Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 maj 2024

Stora nazi-testet (175 kartor)

[Skrivet 19 feb men lagt i malpåse.]

Det är länge sedan bloggen slutade tro "räknenissenivån" förmår fånga vad astrologin kan skönja. 2014 hade 116 nazi-taggade kartor sparats, nu 2024 är det 175 (efter noggrann kontroll så att inga falskträffar smugit sig in). Flera rensades bort men vissa lämnades kvar:

Bergman, Ljungström och Kamprad var nazisympatier i yngre år. "Rentvådda" av svenska etablissemanget men inkluderade här. Kvarstår även några svenska namn som beskrivs som "fd nazister" och även idrottshjälten Sven Tumba även om hans ungdomsvyer via då naziledda Tyska skolan är mig okända.

Här finns alla kända tyska och österrikiska naziledare från 2a världskriget och även direkta föregångare till nazismens föreställningsvärld. Givet bloggens utgångspunkt Sverige finns här en rik mängd svenska företagsledare, rashygieniker och allmänna anhängare till Tyskland eller Hitler under nazieran. Jag exkluderar den svenske statsministern under kriget även om hans eftergivenhet gentemot Tyskland i en striktare bedömning skulle göra honom medskyldig till nazimens brott mot mänskligheten. Också nynazister som fått rubriker ingår.

Likt en trögfattad dåre försöker bloggaren här ge astrologin ännu en chans att visa någon tendens genom en enkel kvantitativ studie. Men de flesta kartor har inget klockslag och att bara söka över- eller underrepresenterade zodiaktecken har som sagt visat sig rätt ofruktbart. Skälet är rätt uppenbart: den som dömer andra efter huden är verkligt låga människor och därmed en högintressant grupp att testa mot astrologins i vissa fall mycket gamla beskrivningar.

Bloggaren stannade i tid, som nämns i inlägget om den franske statistikern som med en Skorpions envishet kämpade för att påvisa astrologins eventuella "sanning" på samma sätt som en reduktiv materialist skulle göra det, bara för att till sist begå självmord i frustrationen över att astrologin inte tycks verkar på räknenissens låga medvetandenivå (vår kartesisk-materiallistiska världsbild). Västerlänningen har byggt sig en för trång världsbild och gränserna har nu börjat märkas. 

Ett helt fascinerande fynd av samma typ finns att se här och måste upprepas. Västmedicinen står som ett enda stort frågetecken i den här 50-minuter långa dokumentären och detta som följd av sin egen inskränkta materialism. Västs metodik förmår inte alls fånga de märkliga fenomen de skickligaste meditatörerna i tibetbuddhismen kan uppvisa:

https://urplay.se/program/232047-meditation-in-i-doden

*****

175 nazi, snitt 14,6 placeringar per tecken

           SOL   MOO

ARI        18    16
TAU        13    11
GEM        12    10
CAN        16    16
LEO         7    16
VIR        13    18
LIB        16    14
SCO        18    10
SAG        12    21
CAP        16    16
AQU        20    13
PIS        14    14

Inte längre överraskande att finna en fördelning som vittnar om ren slump. Men en underlighet från bloggens tidiga år dyker upp på nytt. En axel som lyfter fram en intressant dualism.

I det nobla Lejonet (konungen) sjunker förekomsten av Solen (Lejonets härskare!) till bara hälften av medelvärdet, medan det kontrasterande "folkgruppstecknet" eller kollektivisten Vattenbäraren toppar bland solplaceringarna. Vattenbäraren ingår också i det komplex som kan leda till "social utstötning" eller människor med oförsonliga inställningar till vissa grupper, ideologier etc. 

Här nästan anar man att den här lilla gruppen nazivänliga eller folkmordiska kartor söker berätta om en brist på Lejonkungens nobless och att Sverige-kartans Vattenbärare inte är något självklart bra tecken om Lejonets äkta individualitet är svag. Sverige-horoskopet med en svag Vattenbärar-Sol i Lejonkungens elithus närmast ser ut som det var härifrån nazismens sjuklighet kom - om inte för att vår nationalkarta är från 1974. Om inte annat är dagens Sverige en perfekt plats för Omänskligheten att skjuta nya skott, vilket vi nu ser med Sverigedemokraterna som de verkliga makthavarna bakom bluffen Ulf Kristersson. Men socialdemokratins fördumning av befolkningen ska inte glömmas, med mindre än att landets degeneration är en större sak, att det är Ödet som verkar sitt.

