Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 maj 2024

DN-Wimans "Stora lögn" i sig en lögn

https://www.dn.se/kultur/bjorn-wiman-jimmie-akesson-la-ut-sin-stora-logn-infor-en-paralyserad-svt-programledare/

Den från absolut ytlig kulturchef numera något djupnade Wiman noterar att något historiskt hände "i veckan" när Kalla Fakta kastade frågor om demokratin i Sverige är genomkorrupt varefter "Jimmie" bemötte i rollen som hämningslös storljugare.

Innan artikeln hunnit låsas in som betalmaterial istället för att Bonnier tar sitt ansvar som garant för minimibildningen i Sveriges dos av aktualiteter, noterade jag att han själv inte är oskadad. I linje med arbetsgivaren DN och dess religionsfientliga linje kan han bara ge den "Stora lögnen" en rent sociologisk/psykopatologisk förklaring och inte, som jag ett ögonblick trodde, att han i den här bloggens efterföljd spårat Jimmies och SD:s sjuklighet till den kristna moralens rötter (det onda och det goda).

Denna uråldriga lära om att godhet och ondska är ontologiska (tillhör det som verkligen existerar) går i sin för väst kanske mest kända formalisering tillbaka på den persiska Zoroastrianismens dualism, den Goda guden och hans fiende Lögnens ande. 

Judendomen snappade upp den och den historiska Jesus tycks ha varit djupt influerad av den här versionen där Gud står ovan alla motsatser men har under sig två andar, Godhetens och Lögnens. vilka rabbinismen fingrade med (för att inte bli associerad med de som startade det judiska upproret mot imperialisten Rom - tänk USA som trängt in i Sverige och förfogar över 17 militärbaser där de kan leka atomkrig bäst vill). 

Rabbinismen reducerade tanken till kvasipsykologi, till ha-Tov och ha-Ra, rötterna till det goda och det onda. Detta blev slutligen i kristendomen Gud och Satan men i den urvattnade och falska kristendomen knappt ens något man längre tror på har det onda närmast förklarats overklig.

För att inte tala om den genomkorrupta sekulära västerlänningen som inga hämningar alls har kvar. Allt utom konsumentens nycker är sekundärt eller sagor. Där kan man lugnt sudda ut Satan eller Anklagaren och bara tala om inomvärldsliga ting som Björn Wiman. (Inser man hur mycket han mörkar är det dock passande dystert det han ändå säger om landets tillstånd.)

Det är upptäckten att "förstärkaren" Jupiter f.n. passerar just An- eller Åklagaren Algol på himmelen och igår och idag (när SD-spektaklet är på sin höjd) även Solen anslutit sig till denna rent demoniska skönhetsfläck på himlen - MITT I PRICK på Åkessons födelsedag! 

[Tillägg: Helt exakt i konjunktion befinner sig Algol och förstärkaren Jupiter den 13 maj, samma dag del 1 av Kalla Fakta sänds och som den grovt "algoliserade" Hägglund lade fram public service-utredningen som är satanism om man läser rätt kommentatorer. Under de kommande dagarna når Solen Oxen/Taurus och där där vi just nu med ekonomiprojektet Taylor Swift i huvudstaden.]

Heder till de medier som slutar ljuga och återför svenska folket till en djupare insikt om varför så många reagerar upprört när SD:s verkliga natur idagenläggs. Även om vi är världens mest sekulariserade folk, finns ännu en svag, mycket svag gnista "själ" kvar i varje människa och det ska mycket till att helt utplåna en nationalitets eller hela artens existensberättigande. Än finns det lite liv kvar i "svensken", trots att nationalhoroskopet från 1974 sänder intensiva varningssignaler för att ha stockholmseliten eller snarare främst Finanselitens värld som någon slags förebild för det egna ömkliga karriärklättrandet. 

(Se den här viktiga rekapitulationen av flera års brottande med nationalhoroskopet: Överhetens självprotektionism bevarar SD trots trollen.)

 

PS.  Illustrationen av Beta Perseus (den onda stjärnan Algol) i den sideriska Oxens 3e grad anger maximal styrka idag med både Sol och Jupiter mindre som passerats "mörkrets eller korrumperbarhetens hjärta". med mindre än en grad.

Skärmdumpen visar lunchtid för Kairo och ur månens horisont, men bara för att detta perspektiv inkluderar mer information. Från jordens perspektiv tycks Algol ligga nordligare på himlen och bildens komponenter förefaller längre från varandra.

Det är (som sagt) intressant att Kristdemokraten Hägglund har samma korrumperbarhet från Algol som Jimmie Åkesson, och han har överinsett den falska Tidö-grupperingens utredning om framtidens public service. 

Dra egna slutsatser om det - lika lyckat som att låta samhällseliten (alla utom vänsterpartiet) besluta om folkets pensioner efter en långt liv i bojor på "arbetslinjen" - riggat för att maximera för dem som haft det bäst genom åren. Det är egentligen märkligt att den Ondes stjärna inte är explicit på Sveriges himmel - men den kan mycket väl bli det när riksdagen snart klubbar DCA-avtalet och släpper in USA och dessa politiska maktambitioner att jobba innanför våra gränser-)

Ett av de första spektakulära fallen av en "algoliserad" individ bloggen upptäckte var Johnny Depp, medan alla ännu älskade honom för den själviska och opålitliga piraten Jack Sparrow. Senare kunde alla se en annan sida, kanske en storlögnare (Amber Heard-tumultet), även om båda tycks ha skådespelat friskt under den rättegången. De "gråtande flickor" som höll på Johnny Depp var förstås också under inflytande av Lögnen Ande, astrologins Algol eller Satan, den stora förledaren.


Inga kommentarer: