tisdag 24 september 2024

Minister Strömmer en handlingens man...i sin fantasi

 

 SVERIGES BEREDSKAP ÄR ICKE GOD - men på tvärtomspråket.

 Som med i princip alla svenska politiker ett spekulativt horoskop då mörkermän hemlighåller sin själs nyckel -  given av exakt födelsetid. Men hinduernas ATMA KARAKA, "själens signfifikator" ger viss vägledning eftersom den astrologiska punkten ofta är densamma hela dygnet (och därför syftar på en vidare själslig definition). 

VILD SPEKULATION : KAN ATMA KARAKA VARA DEN INDISKA MOTSVARIGHETEN TILL DE SENANTIKA GREKERNAS "LEDAR-GUD" SOM FÖR FÖRSTA GÅNGEN NÄMNDES HÄR, OCH VARS BETYDELSE INTE LÄNGRE ÄR KÄND. 

Ascendenthärskaren är ett antagande men så många traditioner florerade att det finns kandidater. Inte minst den hellenistiska doktrinen om Daimonens lott! Klart är att även Daimonens lott kräver exakt födelseminut och vilken själsdefinition Indiens AK representerar är oklart (den blogg som började så enkelt har blivit så komplex när flera traditioner överblickas). 

Enklast är det att här se en föregångare till västerlandets platonism och läran om den tvådelade eller mixade själen - kombinatet av den högre/rationella själen klädd i den lägre själen (det materiella substratet med de förmågor som bor i den irrationella lägre själen). Det här är helt mörklagd astrologi, glömd eller förträngd, så vad denna Strömmers själ är. förblir ren spekulation.

Den här enkla AK-läran innebär i Strömmers fall ett "planetärt krig" eftersom både Mars och norra månnoden den ultimata 30e graden i sitt tecken. Krigets segrare är den som nått högst nordlig latitud, här är det omoralens Mars i 1° nordlig som besegrar månnoden som en matematiskt punkt alltid befinner sig på solekliptikan - 0°. På något vrickat sätt verkar Mars stämma väldigt väl när en så flegmatisk typ plötsligt står upp och söker simulera handlingskraft apropå "Iran-krisen". 

Jämför burduse Trump som händelsevis också har Mars i Lejonet i som sin nyckelplanet men i detta fall en verkligt kraftfull Mars, exakt stigande i öster och därför på goda grunder hela det horoskopets härskare. Strömmers Mars som AK dras med den astrologiska paradoxen att den längst komna också är den svagaste av alla planeter, i 30e graden akut död eller döende utifrån indiernas AVASHTA-doktrin. 

Det stämmer med talesättet är anden är det svagaste i DENNA VÄRLD (anden är villig men köttet är svagt - se Strömmers kroppshydda som vittnar om frossartendenser). De flesta människor i ateistiska länder som Sverige är döda på insidan och brottas bara med det långt lägre psykets alla störningar och problem. 

Strömmers Mars inte mer trovärdig som en handlingens man än när Fredrik Reinfeldts förstahusplacerade Mars fick honom att kalla sig "stridshingst" vilket inte är den bästa benämningen för en Mars i räknenissen Jungfrun. Merkurius är för kalkylerande och berövar en krigare kraften. Som förfalskare eller försnillare fungerar Merkurius perfekt.

Väger man in "bakgrundsstrålningen" och noterar att dagen är LERA (Jord + lite Vatten i matglada och provinsiella Krabban) ser man än tydligare att medierna idag vräker ut smörja för att befästa bilden av Iran som 100% boven utan att fästa sig vid att deras kritik mot Sverige är det som är sant här, för dem med sin moral intakt. Detta är inte ett starkt horoskop och regeringen Kristersson fullföljer landets allt svagare politiska dådkraft.

Tittar man noga ser man visserligen vissa maktmedel på denna himmel, men det är en brutal och primitiv typ enligt den kallsinniga Månen i Stenbocken som lutar sig mot elit och makt - åtminstone i  fantasin. Här flödar föreställningar om en dominant och autokrat Saturnus i Oxen femte huset för dem med privilegier och makt. Men det är bara en brutal självhärskares föreställningar. Givet Mars som Atma Karaka verkar det inte bättre än att det här varit en brutal krigare i ett tidigare liv. Kanske någon okänd nazitysk som städat upp sin akt inför denna återfödelse som svensk. 

Spekulation som sagt, men ELD och JORD fungerar inte väl i kartan för det här dygnet. Inte minst skär det sig att ha en AK i ELD medan Solen står i lågenergiläge i JORD - element i konflikt med varandra. Vilket är sådant som får AB:s Oisin Cantwell att påstå att det är Iran som är "skicklig och farlig" - ålagd som han är att skriva patriotiskt. Sanningen är istället att Sverige är svårt dekadent pga dess förödande astrologiska tillkortakommanden. Ett land av AIR HEADS i ledande positioner.


PS. Justitieministern måste ha en mycket bra Saturnus (kanske "upphöjd i Vågskålarna. kanske Vågskådlarna startkt befäst eller liknande omen). Saturnus i Oxen harmonierar med ett psyke i JORD men drar åt bokstavstro eller nominella lösningar eller formalism som inte fungerar. Kommer inte att kunna skapa äkta rättvisa, vilken bloggen diskuterat på olika sätt eftersom rättvisan springer ur andra medvetandelager än konkretismens JORD representerar. Här går det inte att spekulera mer utan känd tid.

https://lawliberty.org/the-good-justice-is-just-a-judge-by-another-name/

Yrken relaterade till Justitia är ett värdigt ämne för en astrologisk studie! Som Sideriska sagt flera gånger var bloggarens första "favoritastrolog" en ung britt på väg att bli överrättsdomare när han mötte astrologin. Han blev så fascinerad av mänsklighetens första logiska system att han bytte bana. Charles E.O. Carter, kom att bli Englands främsta astrolog under 1900-talet.

Det var något över hans texter  (som jag läste om och om igen, exakt som jag först idag läste att Pytagoras rådde sina elever) som höjde honom,över alla halvdåliga astrologiböcker jag läst så långt. En passande karta hade han: intellektuella Jungfruasendenten och ascendenthärskaren med Solen i mest tursamma 5e huset: Merkurius och Solen i Stenbocken. viss likhet med Strömmers karta men mer fördelaktig, inte minst pga känd tid.

Pytagoreiskt fragment bevarat bland platonisten Iamblikos fragment:

For a student's manner of listening is most cultured and best of all, when it adapts itself to every intention of the teacher.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.