söndag 1 september 2024

Prinsessan och krämaren förklädd till shaman

Eftersom jag fått mig prinsessan Märtha Louise födelsedata tillsänd från "säker källa" (troligen en veckotidning) kan det i bröllopstider passa att fundera över kompabiliteten med hennes "drömprins" en amerikansk västkustbo som stajlat sig till shaman och bidrar till USA:s överflöd av kommersiella bedragare som alla vill ha en bit av rikedomen som utlovas i de frias land (sent omsider och gruffande utdelat även till de mest förslagna av färgade). Religion och kommersiealism har kommenterats flera gånger i samband med USA-horoskopet.

Märta Louises karta med persona/ascendent kommenterades 2017 och även om mannens horoskop saknar födelsetid och som månkarta blir rätt fattig, resulterar jämförelsen i några intryck:

Som ofta i fågelriket är honan brun och överlåter åt hanen att sprätta och stila färgstarkt. En närmare blick visar dock att prinsessan har ett turligt arv och är vacker som ofta när kartan har sin tyngd i Jungfrun och Vågen. Jag vet ännu inte varför, men kanske ödet kompenserar för Venus "fall" från Vågen till Jungfrun. Venus sätter fot i JORD och man ska bara i princip död man inte uppfattar det Sköna inkarnerat. 

Horoskop har ritats på olika sätt genom tiderna men med den västerländska cirkulära påminns man om att solen sjunker i väster och att Venus alltid nära föregår (Venus som krigare) eller följer på (kurtisan-Venus) solnedgången. Solen är förstås ledaren och Venus kan representera det följe av bihustrur härskare förr tog med sig i graven (ned i väster).

En helt annan tradition är nyplatonikern Plotinos som på 200-talet såg Venus/Afrodite som gudinnan bakom världen, Världssjälen. Jämför namnet på den här doktorsavhandlingen från 1980:


Afrodite är hos filosofen enligt den här forskaren samtidigt människosjälar och andra själars "modersjäl" (men Pltoninos pusslade hela livet med frågon om Sjäen och har har olika besked.). Tanken på en gigantisk kvinnlig Modersjäl var en tankelinje som inte föll de tidiga kyrkofäderna i smaken. Men vad hade de egentligen att oroa sig för? Hela den platonska traditionen placerar ju "mannens intelligens" över den som kvinna fattade själen. Hade fäderna läst filosofin istället för att stjäla en del och förklara resten för hedendom hade sett att Den Ene (Gud) tänks som en "tubkikare" som dras ut och från sin "icke-existerande-position" bortom universum att den garanterar existensen som löper som en röd tråd ned genom alla världar förutom i det jordiska där skapelsen når sitt slut. Allt handlar om fokus.

I det jordiska finns bara ett eko kvar av Den Ena och "det som är född av Jord" kommer aldrig att återvända till evigheten. (Självklart lär någon så tungt under Jord som prinsessan också få en "nära döden upplevelse" vid vägs ände. Den antiken kände till detta lika väl som läkare som idag (i växande antal) dokumenterat överlevande patienters rapporter. Det är samma berättelse då som nu.

Förr gällde i filosofin (åtminstone den platonska) att bara själen på en högre och renad nivå återvänder och ÄGER sin evighet. De inomvärldsliga släpper mer bråte efter sig och "soporna" lagras i Livets bok/Akashakrönikan. Därifrån misstänker bloggaren att sensitiva själar kan återkalla fragment och i MINNET rekonstruera ibland detaljerade minnen från någon annans förgångna liv. 

Frågan om "jag" (detta eviga och tröttsamma ego) har levt där eller där kan vara mer komplex än man kan tro (även om tidigare liv-upplevelser kan verka övertygande och frågan varför en helt främmande figur dyker upp i drömmen ber om någon teori. Jag har glömt vem formulerade den, men "fyrtornsteorin" är rimlig. En vanlig slav i antiken (typ) hade inte mycket tlll ego - Ägarens liv var slavens eget liv (se gåtan varför Stenbocken/Saturnus både betecknar underklassen och resursägaren). Vem kommer man att tänka på i ett senare liv om ett minne spontant kommer via t.ex. en dröm? Husbonde så klart. Men problemet är tillbaka om om man drömt om liv i båda rollerna!.

Sverige som land är extremt illa ute som har ett helt livlöst filosofihus (nr 9) och den själ som föds till och anammar landets officiella världsbild kommer inte att utvecklas en meter. I svenskens "naturkärlek" har man åtminstone meriterat sig för en återfödelse som djur. (Sarkasm.)

Men landets ledare tecknas som rövar-själar som i verksamt illgörande Luft (skadad tanke eller tanke som inte bygger för framtiden). Ledare som enbart söker berika sig den tid de har här och lämnar sina stulna rikedomar åt barnen och åt övriga landet att söka reparera haveriet. Där är själar som förvisas till någon slags helvetesvärlden i nästa stadium, åtminstone för en tid.

Frågan om krämar-shamanen som fått prinsessan så betuttad i sig är en affärsman av samma låga kaliber som den svenska eliten (egentligen bara "entreprenörer" man som vanligt är svensken uppblåst i självbilden), den frågan är omöjlig att bestämma utan födelsetid. 

Astrologin kräver att man känner 9e huset för "mitt högsta goda" (egentligen universums morallag, så mycket som ascendenten eller min födelseminut förmår uppfatta av den). Märtha Louise kan se ut som om hon är en vis kvinna och med härskaren/patriarken Stenbocken i 1a personliga rollspelshuset kan man läsa Jungfrun i 9e som den gamla vishetssentensen "den som vill bli allas härskare måste först lära sig att bli allas tjänare". Vilken skillnad mot den naturliga zodiaken som placerar Jungfrun i trälen, slavens, servicearbetaren (trapphusstädaren!) Jungfrun. Normalt bara betraktat som en livets lott  det inte är mycket att orda om. Men Märtha Louise tycks ha fått en extremt konventionell men god uppfostran. 

Född kunglig har hon en grundlig skolning i bra beteende och präglad med tydliga käpphästar. "Tradition" står skriven över varje horoskop, under- eller överklass där Saturnus tar en dominant roll  och som ascendenthärskare och i tursamma karmans 5e hus (och den VERKLIGA ELITENS - till skillnad från Sverige-kartans nyrika fejkelit - it-jönsar och "artister" - t.o.m. programledare i tv räknar Sverige som "kändiselit") Norskans Jord-element visar att hon står lägst i elementens succession men också i det mest konkreta läget, där hon förväntas göra gärningarna, inte bara känna till den hemliga sanningen om att dagens tränare bygger morgondagens värdiga härskare. Men vad gör hon? Säljer ensamrätten till sitt eget bröllop till brittiska livsstilsmagasinet HELLO. Hon är rimligen totalt lurad av sin driftiga och stiliga amerikanska affärsman.

Men upproret syns redan i hennes födelse, men Demonens (Drakhuvudet/Rahu) konjunktion i öster med konventionsbrytaren Mars (normalt en generell illgörare) pekar ut att detta är hennes egen ego-karma och när man inspekterar den individuella goda karmans 5e väger negativ karma över (ego är normalt bara en hårfin del av den verkliga individen/atman). 

Visserligen föddes hon konventionellt vacker med stilrena drag (Saturnus=struktur) och via rollen som ascendenthärskare är hon bildskön likt adel som gift sig slugt som bara Jord-elementet i fokus (åtrå snygga barn - se också Jennifers Lopez två försök med sin stiliga helvita filmstjärna - underskatta inte den pluspoängen för en strukturorienterad latina). 

Men i hinduernas komplexa analys (som Sideriska bantat ner till närmast nybörjarnivå) håller likväl inte Jord-elementets öga för det konkreta tillräcklig nivå. Purva punya sthana (5e huset) indikerar "brusten god karma" redan i födelseögonblicket och olyckans Mars i första huset är förstås en bidragande faktor, tronföljden var inte nådig "hennes typ av kropp" (kvinna). En extra betoning av detta framgår av 5e kungliga husets tillfälliga härskare. Oxen ägs av Venus och var är den som svagast om inte där ängeln förlorar sina vingar - Venus fallen i Jungfrun! Fatta komplexiteten: tjänarinnan tutas i henne som den högsta av dygder medan 5e härskarhuset visar att hon förbigås för att hon tycks ha förstört för sig själv (och kanske andra) i ett tidigare liv. Hon måste nu lära sig "tjäna" i detta liv och därmed blir även soltecken Jungfrun en märklig mix där hon blandar andlighet (9e religionshuset) med krass kommersialism. Hon är sannerligen på samma låga nivå som sin make, krämare i fejk-andlighet. 

Bloggaren har sett henne precis en gång på tv (det var något om en ängla-produkt om lanserat) och hon var tydligt fostrad på ett bra sätt. Vänlig och belevad. Men titta nu på 10e huset för makt eller i vissa fall den offentliga personens som är rent spel för gallerierna, nödvändig tillgjordhet för dem med publika uppdrag. Märta Louise har Månen i Vågen, oerhört viktigt för en kvinna och en verkligt professionell framtoning. Var är egos demoniska hunger efter personlig framgång?  Hon är så konventionell att hon spelar "Rikets dam" (Månen är nummer 2, Solen är nummer 1) och är den perfekta partnern (Vågen) till fejk-shamanen. (Annan ledtråd: Vågskålarna som försäljarens instrument, allt går att sälja med sex prinsessan och shamanen uppmuntrade till ett sexigt jippo. Heder åt dem som såg rötan och avstod från inviten till det det kommersiella bröllopet.)

*****

"Shamanens" månascendent säger inget alls om hans tur i livet, ev. klammeri med rättvisa eller ens om hans "högsta goda" (hus 9). Månen är astrologins lägsta medvetandenivå och betecknar folksjälen eller "pöbeln" (beroende på vad man studerar). 

Missa inte shamanens teori om den demoniska vaginan: Rahu-Venus

Månen är nyckfull och förknippad med sunda eller osunda kroppsvätskor. Månen kan störa emotionellt och om då inte ens intellektets Merkurius är stark kan livsödet bli svajigt. Som fantasins/inbillningens planet kan Månen maskera ett trubbigt intellekt och individen i egen FÖRESTÄLLNING är en gåva till mänskligheten. Prinsessans nyandliga produkter verkar ha varit sådana LUFT-slott som hon offentligt står för men som är baserade på en fallen Venus - de är det högsta goda HON förmår uppfatta i detta liv men samtidigt påminnelse om att den här själen har tappat sina vingar och nu arbetar på att återvinna den moraliska rätten att härska.

På tal om den enklaste formen kreativitet - kombinationen PUR KREATIVITET SOM PLANLAGD PRODUKT ser man denna entreprenör med sinnet i Eld-Skytten och Skyttens framgångsrika Jupiter i blåkartans Vattenbäraren en ren skrivbordsprodukt. "Taggen" Eld/Luft namngavs Kreativitet när bloggen var ny och efter 14 år har elementen som visuella nivåer i platonismens hackordning av verkligheten förmodligen blivit utslitna. Men här stämmer bilden. Jupiter i ett ingenjörs- och arkitetkttecken visar att shamanen inte har någon brist på produktidéer och detta är kreativitet så väl som rena konstarter, men på en nivå som kräver den antika filosofins människosyn för att förstå. 

Att bara tala utifrån månascendenten kan dock tyda på en verklig krämare av låg typ en som presenterar en flashig yta och lurar till sig små grå hönor i kraft av fantastiska utspel som de inte alltför smarta köper. Förmeraren Jupiter kan ange "bli rik snabbt"-scheman eftersom det är Saturnus som jobbar hårt och länge. 

