Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 5 januari 2012

Analys. Den anonyme "kristne" smutskastaren


Tja, fast han ser ut som en hygglig prick, kristdemokraten Göran Hägglund, verkar det som om hans stora kors i Mörkrets kvalitet har effekter som liknar dem hos Fredrik Reinfeldt också han född under Okunskapens Mörker. 

Till sin närmaste man knöt tills nyligen Hägglund, nominellt kristen och därmed ett av Ljusets barn, en riktig dynghög som under ett nätalias förtalar sina egna! (AB, SvD, DN, Expr)  

Hägglund visar därmed precis samma fingertoppskänsla som Fredrik Reinfeldt, som väl kan ståta med fler ministerskandaler och avgångar än någon annan statsminister i Sveriges historia.

Denna totala blindhet kommer sig av vad de gamla judiska asketerna i Dödahavsöknen - de som lanserade mannen Jesus - kallade Lögnens ande. Den här (utdöda) grenen av judendomen var strikt dualistisk och eftersom munkarna använda astrologi för att hitta Den Rätte ledaren att föra landet ur träldomen under imperialisten Rom, är det inte alltför långsökt att i astrologins delning av zodiaken i den Positiva Polariteten och den Negativa se ett eko av en gammal världsbild. Den här bloggen, skriven av en möjligen reinkarnerad jude från den tiden (numera infödd svensk), söker rekonstruera  Medelhavsområdets astrologiska tankegångar under hellenismen.

Bedömningen av de naturgivna kvaliteterna på himmelen dagen för den sparkade sambandsofficeren i Hägglunds stab försvåras av att sinnelagets Måne byter zodiaktecken under dygnet. Det som börjar som ett sinne i Jordelementet, i Oxen, antar strax efter klockan 13.00 dubbeltecknet Tvillingarnas natur. Man kunde tycka det avgjorde saken: mannen har uppträtt under dubbla identiteter, Hägglunds vederhäftiga högra hand och en vanvettig mobbare. 



Men så enkelt är det tyvärr inte, för även motsatta Skyttens tecken är dualt. Den befinner sig i en hästkropp, har en människa bål, en människa som med sin pil syftar mot än högre höjder. Jag vill föreslå att psyket ligger i Oxen där det illa misshandlas av den snäva, hårdhänta och ogenerösa Saturnus - Oxen är för övrigt ett brutalt tecken utan psykologisk finess - en bully om den engelska ordvitsen går fram - och just det tecken man kan tänka sig i samband med burdusa ordvändningar.
I sådana fall drabbas också den solära handlingsmänniskan av detta smutsiga sinne eftersom Solen i hackordningsfixerade Stenbocken tar sina order från den hemliga solära disponenten Saturnus. 

Och hur mår denna disponent? Ja, den vilar som ett becksvart mörker i Djävulens eget tecken Oxen (med detta menar jag att Jorden är platsen där själar fullständigt slocknar och kommer att identifiera sig med det fysiska). Oxen har en god och framför allt sinnlig sida, men här befinner sig dess härskare Venus i det sublima och seende Eldelementet. Men Oxen och den solära disponenten Saturnus kan inte göra nytta av Inspirationen från andevärlden eftersom Saturnus vänt blicken in och ner i syndafallets mörker, ja faktiskt identifierat sig med det fysiska substratet (Jorden, terra).

Från terra har vi alltså terrorismens rot, som vi så tydligt såg när alla fyra nordiska ledare för främlingsfientliga partier visade sig födda i Oxen eller ha svåra störningar mot detta tecken!

Går man till den duala Skytten, som ännu bär det djuriska som en numera urvuxen längre djurkropp, ser tecknet ut att ha klar kust: Merkurius (kommunikation) är visserligen en skadad planet här, men står flankerad av både Venus och Jupiter, de båda välgörarna. Flankeringen är ett oerhört viktigt omen i indisk astrologi. Tänk motsatsen: en vän liten Venus omringad av illgärningsmän!
Den "giriga" eller åtminstone kraftfullt förstärkande Rahu (norra månnoden) tycks ha påverkat det här paketet i utlandets tecken på så sätt att Ehrenberg fått ett brinnande intresse för Israel/Palestina-frågan, men med så många goda planeter nära Rahu kan jag inte se Skytten som skyldigt till hans svarta andra jag. 

Det är Oxen är Ondskan inom honom, just som antikens tänkare såg. Romerske filosofen hade mycket att säga om hur MATERIA gör människan ful och förorenar hennes själ. Och som sista iakttagelse kan noteras den onda Mars hemma i Skorpionen, ett smutskastande tecken om det någonsin fanns ett! 

Minns diskussionen om den onda stjärnan Algol i Oxens tredje grad, och att man kanske ska se denna punkt som en projektion från den Syndiga (skyldiga) Skorpionen. Satan är fenomenal på att kasta om saker och få mörkret att se ljust. Det här är barnets första trevare mot Mörkrets ande eller Lögnen: "Det var inte jag som krossade fönstret, det var han!" 