Franske statistikern Gauquelin hittade trots årtionden aldrig något statistiskt intressant med Solen, däremot återkom båda Mars och Venus signifikant ofta i vissa positioner. Men här gällde känd födelsetid och himlakroppens position på himmelen och inte i tecknet. Fransosen upptäckte helt enkelt en helt ny sorts astrologi eller kanske skapade ett eget universum?

Givet att konjunktionen Mars/Venus verkar bräcklig (Hitler och Åkesson har den båda i krigiska Väduren och jag har noterat den i många andra instabila typer), är det frestande att undersöka den här mixen i nazigruppen. Testet görs med hinduiska astrologins extremt generösa regler: det räcker att planeterna delar tecken för att mingla i samma hus och bilda denna överhettade kombination. Även för en strikt konjunktion är hinduerna mer generösa och accepterar en avvikelse på över tio grader, till skillnad mot moderna västastrologer som ibland räknar bort denna "krig/fred-indikator" om den överstiger ±5° (snäv orbit).

        MA.0.VE
ARI        2
TAU        1
GEM        0
CAN        4
LEO        3
VIR        2
LIB        4
SCO        2
SAG        0
CAP        1
AQU        2
PIS        3

Här är det lätt att inbilla sig saker, men utifrån astrologins doktriner är det intressant och meningsfullt att ännu en axel helt utan representation dyker upp. Det är den enligt hinduerna specifikt filosofiska axeln mellan lägre intellekt (hus 3) och den högre själens 9e hus eller i termer av tecknen Tvillingarna och Skytten. Men återigen, astrologin ger sökaren en liten munsbit men inget för den själlösa statistikern att gräva vidare utifrån.

Heller inte intressant utom för den som lyssnar är att den axel jag ofta beskrivit som potentiellt högintelligent men också benägen till psykologiska problem eller obalanser är Väduren/Vågen här har 6 placeringar. Man drar sig till minnes Hitlers Våg-ascendent och Mars/Venus i Väduren.

Faktiskt, går man tillbaka till den första listan med 21 Månen i Skytten spelade det psyket en roll vid ett tidigare test. Detta är Hitlers psykposition och när jag under två dagar letade upp en mängd nazis för stora "mördartestet" förlorade "den fallna Månen i Skorpionen" sin ledning eftersom Hitlers Mån-Skytt föreföll attrahera simpla typer av sinnet i "expansionshungriga" Skytten (Jupiter= expansion). Hela Hitlers krig var ju för att expandera till ett Stortyskland och ta Ukraina, Europas kornbod, och befolka med arier istället för alla underlägsna den mentalsjuka Hitler såg i andra folk. 

Det drällde in en så stor mängd nazis med Mån-Skytten att mördartestet inte hämtade sig, trots att en dominant Mån-Skorpion symboliskt såg så rätt ut. Hitlers Mån-Skytt stämmer förvisso in på hinduismens tanke om en filosofisk axel, även om det är Månen i Tvillingarna som ges förtur som filosof. Kanske för att Skyttens Eld spänner över galna kentaurer (drinkare och rövare) och bara ett fåtal visa kentaurer.

Man kanske kan spekulera i om Månen i Tvillingarna är bättre än i Skytten. Tvillingarnas härskare Merkurius (intellektet) ligger närmare den sublunära sfären och de enskilda tingens låga verklighet medan Skyttens härskare med dess expansiva omåttlighet är ända uppe i sjätte himmelen, ja, ÄR den sjätte himmelen och varnar alltid människosjälen om risken att in i väggen eftersom sjunde himmelen (Saturnus) sitter på den kosmiska ritningen (i den antika kosmologin) och inte accepterar hur mycket imperialistisk utbredning som helst. 

Man kan säga att Jupiter expanderar till dess att den är uppfyller hela den tanke som det gudomliga Intellektet (gr: Nous) hade med en värld. En annan bevarad antik ledtråd är att Jupiter är knuten till lagerkransen som väntar vid mållinjen. Tarot-kortleken har bevarat mötet mellan sjätte och sjunde himlen som kosmologisk undervisning i kortform (en bild säger mer än tusen ord).