Vad gäller hans stora synergi av alla Luft-tecken finns med bara månascendent ingen möjlighet om han har någon helst förmåga på andesjälens nivå (som han hävdar), troligare är att det återigen är Charles Carters varning (som satte spår i mina tidiga är som anhängare av västastrologin):

Stora triangeln i ett element överbetonar elementet och rör ihop individens öde med många andras. 

Som det specifikt mänskliga elementet är det uppenbart en varning för en osund påverkan som når många och som inte gör honom själv något gott. Med den extremt JORD-bundna Märtha Louise ser hans shaman-karriär ha tagit fart, hennes "pedigree" har gagnat honom stort - för stunden.

Han har också den svårbedömda röran av Luft-åsikter och Vatten-förmimmelser vilket återkallar Robert A. Monroe, en amerikansk radiostationsägare som fick "svävande upplevelser" läkarna inte kunde förklara men som med åren artade sig till förmågan att "resa i anden", bortom den grovfysiska kroppen. 

I shamanens felkopplade Mars och Venus (ömsesidigt utbyte mellan härskarna till Skorpionen och Vågen) finns en viss chans att han faktiskt har någon psykisk förmåga. Men inlägget började med läsning av lite gott skvaller i Expressen och den solkiga informationen att shamanen tar på sig att hela promiskuösa kvinnors demonanfäktade vaginor pekar rakt mot en typisk mentalstörning som Luft/Vatten som värst kan yttra sig som. Det ser ut som den upproriska societetsflickan (alltjämt) har köpt grisen i säcken - big time. 

Håller man sig strikt till platonismen (som i hemlighet studerade astrologi) är Luft och Vatten som ofta sagt en ohelig allians mellan intellektet och den lägre kroppsbundna själen och de (åtskilliga) verktyg även kroppen består. Minns elefanterna som i skräck flydde uppför berget ur räckhåll för tsunamin Det var via den irrationella djursjälen de röjde (som många djur) att de har någon slags grundläggande synskhet.

Prinsessans Merkurius-intellekt i 8e huset för dålig karma indikerar att det inte bara är ett av 5e husets brustna goda karma utan att gott omdöme saknas. I ML-inlägget från 2017 nämner rubriken högkänslighet vilket förklarar mycket. Detta trots det svenska sättet är tramsa bort allt och kalla psykisk sjukdom "min superkraft" (som föregående post om det svenska mörkret i frågor om Psyche/själen) ett verkligt problem med omdömet och försvårar eller omöjliggör mer komplexa diskussioner. Inte konstigt att det skrivits så mycket om detta par. Det kan stämma att de passar för varandra. Två nötter.


Bonusspaning

Med klockslag för en kunglighet (även om norska hovet sökt göra sig av med prinsessan i flera år) måste andra  med liknande signatur kollas upp. Vad har fastnat i bloggarens rätt godtyckliga datainsamling?

 Med bara 2000 kartor ett enkelt sökmönster: Stenbocksascendent med Solen samt fallen Venus i 9e.

William Cecil / Lord Burghley;13.9.1520;15:30
Alfred Dreyfus;9.10.1859;15:00
Larry Hagman;21.9.1931;16:20
Märtha Louise;22.9.1971;17:07

  • Cecil var drottning Elisabeth I nästan livslånga högra hand och uppbar många titlar, skattmästare, tortyrmästare och ansvarig för de verkligt rika adelsbarn som blivit Kronans myndlingar efter att den tidens skrupelfria stat mördat viktiga personer, lagt beslag på deras egendomar.

    Bloggen skrev under en period ofta om det stormiga förhållandet mellan Cecil och hans fosterson Edward de Vere, inte minst över det påtvingade äktenskapet mellan Edward och Cecils dotter. Edward var den intill denna dag förnekande författaren bakom "Shakespeares" dramer - skrivna direkt för överklassen varav svårigheten att förstå dem idag. Här finns insiderskämt som tyder på att författaren vet precis vad som pågår i hovet - kittlande för adeln men obegripligt för pöbeln som fick se pjäserna LÅNGT senare. Shakespeare-kronologin är helt felaktig.

