Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 november 2018

TV-skatten: Staten ökar sin kontroll av medborgarna

För det här horoskopet använder jag tidpunkten för Expressens nyhet om att regeringen Slöven klubbat ovillkorliga tv-skatten (även för människor utan tv-apparat eller obefintligt intresse av SVT:s utbud). 

Kartan är exakt så bedrövlig som man kunde ha föreställt sig när Staten söker inskärpa kontrollen över medborgarnas tankeliv. För en gångs skull finner jag mig delvis hålla med en moderat som protesterar högljutt i samma tidning...



Det är verkligen ONDA PENGAR som ska dras in för att finansiera landets värdelösa public service. Av skäl som förklarats ofta nog har ägandeinstinktens Oxe inte sin egen härskare Venus (pengar) på sin sida när den stiger i öster. Här blir det så illa det kan bli eftersom ascendenthärskaren befinner sig i fiendskapens och olyckans 6e sektor!

Staten hatar sina medborgare för deras misstänkta licenssmiteri men lika viktigt är att Månen (den ansiktslösa massan - folket) är en "ond" planet för Oxen i öster. Här står Månen med halshuggandets Ketu (södra månnoden) och baseras på en kontrollplanet i klent läge i 8e huset för korruption och död. Det går att läsa det här på flera sätt men jag väljer att se klubbandet av skatten som ögonblicket då Staten åtgärdade sin vacklande kontroll (Saturnus) över populasen (Månen).

Satan själv sticker upp sitt fula tryne i öster och perverterar rikedomsplaneten Jupiter som här blir ont förtjänade (skatte-) intäkter. Det är som vanligt i landet Sverige. Mjölka befolkningen och låt Eliten leka. Den moderata debattören och alla friska människor förespråkar en radikalt sänkt budget för public service och, skulle jag vilja tillägga, ett omedelbart stopp för finansieringen av gayschlager och alla andra särintressen som SVT:s anställda gör för sitt eget höga nöjes skull. Spräng detta kåteri! Hur mycket behöver det egentligen kosta att tillhandahålla ett akutteam som informerar allmänheten i samband med krig och olyckor av allmänt intresse?

Låt de vinstdrivna skitkanalerna fortsätta förgifta den hårt arbetande befolkningen om det verkligen är så här folk vill leva sina liv.

Inga kommentarer: