onsdag 18 september 2024

Preppern Bohlin och alla svenskar som eliten offrar i krig

Moderata preppern Bohlin påminner oavsikligt om någon som blivit krigsskadad efter att ha läst för mycket om Andra världskriget i sin barndom. Anders Lindberg avslöjar - egentligen förutsägbart att Sverige kommer att låta medborgare dö vid kriget fångna själar tjafsar om. Det beror på akut brist på underhållna skyddsrum i det här landet och regeringen Kristersson som den korrupta skit han är hellre satsar hellre på mer skattelättnader för de rika än på civilförsvaret.

Bohlin har en kombination av Stenbocken och Skorpionen (Piska och Död) som perfekt stämmer med den skräckinjagande stereotyp han söker frammana. En liten spaning på andra med samma signatur kan vara lagom här. Landet har ju knäckt sig självt bortom räddning och 2036 för Saturnus "stora död" gäller tillsvidare som slutdatum för det här territoriets plats i historien.

Den perfekta sökningen är Sol och Måne med sina respektive fundament, men inte en enda karta utöver Bohlin hittas. Dör de unga eller saknar de alla talanger? 

Att bara Bohlin har Sol har Solen i expansiva Jupiter medan härskaren står i Saturnus Åtstramarens Stenbocken visar att han är en anomali och att han korrekt beter sig mer som en tokig rollspelare än en politiker. 

Kravet på Solens fundament dumpas eftersom minst lika udda är den fallna Månen i Skorpionen konjunkt den rasande fixerade och oböjliga Saturnus i samma tacken (tänk Ebba Busch). Nu resulterar åtta offentligheter under 500 år och det beror på Saturnus långsamma cykel men troligen också på att kombinationerna inte tillhör astrologins gynnsamma. 

Faktiskt, redan den framåtsträvande Sol-Skytten är en dålig kombination eftersom Månen/Saturnus inte alls har samma tendens som den frimodiga Skytten och här dominerar månsidan med dess ankare Saturnus.

Namnen som samlats är rätt intressanta:

  • Sir Thomas Smith;23.12.1513;12:00
  • Humphry Davy;17.12.1778; 5:00
  • Lars Forseth;28.12.1956;12:00
  • Stephen Lussier;18.12.1957;12:00
  • Liz Glazowski;19.12.1957;12:00
  • Anonym, anställd på känd stockholmsbar;20.12.1957XXXX
  • Stephen "Billy" Bragg;20.12.1957;12:00
  • Carl-Oskar Bohlin;8.01.1986;12:00

Thomas Smith hade en ojämn politisk karriär före och under drottning Elisabets I styre och genomled flera motgångar. Han var en av Englands mest bildade och ägde landets största privata astrologibibliotek (större än drottningens hovastrolog John Dee!). För den som sett den här bloggens flera poster och brottningsmatch med "drömmen om Oxford" nämner Wikipedia bara i förbigående att Smith var blivande greven av Oxfords personliga lärare mellan 4 och 12 år. 

Vid 12 förgiftades troligen den unge adelsmannens far och Edward de Vere blev Kronans adoptivbarn. Drottningens skatt- och tortyrmästare William Cecil tog över vårdnaden av denna yngling som senare skrev Shakespeare-pjäserna och hängde ut kända personer sedan han tröttnat på det svindleri han utsatts för av staten (allt hans arvegods snappades upp av den giriga drottningen och de favoriter hon höll sig med). Drottningen visste om högädlingens trick och kommenterade att "alla väl visste" att hon var var måltavlan i ett mindre smickrande kungadrama...

Att den ännu inte skapade "Shakespeares" växte upp nära till Englands största astrologiska boksamling är intressant med tanke på det var mellan 4-12 hans stora bildning grundlades, astrologi och latin - de födda till börd var verkligen bildade på den tiden - titta på regeringen Kristersson och fattad hur "demokratin" nu nästan knäckt Sverige - folket har det lika illa som britter förr och nu.

(Klicka upp en läsbar storlek på texten invid Zodiakmänniskan och se hur "Shakespeare" gycklar med självklara astrologiska grundregler så att den (inledningsvis) adliga publiken kunde skratta och känna sig bildad över så uppenbara astrologiska grundfel. Londons pöbel fick se Shakespeare uppföras långt senare senare och förmodligen var många insidesdetaljer från hov och adel redan okända.) 

Att Thomas Smith var en uttalad kritiker av Kronans tortyrmetoder är en intressant paradox eftersom Cecils stadsresidens blev den unge grevens tredje boplats i livet (född i Essex-slottet Hedingham, sedan inneboende hos mentor Smith, också Essex, och från 12 i London hos paret Cecil). 

