söndag 1 september 2024

DN-Hadley-Kamptz ser inte skillnad på fruktan och förnuft


Rubriken om den svenska hälsoprofeten som bloggen både tycks si och så om förklaras en instabil och förmodligen politisk (fejkad) lesbian intressant nog åt. Homofenomenet valdes tidigt i bloggen som lämpligt för att se om astrologin svarar kvantitativt på näranog förskolemässiga frågor: "är något tecken mer utsatt för åkomman Å än något av av de andra. och så därefter småskolans tillägg: och i så fall procentuellt hur mycket?

 Försöken gavs upp efter några år eftersom - trots vissa fynd - verkade det mest som slump. Kanske var banal: vissa egenheter bygger på betydligt mer komplexa figurer än "planeten X i tecknet Y". 

Men med samma feghet RFSL söker tysta Agnes Wold gnom att utnämna hennes kritik av sänkta åldern på juridiska könsbyten genom att tvinga på henne en dumstrut (rosa tistel), med samma metod låser DN inne bakom betalvägg Hadley-Kampz förklaring. Tidningen låter förstasideläsande svenskar exponeras för skribentenss påstående. DN tar parti och anklagar Wold för att vara en lögnerska och livrädd för mentalt instabila klädbytare - människor som lever i fantasi till följd av okända trauman. 

DN lämnar den förbipassarande i ovisshet om det kanske är deras skribent som sysslar med lögn och demononisering. Jag backar tillbaka till SR som nyligen lät Wold debattera med RSFL:s ledare Lovise Brade. Hon och namnet låter danskt - Danmark med lång historia som den skandinaviska sexperversionens mesta land - konstaterat redan 2009, bloggens första år, i Giftet i den danska folksjälen).

https://sverigesradio.se/artikel/debatt-agnes-wold-tilldelas-antipriset-rosa-tisteln-av-rfsl

Här lär man sig i efterhand att debaclet rörde om man med RFSL anser transor så livsodugliga att de inte överlever en debatt med sig själva i centrum. Bortkastade 10 minuters lyssning eftersom SR inte styrde upp kvinnornas käbbel tillräckligt. 

(Hadley-Kamptz kan ha haft en liten poäng. Wold var mångordig och verkade inte förberedd på telefonintervjun. Hon fick fram sin poäng men jobba hårt för den. Professorn har Månen/Psyket i Tvillingarna som ges höga betyg för klartänkthet men också är kända för viss mångordighet" - på bottennivån rena pratmakares som referatorer i tempostarka sporter.)

Efter SR-debatten gick istället tankarna till ännu ett kvantitavt test. När den fasen i princip var över på bloggen delade jag en sista gång upp ABCDEFGHB-materialet materialet i manliga homo (310 st, mest artister) Vidare 105 lesbianer. Den klassiska kvinnliga gåvan att skydda och bevara tycks fungera även om de "felskapta" bara tänder på sin egen sort - Naturen har så att säga delvis slagit ut sig själv eftersom ickefödande kvinnor inte behöver någon modersinstinkt. Tänker man ett varv till kanske ett tecken på att HBT-åkommorna är varianter på psykisk sjukdom och inte en fysiologisk åkommas. 

Slutligen splittades gruppen upp i en liten skara av 68 transsexuella män och kvinnor - en del efter biologiska  ingrepp men några klädtransor som män som dem i "After Dark" )

Eftersom åtminstone transsexuella låter som ett psykiskt problem, allt från ett otuktat begär eller en lunär fantasi, höll jag det enkelt, och "räkninissade" på psyket i

  • Luft (intellekt)
  • Eld (livsbegär)
  • Vatten (naturens blinda drift eller psykisk fantasi)
  • Jord (identifikation med det kroppsliga eller materiella attribut)

Detta resulterade i

10 Luft - intellekt
20 Eld - passion
19 Vatten - fantasi/begär
20 Jord - kroppslig identifikation

Nu tål det att upprepas att Agnes Wold har det friskaste av psyken - Månen i Tvillingarna som i Indien knyts extra nära Sanningen eftersom denna Måne speglar religionens och filosofins Skytten och inte är upptagen med egoistiska fantasier. Hadley-Kamptz verkar inte värst vaken för i det lilla läsbara ser man att hon hugger mot Wold för att vara liberal mot visst men hård om transproblemet. 