Världssjälen ges permanens genom
de orubbliga Oxen, Lejonet, Skorpionen
(Örnen) och Vattenbäraren (människan)
är egentligen ett angeliskt väsen

Det är detta världen nu åser när Ryssland säger stopp till USA:s försök att göra om Hitlers grej en gång till. Ryssland återföddes efter Sovjetunionen med Saturnus sjunde himmel i sitt starkaste världsliga läge, mycket starkare än t.ex. i USA:s horoskop. Det är expansionsgalna länder i Väst som inte förstår varför Ryssland är kallade att påminna om Saturnus valör. USA placerade ut väl mycket kärnvapen i Europa och någon var tvungen att påpeka detta. Synd om Ukrainas befolkning, fattiga och under en ny regim av t.o.m. värre typ än en hybristisk Jupiter:

Ukrainas frihetsextremism - en gång till

Ukrainas horoskop (apropå Putins framhärdande att dra en linje från nazimen och till dagens Ukraina) styrs av den sublunära demonen Rahu. Ett norra månnoden är ett omen om att uppblåsta entiteter alltid nackas efter relativt kort jordisk tid vid södra månnoden. Ukraina lät sig villigt förgiftas av västerlandets bling-bling efter Sovjets sönderfall:

Ukrainas konstitution berättar: fel tid, fel plats

Detta syns i  konstitutionshoroskopet där inte längre Rahu dominerar men istället samma sjuklighet som i Sverige-kartan: en stark dragning åt Jupiters tillväxt och på precis samma sätt en urspårad Jupiter relativt måttfullhetens Saturnus! Båda måste sammanvägas och Jupiter ska tyglas av Saturnus men i båda länderna har Saturnus nedsatt funktion via halshuggaren Ketu.

Ukrainas båda kartor är olika men likheter kan förnimmas om man kan sina planeter och placeringar. Så här fungerar astrologin - som stimulans till intuitionen som hjälper människan att ta logiska sjumilasteg. Inte underligt att fransmannen tog livet av sig som trodde astrologin skulle visa sitt väsen enligt en västerländsk räknenisses förväntningar.

 

PS. Det här inlägget skrevs före t.ex. texten om Merkurius "upphöjda" läge. Merkurius är sekventiell, stegvis logik men maximal tagning av Jupiter är "Guds allvetenhet" (ett direkt, intuitivt vetande där evigheten från utanför Saturnus (Fader Tid) 7e himmel återigen visar hur gränserna inte kan fattas med bokstavstrons mentalitet). I äldre tid gällde VISHET (som kan fattas bara på högre medvetandenivå) och inte det förledande provisorium som idag går under namnet vetenskap men blivit till övertro för många.

Se också Horace Engdahls återbesökta och väl fungerande "Jupiter-karta" och hur där Saturnus faktiskt tyglar Jupiter - planeterna "inser" varandras nödvändighet och bildar ett neutralt par.

Apropå nazimen hade Adolf Hitler en dålig relation, "inkonjunktläget", mellan expansiva Jupiter i härskarläge i Skytten och måttfulla Saturnus. Hinduerna kallar detta 6-8-förhållandet och här ger "ickekontakten" mellan de två en "sensationsskapande" urladdning mellan Eld och Vatten - ett världskrig. Och det är bara en av Hitlers många dåliga omen som han visade sig oförmögen att hantera (17 inlägg taggade Hitler).

PS2. När det här inlägget slutligen publiceras den 11 maj står händelsevis Jupiter på samma zodiakala longitud som Satans stjärna Algol. Bara två bågminuter skiljer dem åt. Detta var på inget sätt planerat. Vänder mig till AB och ser att under tiden tar självutnämnda vita slöddret (ingen säger emot) Jan Emanuel gärna över och driver ett privat fängelse om regeringen ger tummen upp. Här är symboliken i ett nötskal: stora nazi-testet publiceras med sen Tvillingascendent vilket placerar Jupiters stora pengar med Satan i 12e huset för den onda demonen (under hellenismen), annars känd som låsta institutioners plats!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1252813


Inga kommentarer: