Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 oktober 2024

Galen borgerlig arbetsmarknadspolitik och tyska ekon

Det måste vara något allvarligt fel på sittande regering när bloggaren (som är vänster på metafysisk nivå - existerar inte ens i Sverige) allt oftare nickar instämmande med DN-ledare och krönikörer som publiceringssystemet slumpas fram som fritt för tillfälliga besökare.

Som detta: "...till skillnad från tidigare borgerliga styren har vi nu en Tidöregering [sic - som om varje regering resulterade ur ett partaj på ett slott] som inte ser det som sin uppgift att lyssna på vad företagen behöver – utan berättar det för dem. Enbart vissa yrken ska arbetskraftsinvandras till, och bara enstaka andra [yrken] ska svenskar få incitament att studera till."

På annan plats i DN kan man läsa att regeringen för första gången sedan Hitlers tid är etno-nationalistisk och helt enkelt röjer att vanligt folk inte kan överblicka och hantera sina liv och val längre. Då kommer djupt liggande och rent djuriskt revirbeteende fram, vilket mängden SD-röster understryker. Sverige har en så lång tradition  att hålla folket nere på gränsen till stupiditet att ingen längre kontrollerar landets utveckling och då uppstår lätt en fascistisk regering dom den ledd av Ulven och Jimmie.


Och så arbetsmarknadsminister Mats Persson, vars officiella foto ytligt ger intrycket av en blid och vattenkammad kamrer. Noggrann kontroll av blicken röjer dock något fixerat och nästan fanatiskt, vilket också syns i födelsehoroskopet. (Han är dubbelmördaren Anders Ekunds soli-lunära spegelbild och utan att förringa mördarens "fallna" Måne i Skorpionen och Solen i Krabban - han mördade kvinnor, och Krabb-klagade ständigt på maten i fängelset - kan man zooma ut eller kasta om vissa par och fånga generella grunddrag kring astrologins byggbitar.)

Persson kommenterades på bloggen för 10 år sedan för sina tankemönster typ undermänniska, men är värd ett nytt omnämnande. DN-ledaren alluderar till att denne Persson i år bjäbbade om att svenskar som tar sig till universitetsstudier ska avvänjas från ämnesgruppen humaniora eftersom tillverka bomber och vapen med USA som tydligt allierad är dagens melodi. Persson har bytt från utbildning till arbetsmarknad men hans olyckliga psyke maler på samma nivå och är sig likt. Är han ens medveten om att fler som honom blir Sveriges undergång? Landet behöver fler humanister som kan hjälpa korkade politiker som honom själv med historiska referensramar och mycket annat som gör t.o.m. låga rovdjur till kultiverade människor.

Hur kan en människa sluta utvecklas på ett så lågt stadium som denna Persson? Det krävs exakt klockslag för den nivå är arvsanlagen (ascendenten) blir känd, men även hela dygnet kan ge ledtrådar om såväl Sol som Måne representerar Naturens blinda drift, och extremt så om den sublunära demonen (Drakhuvudet/Rahu) förstärker den mest begärsfyllda näringsprincipen Månen.  (Se medborgarna enbart som näring staten i nästa led matar statens skattkistor med - se finansminister Svantessons karta, också en med en Vatten/Luft-blandning som försvagar omdömet.)

Mix mellan Våg och Skorpion (eller Luft och Vatten) har visat sig i
regeringen Kristersson och inte sällan problematisk - tänk Romina.
Eller är det enbart Vågen som skapar en ytlighet som inte räcker
för att styra ett land? (Vågskålarna tecknar en själ under bedömning.)

Dygnskartans bas i Sol och Måne båda i den nutritiva (och omättliga) Vatten-själens inriktning kan tyckas som en perfekt symbolik för räknenissar och marknadsfolk. (Krämartypen från butiksgolv till Excel-arksfolket och alla de små som dras mot BANKVÄRLDEN eftersom sinnet söker tydliga symboler). Människor som gör ett jordeliv i bukfyllans tjänst (samhället har/är också en buk) och absolut inget intresse av filosofi och de större frågor som Humaniora ofta avhandlar. 

