onsdag 11 september 2024

Nya regeringen - eller Hur kunde antiken finna trovärdighet i planeterna?

Efter att bloggen lade ner sin första fas av mild tillförsikt inför siffror - de äldsta stjärnskådarna kan knappast ha varit räknenissar eller åtminstone inte utvärderat sina lärosatser genom kvantitativa studier -  har bloggaren ibland återfallit i tvivel. Hur kom de på allt detta? 

Men de komplexa regler som finns tycks en stjärnhimmel stämma väldigt väl med  personer som uppvisar tydliga egenheter. Trump är t.ex. AntiKrist (en civilisationsdödare) vilket AB:s Peter Kadhammar nyligen anar. Ttrumps karta delar samma problem med Mörkrets kvalitet som Riksmötesöppnandet för arbetsåret 2024-25.

Men Kadhammar kämpar själv under den rigida och bakåtsträvande Tamas guna så uppenbarligen finns det grader i helvetet. Ställer man sig i rätt position kan till och med konservativa vara bärare av goda insikter, även om det i avgörande historiska milstolpar blir tokfel, som när Sverige väljer Nato och aggression mot Ryssen - och Kadhammars mörka sida manar på. Ingen är kan få "alla rätt" i hinduisk astrologi, det finns alltid någon skönhetsfläck.

När My Rohewedder (AB igen) summerar Kristerssons nya regering blir man deprimerad. Det svenska tillståndet visade sigså uselt som det nya arbetsårets karta antydde. Hur kan galenmoderaten Doussa tas in från lobbygruppen Företagarna till riksdagen. Och kan fiaskot med utrikesminister Billström lösas genom Malmer Stenergård - nu hårfärgad i Mörkrets kvalitet för att få alla att glömma fiaskot med räknefelet om den ökande nettoutvandringen?

Vid ny granskning av M-S (månascendent enbart) sammanfattade jag: "passar bäst som pappersvändande byråkrafter med begränsat beslutsfattande." Och så ger Kristersson henne en tungviktarpost som denna. Vart är Sverige på väg???

https://siderisk.blogspot.com/2024/08/sjalens-punkt-atma-karaka-igen-motsager.html

*****


Jag noterar hos nya utrikesministern ett potentiellt periodiskt problem som drabbar så många att man kan tala om kollektiv karma som drabbar många ur en generation. Men här hos en makthavare och därmed risken att hon är aktivt medskyldig till det förutspådda trubblet.

Jag bestämmer mig att snabbtesta den konjunktion mellan expansiva Jupiter och kontraktiva Saturnus som i mina ögon är ytterst ofördelaktiga att båda principerna jobbar i motvind, söker motverka den andra. (Jupiter = de allra rikaste/högsta ligan, Saturnus = gränsdragningar)

När detta problem dessutom opponerar den kognitiva kapacitetens Sol handlar det kanske åter om pappersvändaren som gör bäst ifrån sig i utförandet av noga bestämda och rutinartade sysslor. Låter det som en utrikesminister?

Än än gång får siffervärlden en chans att avslöja något. Det var när allt kommer omkring mänsklighetens insikter i proportion och geometri som fick dem att "snygga till" himlen i 12 zoner om vardera 30 grader och smyga in allsköns besläktade tankar om harmoni eller disharmoni i läran.

Gruppen av tunga Nobelpris (+ litteratur) som jag slutade notera efter 2015 kommer åter till bruk. 700 kartor är ett gott underlag som får representera intelligenta människor, sådana som passar posten som utrikesminister.

Det här är långt ifrån verklig statistik och inte seriös, i insikten att slumpen spelar in. Men genom att dubbelkolla med två olika samlingar av 700 slumpalstrade födelsedagar syns en liten trend som är "vanligt folk har oftare hela setet ofördelaktiga planetpositioner än de som når Nobelpriset". Men den astrologiska effekten är, som redan egyptiern Ptolemaios sade, "mycket liten"  Men testet är grumlat.

700 Nobel (-2015)
2st so.180.sa & (sa.0.ju)

700 RND (1)
1st so.180.sa & (sa.0.ju)

700 RND (2)
4st so.180.sa & (sa.0.ju)

Random1 verkar vara en grupp som inte ens producerar 2 Nobelpristagare ("smarthetsreferensen").

