söndag 27 november 2022

Irene Caras dödshoroskop

 


Etiketten "dödshoroskop" används sällan (nåja, ett 30-tal kartor har det blivit). Men när verifierad födelsetid finns för Flashdance-sångerskan Irene Cara, så varför inte. 

Lite nervöst blev det när jag insåg att hon föddes samma år som bloggaren, flera planeter i samma tecken och till och med samma viga Tvillingascendent. Tecknet är perfekt för dansare, en syssla som sorterar under den naturliga zodiakens 3e kommunikationssektor - dans är ett språk - och tredje tecknet är just Tvillingarna. Överlappningarna visar sig vara de långsamma planeter som gäller tallösa födslar det året och inte mer personliga positioner som Sol och Måne. 

Vid kontroll av tänkbar dödsdag räckte det i skrivande stund (26 nov) att backa till gårdagen den 25e för att se hur dramatiskt väl allt stämde. Ett Wikipedia-uppslag bekräftar att 25e var dödsdagen.

Efter att mördade amerikanska politikern Robert Kennedy så nyligen kommenterades är det märkligt att hitta vissa paralleller mellan dödsdagarna, båda dödarna "interagerar" med födelsehoroskopen. 

Se hur Sol "ömsesidig reception" Jupiter byggs mellan natala och transit-kartan - på båda ställena och dessutom GRADEXAKT. 

Att Irene Caras Sol har just Jupiter som disponent och Solen generellt står för livskraft medan Jupiter befinner sig i 6e ohälsohuset är en tänkbar astrologisk förklaring till frånfället.

Men vad om olycksplaneten Mars som för en tid sedan stannade i steget och började backa. Nu i 27e graden Oxen och strax i exakt kontakt med Caras medfödda Mars-Oxe (en verksamt ond planet för Tvillingascendenten) men skenbart desarmerad genom 12e undanskymda huset. (Gammal hinduisk lära att onda planeter lugnar ner sig i onda hus - de är tumreglerna tycker jag nog har lika många undantag som tillfällen när de stämmer.)

Och även den Stora Illgöraren Saturnus befinner sig problematiskt på sin färd genom 8e dödshuset för alla med Tvillingascendent. (Jag har usel hälsa f.n, sedvanligt dåliga lungor under vintern, och har i princip börjat räkna ned - bättre räkna med det värsta än bli överraskad, är Saturnus åsikt.)

Just 1959 är Saturnus visserligen en verksam välgörare för Tvillingascendenten men passagen genom 8e är inte bra och när den har maximal styrka i västra hörnet kan den vara hur "verksamt god" som helst, den är inte trevlig den här naturligen Stora Illgöraren!

Så vilken transit motsvarade Irena Caras död? Hade alla ett finger med i spelet?

Att välmågans Jupiter är en verksamt ond planet för Tvillingascendenten hindrade inte Cara från att både vinna Oscar och Grammy för sin insats i filmen Flashdance och temasången. Det måste förklaras med att Solen i 10e huset för ära och makt ändå är en Sol, även om fundamentet Jupiter står svagt i onda 6e. Det är möjligt att det finns en bräcklighet och historia bakom den uppmålade bilden av den firade stjärnan (Solen)... 

Solen tycks också ha inneburit en "flash" av berömmelse på 1980-talet efter Tvillingascendenten också leder till Draksvansen i 10e, en position som normalt undertrycker karriären (vilket jag just detaljerat för det egna fallet här). Det är faktiskt en gåta hur Draksvansen och ascendenthärskaren Merkurius kan stå så tajt och ändå resultera i valet av dans. Underklassen i Bronx kanske inte hade så mycket att välja på som karriär. 

Klasstillhörighet spelade mycket troligt in för Irena Caras yrkesval/karriär (hus 10) precis som bloggaren hade oflytet att ta en akademisk examen i just de ämnen den penninghungrande teknokratin Sverige hatar allra mest vilket direkt ledde till en obefintlig svensk arbetsmarknad när han som "livsåskådningsspecialist" skulle ut och förändra samhället till något mer acceptablelt. Det blev ett liv av påhugg och arbetslösheter istället... 

Faktum är att arbetarklassens Saturnus är stark i både Irena Caras och hans karta och hade båda fötts till gräddfilen hade garanterat Saturnus tagit ner dem ett par snäpp! Enkel nybörjarastrologi, Jupiter ger framgångar man inte nödvändigtvis är värd, Saturnus hårt slit utan något erkännande från världen. Särskilt i Sverige där Jupiters funktion i nationalkartan skapar ovanligt mycket uppblåst yta med väldigt lite substans därbakom...

Irena Cara har faktiskt ytterligare kopplingar mellan natal karta och transiter. Månen är en och ascendenthärskaren Merkurius en annan. I transit intar den senare en 120-gradare som dock hinduerna motvilligt inkluderar i ett andra set aspekter och tillmäter lägre betydelse än sina egna aspekter. Kan vara en import av grekisk astrologi som skapat denna dubbelhet och diskriminering av de utländska aspekterna! 

I vilket fall aspekterar Merkurius i transit sig själv från 6e ohälsohuset och detta återverkar säkert på den merkuriska Tvillingascendenten som ju ändå är kroppen och dess funktionalitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.