Den makthungrige skattmästaren som i princip styrde drottningen tvingade sedan den unge greven att äkta sin egen dotter i äktenskap för att gagna det egna avancemanget i societeten - köpte sig den vägen en adelstitel och byggde sig det makalösa slottet Nonsuch Palace. (Se äcklet de nyrika i allmänhet sprider). 

Den här bloggen är i delar skriven av själsliga fragment som härrör från grevens misslyckade och inte särskilt lyckliga liv.Frågan är hur många själar som återvinner gamla själar... I andevärlden handlar det inte längre om "individer" eller andra falska föreställningar - den verkliga verkligheten tycks långt mer komplex och gåtfull. 

Efter att ha läst om greven av Oxford tror jag han skadades som barn att han alltjämt "hänger kvar" i universum och vill att alla ska höra hans historia, men primärt språkrör är tveklöst amerikanske specialisten Hank Whittemore: https://shakespeareoxfordfellowship.org/hank-whittemore-how-i-became-an-oxfordian/.) Det akademiska England hatar honom för sin hyllade analys av Shakespeares Sonetterna, ännu en av de bra Väduren/Vågen i opposition, Whittemore tillhör de verkligt begåvade.

Tortyr- och skattmästarens  påtvingade konvensansäktenskap var olyckligt och dessutom dog flickan ung. Det skulle kunna förklara insiktslösa brittiska litteraturvetares fantasi att Shakespeares Sonetter skildrar manlig homosexualitet, medan sanningen var att Edward Vere var en flörtig typ i ungdomen och t.o.m. sattes i Towern för en affär med en av drottningens hovdamer. Sent i livet gifte han om sig med en Elizabeth Trentham.

Mentorn Smith skriv en del själv vilket måste ha givit greven tidiga barnbilder av författande. Jag skrattade glatt av Wikipedias uppgift om en känd bok. Så typiskt engelskt 1500-tal med dessa överlastade titlar:

De Repvblica Anglorvm: The Maner of Gouernement or Policie of the Realme of England, Compiled by the Honorable Man Thomas Smyth, Doctor of the Ciuil Lawes, Knight, and Principall Secretarie vnto the Two Most Worthie Princes, King Edward the Sixt, and Queene Elizabeth. Seene and Allowed,

Granskad och godkänd! Ljuvlig påminnelse om den tidens diktaturiska censur.

Ovanstående blev en lång utvikning men halvvägs stod det klart varför: halvtolv står Månen i 21a grader Vattenbäraren och Saturnus i 22a. Från idén att granska preppern Bolin visade Smith var utgången. Edward Vere föddes troligen (William Cecils anteckning av senare datum) med ett rödglödgat sinnelag - Månen och krigaren Mars i Vattenbäraren och en utmärks koppling till Solen i marsianska Väduren. 


I Essex ligger MARS i slutet av Vattenbäraren och Månen 17e-29 graden och förmiddagens placering här i Stockholm kan mycket väl vara en transit mot grevens psyke! Antika platonister argumenterade huruvida den irrationella eller sublunära delen av själen överlevde döden som därmed för evigt ingår i som material "vissa" själar kan stimuleras av. Allt som någonsin hänt i universum "arkiveras".

Prepper- och krigsskadade Bohlin man mycket väl ha genomlidit krig och problem i tidigare liv, snarlika Smiths och Veres prövningar. "Arkivmaterial" stör honom och ett avslut krävs innan tankarna åter blir normala.

*****

Humprhy Davy från 1700-talet var en kemist och uppfinnare sin beskrivits som sangvin och "aningen irritabel", vilket sannerligen påminner om hur Anders Lindberg beskrivit Prepper-Bohlin när han stirrar ut folk och hotar dem med krig!

Lars Forssell, tidigare Almegas styrelse och ingen vän till människan. (Har noterat "tågstrejken 2014" men glömt alla människobarnens trätor.)

Stephen Lussier - fd CEO - stormrik diamanthandlare

Liz Glazowski - sålde sig för pengar genom nakenutvik i Playboy på "den gamla onda tiden"

Anonym/barservitris - dålig dejt från bloggarens yngre år, vacker men fantasilös. Levde ensam med katter är allt jag minns... Misstänker idag hon var en inflyttad lantlolla som trodde den då 25-åriga bloggaren var en överklasslyngel som (egentligen i studiesyfte) satt ner på både överklassens och underklassens uteställen.

Billy Bragg - vänsterorienterad rocksångare från punkeran och tidigt 80-tal

Prepper-Bohlin. våta drömmar om kriget som på vissa medvetandenivåer alltid kommer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.