Random2 har 4 träffar. Detta innebär 100% fluktuation relativt "Nobel". 

Så det här säger ingenting!?!

Enklaste förklaringen är ren slumpvariation, men "riktig astrologi" utförs inte av räknenissar på denna låga nivå, utan i beaktande av hela horoskopet. 

En viktig sak är att Saturnus är naturvetenskapens (och repeterbarhetens) representant och Jupiter "lagerkransen" (fint folk och fina utmärkelser). Så kanske är astrologiska spelregler bara nys, till och med när man som här anstränger sig för att hitta en suspekt "signatur"?.

Men man vänder "kokbocksrecepten" tills medvetandet mognat  - enligt hinduismen när den inre guden "ishta devata" vaknar, en högre kraft som består verklig intuition och hjälper astrologen att välja bort delar av kartan och koncentrera sig på andra. 

Var det bloggarens "isha devata" som inte mer än tittade på Riksdagens öppnandeceremoni innan något sa "kolla hur avhängd ascendenthärskaren är"? (En regering och stora delar av riksdagen i otakt med folket.)

Malmer Stenergards klockslag är okänt men hennes karta liknar i viss mån den framgångsrika EU-kommisionären som bötfällde Apple och Google med 180 miljarder för fuffens med konkurrenslagarna. Varför producerar svenskan dåliga uppgifter om "utvandingen" (del i regeringens rasistiska politik) medan danskan står och och besegrar USA:s affärstrixare och får till en perfekt höfttackling?

För att danskan lyfter och drivs av Eld som alltid ansetts något extra. Svenskan brottas med sin Måne i balanssinnets Luft som en medelmåtta och mer i linje med drömmaren Fredrik Reinfeldt. Luft-Måne och Vatten-Sol. Kan funka i fantasiyrken (artisteri). 

Men Reinfeldts Vatten-Sol baserade sig på Månen-i-Luft så att den solära kognitionen (intelligensen) i värsta fall byggde på Luftens antaganden. Solens Eld skänker passion och belyser Månens förnimmelser av intellektuella ting. Detta är inte optimal intelligens eftersom Månen intellektualiserar (Luft) över det som först var en Sol som sänkt sig till Vatten och DÄRIFRÅN skapar sig förståelse. Det är bättre än ingen Eld alls men inte "optimal intelligens". Jämför danska EU-kommisionären.

M-S Måne-i-Luft är annorlunda pga. 6-8-relationen med Solen - det är en "icke-relation" - vilket inte innebär något blixtrande samarbete mellan sol- och månsidan (blixtrande snabba slutledningar).

Istället har Solen-i-Fiskarnas Jupiter som sin bas vilket knyter ihop Vatten och Jord på klassiskt, praktiskt räknenissesätt (3 kokosnötter i den här korgen - hur få över dem till den där tomma korgen?). 

(Kartans andra "icke-relation", Månen och dess fundament Venus, är nästan tragisk och inte bra för relationer med kvinnor eller modern.)

Men här är återigen frågan: hur mycket nytta har Solen av sitt fundament Jupiter när den senare blockerades av den konträra principen Saturnus? Här är kvinnans djupt sittande kokosnötsallergi som säkert fanns där redan när regeringen smusslade in rasistpartiet genom att kalla det "regeringsunderlag" och inte direkt ge det ministerposter.

Faktum att den mognare hinduiska astrologin är lika tankestimulerande även om den inte lever upp till den simpla räknenissens mått på "verkligheten": repeterbarhet och statistisk signifikans. Gudarna bakom planeterna sägs ha andra kognitiva operationssätt.


Tillägg

Ser senare att DN ha en fritt läsbar text som i princip säger samma sak om en "pappersvändare" eller utförare. Nåväl, astrokommentaren kanske tillförde några detaljer utöver ministerrollens nuvarande omfång.

https://www.dn.se/ledare/susanne-nystrom-utrikesminister-ar-en-tjusig-post-men-hur-mycket-makt-kommer-hon-att-ha/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.