En enda hög (s)-politiker stod upp och krävde Juholts avgång när Aftonbladets skamlösa drev baserat på dålig grundforskning pågick som värst. Den mannen hade typiskt nog Solen i Skorpionen i direkt opposition till Satans huvud i Oxen. Där var den svagaste länken i det partiet när mediafabrikationerna pågick som värst. Mycket tänkvärt.

Och med Mars "indiska" 210 graders "dödsaspekt" drabbas kommunikatören Tvillingarna, där händelsevis den "avhuggna" draksvansen Ketu ligger. Ja! Skorpionens mordiska gift utlöser bestraffning i rollen som kommunikatör eller sambandsofficer mellan KD i regeringen och KD, partiet. Vi behöver med andra ord inte ha in Månen i Tvillingarna, det finns tecken på en feljusterad natur och "ond kommunikation" från den lömska och fördolda Skorpionen i vilket fall!

Men ponera nu att psyket/sinnet (Månen) befinner sig under den hårda och kalla Saturnus våld (en psykopatindikation, även om fler behövs innan man säger något bestämt). I detta läge drabbas alltså sinnelaget av angrepp från båda illgörarna eftersom Mars också direkt opponerar Månen. Nu har vi även ett sinnelag fylld av Skorpionens smuts! 

Den här aspekten kan uttrycka sig lite olika har jag märkt: Isabella Löwengrip har Månen och Mars omkastade och led svårt av orent blod, en farlig stalker och avsevärt näthat. Kvinnan är så eländigt materialistisk och inskränkt i sina borgerliga värderingar att åtminstone det sistnämnda är en helt naturlig följd: Månen står för folket och Mars står för irritation, ovett eller hat.

I hennes fall är båda planeterna dåliga placerade, Månen "faller" i Skorpionen och Mars är "skadad" i Oxen. Jämför Mona Sahlins kontokortsaffärer: Månen i monetära Oxen med skadade förbrytaren Mars... Men även en tung olycka: förlusten av ett barn i ung ålder (Moderskapets Måne/Olyckans Mars). 

Förmodligen är det här själar med svåra synder i tidigare liv och därmed avsevärda blindfläckar. Själen "väljer" ett trögt liv för att beredas möjligheter att öppna sina ögon. Vad Ehrenberg når för självinsikter genom att ertappas på detta pinsamma sätt, det är upp till honom och den själ som äger honom.

Se även: Göran Hägglund, mogen att födas på nytt? Som synes av hans karta har han Satans huvud (Algol) och Mars i tät konjunktion i Oxen, är född i Stenbocken precis som den onde smutskastaren och lider, som sagt, av tyngden från det okunniga och materialistiska storkorset i Mörkrets kvalitet. Ljusår från kristendomen är detta parti, helt behärskat av hyckleriets och Lögnens ande, goda kålsupare med Nya Moderaterna vars hela politik bara handlar om lögn och manipulation av medierna för att säkra sin egen makt. Hade Hägglund varit kristen hade han aldrig låtit radarpartet Reinfeldt/Borg göra vad det gjort mot den svagare delen av det svenska folket! Detta är ett solklart falla av Mörkrets kvalitet som självlögn.

Något gott för Sverige har de verkligen inte gjort. Inte för den som tänker lite större än till de löjeväckande mutor i formen av skattesänkningar de givit medelklassen för att köpa väljarstöd. Dårar för ett folk av materialistiska dårar. Ja, tänka sig, även Nationalhoroskopet har Hägglunds och Monas smutsfläck: vi har ett fult och vulgärt språk i Sverige och folksjälen är djupt fallen i simpel konsumtionsmentalitet. Ett pack maskerat i högteknologisk glans jämfört med andra kulturer.

Som synes fäster sig stjärnorna inte vid partitillhörighet: man kan kalla socialist som Mona eller kristen som Hägglund och likväl tillhöra det ondas sida. Vi placeras här i världen som vi tjänat ihop till genom många tidigare liv, med ett livsuppdrag som ofta består i att lära sig genomskåda sina egna dolda motiv, sina mörklagda instinkter. 

I de enskilda fall som nämnts i det här inlägget är läxan egentligen så enkel men blir ändå så svår eftersom okunskapens mörker är så becksvart, Reinfeldt och Hägglund ser helt enkelt inte klart nog för att ägna sig åt politik. Därav deras usla rekryteringar. Därav ett Sverige som håller på att gå under av den Själviskhetens ande högern svept in landet i - något som inte varit möjligt om inte folksjälen redan haft den dispositionen.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hade Hägglund varit kristen hade han heller aldrig tillåtit en sån som Christian Gergils att ta ton inom partiet. Hörde honom på radion till min förvåning yttra sig som representant för KD. Snacka om att sätta bocken till trädgårdsmästare... han påstår att kristendomen inom KD numera är ersatt av naturrätten. Ingen gammal fan som blivit religiös där alltså. Hans horoskop bär syn för sägen, kolla gärna in det. (3/1 -67)
S