H-K tycks inte ens fatta att Wold är bakteriolog och kan uttala sig lugnt och expertmässigt i kroppsliga frågor. Lika lite tycks skribenten förstå vad PSYKET är och att transfenomenet. Vi bor ett land med en primitiv psykologi och när nationalkartan förnekar Själen (9e) blir det svårt att bota de små enskilda instanserna, bara försöka hjärntvätta dem eller låta dem lida med piller-kurer som slår ut det kognitiva finliret. Det är hon, inte Wold, som står för typiskt svensk desinformation.

Med Luft bara hälften av de andra elementens förekomster en påminnelse att den djuriska eller irrationella själen är ett problem hos instabila människor. Antingen har RFSL-ordföranden rätt, det finns människor som inte är mogna det mänskliga samhället och som bör förvaras i skyddad verkstad - majoriteten ska inte behöva viska och krypa för en ytterst liten kongenitalt dysfunktionell grupp.

Bloggen har tidigare förslagit att en hoper "bokstavssjukdomar" inte är individens egna utan MEMER som sprids i samhället (någon ännu okänd "receptor" måste memen ha för binda till bara vissa individer). Staten till och med sanktionerar mildare mentala sjukdomar eftersom folkhälsan sparar pengar så).

Eller också har Wold rätt som i radiodebatten hävdade att det är helt otillständigt av "beskyddare" som Lovise Brade att förvägra dessa regnbågsfigurer samma rätt att lära sig överleva som andra i den onda rovkapitalismens grepp och samhällstyp. Jag har haft (inte nu) en lesbisk vän som pga. kognitiv störningen trodde han kunde ta mig med till en homosammankomst. Det räckte med att en kvinna fattade att var hetero innan hela hennes livs elände låg på bordet för mig - en hetero - att svara för! Med transproblem krävs högre intelligens än de flesta förfogar över och därför är det bra att de får ha Schlagern för sig själva.

Ja, det om rovkapitalismen var bloggarens tillägg, men minns att Sverige-horoskopet har svåra problem skador i filosofi/religionshuset och eftersom ägaren till ideologihuset (11) ligger skadad i 9e nobla filosofihuset kan svenskarna varken hantera högre frågor eller ens vanlig ideologi, vilket fler borde känna till nu efter Sideriska siktets snart 15 år. Landets karma är förmodligen så usel att det inte ens förtjänar att höra sanningen om sig själv. De förströdda själar som hittar hit höjer sig troligen en bra bit över "medelsvensson".

Men.... Det här är ett litet test som skulle behöva vara 4-5 gånger större för att visa om "människans element" Luft verkligen ger ett psyke mer motståndskraftigt mot lunära tokerier än de andra elementen. Ingen anledning att överdriva det här mikrotestet således. Men det ÄR lustigt att just Luft i halveringen visar "människans essentiella sundhet".

 

PS. Den överkänsliga tystnadskultur RFSL:s Lovise Brade kräver kan den så hågade säkert lista ut vilka astrologiska tecken bidrar till... 

(Kartan säger Stockholm men en dansk månkarta ser likadan ut.)

I bloggarens ögon ser Månen i ombytliga Skytten suspekt ut. med ett fundament i variabla Jupiter som inte fungerar optimalt i hyperkritiska Jungfrun särskilt som Jupiter är fastlåst av sin motpol, restriktionenens och formalistiska Saturnus. (Typen som är hyperkritisk till de kläder den får i present.) 

Sen finns också sexualdriftens Mars i sitt negativa härskarläge i Skorpionen - alltsedan antiken en erkänd problemskapare. Men utan födelsetid är det svårt att gå längre. 

Kvinnan kan tänkas disponerad till ledarrollen (Solen) och ett språkrör för "alla oss olycksbarn" (Jungfrun motsvarar Olyckans 6e hus). Att Solen tvingas leva med en Jupiter och Saturnus som blockerar varandra är i sig ett problem och det det är ett återkommande problem som om solsystemet  genomgår sjukdom en månad vart 20 år. Det vore intressant att se om barn födda runt 1980 i högre grad smittats av en periodisk könsbytar-mem. 