(Undantaget den intressanta minoritet i Vatten-elementet där intresset för det fördolda eller ockulta, där dock, som nazismen en gång visade, naturmystik och naturens näriga natur kan skapa vidriga åskådningar - se den glömda naturkritiska poeten Ragnar Thoursie. Vanligt folk med "gröna fingrar" är det förstås också svårt att säga något ont om.)

Men i praktiken måste man vara större i själen än det område man ska hantera, annars blir det som DN-ledaren varnar för. Att en sådan här himmel sätts att ansvara för arbetsmarknadspolitik är inget annat än en mardröm, men det är sådana här borgerliga regeringar vanemässigt fyller sina kabinett med och säger något om hur generande efter sin ideala tid det nuvarande ekonomiska systemet är. (Den ideala tiden ligger alltid före den reella kalendertiden, vilket bevisas att det faktisk finns människor - kanske inte i Sverige med dess förenklade världsbild - som tänker kring nästa värld och helt andra grundvärderingar.)

Arbetsmarknadsministerns kan sammanfattas med några av tillkortakommandena den hinduiska astrologin tydligt pekar ut. Bloggen startade stärkt av hinduismens enklare lära om planeternas aspekter, men nu står det klart att många astrologer använder ett dubbelt system och där det andra - planeters relativa förhållande - kräver många avgöranden.

I Perssons karta existerar en 90-gradare mellan de båda passionerade tecknen Krabban och Vågen och detta är en slags aspekt som man först kan missa. Månen i hemmaläge i Krabban och Venus hemma i Vågen skulle kunna uppfattas som två starka positioner i samma horoskop men Krabban är lustigt nog inte alls intresserad av harmoni mellan flera parter. Detta är Naturen i dess själviska intresse att  överleva och som modersprincip sträcker sig omsorgen normalt bara till sitt eget blod. (Krabbans Måne som "den förtärande modern" som söker hålla sig relevant genom att som en tumör gå in i avkomman. Curling-föräldrar är det gällande modenamnet för Naturens i grunden extremt självtjänande natur.)

Det är svårt att se hur Perssons konfiguration kan bringa något gott till hela befolkningen och Demonen och Mars angrepp visar att han eventuellt tar sig vatten över huvudet som politiker. För tio år kallade jag kartan typiskt "extremistisk marknadsliberal" och ett så här illa angripet psyke (Luna) härbärgerar hemska antipatier mot vissa människor även om han tror sig bevaka "landets behov". 

Månascendenten är inte sista ordet men att ha UTLANDET (Skytten) i 6e huset för fiender och olyckor, antyder att han personligen ser invandraren som en fiende. Liberalerna i Småland kanske liknar Sverigedemokrater mer än på andra håll.

Med jämna mellanrum möts den kräva gränsdragaren Saturnus och frihetliga Jupiter. 1980 var ett sådant år och tecknet är uselt för den lilla människan. Jungfrun motsvarar olyckan eller fienden och här syns återigen "släppa in invandrare" (frihetlighet) eller ge nykomlingarna skit (begränsa deras liv och ställa så höga krav på dem att värdnationen tycks futtig och fattig - obegripligt primitiv i psyket). 

Den här oförmågan eller svårigheten att göra rätt avgränsningar blir dessutom plågsamt diktatoriska när Saturnus dominerar konjunktionen och drar med sig tillväxtens Jupiter i en tilltagande diktatorisk tvångsmentalitet som dessvärre läcker in i hans sätt att utgöra sitt arbete - Saturnus aspekterar Solen som är den dagaktiva karriären. Med en känslomässig och överdrivet fanatisk Måne kommer Saturnus som diktator att kanaliseras mot 3e räknenissehuset. Det här verkar som något i hästväg. En räknenisse från helvetet. (Småländsk snålhet för tankarna till gamla Fattig-Sverige?)

Redan här har ett antal signaturer hittats som knappast ger Mats Persson ett avundsvärd liv minityrann i en skitregering i en ond tid för Sverige, en tid då landets brist på verkliga värderingar kan balansera ut den ekonomistiska ringhet som utmärker landet, en typisk följdsjukdom när landet tömts på filosofi och sedan därtill övrig humaniora ska svältas bort. 

Har jag sagt att landet genomgår "Lilla dödens ödescykel" till 11 juni 2025? (Ja hundra gånger.) Visserligen har riksdag och regering stängt då och hinduerna råder att inte vara för petig med exakta datum, men början på en stor- eller  här sub-cykel sägs vara den tydligaste tiden (kanske pga kontrasten genom föregående period). Vad ligger på lut?

Sveriges nya sub-cykel är Merkurius och i sig en god räknenisse (harmoni med landets Vågskåls-persona som antyder poster i balans eller en orientering mot marknad och varuutbyte.

Tiden blir intressant eftersom  Merkurius står omringad av Storfinansen och Solen. Det låter som garanter men dessvärre sår båda ondska för framtiden när de involveras! Båda är verksamma illgörare eftersom ingen av dem rimmar med principen Rättvisans Vågskålar. 

Kommer gott eller ont att introduceras i Sverige nästa sommar?


Naturens naturliga ondska

Gudrun Himmler med pappa (1938)

 Kan svenske poeten Ragnar Thourshie  ha värjt sig mot den tysk-svenska naturfixeringen i sviterna efter nazimens sammanbrott?

I ett av ändlösa rader nazidokumentärer på kabel-tv berättades om att första nazilägret Dachau (1933) fejkade korrektionsanstalt för kommunister och lika hatadearbetslösa, (varav senare devisen "Arbeit Macht Frei" som dagens moderater söker implementera varenda gång de lurat svenskarna att rösta efter sin låga inre demon. (Sverigehoroksopet har folkliga Månens disponent Mars placerad i ett "dödsläger" kartans 8e hus vilket indikerar att landet år 1974 har obetald ond karma). Till och en amerikansk delegation inspekterade "omskolningsanstalten" medan den ännu kunde putsas upp inför officiella besök.)


Den naturmystiske drömmaren och perverterade ockultisten Henrich Himmler lät skapa en örtaträdgärd invid lägret där fångar marscherades ut och omvandlade sumpmark till allt mer odlingsbar mark. Ingen naturromantik här dock, lägerkommendanten  Theodor Eickes grymhet gjorde att livet satt löst även i örtaträträden. Man kunde avrättas även för triviala misstag...

Heinrich Himmlers Dotter Gudrun mindes de tidiga åren vid pappans arbetsplats och hur hon lekte med fluffiga kaniner i hans kaninfarm på ena sidan lägret och njöt mat tillagad med kryddor och örter från odlingen på andra sidan. (Oklart hur många och långa vistelserna var.) Hon förblev högerextremist till sin död 2018. Det var egentligen Eicke jag tänkt tillfoga men dokumentären (Viasat History) fuskade, han nämndes ofta men tyckt inte alls ha haft något med Himmlers älsklingsprojekt att göra. 

 

Istället är det fascinerande att se hur barnet är fött "naturaliserat" i harmoni med detta mot krigsslutet helt vansinniga läger. Gudrun överensstämmer perfekt med de fyra elementen som rena klichéer om man väljer Naturen (eller Modern) som den som lever genom att förtära sina barn. 

I vidaste mening samma andas barn som arbetsmarknadsministern och kanske en påminnelse om moderate statsministen Fredrik Reinfeldts folk och deras slaverilinje Fas 3 vars nazistiska övertoner var så tydliga att Arhetsförmedlingen lade ner hela detta typiskt borgerliga projekt (Den i mitten och den som söker gömma sig nånstans i massan måste ha någon att trampa på för att ändå känna något värde. Därför blir borgerskapets eftermäle så ofta generande.)

Örtaträdgården och de fluffiga kaninerna är vad hon tog med sig från barndomen och hortikultur kan inte tecknas bättre än via Månen i Jungfrun. Här kan man välja den tidigaste hellenistiska västastrologin när man granskar Månen tillsammans med dess fundament, Jungfruns härskare Merkurius. Förutom att Merkurius eller Hermes perfekt anknyter till medicinalväxter (som också odlades i Dachaus plantage för att göra Nazityskland oberoende av medicinimport) skulle ett horoskop baserat på klockslag lägga i Merkurius och hela Örtagården som ett uttryck för DEN ONDA DEMONEN (12e huset för bl.a. terminalvård och uttryckliga helveteshål i världen).

Nu mixar förnuft och känslor primärt Månen i Jungfrun är i sig en ovanligt analytisk position - som till försvar ofta tänker sina känslor istället för att  känna dem. (Därav Pernilla Wahlströms snabbhet i ord och tanke och snabbhet till både humor och elakhet. Merkurius är amoralisk och i sig varken ond eller god.)

Gudrun Himmlers ovanligt mentala känsloliv är alltså kidnappat eller besatt av en ond demon och denna är förstås Solen eller pappan i ett horoskop baserat på födelseklockslag. Men månascendenten ger här samma besked. Hon är från födelsen bestämd att socialiseras av monstret Heinrich (eller den tyska tidsandan? Hans horoskop här. - vem kan missa den Onda Naturen lika spritt språngande galen som hos Ebba Busch). Gudruns far präglade henne för resten av livet. 

Pappan/Solen står i idealiserade 11ehuset och Krabban stämmer förträffligt med den typ av Vatten-relaterade andlighet som ibland är så primitiv att man måste peka på USA:s nationalkarta och dess skrockfulla och banala folk (flera planeter i 9e religionshuset och en ofta problematisk förning av emotionell andlighet men där 9e husets ägare Månen står i Luft och bygger de hiskligt inbillningssjuka föreställningar och kallar dem "gudomligt ingivna".

Om man tar sig tolkar månascendenten fritt är det fascinerande hur på förhand dömd detta flickebarn verkar vara: hon bör ha bott åtminstone en tid på platsen eftersom fadern närvarade under byggandet av Dachau. Månan binder till 12ehusägaren - den onda demonen och ondskan själv (här Solen av alla planeter!) markerar via husposition att den är ett ideal - pappan och det han stod för förblir hennes prägling, hennes ideal för resten av livet. Snacka om "utfyllnadssjälar". Otur, men helt klart ett "mellanliv" till följd av dåligt förvaltade tidigare liv. 

Eftersom hon i vuxen ålder jobbade för att hjälpa envetna nazister ser man åtminstone modersprincipen Krabban verka på dess lägsta nivå, så outvecklad som Krabban eller Naturens protektionistiska instinkt är. ("Trygghet åt de mina"). 

Man kan inte kräva samma sak av alla tolv grundprinciperna, de uppfyller sin mening på helt olika sätt. Svårast tror jag att ren Luft har att möta rent Vatten. Det är något sin inte vill sig där - se  regeringens arbetsmarknadsminister eller finansministern... Här har båda "bekvämlighetsplaneter" (Venus/Jupiter) i Luft och kanske därför blir luftslotten så vrickade.


Gudrun Himmlers barndom kort nämnd i denna universitetsuppsats som tecknar Dachaus förfall från "omskolningsanstalt" till lager för ruttnande lik och döende människor.

https://marcuse.faculty.history.ucsb.edu/present/993AAGtourism011.htm


Dachau


Säkert invigdes lägret under pompa och ståt men här fattigmansvarianten som tar dygnets öppning som övergripande omen för den dagens händelser. Mycket passande att ascendenthärskaren är Venus  här perverst betraktad som Fienden (hus), 

Också Solen står i samma zon och understryker att lägrets väsenskärna har med "fiendehantering" att göra. Fiendehusets ägare Jupiter i 11e som ett ideal att halshugga (Jupiter med halshuggandets demon Ketu) eller våldföra (Mars) sig på. (O)lustigt har den moderna staten Israel också Lejon-Mars som ideal...

Och samma iskyla via Månen/Saturnus på lägrets insida (hus 4). Den här placeringar kan representera ren misär och svält och dominerar den moderna staten Israels 10e hus (ett tungt och tröstlöst omen att vidmakthålla som sin officiella roll.)

Som sagt, ursprungligen uppfört i Reinfeldts Fas 3-stil: omskolning av "arbetsskygga" (långtidsarbetslösa) men också kommunister romer (de senare som försöksdjur). Ingen gas användes i detta läger, däremot avskjutning efter behov....

Själarna som är moderater i detta liv har åtminstone tagit myrsteg sedan tidigare liv. Ebba Busch och Malmer Stenergard uppvisar mer tveksamma färdvägar ("trajectories").


Inga kommentarer: