söndag 30 juni 2024

Look-alikes i Luft (fler Luftens andar)

 


I anslutning till någon film i tv-tablåerna skådade jag plötsligt en närmast perfekt dubbelgångare till den vackra men aningen tråkiga skådespelerskan Denise Williams, busen Charlie Sheens hustru i en avlägsen tid (fotot t.h. ovan från 2002). 

Ansiktet i tv-tablån tillhörde australiensiskan Samara Weaving (fotots ålder okänd). Hon medger i en skvallertext att hon är smickrad över att ha jämförts med landsmaninnan Margot Robbie. Gissningsvis pga de framträdande ögonen. Men det är en svag likhet mot den bloggaren spottade med ex-kändisen. Förklaringen kan ligga i att utseende har med elementen att göra: alla tre visar sig ha både Sol och Måne i Luft.

Men där Margot Robbie har Solen i Tvillingarna och Månen i Vågen prickar de andra in både Sol och Måne i samma tecken, Vattenbäraren och Vågen. Det är något mystiskt med Luft och alla dessa skådisar från Australien, Nicole Kidman har också Solen i Tvillingarna förpackade i en Vågascendent med den självnegerande södra månnoden Ketu exakt på ascendenten - södra noden kan kopplas till att hon snart vann pris för sin förmåga att agera i oväntade roller.

Skådisen Guy Pearce kommer för mitt minne och astrotheme.fr påstår sig ha en "a-rankad" födelsetid men det är oklart om det är bidragsgivarens minne som rankas så högt eller skådisens! Pearce visar sig född i England men räknas som australier. Intuitionen är halvrätt eller t.o.m. bättre än så: Solen i Jungfrun men soldisponenten står i Vågen i 10e karriärhuset tillsammans med Månen och "halshuggaren" Ketu. Här kan man gissa att Månen/Hemmet med Ketu indikerar den långväga flytten till nytt hemland...

De här noteringarna kan ses som en senkommen uppföljare till triviatexten "Luftens andar" från 2013 (Senare har några inlägg taggade med samma fras tillkommit.)

*****

Jag har fastnat för en repris av tv-deckaren Elementary (2012-19), med utmärkta manus och det udda valet att välja kvinnliga skådisar för både dr Watson och Sherlock Holmes ärkefiende, det kriminella geniet Moriarty. Första sammanhang jag sett Lucy Liu (som dr. Watson) där hon fått göra mer än Hollywood-skit, hon var ju en absolut passabel aktris!

Levde lycklig utan tv många år innan staten påtvingade medborgarna en ny skatt oavsett om man hade tv eller ej. Jag kastade in handsken och köpte en billig apparat. Har nu ägnat flera år av inhämtande av gamla tv-serier och det är uppenbart att public service förvandlats till statens propagandakanal. Nyheterna undviks programmatiskt. Det är också förundrande hur sinnena skärps av att inte varit nonstop förgiftade av flimmer-mediet. Skräp-program är nu rent smärtsamma och sinnet erfar inom några minuter om det vankas skräp.

Omvänt gillade jag från första stund den här amerikanska och koleriska gestaltningen av Sherlock. Den brittiska skådisen verkar ha kul med rollen som han överdriver på ett smått maniskt vis. Även språkhanteringen är ljuvlig att höra och påminner om att jag måste ha varit gymnasieskolans mest juvenila kille i klassen som lyckades hålla igång tävlingar i "munmotorik" som jag döpte tramset till. Kanske ekon av ett tidigare liv som grek och deras vältalighetsövningar?

Ibland blir man överraskad av hur det omedvetna verkar skriva bloggen. Jag hade helt glömt att Lee Miller också, likt kvinnorna har både Sol och Måne i Luft. Solen i Vågen och Månen i Vattenbäraren.

Här också något så ovanligt som att Solen själv vinner rollen som Atma Karaka (själens signifikator). Ingen kan utmana Solen i Vågens 30e och sista grad. En dramatisk skådespelare av högsta kaliber.

Efter att i seriens första säsong detektiven och Moriarty återsett varandra upptäcker hon (annars upptagen av att måla en tavla) och utbrister att han är "vacker" till följd av ansiktssymmetrier. Och vad finner man om inte en "vulgariserad" Sol som delar tecken med Mars. Detta kan tillföra en senighet och lite grövre ansiktsdrag än Vågen med sin egen Venus hemma, vilket ger mjukare former. Där favoriseras individen av skönheten (som dock kan beröva människan på aktualiserad intelligens eftersom det vackra folket aldrig behöver anstränga sig för att få något).

Psykiskt verkar Solen "förklara" den koleriska överdriften han använder med sådan precision! Bloggaren har den också men Solen "bränner" Mars vilket betyder ringa aggressionsproblem och ett rätt laidback grundtillstånd. När de två eldplaneterna ("planetära vänner") har lite avstånd, som hos Lee Miller, ökar intensiteten jämfört med när Solen ensam avgör Vågens utlevelse. Hans Jupiter med energiska månnoden Rahu är också lite av en krutdurk.

Faktum är att Sherlocks gestaltare påminner om en undertyp av Sol-Vågen jag sett ibland (aningen klotformade ögon om den här sorten gillar att spärra upp dem). I fallet John Cleese till och med samma förkärlek för skruvade överdrifter. Jag förmodar att extra sensitiva exemplar av Vågskålarnas princip kan ge den förmågan, precis som Vågen ibland verkar gränsa mellan skönhet och brutal överdrift (Samara Weaving på vissa bilder balanserar mellan skönhet och det groteska på vissa foton och med vissa minspel).


John Cleese koleriska och närmast aggressiva utlevelse kan istället förklaras med Sol och Rahu i Vågen!  Som undertyper till Vågen kan jag inte säga mycket men nettoresultatet kan mycket väl vara närmast identiskt: Cleese har en tät konjunktion mellan Solen och den riviga demonen. (Cleese taggad i halvdussinet inlägg.)

Men vad är det egentligen man ser? Det kanske är symbolen Vågen "på bristningsgränsen" i båda fallen? TV-serien Elementarys skapare har förnekat att han skrivit in "adhd" i rollen, hans utgångspunkt var bara att Holmes vid seriestart gått ner sig på heroin och den ryckiga energi ska porträttera hans gradvisa tillfrisknande.

Den här varianten av Holmes är dessutom rabiat motståndare till äktenskapet (Vågen) som institution (underbart arroganta och giftiga tillmälen mot alla offer för konventioner). Men han hittar via samboendet med Watson kvaliteter i "partnerskapet" (Vågen igen) han aldrig anat fanns där (sagt i säsong 2). Man undrar om serieskaparen använder Jonny Lee Millers speciella version av sitt soltecken och för in något av skådespelaren själv i rollen?


lördag 29 juni 2024

Joe Biden och halshuggningen

Average Joe blev president och det stinker maktbegär av sällan skådat slag. Patriarken Saturnus i sitt mäktigaste världsliga läge i väster (vid dagens slut), samtidigt som detta är en soluppgångsfödelse (förknippat med ett löfte). Den världsliga hungern är maximal när den lunära demonen Rahu ockuperar 10e huset för världslig position och tre budskap pekar alla i samma riktning.


torsdag 19 januari 2023:  

...frågan är hur länge han [Biden] kommer att leva. Blir det han som under Saturnus just påbörjade transit genom USA:s måntecken [Vattenbäraren] drabbas av Liemannen? Månen [i ett nationalhoroskop] står dels för inrikesaffärer men minns men dess [personliga] betydelse som porten in det fysiska livet (modern) och graven som dörren ut från livet, är det en fråga om han överlever nuvarande krig.

...och...
 
I inlägget om USA:s problem med Saturnus passage genom sitt måntecken vågade jag inte avgöra om de eskalerar till krig direkt mot Ryssland. Och Bidens horoskop adderar ytterligare till osäkerheten: kommer han att dö knall och fall under innevarande mandatperiod innan frågan om krig eller ej är avgjord? Nästa presidentval är den 5 november 2024, att jämföra med Saturnus vandring genom Vattenbäraren

Joe Biden, krämare och vacklande vän till krigsindustrin

Till de här orden kan tilläggas att gaggigheten tilltagit under Saturnus passage genom Vattenbäraren, ett tecken som tillhör Luft-elementet och inte Vatten och ofta lirar dåligt ihop med Bidens Skorpionascendent (Vatten). Hans andra ofördelaktiga mix av Luft och Vatten, Luft-Vågens Venus i Vatten-Skorpionens Mars i Vågen. Senilitet vid hög ålder vid flera förekomster av den astrologiska "dissociationen" är fullt tänkbar, men på denna blogg finns material och tankar som mig veterligen inte undersökts någon annanstans. 

Kommer att tänka på hur medierna omgående slutade tala om Jack Nicholson sedan han blev senil och inte längre kunde skådespela. En notis och sen tyst. En kartkontroll påminner om den för skådespeleri utmärkta ascendenten i Krabban och Månen själv i 3e intellektshuset. 

Minns man att Jungfrun kan vara mycket kritisk och att Nicholson hade Mars i Skorpionen (i 5e kreativitetshuset) är det inte svårt att minnas hans snäsiga och elaka rollgestaltningar, men "livets utgång" (Månen) i det merkuriala 3e ser ju ut som om förståndet är det första att checka ut... Passande symbolval men kanske tillfälligheter. Efter tusen senila horoskop kanske en trend av något slag visar sig.

I länken om krämaren ovan noteras att Saturnus fullbordat sin passage i Vattenbäraren i slutet av mars nästa år. Eftersom Biden föddes med Saturnus i ett annat av tecknen i Mörkrets kvalitet (Oxen) har denna transit påverkat honom starkt, och det genom den mystiska traditionsblandning som bloggen oftast utelämnade de första åren och som förklarar varför hinduernas aspekter var så få och gjorde tolkningarna enklare/tydligare.

Men det var snarast tvärtom hinduerna har ett krångligare system. Saturnus i transit bildar en 4/10-relation där fyrstegsförhållandet aldrig har använts på bloggen utan enbart 270-gradersaspekten (10e tecknet). Den senare ingår alltså i båda traditionerna, är en aspekt men är också ett "planetärt förhållande".

Planeter i 1/1, 7/7 och 4/10 påverkar varandra kraftfullt, men på ett sätt som beror på planeternas inre naturer och styrka/svaghet

https://siderisk.blogspot.com/search/label/planeters%20relativa%20f%C3%B6rh%C3%A5llande%20%28typer%29

Bidens Saturnus i Oxen  bildar en 4/10-relation med den aktiva månnoden Rahu (den makthungriga). Biden har Saturnus i Dig-Bala, i sitt maximalt starka världsliga läge i väster, men är det bra att ha världslig makt på ålderns höst i relation till Rahu som ger ännu mer vilja till makt (i 10e makthuset)? Kommer man att tvingas bända bort Biden från maktens säte? Rigiditeten i psyket kommer att bli total och det tycks ske snart.

Jag spekulerar bara, men ur transiterande Saturnus perspektiv pekar den ut motgiftet mot det rigida maktbegäret i födelsekartan. Beaktar man transiten får Åldermannen huvudet kapat (halshuggning) via södra månnoden medfödda "tionde-förhållande till maktens Saturnus. Symboliken passar väl med ett par dagars diskussion i det politiska kommentariatet om Biden, Huvudet, kan avsättas. Saturnus transit genom Vattenbäraren är en rejält skakig historia om man ser till Biden och vilket "lag" han reprsenterar i världshistorien. Ser det ut så här i skyn när ett välde faller? Är detta slut samtidigt början på en "multipolär värld" med en bättre distribution av allt?. Vad det Bidens förlust av huvudet som markerar TIDSÅLDERSSKIFTET?




fredag 28 juni 2024

DN:s ohöljda klassförakt: bankmannen Macron för bra för franska folket

 

 

Det här blir nog Bonniers mest generande rubrik i år, fd bankmannen är för bra för fransmännen eftersom de formligen avskyr denna tok som bortom ledarskribentens selektiva minne visst har skandaler bakom sig. Minns bara hans dröm om att bli sedd som Jupiter och i denna guda-diktators anda drev igenom ett "dekret" mot folket (körde över deras vilja). DN bjäbbar "demokrati" inför svenskarna men står för något helt annat när det passar sig!

Macrons pinsamma episod med Jupiter har kommenterats tidigare men man kan påminna sig att han har planeten i 6e huset för olyckor och fiender. I den mån han verkligen tar bankvärldens och överklassens planet till sitt hjärta har han beseglat sitt öde och gjort sig till sin egen värsta fiende.


Att driva en blogg med hinduisk astrologi är på sikt självmord om man fixerar svenska offentliga figurer. Saknas klockslag bakbinder man sig och Macons kända födelsetid visar varför. Vad hade man kunnat säga om ett gigantiskt världsligt fiasko förutan känd födelsetid? Här avslöjas att hinduismens tre onda hus alla är aktiverade och inte bara rikedomens Jupiter i sjätte, en planet som till råga på allt är motpol till Stenbockspersonlighetens Saturnus (varning för saker som går i stå). Dessutom ligger Saturnus i det onda 8e huset för korruption och död, medan soltecknet Skytten är Jupiterägd (de rikas president!) och dessutom i 12e huset för världsliga förluster !!!

Ett horoskop kunde inte vara värre ön för den som väljer fel väg i livet. För de som söker livets djupare sidor är det tvärtom betydligt intressantare, men Stenbocken i öster betecknar underklassen och vill sällan mer än att komma upp sig här i världen. DN skriver lögnhistorien som är typiskt för klättrare och sociopater: de lägger allt krut på att SE FLÄCKFRIA UT.

Hinduisk astrologi, har det visat sig under den här bloggens existens (2009 och alltjämt), har fler traditioner än jag fattade och husen 6, 8, 12 som de onda är en strikt tradition. Intellektets tredje ingår här inte, troligen för att 3e också kallas "förbättringsbart". (Människans intellekt kan skolas och vara det som räddar från tjuveri och intellektuell katastrof.) Skulle denna sektor inkluderas har Macron minuspoäng även här eftersom räknenissens tredje rymmer den södra månnoden, klassad som naturligt ond faktor och en indikation att Macron är märkt för halshuggning i frågor som rör hans kommunikation. (Ketu kan vara god men gissa vem som här äger noden? Den onda rikemans-Jupiter!)

Detta ser inte DN:s ledarskribent som själv lider av det normala högerperspektivets fördunkling. Metafysiskt tycks högern sakna begåvning att förstå den metafysiska sanningen att människans själ samtidigt är en och många, egentligen en väldig enkel sanning - utom där ego och protektionism skapat ett fult specimen av människa (se Anna Kinberg - sol och måne under egoprincip resp. protektionismens princip).

Pliktskyldigt redovisade bloggen tidigt läran om att planeter som pga. ascendenttecknet tilldelas ägarskap över onda hus (funktionella illgörare) tvärtom blir skyddande krafter: "ont ska med ont förgöras", men under 15 år med Jyotish (indisk astrologi) har jag inte blivit övertygad (de föregående 25 åren med västmetoden var inte till någon större nytta eftersom den saknar komplexitet och nyanser - mer än någonsin syns nu hur fixerad väst är vid planetära aspekter, nästan det enda som ännu fungerar i denna metod.). 

Om "ont-ska-med-ont..."-tesen motsägs av en enda annan indikation slutar den verksamt onda från att skydda i kraft av sin giftighet. Jag har exempel t.o.m. i släkten på giftiga tungor (betydligt värre än den här bloggaren som i allmänhet söker följa den hinduiska logiken när inläggen hanterar subjektet styvmoderligt).

I dessa tider när presidentkandidaternas gaggighet jämförs och kommenteras bör det påpekas att den bedrövelse DN låtit publicera är skriven av en nu 80-årig journalist och texten verkar i sitt klassförakt och stöd för de Rika brista i omdöme. För första och enda gången en snabb blick på senioren Barbro Hedvall som väl snart har gjort sitt som skribent, några färgkluddar på en karta dömer ingen, men nog stämmer den har kartan på den lägsta sortens borgerliga mentalitet med dess föråldrade bindning till materiella värden (Brunkol Damberg är en motsvarighet på den högersossiga sidan, ensidig betoning på den sublunära sfären - Platons fångar i grottan saknar oftast förutsättningar att tänka utanför grottan):


Enbart ett månhoroskop och därför är det 6e onda huset (med Venus) inget att ägna djupa tankar mot. Men i relation till sitt hemmatecken Oxen icke-integration (6-8-förhållandet) saknas emotionell balans och det inverkar i sin tur på den dominanta rikemansivraren Jupiter som själens indikator (atma karaka) i trygghetskrävande Krabbans 30e och högsta grad. För Krabban är Jupiter en välgörare men vad händer när Krabban också bebos av Månen och glupska demonen Rahu??? Det är kanske tur att tidpunkten är okänd för sanningen om denna borgare kanske inte är så vacker.

Här finns dock samma kälkborgerlighet och makthunger som Ebba Busch, men en fullmåne där Solen i Stenbocken verkligen fruktar förlusten av världslig makt ur perspektiv av inomvärldslig känsla (Månen) som dessutom är demoniskt överdrivet. ("Inomvärldslig känsla" är vad kristendomen menar med Syndafallet - att identifiera sig så hårt med den animala kroppen att högre intellektuella förmågor närmast förtvinar.) Den trygghetssuktande Mån-Krabban tillsammans med överdriftens månnod Rahu är verkligen en utmaning att förstå (extremt syndafall?) och lär knappast kunna lösas utan känd födelsetimma som visar vilket hus "det brinner till i".

Det finns normal mångalenskap vid fullmåne och sen finns extremversionen som involverar noderna (eklipser). Skribenten har typisk den mångalna typen av Krabba identifierat sig så hårt med sin favorit (Macron) att fullmånens hot och bristning utlöser den gamla kvinnans fulla klasshat. Minns Busch och hennes febriga drömmar om att låta polis skjuta skarpt mot demonstranter. Hedvall har åtminstone taggat ned sin naturliga instinkt, men så slipper hon också "kristdemokratens" stora triangel i Vatten.


torsdag 27 juni 2024

Paasikvi - vinner man svenska hjärtan med prydlighet?

  Oj, kivi (som i frukten) ska det vara.


Det är ointressant att DN:s Evelyn Jones likt alla andre drar till med emotiva påverkansfrasen "Rysslands FULLSKALIGA invasion" för miljonte gången (trots att den var alla annat än fullskalig eftersom kampanjen snart nog stötte på hinder). 

Intressant här är eufemismen är krigskommentatorns Paasikivis "prydlighet" skulle vara förklaring till hans påstådda popularitet i de svenska tv-sofforna, fyllda av slötittare med hängande hake låter sig skedmatas med floskler av nämnt slag. 

Det handlar uppenbarligen om att "prydlighet" är en eufemism till UNIFORM. Ett hunsat och förminskat folk som svenskarna är åtminstone grundligt präglade av vita läkarrockar och andra uniformer som triggar en automatiska reflexen av vördnad och gillande av Överheten. Det här folket är så duperat att det inte kan rädda sig självt, vilket nationalhoroskopet tydligt klargjort - indisk och skrämmande smart astrologi t.o.m pekar ut att den förnedrade massan bringats att se landets elit som sitt ideal - vem vill inte bli miljonär?

Paasikivi har kommenterats och nu har han i P1 Sommar tydligen sagt vad förra blogginlägget (sommaren 2022) spekulerade i: hans släkthistoria med Sovjet har i djupet skadat den stackare som född 1960 växte upp på fina Östermalm i Stockholm och nu odlar ett tråkigt familjeminne som en personlig släktklenod (Månen står i ett mycket lättraumatiserat tecken).

Och i de översta klasserna ligger faktiskt det goda beteende som är just trevligt och som visar att åtminstone expertens jämlikar och massorna av indoktrinerad underklass ser goda manér och uppskattar självkontroll och hövlighet. Att sedan den ålderdomliga astrologin pekar ut honom som ett ledar-Lejonet med solen nära "den kungliga" stjärnan Regulus är bekräftelse för dem med ögon att se. Det går inte att förneka att detta är en god människa (jämför ekonomen Carl Hamilton som trots en del missljud på himmelen också har goda ingredienser för den som urskiljer och väljer att odla dem). 

Solen ska alltid avvägas mot Månen i ett horoskop, och än mer komplicerat blir det eftersom de båda Ljusen vanligen har en disponent som ger fyra planeter som måste utverkas tillsammans. Den mödan lägger sällan den här bloggaren ned med så fattiga data som bara födelsedag utan klockslag. Det är ändå bara spekulation eftersom det är exakt tid som positionerar planeterna på det lokala himlavalvet.

Men Paasikivi skiljer sig på ett sätt eftersom Solen i Lejonet saknar fundament, Solen är hemma i Lejonet och om nu sinnelaget är det människor främst reagerar på blir det ännu mer intressant här eftersom även Månen är hemma i egna Krabbans tecken - positionen som representerar den ansiktslösa massan som drivs av begär och enkla motiv, den månposition som verkligen behöver och tyr sig till en stark ledare. 

Experten föds som en karikatyr på den starka lejonledaren för den lunära och impressionabla massan (så enkel att valla). Tala om att svenska myndigheter råkat handplocka exakt rätt typ för att se till att folket har "rätt" åsikter från första dag av kriget mellan Ryssland och Ukraina (som snabbt blev USA:s proxykrig mot Ryssland med ukrainarna som de som fick betala). 

Uttryckt enligt den gamla kosmologin som en som Jesus med visst hån (tror jag) pekade ut som de "döda som anför andra som begraver sina döda". Jesus avböjde den militaristiska modell som anammades av sin yngre bror Jakob (sedermera den här esséiska utbrytargruppens ledare i Jerusalem - Jakob insåg att Roms förtryck mot folket blivit oacceptabelt). Kosmologiskt indikerar Solen i Lejonet just över Mån-Krabban en ledare över Platons "döda" fångar i den sublunära grottan (livet på jorden).

Så, i fenomenet Paasikivi blandas flera vägande själ till att folket så lätt tog honom till handledare. Och sanningen är att även födelser utan känt klockslag kan ha viktiga omen som fungerar som bakgrund för en större population återvändande själar. Militärexperten har säkerligen redan noterats som en av dem med dominanta kvaliteten Mörker (Tamas guna) vilket typiskt blir en hök eftersom de befinner sig på den lägsta medvetandenivån (bara i en förmörkad värld behövs en kung/ett Lejon). 

Mörker är den stabilisator som i själens tidiga stadier gör världen stabil och möjlig att begripa. Närmare resans slut är Mörkret närmast en förnärmelse sedan själen nu vant sig vid Ljuset och de ytterligare "naturlagar" som den väckta människan börjat förnimma. Världens stater vill INTE ha vakna medborgare och därför är lojala män som Paasikvini oumbärliga för den RÅDANDE ORDNINGEN.

 

Mörka Skorpionen rymmer ingen planet men varför Storkorset
ändå är aktiverat beror på att Skorpionens härskare Mars
befinner sig i samma ogynnsamma läge som Sverigekartan.

 

Ingenjören som byggde utrotningsläger för "die Untermenschen"

Samma dag jämförelsen med "varningen" för odugliga politiker illustreras av Hitler och Hess publicerar AB en grundlig av Kristdemokraternas grumliga förflutna vilken direkt associerar till det partiets nutid och kastar också ett förklaringens ljus till Bonnier-DN:s odiskutabla "religionskritik" - en pervers reaktion på den månghundraåriga antisemitismen i Europa.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/73d73o/nya-uppgifter-om-lewi-pethrus-nazikopplingar


Bland bloggens tidiga försök att degradera astrologin till räknenissens nivå, som om platonismens arketyper var underordnade siffertrixarnas förutsägbart inkompletta världsbild (en skada mänskligheten lidit av sedan Descartes reducerade världsbilden till ett inbilskt skämt - bara måttangivelser finns där ute, äpplets "rödhet" existerar bra i din inre fantasi), har många intressanta fynd gått bloggen spårlöst förbi. 

Som en begriplig parallell till bloggarens envisa försök att låta astrologin "bevisa sig" genom kvantitativa tester. Statistik är pseudotrygghet för den lilla människan som samtiden förnekar kunskap den verkliga verkligheten. De gamla kineserna såg tillvarons (eller Naturens) intelligens ge sig till känna bara om man inte pressade den utan väntade tills den själv ville säga något. Denna grundläggande insikt saknas i dagens västerland.

Här hittar nu bloggaren av ren slump en kuslig koppling till sina egna räknenissetendenser (som var mystiskt avknäppta från födelse - diskalkyli gjorde lågstadiet till en pina innan spärren släppte). I packen insamlade horoskop, reducerade till datapunkter för naziundersökningarna, visar sig en närapå tidstvilling.

Det är SS-nazisten och civilingenjören Richard Thomalla har gått till de skamligas historia som huvudanvarig för dödslägren Sobibor, Belzec och Treblinka. En relativ okändis eller åtminstone svår att fånga på bild (suddigt foto sparat från nätet för 12 år sedan och nu försvunnet). 

Räknenisseri och svenskgrenen "civilingenjöreri" är dock inte uppenbart främst genom Månen med Mars i Skorpionen. Med facit i hand syns där nazismens dödsvibbar inte mindre än mannens förmåga att nästan lämna historien utan ett foto på hans existens. 

Det är istället den organisatoriska Saturnus som tar 270-gradersgrappet om hans Sol i balanskonstnären Vågen som förklarar räknenissen och konstruktörsmentaliteten. Saturnus och Månen hade kanske blivit en enkel byggjobbare men när Saturnus greppar Solen kan antingen skär dumhet resultera eller åtminstone högre ambitioner - typ ingenjör.

Även Saturnus "klämmer åt" livskraften eller Solen så i fel sammanhang kan också den aspekten vara skadlig och förråande (likt Månen och Mars). Sol och Saturnus är trots allt ömsesidiga fiender. Saturnus är Döden för jordbor medan Solen är det inbillade liv de varelser lever som identifierat sig med passionens Sol istället för den högre rationella själen (Saturnus). Många skulle nog säga de många varelser som utvecklas normalt som dödliga människor. 

Att förstå människans dubbla natur var något nazisterna episkt misslyckades med och en stor del ska skyllas på Adolf Hitlers många vurpade sidor och problematiska Vågascendent (esteticerande kroppsfixeringar).

I västerländsk tradition närmar sig dessutom Sol-Vågen det exakta trekvartsvarvet när Saturnus i, indiskt sett i bakhåll griper tag i Solens livskraft och skapar en verklig HOLOCAUST, förintelse. 

Ursäkta traditionsblandningen, men det förtjänar att påminnes om att väst faktiskt har några traditioner som tycks fungera nog så väl som de hinduiska, om man bortser från att zodiaktecken (där allt började) inte längre stämmer. Men i väst kan förstås Solen kasta en 90-gradare framåt istället för Saturnus 270-gradare så båda traditionerna påminner om varandra. 

Enligt västerlandets "sekundära progression" gäller tumregeln "en dag för ett år" och Solens dagliga rörelse är passande nog 1°, en referens som visar att barnet redan i fyraårsåldern drabbas av något definierande när Solen hinner ifatt Saturnus (som via "dag för ett år" knappt har rört sig alls). 

Vad som hände den blivande mördaringenjören är ett forskningsprojekt för en regnig dag, men det är kusligt nog att hitta denna "tidstvilling" född bara timmar efter mig själv och på samma dag (23/10) som kostymförtjusta artisten DiLeva och en släkting också i "kaftan" en präst som sedan barndomen var dragen till samma typ av uniformsfetischism som nazisterna. Skriv upp att det är Saturnus som ger den här dragningen mot sträng systematik... (Datumen är förstås bara en koincidens, med århundradenas gång kommer solens gradtal att förskjutas bakåt i zodiaken...)


Om ekonomiförfattaren Carl Hamiltons månkarta var svårbedömd pga de många buden. är nazi-Thomallas själsindikator (Atma Karaka) tydligare ur månascendentens perspektiv: krigaren och mördaren Mars i dödsriket Skorpionens 30e och sista grad är utan konkurrens AK hela detta dygn och landar därför nära psyket och bör vara tydlig i personligheten. En väldigt skygg typ (som undviker kameraögat eftersom Solen, Ögat, Lejonet och Livet bildar en associationskedja som antyder att ingenjören helst ägnar sig åt annat än att leva, kanske t.o.m. att designa verktyg för massavrättningar...)

Dessutom är Mars en lika teknisk planet som Saturnus, särskilt i negativa tecken (som Skorpionen) som går på djupet. (Skorpionen dessutom känd som en problemlösare). Dock är Skorpionen ofta ett lågt kryp som bedömer andra på banalast tänkbara grunder: fysionomi och utseende. Se både AB och Expressen för två medier som insisterar på att hålla den talrika svenska underklassen på närmast nazistisk eller rasbiologisk nivå. Det överhetens trick att behålla kultur för sig själva och göda massorna mot slavens mentalitet och ge dem maximalt låga ämnen att fördjupa sig i. Skorpionen/Mars relaterar till biologisk reproduktion. Det gick en våg av rena könsorgansresonemang genom skräppressen men den tycks ha lagt sig för tillfället. Troligen är det här självgående demoni och olika ämnen återkommer med urverkets cykliska regelbundenhet. Det är trots allt maximalt låga intressen bakom tidningsvärlden: Skorpionens hägrande motpol penningens Oxe.

Bloggaren vill, när han betraktar dödslägerdesignerns horoskop, gärna se sig i det antirasistiska lägret men så tycks inte alltid ha varit fallet (om man fäster sig vid nattdrömmar som fördolda kunskapsvägar). Men i yngre år var jag också offer för den poängsättningsmentalitet som obildade barn ägnar sig åt - noterar Venus i elegansens Lejon både på den egna och nazistens himmel. Den obildade fadern - Sol-Oxe i omedvetna 12e huset - satte normen genom att under vinter-OS kommentera is-dansösers kroppar. Sverige har en lamentabel tradition att sålt sig billigt, bytt bort IQ mot smink och stil (för grabbar motsvarande fördumning via "hårda teknikpaket").

Givet nazistens okända födelsetid går det inte ens att börja spekulera vad som ytterst skiljer kartorna åt eller ger dem Vågar med olika tendenser. Bloggaren har en "verksamt god" Saturnus på sin sida (ägare av 9e filosofihuset för dem med Tvillingascendent) och slipper i synnerhet Saturnus försök att styra eller organisera vem som har rätt att leva (Solen)! Det är svårt att generalisera eftersom kombinationerna är så många i denna avvägningens konstart!

Det ser ut som ett sammanflöde av väldigt olyckliga omen åtföljde Europas historia vid denna tid och Tysklands nederlag efter 1a världskriget är långt ifrån den verkliga förklaringen om än bekväm för att slippa se Väst som den vita djävul det i hög grad är. Klockslag för den inledande krigsdeklarationen mot Serbien tycks ha redan ha försvunnit ur det västerländska minnet och bara datumet eller midnatt används.

Mycket affekt och nationalism i luften enligt sideriska systemet. Solen i Krabbans revirmentalitet aktiveras av härsklystna Jupiter-Stenbockens vilja att hävda sitt och expandera. Solens fundament Månen i lättretliga merkuriern Jungfrun och Merkurius själv i konjunktion med gränsdragaren Saturnus. 

Den emotionella balansen är dessutom usel: halshuggandets tid (Ketu) har kommit samtidigt som Mars och Venus "kombineras". Samma affekterade par som drev en obskyrt krigsplacerad Adolf Hitler, fast inte i Lejonet utan Väduren. Hitler gjorde absolut inget för att meritera sig under kriget men tog likväl Tysklands nederlag personligt på den lägre Vädurens vis. 

Som "psykologisk skiss" är krigsstartens karta inte övertygande, snarare ett kritiskt lågvattenmärke i Världssjälen (speciellt södra månnoden Ketu och emotionella kriget är distinkt vanvett).

Västastrologin pekar på att Saturnus och Pluto hade en symboliskt kolsvart konjunktion två gånger under 1914 och en webbsida argumenterar övertygat för denna s.k. "krigsaspekt". Vad hinduisk astrologi, som är traditionell och inte använder de trans-saturniska planeterna, har att anföra om globala skeenden, det vet jag inte. (Har bara testat jämförelse av grannländers eller stormakters dasha-cykler i Vimshottari-metoden, men detta är bara amatörens skrap på ytan.)

 *****

Jag såg igår ett fascinerande naturprogram som visade hur Indiens gigantiska bestånd av apor artmässigt kan ses sida vid sida. En art skänker indierna gärna mat till för att förbättra sin karma. Folk gillar langurerna eftersom arten formats till en vänliga och fridfulla medan makaker är samma "pain in the ass" här som vid Gibraltar sund. 

Befolkningen har besvär av makakernas framfusiga och smått aggressiva natur och det ser ut som om Karma existerar också på kollektivsjälarnas nivå - djurarterna fungerar som speglar så att mänskligheten kan lära sig det som djuren bara instinktivt råkat "arta sig till", som att kooperation har ett högre värde än konkurrens, även om det ena förutsätter det andra nere i den dunkla sublunära grottan där oförstånd och relativism råder. 

Det vill säga, insikter om djurarternas särdrag ligger i själva hjärtat av astrologin från dess äldsta förhistoria. Låt ingen förneka astrologin som inte vill framstå som en dåre helt renons på känsla för hur MEDVETANDET arbetar med sig självt genom tiden!

onsdag 26 juni 2024

Oro i batterihelvetet Skellefteå

 


Bloggen drev tidigare med det kluvna Sveriges roll att spärra in överskottsbefolkningen i batterifabriker i norra Sverige och dränera dem på livskraft för bruttonationalproduktens skull. Nu när folk börjar dö på Northvolt-fabriken börjar det bli sinistert på allvar och man kommer åter att tänka på en av de många onda politikerna som inte har ork eller vilja att gynna annat än de redan välmående. Gud bevare oss för den dag då arbetsgivarna tvingas hitta högre värden än självisk vinstjakt:

Så ointresserade är svenskarna av filosofi och tankeflykter att man även får leta på nätet för att komma längre än till året för en stads grundande. Har visar visar sig turligt en lokal sida för Skellefteå som kommenterar det daterade dokumentet för stadsrättigheten. När enbart datum anges är praxis att ta midnatt som tidpunkt och kartan ser ut att stämma (även om en historiker OCH astrolog borde studera helheten).

https://www.lokalhistoriaskelleftea.se/artiklar/skelleftea-160-ar/

Och sannerligen, staden föddes under stridigheter, vilka direkt syns i datumet för rättigheterna utfärdande i Stockholm.

Kartan är färgad som avsiktlig fingervisning till då Mikael "Brunkol" Damberg påminde om den ordinära sossetendensen att dyrka penningen över alla andra värden i livet, som naturskydd. Damberg är förstås inte ensam, typen finns till höger också, säkerligen bland de minst innovativa entreprenörerna och arbetsgivarna. De bara jagar slutprodukten - vinsten - och har motsvarande låg tankehöjd..

Påståendet är naturligtvis idealistiskt och snobbistiskt - mänskligheten har levt under slaveri en stor del av sin historia alltsedan den blev en bofast "jordbrukare" (och i den yttersta tiden en "jordmissbrukare").

Naturen går under Vatten men Jord har med konkret nytta - extraktion av mineraler m.m. att göra och kartor med dessa två element dominanta är ofta eftersom världsligt orienterade.

Nu är alla fyra element representerade men de infärgade tecknen är av särskilt intresse utifrån ett stycke på den lokala hemsidan:

"Köpmännen i Piteå och Umeå som hade handelsrättigheterna i Skellefteå var inte alls glada åt tanken att få en konkurrent i form av en ny stad med därtill hörande handelsrättigheter."

Bortom den näriga Vatten/Jordgeggan ser man bristen på samverkan i formen av en Ketu-halshuggen rikedomsplanet Jupiter som ett färdigformat öde i 10e (stort uppslagen skada mot stadens ryktbarhet).

Givet Krabban som den själviska protektionismens symbol bildas en motsättning mellan vad den nya staden vill presentera sig som. Personlig vilja att skydda sitt eget mot en märkligt ödesbestämd tendens att lätta framgångars Jupiter står under ett ont öde. Är det denna onda klipparmentalitet som i denna tid representeras av Northvolt som staten givit monopol att uppföra en fabrik och förslava ortsbefolkningen?

Som ses ligger en demonisk girighet tung över trakten eftersom det är NYMÅNE i 3e krämar- och kommunikationshuset i just den pekuniära Jungfrun (vars vilja att helst se om sitt eget hus, noteras i astrologin genom att Venus "faller" i detta tecken och är benägen till olyckor där.) Gammal är också traditionen om att Jungfrun gestaltar den olycksbenägna trälen eller arbetaren. Hela den gamla zodiaken bygger ju på att Jungfruns naturliga sjätte hus motsvara arbetarens eller annans otur/skador..

Detta är dock bara en ytlig översikt! Vid nymånen "bränns" månen ur synhåll och den protektionistiska och skyddande ringmur försvagas. Nu är det snabba ryck när Solen energiskt ska förvalta pundet. Merkurius kan t.o.m. representera dödssynden girighet om det inte är kommunikation som diskuteras utan handel eller varuhantering. 

Som synes av kartan är det krämaren Merkurius som är Skellefteås "själ" (atma karaka) då ingen annan når den 30e och högsta graden i sitt tecken. Men handlarens Merkurius i Lejonet lyfter nu fram värdens herre och för Lejonet är det förstås överheten eller statsmakten. Det är staten, som givit staden dess rättigheter, och nymåne-Solen i tredje huset identifierats som en verksam illgörare (!) enligt det indiska system den här bloggen följt sedan början. 

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Batterier som fenomen är tydligt besläktade med Merkurius (strömmen kommunicerar som ett substrat och liknar därmed budbäraren Hermes). Min gissning är att Northvolt-fabrikören tar livet av sina arbetsslavar till följd av något feltänk vid fabrikens uppförande. En större skandal väntar när den officiella historien vänt några blad ytterligare. Då kommer den fulla innebörden av den onde rike mannans halshuggning (i 10e) att fullt ut fattas.


Tillägg.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1264775

240626 15:26: Toyota distanserar sig från Skellefteå. Föranleder tidgarelagd publicering av detta inlägg som lagts i kö för nästa dag. Intressant ögonblick att "råka" lägga blicken på AB om man likt bloggaren föddes med Vågen stigande, och viktig luft i både femte och nionde huset (personen invävd i både inviduell dharma och världens dharma). Fullt blås i LUFT (i andesjälarnas symboliska dimension). Kanske rörde skeenden högre upp utkanten av medvetandet eftersom det nu involverats tidigare samma dag...

Inte alla har tydliga dharma-hus men de som har det kan alltid undersöka sina drömmar. Där letar sig världen in. Härom morgonen vaknade jag med en lång dröm om en gammal judisk väninna och låg länge och sökte relatera drömmen till något aktuellt, utan att lyckas. Sedan gick jag upp och såg en lång och viktig artikel i AB om antisemitismen i det frikyrkliga Sverige. Jag mindes då (svagt) min mormors rasistiska attityder som till och med en liten pojke under tio uppsnappade i formen av ordval och tonlägen i rösten... (Rillägg2 Mitt framför ögonen! Drömtriggern kan ha varit Hitler & Hess-inlägget som redan var skrivet...)


Odugliga politiker (Hitler & Hess ett varnande par)

 


Att Hitler valde Rudolf Hess som sekreterare och högra hand är intressant på flera sätt. Dels för att Hitler själv enligt envisa rykten var homosexuell under första världskriget även om det första han gjorde som diktator var att förstöra statens alla papper om honom. Führerns biträde Hess och dennes omtöcknade förstånd och homosexualitet är dock kända.

Om man tack vare astrologin får upp blicken för att Hitler valt en kopia av sig själv - båda männen hade Solen i egocentrerade Väduren och Mån-Skyttens dröm att expandera i betydelse - infinner sig strax funderingen om männen hade en homosexuella förbindelse och bara spädde på varandra i ett delat vansinne. 

När bloggen från start bestämde sig för att undersöka kartor får mördare och homosexuella som ytterligt särpräglade kategorier i den mänskliga arten undslapp jag mig tanken att en väg in i homosexualitet omvittnar rent usel karma för själen, den är så sjukligt självfixerad att bara passion riktad mot sitt eget kön får den att "gå igång". 

Minns att Väduren är barnets zodiaktecken och typiskt barn är deras primitiva kognition - det måste vara enkelt och tydligt för att de ska fatta och simplare blir det inte än "Me Tarzan, You Jane" eller i detta fall, "Me Tarzan, You Mini-Tarzan"

En annan tanke är närbesläktad när politiker grupper sig utifrån  primitiv psykologi uppstår vanvettigt själviska politiska grupperingar, lätt sammanfattade som sjukliga egon eller den lägsta typen, så kallade borgare.

Moderaten Anna Kinberg som var med redan vid horoskopet för Nya Moderaterna och både dessa kartor anknyter till Väduren som den ofrånkomliga ego-principen men likväl bara första baby-steget på den fallna människosjälens arbete på att återställa sin högre natur där man inte är underkastad den lägre Naturen...

Ständigt "religionskritiska" (mörkläggning för ordet hatisk) Dagens Nyheter skakar nyligen fram Lars Winnerbeck som tydligen tilltalar borgerligt identitetsstörda. Han får från tidningens förstasida ge röst åt DN:s eget religionshat (de störda kallar det alltså "religionskritik" men det handlar bara om bristande bildning). Winnerbeck verkar inte ha tänkt igenom distinktionen mellan religion och falsk religion som svepskäl för samhälleliga, borgerliga värderingar:

En betalspärrad artikel, men man får som aptitretare veta att Winnerbäck "hänger" med högersossen och den lätt omtöcknade Löfven. Här krävs en snabbkontroll: Naturligtvis tycks det vara den egocentriska Väduren som stör ut Winnerbecks balanskänsliga Sol i Vågen, vilket lätt ger en ego-dominerad vinkling vad man än har för politisk preferens. (Mer vidsynta zodiaktecken i starkt världsligt läge kan modifiera.)

Här är Solen kombinerad med hungriga måndemonen Rahu och båda bildar en generell opposition med framgångens Jupiter i ego-tecknet Väduren. Artistens talrika svenska publik tycks ha liknande förståndsnivå som de tyskar som föll för Hitlers karisma...

Men nu gällde det Hitler och Hess...

Perfekt skolboksexempel för kapitlet om synastri - ett par kartor för jämförelse. Inte bara delar de samma sol- och måntecken, de har till och med en gradexakt koppling på den lunära sidan. Allt Hitlers storhetsvansinne (galne demonen Rahu) absorberas GRADEXAKT av Hess. Snacka om den perfekta ja-sägaren som en diktator vill ha nära sig. 

Slutligen också en generell harmoni eftersom båda har kommunikativa Luft-tecken som ascendenter, särskilt allt-i-allot Hess Tvillingar är likt Jungfrun rapportörer och sekreterare och kompletterar den ofta yviga Skytten (stora visioner men tunt med exaktheten).


måndag 24 juni 2024

Svenska it-fascismens usla inventering av brottmålshanteringens krav

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/kw3r89/den-nya-tekniken-for-domar-ar-ett-fiasko

Vilka astrologiska influenser förklarar den mindre katastrof Sverige dragit över sig med ännu ett värdelöst IT-system? Många andra digitala fiaskon har passerat revy på tvåtusentalet men det här är nog det som framkallar mesta löjet. 

AB-Cantwells beskrivning bekräftar astrologins teser med god precision och speciellt då Sverigehoroskopets avslagna reglerverk och systematik (Saturnus), dess korrupta intellekt benäget till genvägar och ohöljda dragning till Stora och Snabba pengar (Jupiter). Särskilt pinsamt är det eftersom Lag och Rätt också sorterar under Jupiter, Om ena aspekten är ett nationellt oskick kommer också allt som involverar lagstiftning att bli ett ytligt hastverk. Indiska astrologins ödescykler håller dessutom denna tid för att vara den korrupta Jupiter (2020-36) och till råga på allt "kontrollerar" den svaga nationella Saturnus den mer exakta perioden (2022-25, "lilla döden").

Eftersom svensk teknokrati har värdelösa målsättningar (maximalt stora pengar för de få) och ämnet överhuvud så mördande tråkigt (årets smartphone!), blev den påtänkta kommentaren liggande ett par veckor, men DN berättar nu om Stockholms inköp av värdelösa spårvagnar (från Spanien) med allvarliga konstruktionsfel. Det är tydligen också bland inköpare Sverige saknar udd. 

Men detta är bara små svallvågor efter regeringens skandalösa ja till DCA-avtalet som författaren Carl Hamilton (under midsommarhelgen beklagade i DN): regeringen Kristersson har dödat fosterlandskänslan.

Hamilton skrev med elegant återhållen kritik men vreden anades på några ställen, särskilt i frågan om försvarsministerns lögnaktiga version av skeendena bortom varje demokratisk styrning av USA:s maktfullkomliga strategier. Jan Guillou sade det först och tydligast, för flera månader sedan: avtalet är USA:s standardformulär för en fiendemakt de underkuvat, inte ett avtal för en ny samarbetspartner!

Givet en viss övervikt av Mörkrets kvalitet bland hökar är det intressant att se den stabilitetssträvande typen verkar även inom Hamilton, men här är ett exempel när uppenbart högre intelligens pekar bort från de reaktionära mörkermännen och till en mer omdömesgill insikt om när att bromsa och när att låta utvecklingen ha sin gång eller styra den... Kort sagt, den adliga och kanske alltjämt vänstersympatiske ekonomen Carl Hamilton är den bästa varianten av Mörkrets eller stabiliseringens kvalitet (jag vet i princip inget om hans historik). Den hinduiska dramatiseringen av Mörkret har alltid tyckts mig oprecis och indiska astrologer verkar själva inte riktigt veta hur de ska använda de tre kvaliteterna i praktiken.

Den här kartan är närmast omöjlig att säga något om utan känd födelsetid, här finns ett otal udda punkter som signalerar genuin individualism. (Sverige har förväxlat egocentriskt groomande av den egna personen men inbillar sig att man arbetar på individualiteten.)

Sann individualitet har sin tid i segmentet Lejonet (det börjar alltid starkast), Jungfrun (precisionsjustering), Vågen (öppningen mot social harmoni mellan individer) och Skorpionen (individualitetens död som utlevat mognadsstadium).

Dominans i Mörkrets kvalitet men svårbedömt
till följd av "goda" Jupiter som själens emblem.
Ytterligt komplex historia runt Solen
(halshuggaren eller distansskaparen Ketu)

Jimmie Åkessons horoskop har bjudit på många tillfällen att se den onda stjärnan Algol i Oxens tredje grad. Flera roller har skymtat. Jobs bok där Satan kallas den av Gud bemyndigade Åklagaren för att testa om Job är så rättfärdig som han själv påstår. Detta är Åkessons favorit: att attackera och utlänningar av de slag hennes arma och låga själ bestämt sig att hacka på. Men Åkesson är själv föremål för Åklagaren och således ifrågasätt av alla utom slöddret i landet, vilka själva berövats klokhet, vilket verkar vara ett återkommande tema: Satan eller Algol skapar dumma människor eller lögnare.

Hamiltons Sol är påverkad av Frestaren men av deras gärningar lär man känna dem... Och här finns ett rikt spektrum av symboler som skapar känslan av en både strikt men också innehållsrik tid för födelse.

I sinnelagsascendenten ser det ut som en satanisk sol som en fantasi om makt eller utmaningar av maktens system. Det skull kunna vara den unga maoistiska Hamilton som månkartan tecknar, särskilt som Månen i Lejonet har just Solen som fundament. Månkartan tycks teckna en aristokrati på drift...