    Cecil karikerades som Shakespeare-figuren Polonius som består Hamlet med sin dotter, precis som i Edward de Veres liv och hans första misslyckade äktenskap. Att Hamlet utspelar sig i "ruttna" Danmark och att en Lord Willoughby, Englands ambassadör till Danmark var gift med Edward de Veres lillasyster Mary syskon är ett annat spår som konventionella britter med fabulös blindhet tar lätt på. (Amerikanske biografen Mark Andersons "Shakespeare By Another Name" är ett mästerverk!)

    William Cecil hade den kritiska och diktatoriska Saturnus hemma i sitt negativa tecken i öster, där Döden inte är lämplig (svagaste världsliga positionen för Saturnus). Det är sägs att Elisabets styre  bar Cecils fingeravtryck från början till och slut och han manövrerade fram sin son som efterträdare under drottningens senare år.
  • Frankrikes generande och antisemitiska Dreyfus-affär rör således ett offer snarare än den framgångshungrige karriärklättaren och mördaren Cecil. Intressant träffas han av Demonen i 1a personliga huset, men ett annat utfall än Märtha Louise som hjälper till att ruinera sig själv genom Demonen OCH Mars.
  • Larry Hagman som JR i tv-serien Dallas. Ultimata gestaltningen av en oärlig amerikansk affärsman? Månen i Stenbocken stiger i öster - skådisen är bara en FANTASI på tv-rutan och hans laglösa flin är också bara show för massorna (Månen): Mars i Vågen i 10e huset "spel för gallerierna"! Det är sådana här "perfekta" placeringar som verkar ge en plats i historien (inom sitt område). Alla gillade figuren JR och Jupiter i exakt i väster hjälpte säkert till även om detta är ett svagt hörn för Jupiter.



Tillägg

AB:s skvallerrapportör lägger till nya detaljer om vad som nu ter sig som krämar-parets skrämmande beredskap att profitera på på varje liten detalj av sitt jippo. Bloggen känner sig styrkt i sin detaljerade läsning av prinsessans "skadade karma"...

https://www.aftonbladet.se/kungligt/a/pPMe6o/shamanbrollopet-en-utforsaljning-av-kungahuset


3 kommentarer:

  1. Det går inte att kommentera inlägget "Det blir värre: hela zodiaken är misogyn och systemet ringaktar kvinnan"?

    SvaraRadera
  2. Testat och funkar. ett fristående fönster öppnar sig på en datorskärm. Ibland beter sig blogger-systemet märkligt

    SvaraRadera
  3. Tack för den extra titten på shamanen - om han inte ens kunde bestämma sitt kön förrän han fick en kunglighet på kroken då förstår man bättre hans övriga märkliga uttalanden i "professionen".

    Jag minns att Sassersson lät sig testas i psykisk motvind - självrättfärdiga ateistsekten Humanisterna hade väl uppmanat honom att komma upp till bevis.

    Med känd födelsetid och planeternas positioner kan alltid förutsättningarna ändras. T.ex. kommer Sol i soluppgången aldrig att sakna Eld även om alla Eldtecken står tomma. Men hur tydlig betoningen på en upphöjd placering som Sol i Vädren blir hänger på troligen på världslig position.

    En bekant med Solen i härskarläge i Lejonet men i 6e tjänarhuset har slavat hela livet trots egen firma och beter sig psykologiskt som en lågmäld (och extremt kritisk) Jungfru (6) förutom att Lejon-Solens fåfänga dyker upp i "tuffa" klädval.

    Utan klockslag och huspositioner hade man varit ställd. Med åren tycks det tur att bloggen bara undersökt "bakvägen", dvs. tagit redan kända huvuddrag och granskat om de motsvarar tydliga ingredienser i vederbörandes karta.

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.