lördag 2 januari 2010

Instant karma




Danske Muhammedkarikatörens kreativa men skruvade horoskop granskades förra året, men attacken mot hans hem reaktualiserar frågan om den nya danska gemytet, "främlingsfientlighet", och de inneboende riskerna med att födas med så mycket "munväder" som Westergaard.

Konstnärens himmel är nästan helt Luftdominerad, men vad om det som kommuniceras via det humanistiska elementet till att börja med är osundheter?

Notera särskilt i inlägget från augusti förra året (nytt fönster) att Månen, symbol för hemförhållanden, befinner sig i dödstecknet Skorpionen, ett Vattentecken.

Dubbelexponeringen på födelsehimmelen av trygghet (hemmet) och hot (Skorpionen) blir naturligtvis extra tydlig eftersom Luft- och Vattentecken ger så oförutsägbara och ibland osunda symptom.

Hos Westergaard har vi ett akut fall av social mobbning, det s.k. sociala utstötningssyndromet som f.o.m. dödshoten mot dansken gått ett fullt varv så att hans egen attityd mot muslimer kom i retur för att hemsöka honom själv.

"Instant karma's gonna get you", sjöng John Lennon hatiskt mot sina meningsfiender. Det är just de här typerna av händelseförlopp han syftade på (och själv blev offer för).


Om den misslyckade attacken: DN, SvD.


Ursprungligt inlägg: Yttrandefrihet som problem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.