Men mest intressant är nästan Atma Karaka som här tecknas av Jupiter (storfinans, andlighet, välvilja och många goda ting i händerna på den gode men instrument för ondska i händerna på den onde). Med "själens signfikator" blir det återigen viktigt med känd födelsetid. I månkartan har Jupiter en mycket underordnad betydelse. Men det krävs födelsetid för en antydan om AK är en drivande faktor...

Bland andra egenarter i psykets Måne kan noteras en stramhet och disciplinerad stil: Saturnus kastar sin 270-gradrersvinkel mot Månen och "disciplinerar" Månens ofta slängiga stil. (Fast här står Månen i Mörkrets kvalitet vilket ger fasthet.) Lika intressant är Månen med dålig integration till Olyckan och Fienden (Mars) till följd av deras 150-graders inkonjunktion. Detta är helt klart en "politisk" anspänning, och både Lejon och Stenbocken representerar dragning mot makt och ledarskap.

Men det viktigaste i denna karta trots brist på födelsetid är den Stora Välgöraren (Jupiter). Planetens faktiska husplacering avgör om dess intention och verksamhet båda är goda. I Sverigehoroskopet är t.ex. Jupiter enbart god för de som redan har och en hycklare och skit för övriga befolkningen - därav det enorma tjatet om "demokrati" som medierna under den onda Jupiter driver via de köpta medierna. Se hur DCA-diskussionen släpps fri av den onda Överheten först när regeringen redan klubbat ja till den här bisarra kapitulationen som Hamilton såg som fosterlandets död (en formulering inte helt olik den här bloggens "lilla död" just vid denna tid).


lördag 22 juni 2024

Amerikanska public service överlägset Sveriges fulvinklande medier!

PBS - the Public Broadcasting Service (an organization in the US that broadcasts television programmes to local stations that do not show advertisements)

The PBS was established after the Public Broadcasting Act (1967) and is supported by money from the US government, large companies and the public. PBS is known for broadcasting programmes of good quality, such as Sesame Street and the National Geographic Special series. Many of the best British programmes are shown on Masterpiece.
 
 
Jämfört med dagens otillständiga svenska public service åtminstone ges amerikanska folket möjligheten att slippa desinformeras om landets egen, skämmiga utrikespolitik.
 
Här ett PBS-transkript för att hjälpa de få amerikaner som verkligen vill förstå Ukraina-problemet  är  överlägset det vansinne av propaganda svenska medier spyr ur sig, särskilt nu när Sverige knäböjer inför den stora imperialisten som Ryssland bara är en skugga av. 
 
PBS visar hur svenska journalister väljer en falsk bild av Ukrainas egen vinklade historieskrivning medan sanningen är att landet knappt har någon historia som självständigt. Fascinerande har det sin början i Rus, (som tidigare nämnt) de skandinaviska rövarband som upprättade små utposter på som det nu kallas ukrainsk mark. Därifrån reste de vidare österut för att fånga inkomstbringande slavar och stjäla eller, om de var i underläge le inställsamt som krämare och idka handel. Jag utgår från att det är en slump att länderna i denna historiska brytningstid båda råkat välja en gulblå flagga.


Länktiteln ser ut att ta parti för Ukrainas självständighetssträvan men det pålästa innehållet ger inte något vidare stöd för den skrivningen. Som sagt, skyhögt över svenska mediers avsiktliga frisering av den verkliga historien för att få Ryssen att se maximalt ond ut och distinkt sjukliga historiesjuka presentationer som söker påstå att ryssen är så "annorlunda" att vi (det egentliga skumrasket) knappat kan förstå folket.
 
Ukrainas förflutna kastar ljus över varför Sverigehoroskopet t.o.m. idag är stendött i 9e sektorn för filosofi och religion:
The material wealth of Rus' contrasted greatly with the poverty of its spiritual culture. Let me give just one example: from the moment of adoption of Christianity up to the early 17th century, the number of books circulating in the Rus' lands was the same, equal to the number of books in a library of a Byzantian monastery. Historians discuss why Rus' was so "silent". ...[maybe]  the Rus' elite invested so much effort into fighting the steppe that nothing was left for developing culture. ... According to an apt remark by historian Yuri Slezkine, "Nations are book-reading tribes". If there are no books, there is no nation.

https://ukraineworld.org/en/videos/what-medieval-rus-has-do-ukraine

Den här artikeln avslöjar VALET i svenska medier. verkligheten är krångligare. Dn här historikern räknar inte med grupper av själar som reinkarnerar.så att ett äldre Sverige kan återuppstå, just som vissa återinfört De Fattiga och de Rika i detta land. Historieskrivning utan astrologi (och metafysik) är rena gissningsleken.

Artikelförfattaren förefaller vilja förneka modern rysk (unitiv) historieskrivning men gör det till priset att han sviker ett citat han tidigare givit sitt stöd: "
If there are no books, there is no nation.".

Nya NATO-chefen Mark Rutte och den skurkaktiga moderaten Anna

 


Någon mer som noterat hur Anna Kinberg-Batras egocentrism (Väduren = egoprincipen) övergått till opersonlig nedtoning av sig själv på sistone? Hon uttrycker sig i passiva meningsbyggnader och opersonliga generaliteter när hon nu inser hur rejält hon trampat i klaveret. Samtidigt kanske hon ber en bön att hennes verkliga brott inte ska uppmärksammas utöver en debattartikel i Expressen. Hon är ägd av bankerna, tydliggjorda via Sverigehoroskopets verksamt onda rikemansplanet Jupiter.

https://www.expressen.se/debatt/felet-med-batra-ar-inte-att-hon-anstaller-vanner/

I det här läget gör bloggaren en av sina mentala saltomortaler och noterar hur hon förefaller lösa ett problem med holländaren Mark Rutte som efterträder olycksaliga Stoltenbergs roll - boss för förtäckta imperialismvärnet NATO (så kallad "fredsorganisation" fast det mesta tyder på att den spelat ut denna roll och blivit en krigare för västkapitalismens sak).

Rutte såg nämligen så barnsligt pigg ut på ett foto att lunchklockslaget för okänd födelsetid, här Fiskarna inte verkade stämma. Hos bloggaren framkallades en aning om ett "dubbelgångar"-fall mellan honom och Kinberg-Batra. Den senare har Solen i Vädurens första grad. 

Och ännu en gång förbluffar den sideriska zodiaken. Astrotheme.fr visar sig välsorterad när det gäller européíska politiker. Ruttes kända födelse tidig kväll flyttar fram hans Måne till exakt den korrupta moderatens solposition och det frekventa barnalika från Väduren får sin bekräftelse! 

(Astrologins mest frustrerande gren eftersom "dubbelgångar"-tanken ibland inte alls stämmer eller kanske är mer komplicerad ån någon kan föreställa sig.. Likheter utan astrologiska parallellker kanske kan skyllas på okänd födelsetid för den ena eller båda. Just här bekräftades att 18:53 för Rutte gav en gradexakt matchning av kvinnans Sol med Månens "spegellika reflex" hos mannen. Kommer morgondagens vetenskap att upptäcka samband mellan astrologin och det mänskliga genomet?)

 
Ruttes klockslag förklarar också varför Trump sagt att han "gillar karln". Jag har länge noterat hur gillande verkar strömma genom tv-rutan när celebriteten tydligt matchar betraktarens karta. Positiva krafter verkar även om man kanske inte alls uppskattar den andra rent ideologiskt. (Människor med svag Luft tänker naturligtvis inte på det viset, för många är det bara kropp som gäller. Smink-Bianca och hennes förledda unga följarskara visar hur ytterligt lågt Sverige sjunkit.)
 
Här är det en tydlig bildning mellan männen. Trump har en påfallande stark Lejon-personlighet med direkta (och t.o.m. plumpa) krigaren Mars i öster. I Ruttes Lejon-ascendent med dess härskare Solen i distinkt opposition västerifrån, känner Trump igen en av "sin sort" (Mars och Solen är planetära vänner). Trump känner tydligt att Rutte inte utgör något hot eftersom Mars har en starkare världslig position än européens döende Sol (i 7e men under horisonten).

Jag var redan utifrån antagandet om en Mån-Fisk medveten om att hans del i Mörkrets kvalitet var mindre än de obehagliga gårdagsmänniskor som fortfarande tycks betingade att tänka i termer av död och krig och inte ens har visionen om den framtida världen (en insikt som kräver Ljusets kvalitet för att driva den goda människan framåt). med Ruttes klockslag visar sig ändå Mörkret vara lika viktigt i den psykologiska stommen som hos den dystra Stoltenberg. 

Lejonascendenten är i sig inte aktivt mörk (även om tecknet representerar den irrationella djursjälens passioner - vid balsamering valde de gamla egyptierna bort hjärtat  pga. dess nyckfullhet (Filon från Alexandria) och bevarade andra interna organ för "efterlivet".  Jag misstänker att dagens egyptologer med dess pragmatiska och självmotsägande efterrationaliseringar (våta organ hade fått mumien att ruttna inifrån trots att de hade metoder att torka ut liket) inte längre känner till varför vissa organ sparades separat, precis som hjärtat var så opålitligt att det måste vägas separat på Vågskålarna (jämför den "fallna" Solen i Vågen),. Kort sagt, på liknande sätt som Solen/Hjärtat aktivt uteslöts ur balsameringen kan övriga organ ha haft metafysiska betydelse som hade betydelse för själens liv på andra sidan.
 
Men Ruttes Lejon i öster får ändå kraft och negativ sådan av att Lejonets Sol står just vid dödens västra horisont. Där borde den rationella själens Saturnus borde ha befunnit sig i den bästa av världar (denna blogg skrivs delvis från denna position). Eftersom Solen i Vattenbäraren tenderar till ideologisk rigiditet och omhuldande av vissa mänskliga konceptioner, innebär detta tolkningsproblem. Vad om individen har valt en hög och futuristisk världsbild? Vad som det är en låg och konservativ gårdagsmänniska? 

Ruttes Sol i ideologins tecken är inte bara en svag världslig position vilket ger en svag ledarkraft, inte heller Solens disponent/fundament är optimal i Fiskarnas Vatten och i vattniga i 8e dödshuset, lirar väl med Solen i Luft. Han kan mycket väl vara den siste NATO-ordföranden utifrån alla dessa dödsomen och i så fall ett omen i sin egen rätt om att Väst sjunger på sista versen. En helt annan och bättre världsordning är på väg. (Nya NATO-mannens Mars står visserligen i venusianska Vågen men i opposition med Månen i Väduren, en väldigt knepig symbolröra, som jag inte har ro att söka reda ut. Men fred kan uppfattas som krig och tvärtom...)
 
Astrologin har länge talat om Vattumannen/Vattenbärarens tid, men i orealistiska termer. Detta är den "globala kommunismens" tid på Jorden, det som av de gamla grekerna kallades Guldåldern, den bästa klicken av människosjälar enbart får då återfödas till Jorden. Grekerna var tydligen fullt medvetna mycket tidigt om att Guldåldern var förknippad med Saturnus. Planetens senare koppling med det basala blyet påminner om den jordbundna Saturnus (Stenbocken=världsherravälde) men en nödvändig komponent i alkemistens symboliska jakt på guld.
 
Bara dårar tror de sökte materiell rikedom som dårarna själva, detta var en symbolisk ritual från början till slut och av många uttryck för människosjälens sökande efter sin bästa nivå. Men Vattenbärarens sanna nivå har förmörkats att mänsklighetens förmörkade tillstånd och tecknen tycks sällan nå högre än till sociologi. Artens högsta mål figurerar inte pga. teknokrati, ateism och de många andra sjukdomar som angripit Människans Själ. (Återigen gestaltat av olika sätt att presentera artens olika tidsåldrar.)

 
Tillägg:

Rutte tillträder den 2 oktober 2024 vilket gör det intressant att kika på NATO:s planetära cykler, just för att jag lyckades gräva fram organisationens födelse på nätet. I det grunda Sverige får man vara tacksam man ens året för ett grundande bevaras för eftervärlden...

Vimsottari Dasa:

 Ket MD:  2022-04-23  -  2029-04-22

  Antardasas in this MD:

  Ket:  2022-04-23  -  2022-09-22
  Ven:  2022-09-22  -  2023-11-22
  Sun:  2023-11-22  -  2024-03-26
  Moo:  2024-03-26  -  2024-10-28
  Mar:  2024-10-28  -  2025-03-23
  Rah:  2025-03-23  -  2026-04-10
  Jup:  2026-04-10  -  2027-03-17
  Sat:  2027-03-17  -  2028-04-25
  Mer:  2028-04-25  -  2029-04-22


NATO.s glidning mot en aggressiv krigförande organisation har nu pågått några år och omstöpningen har varit trög. Men storcykeln (MD) under månnoden KETU bekräftar att "gamla NATO" nu halshuggs och förlorar all trovärdighet med mediernas tröttsamma upprepande om "fullskaliga invasioner" och organisationens "fredsvilja". 
 
Samtidigt vill Joe Biden "blöda ihjäl" Ryssland ekonomiskt genom att förlänga ukrainarnas lidande. Ev. är doktrinen under avveckling och pekar mot att USA kommer att involvera Sverige i sitt "fullskaliga krig" - USA:s utrikespolitik är ren djävulskap medan svenska medier hyllar den och låtsas som NATO-horoskopets girighetssignaler inte existerar. Inget medie värre än tidningen Aftonbladet där flera skribenter har utvecklat något fanatiskt i tonläget under två år.
 
Tonläget avslöjar att de har inre konflikter från den partiska historia de uppdragits att nonstop mata massorna med. Expressen har samma grundinställning men den tidningen är borgerlig och inget man räknar med. Obundet socialdemokratiska AB är numera mer schizofren än någonsin.

Ruttes tillträde är inte många veckor innan USA:s presidentval och faller under olika sub-cykler i NATO-kartan, men för att hålla det enkelt sker Ruttes entré under ORDERTAGAREN MÅNEN.

F.n. 7 inlägg taggade NATO-horoskopet men ett snabbt klippa-klistra påminner om att kartan i sig bara är en "tvåa på bollen" - har Månen som ascendenthärskare:

De mörka husen indikerar här inte Tamas guna, Mörkrets kvalitet,
utan 2 förekomster av det s.k. 6-8-förhållandet som antyder
okunskap, dålig integration eller t.o.m. avsiktlig dubbelhet

NATO är USA:s täckmantel för att expandera sina ekonomiska intressen men framför allt utplåna socialismen som alternativ till deras egen rovkapitalism.

Att Månen befinner sig i händerna på Merkurius, handelsmannens och girighetens planet och i 11e huset för ideologi liknar argumentet för det första EU, att handel på en inre marknad skulle vara i fredsskapande syfte visar vilka lögner som prackats på Europa i olika "format".
 
USA. alltid först när det kommer till krigskrämare, trycker ner sina allierade:
 
 
Det är naturligtvis ett ont öde som NATO står inför varje gång Månen aktiveras eftersom dasha-härskaren som i vanligt indisk astrologi bedöms tillsammans med dess fundament. Och en Merkurius i 8e korruptions- och dödshuset påminner om Sveriges statsminister som kan ha samma mörka insida! och ett mörker som utmärker USA:s nationalhoroskop med Solen och krigets Mars i Tvillingarna i onda karmans 8e hus... 
 
Ju fler gånger man betraktar kartorna, desto tydligare bli det vilken unken krämare och självisk allierad USA är, så Rutte kommer här att träda in i en tid när NATO:s mörka sida rebootas ännu en gång.. Det kan mycket väl bli senare inlägg om den saken.Vad har t.ex. hänt då NATO tidigare fått nya generalsekreterare? Vilka kriser har då drabbat världen?


fredag 21 juni 2024

Kristerssons utgångspunkt i korruptionens hus?

Medan en framgångsrik politisk karriär kräver utmärkta kommunikationsgåvor, visionärt tänkande och innovativa idéer, anser "vissa" att gynnsamma planetära positioner och himmelska influenser också kan påverka en människans politiska framgångar.

https://www.pawankaushik.com/political-astrology/ 

("Vissa" inom mina citationstecken eftersom detta är en indisk astrologs försök att sälja sina egna tjänster.)

Den perfekta politikern bör ha ett perfekt tionde horoskophus (enligt en karta baserad på känd födelsetid och inte den här bloggens överflöd av svensk fattigmansastrologi som nöjer sig med "månascendenten".)  I den naturliga zodiaken betyder det en Stenbock och/eller härskaren Saturnus i sin låga, världsliga Jord-aspekt.

Men få förmår täcka hela den mänskliga erfarenhetsspektrat under ett liv, så en perfekt politiker finns knappast eftersom varje optimering i ett avseende ofta ger underskott i ett annat. Man får nöja sig med kompromisser. (Det är därför mänskligheten återföds och utexamineras från denna dimension i stilla takt). 

Dock finns risker med dem som ska kompromissa fram sina ledare. Särskilt i Sverige saknar befolkningen helt filosofi i ett avsiktligt val av socialdemokratin att utrota Fattigsverige på enbart ett materiellt plan, en aktningsvärd ambition men som på sikt kantrade och blev till sjuk materialism och skrumpnad tankeförmåga. Folket är illa rustat på att fatta vad de väljer vilket DAC-avtalet med USA om något visar.

Ur perspektiv av socialdemokratins kortsiktiga vision verkar Sveriges "enda väg" nästan ha varit ett plagiat på maktpolitik från det gamla Kina (numera en fiende till Sverige) och som gjorde det lätt för låga typer som Ulf Kristersson att till sist få skutan att kantra helt. Fast egentligen inte eftersom statsministern bara är en fokuspunkt för ett annat och större kollektivt öde som i sig försvinner in det mänskliga artens/kollektivsjälens öde och det är där är Carls Bildts perversa tal om "den enda vägen" har sin upprinnelse. Så fort ett land skryter med sina medborgares individualism vet man att det landet kommit på avvägar.

Många har tagit den gamla Daodejing (Vägen och Kraftens klassiker) för daoistisk mystik trots att redan Richard Waleys översättning från 1930-talet klargjorde att det finns mer än en författare och att någon av dem är en ren cynisk maktpolitiker som bara använder den andliga läran om dao för sina syften. Ändå hamnade ett antal falska texter i den gamla klassikern. 

Se bara den här populismen - "Jimmie" skulle säkert applådera sentimentet. fejka folklighet för att nå egna syften:

Slutar vi för maktpositioner leta "personer av högsta moral", upphör avundsjukan mellan enkelt folk. Slutar vi värdesätta exotiska varor, kommer tjuvarna att försvinna ... Därför härskar den förståndige

Genom att tömma folkets hjärtan och fylla dess bukar
Genom att försvaga deras intelligens och stärka deras senor
Ständigt i arbete med att befria folket från kunskap och begär

Sannerligen, den förståndige tillser att om där fanns medborgare som kvarhållit kunskap, vågar de inte lägga sig i det politiska hantverket...

(Tao Tê Ching, kapitel 3, ö.s. från Arthur Waleys engelska ö.s.)

Här citerar den okände författaren en annan, också okänd text som är rå och omänsklig maktpolitik som tjänar enbart den härskande klassen, och som visar en avsiktlig fördumning som påminner starkt om hur svenskarna "nedgraderats" på just det sätt som Aftonbladets skribenter ofta påpekat efter att borgerliga regeringar presenterade folket som slavar infångade av Överheten och satta i bojor på "arbetslinjen" för att få leva en dag ytterligare. 

Den kinesiska texten är förrädisk eftersom den blandar in den helt korrekta tanken att varje människa måste arbeta på sin simpla begärsnatur - en lärosats som blev väldigt viktig i den västerländska nyplatonismen på 200-talet vartefter bilden av människans sammansatta själ klarnade. Men dateringen av dessa mixade kinesiska kapitel är svår - är det den legalistiska (straffälskande) skolan kan de vara nästan samtida med platonismens upprinnelse:

https://www.worldhistory.org/Legalism/

*****

Men Aftonbladets seniorreportrar - män - ser alltmer ut att vara köpta propagandaverktyg för främmande makt när de försvarar manskulturen och hejar på krig och vapenexpert för Ukraina. Sedan fördelar sig dessa äldre reportrar med gårdagens ideal i andra frågor och svårbegripligt är hur politiska kommentatorn Anders Lindberg kan ha en så human sida i visst men samtidigt så inbilsk att tro dagens USA skulle vara samma hjälpande hand som en gång bistod Europa med natt kväsa Hitler. 

 

Dagens USA är en imperialist av värsta sort vilket indirekt bekräftas av att dagens män i Väst sägs djupt fascinerade av det despotiska Romarriket, på sin tid en plåga för alla de invaderade länderna. Och nu har Sverige i princip lagt sig ned och visar underdånigt buken efter riksdagens JA till USA att marschera rätt in i Sverige. Landet signalerar att landet under Kristersson helhjärtat stödjer imperialistisk politik så länge det inte är Ryssland (eller någon annan nypåfunnen usa-svensk fiende) som står för den.

AB:s seniorer styrda från högsta ort
att fylla folket med dålig information

Aftonbladets ENDA värde efter att ha blivit ett propagandaverktyg för världspolitiska frågor är att tidningen håller sig med en rad kvinnliga inrikespolitiska skribenter (yngre än nämnda män) som, trots att de alla verkar vara feministiska ateister, ändå har verkligt bett i många av sina texter, som Jonna Sima i årsgamla:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/3Ed28M/ulf-kristersson-verkar-vara-otursforfoljd

Man kan ta texten på orden och inte bara som ideologiskt kiv, Sideriska försökte använda ett par viktiga händelser i Kristerssons politiska liv vilket gav honom den ofta stockkonservativa Oxen som personlighet. Detta i sin tur ger ett överlastat 8e korruptions- och dödshus vilket rimmar perfekt med mannens obegripliga flathet vilket inte minst visade sig när han lade sig platt för Iran och bara "räddade" de svenska medborgarna men lämnade en tredje svensk forskare från KI (ej medborgare) åt sitt öde. I sitt nästa liv kommer ingen att hjälpa Kristerssons själ ur nöd, det försäkrade sig själens förkroppsligande som svensk usling om i detta liv. 

Själen och karma är en fascinerande och i stort helt okänd sida av verkligheten men som förklarar, ibland på kollektiv nivå, utsätts för en despotisk Överhets aktiva intelligensförsvagning och förslavande arbetslinje. Sideriska föreslog tidigt att försvarliga delar av landets befolkning är judehatande tyskar från tiden för Andra världskriget. Tysklands och Sveriges historiska kopplingar gör det helt troligt och än mer sedan nazifenomenet "Jimmie" så lätt vann 20% av väljarkåren. (Här kan man kanske se en kollektiv gruppsjäl som cirkulerar genom delar av Europa. Via inspirerade ögonblick tycks bloggarens själ bara de senaste tusen åren ha levt två italienska liv samt två i vilka Italien var en inspirationskälla, startade dessa rika och främmande nattliga drömmer redan med familjens första och enda semester till Italien när han var sex år?) 

Alla länder har ett verkligt bottenskrap och i Sverige fångade SD in det segmentet. Många ur eliten kände intuitivt till den vidriga kinesiska doktrinen ovan, skänkte SD ett mått av makt som partiet naturligtvis misskött å det grövsta under tiden som Ulven Kristerssons "regeringsunderlag".

 Med en hypotetisk Ox-ascendent är det för mycket gissningslek att förklara Kristerssons uppenbara inkompetens som intellektuella brist till följd av den hemska klumpen i 8e korruptionshuset, men positionen för intellektets Merkurius och den kognitiva kapacitetens Sol och dessutom "halshuggningens" södra månnod stämmer verkligen väl in på den närmast konstanta serie misslyckanden som är den här själens ÖDE i detta liv.

Det enda som stör bilden är att hinduerna ser 8e som ett rätt passivt hus för karma som ännu mognar och i teorin inte borde märks ännu. Min första "idol" var västastrologen Charles Carter och han noterade att 8e visst har inflytande på karaktären: huset sänker livsandarna och kan ge en vresighet man känner igen som den grova typen av Skorpionen, som verkligen förlorat föregående Vågens sociala charm. 

Utfransning. För dem som minns tennisspelaren John McEnroes vredesutbrott på court behöver bara en detalj nämnas. Månen och vredens Mars i rigida Oxen i en "satanisk opposition" med Jupiter i Skorpionen. Han blev hågkommen mer för sin hemska attityd än för idrottsliga prestationer. Ett annat perspektiv var hans totalt 6 av 7 traditionella planeter i Mörkrets kvalitet - dessa mörkermän översvämmar NATO-dyrkarna (medier, politiker, militärer) och Göran Greider hade nog Skorpion i sig - men av bättre kvalitet - att notera mörkermännen som tillhöriga dödsdriftens lamentabla sida!

Stämmer denna "åsikt" om slumrande karma väntar ett helvete till kommande liv för Kristerssons själ, där det är "payback time"! Ett starkt 8e hus i detta liv kan dock vara positivt som impulsgivare för intresse i det ockulta/fördolda - vilket västastrologin aldrig tröttnar på att repetera, kanske för att egocentrisk astrologi söker hitta motgift till Skorpionen/8e husets kolsvarta rykte alltsedan antiken. Astrologin på populär nivå måste sälja alla 12 tecken (varför platonisten Plotinos på sin tid föraktade fjäskande astrologer och bara respekterade dem som studerade astrologin ur filosofiskt perspektiv). 

Men sanningen är att vissa tecken står för välsignelser och andra för förbannelser, det är rätt uppenbart när Skorpionens härskare Mars - krigets och olyckans planet - tillskrivs en nära koppling till onda 6e huset för fiender och olyckor, ett hus som naturligen tillhör våldtäktsoffret Jungfrun (vars drama kanhända går till baka på att åkerns skörd kan tolkas som Överherren Saturnus med sin lie "drar över" den feminint uppfattade jorden. Jfr också agrara begrepp som "virgin soil" (aldrig tidigare plöjd jord) och ren olivolja (virgin).  

Troligen har mänskligheten arbetat långt mer än tolvtusen år med att bygga upp sin konceptuella förståelse av livet med hjälp av stjärnhimlen som ett rikt set av "minnesknep" eller grunden för traderade narrativ. Våra högre egenskaper är verkligen en kollaboration mellan människans Själ, en inneboende i Världssjälen. 

För den mest högintelligenta och chockerande argumentation för den antika världsbilden och västerlänningens katastrofala dumpning av de gamla tänkarna, se den fysiska matematikern Wolfgang Smith som arbetade med värmesköldarna till NASA:s rymdfarkoster men gick i tidig pension och ägnade minst 25 år åt vetenskaps- och allmän filosofi så avancerad att ingen tycks kunna eller vilja argumentera mot honom. 

Han har återförenat västerlänningens sedan längre förlorade förankring i antik vishet, utan vilken kvantfysiken helt enkelt inte går att begripa. Väst är i kunskapsteoretisk kris och tyder på att den här civilisationen snart gjort sitt... Snabbare och "smartare" IT stinker av desperation och återvändsgränd!

Smiths THE WISDOM OF ANCIENT COSMOLOGY (2004) (arkiverad och fri online) är f.n. under tredje läsningen (sedan inköpet 2010), och gör mig lika upplyft varje gång ... och lika sorgsen över hur trång min hjärna måste vara jämfört med ett geni. Boken känns ny varje gång eftersom hjärnan inte tycks behålla mer än en bråkdel av Smiths mästerliga grepp om hur det senaste århundradets fysik relaterar till och behöver visdomen från den gamla världen. Han nämnde inte - respektfullt - astrologin förrän i en av sina sista böcker (noterat tidigare på bloggen). Kanske för att ämnet är så stigmatiserande i ett västerland som gått så snett i så många avseenden.

Två högst rankade recensionerna på amerikanska amazon - läsare av denna kaliber finns det troligen inte en enda av i svenska regeringen och därmed inga att ta hans om svenska folkets bästa intressen.:

J B
5.0 out of 5 stars Understated book but of the utmost value and importance.
Reviewed in the United States on May 19, 2016

This book has an understated presentation - clear writing, simple and elegant, which is easy as well pleasurable to read, especially given the nuances and the seriousness of the subject matter.

James Bell
5.0 out of 5 stars Not Possible To Understand the Galileo Affair Without Understanding the "Wisdom of Ancient Cosmology"
Reviewed in the United States on September 30, 2014

This book is breathtakingly beautiful.

Wolfgang Smith, fresh from cracking the code of quantum physics, tackles the issue of cosmology. Having found a philosophical solution to quantum physics, he now applies the insights of that solution to cosmology.