torsdag 12 september 2024

När fallskärmens storlek anses av allmänt intresse / Klimat-Greta ÄR världssjälens vilja


Tre tankar när Aftonbladet utgår från att folk vill betala för att läsa om en fd ministers avgångsvederlag.

Vad är det för folk som sjunkit till en så omöjligt låg nivå, och vilka driver Aftonbladet som redan befinner sig där? 

Men viktigast: vad fel gjorde Billström för att slutorden blir om pengarna och inte om de stordåd som borde ha varit där diskussionen avslutades?

Horoskopen för Schibsteds uppköp av merparten av AB samt Sveriges nationalhoroskop kan sökas efter minsta gemensamma nämnare som svar på den diffusa Form frågorna ringar in.


Med en "naturlig zodiak" (Väduren startar cirkeln) handlar det inte längre om att sia om händelsens långsiktiga effekter (öde) utan bara om VILKA PRINCIPER som dominerar vid tiden. En "fri form" av astrologi som tillåter spekulation utifrån byggbitarnas karaktärer...

Solen sätter fokus på RESURSER detta dygn. Oxe och 2a resurshuset är med naturlig zodiak inte skilda ting. Men i antiken hade inte solpositionen inte kunnat ses så exakt och 29°58' kan också knytas till nästa tecken som handlar med informationsförmedling (alt. propaganda) att göra - pengar och medier sida vid sida.

Men detta är ändå inte den viktigaste symboliken utan det mardrömslika våld eller övergrepp som Barnet/Väduren utsätts för. Mars och Venus klämmer till Venus. AB skämdes inte för sexannonser som lindring för slitande underklassen - som vilken ond Överherre som helst "som vad vad trälarna behöver eftersom Herren betingat dem till).

Tidningen dumpade senare "oetiska" annonser och övergick att göda människosjälen med primitivism genom ständigt återkommande artiklar om manliga och kvinnliga könsorgan. Detta är alltså Överhetens sätt att hålla det moderna Trälarna på "sin nivå" där de hör hemma. Tidningens få kulturartiklar är läsvärda men handlar klassfixerat aldrig vid bildning som bidrar till själens förfining eftersom den dåraktiga undersåten fixerat sig vid sitt underläge istället för att själv söka inhämta kunskap som den oheliga alliansen mellan Överhet och falsk arbetarrepresentation förnekar "den låga massan".

Men detta har redan många kommentarer till Sverige-horoskopet (1974) påvisat. Den korrupta överheten och t.o.m. tidigare arbetare som lyckats åla sig in i någon slags medelklass genom ambition och byte av boende till en gentrifierad adress och nu inbillar sig tillhöra eliten (vilket var hela målet med socialdemokratins upprustning av landet i äldre tid), alla dessa rörelser bildar nationalkartans "elit". Luftbubblan syns i nationalkartan och lustigt nog i delar även i olje-Norges uppköp av den svenska underklassens dagliga blad.

Uppköpshoroskopet "naturlig typ" visar t.ex. hur 11e idealhuset går i hela folkets (Vattenbäraren) ideal eller snarare dröm om exceptionellt välstånd. I Sverigekartan är det elitens ONDA JUPITER (som överheten enbart förverkligar) kopplas till Månen (den breda massan). Här flyter före detta socialdemokratiska symboler runt och bildar en blåröd röra där det inte längre är klart vad det röda står för. 

Inte är det de gamla filosofernas Eld-element i vilket fall, det "nästan gudomliga" som en del platonister hävdade just när kristendomens mörka och dystra maktövertagande var ett faktum i Rom. 

(Läran om själens långa men fullt möjliga väg till fullkomlighet ersattes en ett molltillstånd som frånkände människan allt vett och sålde en ny produkt: bara en frälsarens offerdöd kunde rädda folk. Bara genom att flytta fokus till denna kropp och detta ego kunder Överheten skapa en dödsskräck som hanterades väl så länge människan kände till reinkarnationen som Naturens naturliga gång). 

Rom valde kristendomen för att skrämma imperiets undersåtar, samma metod som hörs från svensk höger, men idag inte själens räddning utan den rike mannans rätt att profitera på den avsiktligt obildade menigheten. Trälar ska inte bildas överhövan, det destabiliserar den rike mannens värld. Den rika djävulens krig mot den hotande massan är idag ytlig och utkämpas via politiska aktualiteter och eftersom underkassen idag (som alltid) saknar filosofi kan inte producera en ny världsbild utan världen tragglar vidare.

Den svenska socialdemokratins födelsehoroskop domineras av Barnet/Väduren som matas på den billiga sexnivån i horoskopet för Schibsteds förvärv - man kan se Mars/Venus som generande ytlig och snabbt övergående sensationalism - sälja lösnummer med överdrivna rubriker. Ansluter gör Sverige-kartans Måne-i-Väduren med dess bindning till Oxens tema, materiella resurser.

Dessa tre kartor har således tre tecken som minsta gemensamma närmare vilket påminner om hur klassindelat landet var och egentligen alltid varit. Det är först nu korruptionen hos den "elit" som vill ha än mer som avslöjar att det inte finns mycket att röva i detta land, så de rika stjäl från de fattiga, medan medierna lurar folk att det är underklassens underklass som står för den sociala oron.

När Schibsted/AB manar folk engagera sig i Billströms fallskärm är det bara en trött repris av fallskärmstemat som en gång drev en bankchef till Schweiz där pengarna är större. Då som nu handlar det bara om att låta underklassen förbli fixerad vis småsaker istället för att läsa på och ta sig an de Verkliga Frågorna som kan ge en annan och bättre värld. Är blodig revolution ofrånkomlig i Väst (3e världskriget) eller kan Naturen och ett Klimat-Harmageddon hjälpa mänskligheten genera sig ytterligare inför Himmelen. 

Kanske hade kristendomen rätt, människan är en så skadad och korkad art att den behöver piskas till ett radikalt avgörande. I verkligt dekadenta kulturer kan återfödelse ge en "mañana"-attityd som låter saker förbli som de är. Klimat-Greta kan representera början på en ny slags mänsklighet som börjat födas, "de som kommer att ärva Jorden" och styra utifrån vidvinkelblick (själen är en sfär).

Förståelsen av astrologin belastas av alla exempel med avskum på inte minst den här bloggen. Det är sant att planeterna visar sina baksidor. Men knyter man an till antik filosofi (en äldre psykologi) visar dessa gudar sin "naturliga" naturer.

Reducera t.ex. Klimat-Greta till en naturlig zodiak och person/kroppsfixeringen tonar bort och de "förnnuftsprinciper" hon bär på, blir tydligare. Där personastrologi har traditioner och metoder för att hitta "själen" inpackad i ett kosmiskt öde, där blir nu den kosmiska själen själv Aktören och Greta anses, jag jag ser, vara ett renodlat mikrokosmiskt uttryck! De platoniska filosoferna debatterade hur mikro och makro relaterade. 200-talstänkaren Plotinos menade att varje själ hade ett unikt förhållande till Alltet. (Här anas att han talar astrologi nästan som en "andens rasbiologi", att här på Jorden vandrar ett otal andar men förstås ett långt mindre antal "andliga raser". De judar som fostrade Jesus (lite oklart om uppsfostran tog skruv) fann att frågan om existensen inte behövde utbroderas. Ett Ljusets eller ett Mörkrets barn räckte för att klargöra vad "Uppdrag Jorden" handlade om.

I fruktansvärt förstörda kulturer kan man tänka sig att Ego dominerar så totalt att människorna i gemen inte kunde bry sig om annat än sina egna nycker. Gretas karta visar hur hennes liv och aktivism är ett närmast perfekt uttryck för Makrokosmos bekymmer med mänsklighetens låga utvecklingsnivå:


Naturen personifieras väl av det Passionerade Vattnet - Krabbans tecken (4).

En sak Naturen inte klarar eftersom den inte är så ämnad, är att filosofera, Princip 4 står därför i "icke-relation" till Filosofins princip 9 (hinduernas "6/8-förhållande"). Obs. vild spekulation är tillåten med en naturlig zodiak och just nu psykoanalyseras själva kosmos genom den dag naturaktivisten föddes.

Aktivism är detsamma som "projektstart" - en vanlig beskrivning på nymånen. Och se Skyttens eller filosofins naturliga tecken. Nymåne=aktivism till följd att "icke-relationen" mellan Skyttens härskare Jupiter (välvilja/välmående) och Naturens Krabba. Här finns ett problem via icke-kopplingen men också ett motbud i nymånens beredskap att åtgärda den destruktiva mänskligheten. Detta är helt enkelt en kartbild som indikerar "Människa 2.0" (eller hur många tidigare sammanbrott och omstarter den här tröga arten nu genomgått).

Den besynnerliga kopplingen mellan Naturen/Krabban och Övernaturen/Filosofen som den naturliga zodiaken är övertydlig: "Greta is the One" skulle någon underhållningsskadad kanske säga. Bättre kanske att hon prytt omslaget på en viktig tidning för att hon så väl svarat på Världssjälens mest trängande problem i vår tid. Man kan förstå att vissa själar känner att de inte har något val utan är "kallade". Makroperspektivet, dvs Kraften, är stor hos dessa. (Hinduerna kallar Jupiter/Zeus GURU, filosofen som är ett med "Dharma" den lärosats om den universella moralordning Star Wars tog från filosofin, monitariserade å det grövsta, och som unga i väst under årtionden svarat positivt på. Innan denna världens mörker suger in dem i en pseudo-existens. Jag tror dock god karma överväger hos George Lucas för hans saga (men bloggaren ventilerade vissa tvivel i ett äldre inlägg).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.