Svaret kanske ligger i antikens tro på demoner vars relation till "tidsanda" jag kanske kan kommentera om jag nånsin kommer igenom en packe viktiga böcker av nyplatonisten Proklos (400-talet). Hans "Kommmentar till Platons Timaeos - Bok 4, Proklos om Tiden och Stjärnorna" signerar löftesrikt från hyllmetern av "att läsa för första gången". Eller kanske är det Bok 5, Proklos om Generationens Gudar och Skapelsen av Människorna"...  (Cambridge har klistrat in fel beskrivning - den generella - för båda dessa böcker.)

Proklos blev senantikens sista stora platonist för nu tog kristendomen över, bannlyste böcker som besatt över och sänkte västerlandet i ett mörker vars botten det ännu inte nåtts. Bara fragment av den antika visheten lyckades Kyrkan förvalta (eftersom den redan var insmugen i deras godkända texter) och gissa om RFSL förklarar allt i dess hjärteämnen för "skadligt" för vissa att ens möta.

*****

Två delvis kritiska inlägg om Wolds månkarta - försvunnet i ett tredje vet jag att jag fällt ett positivt omdöme...

DNs Isobel Hadley-Kamptz har noterats fyra gånger under 14 år. Ett av inläggen nämner H-K i sambamd det kvinnothat bloggen funderat över. Hoppas jag inte motsäger det egna, sex år gamla inlägget! Öppnade nyligen för att den antika världsbilden kan ha inbyggda poänger som den moderna världen förnekar pga.dess värderelativism och rotlöshet (ateism)...



4 kommentarer:

  1. Eftersom jag har möjlighet att läsa DN ska jag ge ett kort referat. I H-K syftar på att AW använder ordet 'translobbyn' och säger att de 'dompterar' medierna och 'ger order' till politiker. AW har tydligen också refererat till en vetenskaplig studie om underåriga som vill byta kön där endast föräldrar tillfrågats och inte barnen själva. AW menar också att det är medicinindustrin som drivs av ekonomiska intressen som driver "rätten till transvård". AW har också nämnt en bok som säger att "judiska multimiljonärer driver frågan för att ytterst förvandla människor till robotar" (det tycker jag själv låter tokigt). I H-K medger att det finns "saker att fundera kring, hur vi som samhälle hanterar trans" och att man kan ha olika åsikter om transvård och rättslig könsdefiniering. Hon ser en motsägelse mellan AW:s vurm för vetenskap och förnuft och att hon "läxar upp folk för att de är alldeles för hysteriska".

    SvaraRadera
  2. Dompterandet förekom även I SR-debatten AW hade (och som jag misstänkte H-K skulle använda sig av men som argmentmot mot AW i stället för AW mot RFSL-aktivismen). I övrigt håller jag med: rotbotargument lät som något som kastat ut i en låggradig debatt. Bra sammanfattning.

    Just utlagt: det gamla klockslaget för Märtha Louise du bidrog med för länge sedan utsatt för en mer analytisk samsyn av flera viktiga punkter i den indiska metoden punkteras den ”goda karma” man kunde tro att en kunglig födelse innebär.

    SvaraRadera
  3. Bara en liten korrigering: Klockslaget fann jag inte i någon veckotidning, utan eftersom det är en kunglighet offentliggjordes det, och finns på nätet.
    Ja, inte kan väl att födas kunglig automatiskt innebära god karma, så komplicerade och rentav olyckliga liv som många kungliga får. Det innebär nog tvärtom många utmaningar.

    SvaraRadera
  4. Högsta rankning på den uppgiften. Bra att veta bland alla klockslag som inte alltid är så säkra.

    "Kungen som Guds representant på Jorden" är förstås försåtlig propaganda som väl överlevt sitt bäst-före-datum!

    Nog för att doktrinen stämmer i Platons modifierade form: kungen (diktatur) ersätts av gruppen egendomslösa filosof-kungar som tillsammans skapar det som gynnar alla bäst. (Egendomslösa för att hindra korruption och uppkomsten av ännu en elit som fifflar.)

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.