akt, universalism eller en multipolär värld). 

Stormaktens psykologiska problem har nu urartat i Joe Bidens furiösa vilja att blöda ut rysk ekonomi (och den ukrainska befolkningens livsblod) genom ett utnötningskrig där USA dock aktar sig för att Ryssen lackar ut och griper till kärnvapen. 


Gårdagens horoskop trycker alltså hårt på USA-horoskopet och dess medfödda galenskap. Det är omöjligt att bortse från att landet likt Trump har en gåtfull Sol som döljer mysterier. USA har mer därtill, inte minst den dödliga Skorpionascendentens härskare Mars som direkt placerar blod på landets händer (ascendenten=kroppen). 

Nationens Sol vilja till liv och "storhet" hålls inspärrad som en syndare i 8e huset för ackumulerad dålig karma - här är den mordiskhet som invandrarna hyste från gamla världen och som de genast tog ut på Amerikas ursprungsbefolkning och numera syns som USA:s hat mot alla som söker ifrågasätta att de är nummer 1. (Landet har hunnit med ett blodigt inbördeskrig också och det lär bli ett till...)

Och var har USA sin folksjäl eller sitt trygghetsorienterade psyke om inte som just Månen i Vattenbäraren? Precis som den lägre medvetenheten, den sinnesrelaterade "irrationella själen" befann sig under dessa två "amerikanska nyheter". 

Månen kan också läsas som "förbiflyktande aktualiteter" och tjänar vid prognoser mest till att hitta en så exakt dag som möjligt. Från det att den här rättegångsdagen spikades var egentligen utslaget redan bestämt eller troligt, för den som studerar stjärnorna. Men Vågen i öster var förstås en variabel som kanske var okänd när datumet sattes...

Sverige (också ett land färgat av en suboptimal version av Vattenbäraren) höll för sin del säkerhetspolitisk pressinformation om terrorhot från Iran kort innan Trump dömdes. Det visar hur alla av samma typ dras in i besläktad röra, men vart land eller entitet i linje med sin egen karma.

 

PS. Politico anger tidpunkt för dagen då straffpåföljd ska bestämmas, för den som göra horoskop även för detta... "Trump's sentencing is set for July 11 at 10 a.m., four days before the Republican National Convention begins."



Inga kommentarer: