Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 juli 2024

Dissar en födelse typ 1970 men fastnar strax vid nästa

 

 

Läser Svenskt Närighetslivs chefekonom härja mot LO:s försök att få svenskarna att reagera på arbetsslaveriet i landet, men lyckas inte uppbåda någon entusiasm. 

https://www.expressen.se/debatt/forslaget-om-kortad-arbetstid-ar-populism/

Sverige har fastnat mellan två världar - via NATO-anslutningen helt klart oförmöget att ta steget över till överlevarländerna, de som kommer att få delta i bygget av nästa mänskliga civilisation (Vattumannens tidsålder) som redan knackar på porten. 


Hur förverkad och ointressant är inte en människa som Sven-Olov Daunfeldt som mentalt lever kvar i en död (eller snabbt döende) världsordning? 

Det är en ockult sanning av det vi kallar verkligheten är  en skugga som utspelar sig med ett eftersläp. Det "utvalda" fåtalet i varje generation lever på den högre, själsliga verkligheten där det verkliga NUet utspelar sig - jämför Platons fångar i grottan - de fallna och fångade själarna på jorden som falskt upplever sig men egentligen bara är skuggor av sina himmelska jag.

Men tydligen ligger något i chefekonomens födelseår 1970, för nästa rubrik i Expressen som fångar ögat leder till argentinska anarko-kapitalisten Javier Milei, född samma år. Han drömmer sin lägre och irrationella själs drömmar om att få tillhöra västvärldens "fria" kapitalism.

(Den nivå i själen som producerar drömmar om natten tillhör lägsta segmentet i den högre verklighet som föregår dagaktiva egot. Månen kan sägas sanndrömma ur kroppsjagets perspektiv. Men det är själens nu-verklighet, i full färd med att kollektivt med andra själar konstruera sin morgondag på Jorden! Vissa drömmer om mindre världar, om egna familjen, andra drömmar som politiker, om hela nationers öden...)

Chefekonomen hade otur detta år eftersom den tillfälligt ynkliga tidsandans Saturnus blir hans egen ATMA KARAKA i nybörjaren Vädurens ultimata 30e grad. Ingen annan planet dominerar  ego-principen så som denna och visar att vi just nu lever i självintressets totala mörker - runt denna generations tid att leva sker västerlandets faktiska undergång.

Bloggarens tonår koinciderade med tiden då reggaemusiken från Jamaica var i ropet (Karibien som USA:s skitiga bakgård) och texterna berättade sånger för den analfabetiska ö-befolkningen om världens eländiga tillstånd. Undertecknad lärde sig på denna underliga bakväg om USA:s svinaktiga politik och försök att bryta sönder de länder som valt den socialistiska vägen. 

Det saknades inte sånger för befolkningen som lärde dem om den krigsprofiterande utrikesminister Henry Kissinger (senare tilldelad Nobels "fredspris" av den NATO-norska Nobel-kommittén). På en tolvtumssingel en hjärtskärande sång om missförhållande i San Salvador under USA-imperialismens högtidsstund av politisk manipulation. Inte riktigt Argentina, men nära nog. Norbergs artikellänk härnedan berättar om att argentinska ministerns högra hand har sunkiga åsikter om militärjuntan som fördömdes i låten "San Salvador" från 1979 - upprinnelsen till detta inlägg.

Utvikning. "Tolvtumssingeln" (t.ex. Royal Rasses "San Salvador") var ett analogt medium med en spellängd som passade diskoteken - låtarna i förlängda och dansbara versioner. Föreställ dig ett disco i tredje världen på 1970-talet där den fattiga befolkningen står på dansgolvet och svänger till radikalt politiska fördömanden av västimperialismen som givit dem DETTA som sitt enda liv - vilken rubbad värld människan skapat sig!

*****


Intressant att läsa Expressens debattartikel av frihandelsfanatikern Johan Norberg om Argentinas president Milei - precis likt moderata fd finansministern Anders Borg startade han i ett anarko-kapitalistiskt läger och återigen anas via födelseåret 1970 en koppling till ekonomen (chefstyp!) från Svenskt Näringsliv. Det måste vara Saturnus som håller på en hemlig nyckel här.

https://www.expressen.se/debatt/ar-javier-milei-en-pragmatisk-liberal/

Även här är det den "fallna" Saturnus i egoprincipens Vädur som indikerar att han är ETT MED VÄRLDSSJÄLENS MINST UTVECKLADE TILLSTÅND och kan inte bli annat än som drömmar om primitiv amerikanska målsättningar (barnets egofixering som dominant princip).

Väduren har gott i sig som naturlig del av världsalltet men grunden i den sublunära världen (människans värld) är denna: härskare är den mörka eldens Mars och kvaliteten Passion (Rajas guna) blir därefter, helvetisk och subjektiv passion (Jorden är ett lokalt och fallet tillstånd). 

Vädurens funktion som zodiakens start vid vårdagjämningen är den västerländska traditionen men intressant nog har babyloniska anteckningar hittats där Mars står högst i listan för de antikens planeter. Assyriologen Francesca Rochberg återger en babylonisk lista vars logik möjligen kan tydas via senare indiska och hellenistiska traditioner:

1. Månen (Sin), 2. Solen (Shamash), 3. Jupiter (ackadiska?) 4. Venus (Dilbat), 5. Merkurius (Shihtu), 6. Saturnus (Kajamanu), 7. Mars (Tsalbatanu)

Man kunde tro att Månen, snabbast av dem alla och närmast Jorden, är en logisk start men som synes faller den hypotesen direkt. Däremot tycks Sol/Måne grupperade precis som den Stora och Lilla Välgöraren (Jupiter, Venus) är det och därmed ett passande avslut i den Stora och Lilla Illgöraren (Saturnus, Mars). 

Hur Jupiter kan vara okänd och samtidigt förekomma i en lista? Rochberg återger en senbabylonisk (ackadisk) förteckning och översätter bakåt (till sumeriska). Det tycks saknas belägg för hur Babylons skyddsgud Marduk/Jupiter betecknades i äldre/sumerisk tid.

(Obs. Mileis födelseklockslag troligt men föremål för diskussion hos astro.com.) 

PASSIONENS KVALITET: 5 PLANETER
MÖRKRETS KVALITET: 1 PLANET
LJUSETS KVALITET: 1 PLANET

Presidenten påminner om Sveriges sammanbrott under radarparet Reinfeldt och Borg. Här är "stridshingsten" Reinfeldts svårkontrollerade koppling mellan Månen (begären) i näriga och instinktiva Krabban. Den har inte någon omdömesgill ledning när Solen står i rationell Luft som mest ägnar sig att efterrationalisera den grundläggande begärsnaturen och söker legitimera ett liv på det biologiska djurets nivå. Månen i Krabban slår ut en svag Sol och här är det uppenbart eftersom Våg-Solen undermineras av ett annat begärsfyllt Vatten-tecken. Vågens härskare i Skorpionen (minns samma obegripliga klimatfördärvare Romina i sittande svensk regering).

Solen i Vågen är ett genuint mänskligt tecken men kommer inte till full rätt med ett irrationellt lägre själssegment som passar utmärkt som biologisk markör men inte som filosof eller ideologi i bättre bemärkelse. 

Att söka frigöra "apan i oss" handlar om näringslivets ambition att hålla mänskligheten bojad i låga begär eftersom de har produkter att marknadsföra. Räkna till dessa falsariets ideologer den korrupt-passiva finansminister Svantesson till Reinfeldts typ (Sol och Måne dock i omkastade tecken). Hon tillhör likt chefsekonom Dunfält de lakejer som söker bevara Överhetens avsevärda privilegier gentemot medborgaren i allmänhet och det är inte utan att bloggens tidiga påpekande kommer åter: i värsta fall är Luft/Vatten-mixen otroligt självbedräglig och en som gärna gömmer en lögn bakom en annan.

*****

Att jämföra kvaliteternas numeriska representation är "lågnivå" ("den djupa världssjälen"?) men ger ofta tydliga tecken. Passionen (Väduren, Krabban, Vågen, Stenbocken) dominerar, men är det passion för Ljuset eller Mörkret?

För Mileis Tvillingaascendent (en sambandsofficer eller medlare) är inte egoistiska Mars någon tillgång utan tvärtom en verksam illgörare, så Mars-Jungfrun i Ljusets kvalitet är i dålig position från början. Dessutom är Saturnus ännu i sena oktober Världssjälens karaka (signifikator) och indikerar att principlöshet i princip råder och utmärker "denna avfallna generation".

Och än värre för politikern: den lilla illgöraren Mars står i 3e 4e intellektshuset och skapar en dubiös mentalitet som sedan angriper (via 90-gradersvinkeln) den harmoniskapande Venus som är skadad genom det martiala tecknet Skorpionen och således angripen från Skorpionens egen härskare.

Likväl är det intressanta huvudspåret att båda männen tillhör 1970 som ofta nog har Saturnus sent i Väduren som ett slags grundvärde för Världssjälens kollektiva tendens och AK-markeringen gäller även Mileis.

(Här finns dock den indiska åsikten att Mars i 3e skulle vara en användbar position och paralleller mellan svärdet och pennan dras. Men mot detta står att den regeln inte gäller när den verkliga skrivaren Merkurius positiva tecken Tvillingarna stiger i öster, som här.)

Till råga på allt är Venus, svagt placerad i 6e huset för fiender, disponent över alla planeterna i Vågen! En vansinnigt korrupt natur som kämpar mot många spöken signaleras från himmelen och Zelenskoj älskar förstår Mileis eftersom han dragits till en liknande roll. 

Se hur folk väljer att gruppera sig och men ser vilka morgondagens förlorare är. En ny tidsålder står för dörren, och den handlar inte om pengar, frihandel och annat bedrägliga glaspärlor åt naturfolken. Varubyten tillhör en äldre planet Jorden och människan borde ha kommit längre nu, när vi alla introducerat oss för varandra och visar vad vi står för... 

Räknenissarna av lägre typ kan vara ett utdöende släkte och tecknet på det är det kvantifikationens vanvett alla nu ser i Big Datas tidsålder. Men lugn, sifferfolk och bankirer kommer inte att styra nästa värld. Det är stora förändringar på gång. Natt efter natt har jag i den själ som redan lever sitt nu i det som är vakenmänniskans morgondag - slafsat runt i sanka och leriga landskap. Drömmarna tycks ofta utspela sig i Göteborgstrakten (jag lämnade för Stockholm vid 13). Det tycks som om klimatförändringar reducerat Sverige till en enda dypöl.... Att Göteborg ofta förekommer i mina drömmar (i framtidsversion) beror förmodligen på att själen gillade sitt liv som pojke runt 12. Intressant tid att ha levt i.


Bonusspaning från vinylskivans era.


Kanske Royal Rasses första europeiska skivsläpp (1976). Darrande lovsång till "kärleken som den borde vara" (inte USA:s form av kärlek). Det brittiska skivbolaget hade verkligen ingen koll: tycks referera till bandledaren två gånger som olika personer, Lincoln Thompson hade artistnamnet Prince Lincon [sic]. Första generationens invandrare i England från Tredje världen - samma värld som dagens Sverige. Vem sålde ut svensken och berövade henne både tanke och språk?

"Prince" Lincoln har händelsevis fått ett tidigare inlägg, sin obskuritet till trots:

söndag 8 augusti 2010:

Saturnus-Lejonet, kunglighet & reggae

2 kommentarer:

Susanne sa...

Milei har inte Mars i 3:e utan i 4:e och därmed inte heller i attack mot Venus. Men att ha Venus (som viktig planet dessutom) i 6:e i Skorpionen är väl i alla händelser ingen höjdare...

Göteborg som sanka och leriga landskap i drömmar... Kanske du har hört nån gång att marken staden är byggd på var just det från början. Därför togs holländare dit för att dika ut och bygga de kanaler som ännu finns kvar :-)

Seaward sa...

Tur i oturen att slarvfelet inte var den bärande punkten. Men din upptäckt får mig se att glömde betona att Mileis likt chefekonomen har egenintressets Saturnus-Vädur som Atma Karaka (nu infogad). Det är troligen detta och inte "1970" som magnetiskt drog från en artikel till nästa, bara för att upptäcka samma grundläggande svaghet...

Göteborg: bodde så kort tid i staden (två terminer) att det inte hann bli så många skolbesök på museer och annat som lärde ut lokal historia. Inga minnen av drömmarnas dypölar men lite historia kan ha slunkit ned, även om drömmarna är distinkt symboliska och har en dystopisk ton. Trakten har upphört vara en levande zon och drömmaren går i en framtid.

Kunde mycket väl vara att drömlivet inspirerats av synske Edgar Cayce som hade omfattande visioner av USA efter klimatkatastrofen, när USA:s kustlinjer dramatiskt ändrats...