lördag 21 september 2024

Lyxvaruhuset, Miljardären, Monstret

 


 Hur försmädligt att (oförmärkt) deklarera att SKRÄPKÄNDISAR inte längre bereds plats den här bloggen för att bara några dagar sedan fingra på senaste nyheten från de dödas värld. Brittiska lyxvaruhuset Harrods egyptiske ägare Mohamed al-Fayed var en våldtäktsman som satte skräck i sin personal. Nu efter sin död kommer den historien fram i all dess solkighet. (Expr.)

Sade en senantik tänkare: ... Andra [filosofer] menar att [själens] livsval är värda att göra med avseende på grund av även bara små aspekter av det Goda. Dessa baserar sina val antingen på frihet from störningar [t.ex. epikuréerna som bara ville undvika svåra situationer] ... eller på andra sätt att framföra sitt liv, och från detta uppstår det oändliga antal livscykler som fördelade inom vardandets domän [den oegentliga existensen i det materiella]. Vi behöver dock inte bekymra oss om dem utan bör avföra dem [ödesvägarna] från våra tankar eftersom de regredierar in i oändligheten.

Jag återkallar tillfälligt mitt beslut att inte ödsla tid på dessa oändligt många själar som inte fötts med godhetens välsignelser. Miljardärens karta, trots okänt klockslag, återkallar en mängd himmelska varningstecken som naturligen lutar åt en genuint förgrovad typ. En av dussinskräpet som sugs ner till Jorden och som alla kommer att vara en eller annan gång. (De gamla kineserna sade att allt som kan realiseras kommer att göra det över tid. Livet är ett nollsummespel och den som tror sig fläckfri kan ju drömma vidare..)


Visst är det pikant att just den här kartan inkluderar den onda stjärnan Algol i topposition. Efter en alltför generös tolerans de första åren insåg jag att ±2° är maximum för en fixstjärna, i antiken gällde än striktare en grad, men i många fall - som detta - är det nästan försummelse att missa hur Algol sprider sin ondska. Tydlig var Johnny Depp och Amber Heards smutsiga skilsmässa - han med Solen på rak linje och hon med Venus på rak linje mot Algol. Vem vet varför hennes tid var nu att först vinna och sen förlora allt, när hon spelade teater under rättegången, men utan att lura rättsväsendet. Satans huvud är den 100%i-ga rollspelaren, se bara det slitna exemplet Jimmie Åkessson, också Solen på rät linje med den Onde.

Algol träffar Fayeds Demon (Rahu, norra månnoden) och är väl det mest suspeka som tänkas kan. Alla fördomar om kulturkrockar när en dominant och patriarkal skräpvariant på arab besannas - den onde rike mannens livsöde är en ren karikatyr och Månen i Lejonet helt kan slå över till en skrytsam och otäck diktatorstyp om problem hopar sig.

(Fall där signaturens innehavare är offret för Satans ränker är en annan sak som påminner om att ego-människans uppdelning av allt i "jag" och "du" faller sig naturligt för sovande intellekt men strikt talat inte har med verkligheten att göra. Det är bara för småbarnen bland själarna. T.o.m. förhärdade egon växer sakta och över många liv upp till en mystisk medvetenhet som är av kollektiv art - inte för inte ockuperar den naturliga zodiakens 11e idealzon av den kollektiva Vattenbärarens extremt mycket högre medvetenhet än alla som springer sina egna ärenden med skygglapparna på...)

Fayeds "icke-relation" mellan Sol och Måne är inte alls ovanlig, många lever kluvna liv med känslor och agerande som inte är väl integrerade. Men med rikedom har "6-8-förhållandet" alla förutsättningar att slå rejält slint och särskild om hela kartan går i den hårdföra och ibland rent brutala kombinationen av ofruktbar JORD och hetlevrad ELD. Samma här som med den onda stjärnan: har sett gott om knastertorra JORD/ELD-krig i kartor för underkuvade och t.o.m. misshandlade kvinnor.  "Det är aldrig ens fel att två bråkar" sade min mor, någon slags enkel folkpsykologi, men ytterst sett korrekt. Den enes efterlåtenhet kan fungera som klartecken för en gränslös.

Icke-kontakten mellan Sol och Måne kan betyda rejäl hemmablindhet och när både sol- och måntecken är härsklystna vet ingen var det kan sluta. Stenbock och Lejonet ger ibland en oförsonlig typ som kan drivas av bittra minnen. Jord och Eld har verkligen ingen synergi utan känner sig manade att kämpa om allt. Lägg till det att krigaren Mars kastar sin 90-gradare rakt mot psyket/Månen och att därför Eld/Jord-krig nummer två resulterar. Här är den hotfulla sidan som gjorde de anställda kvinnorna på Harrods livrädda för sin arbetsgivare.

Slutligen bidrar Jupiter så att en stor TRIANGEL uppstår i Eld. Eftersom detta var det "noblaste elementet" är det väl att påminnas om den okontrollerade Elden, en del hör snarare hemma i Inferno än den gudomliga verkligheten... Efter att redan ha sett många missljud kanske någon kunde misstänka detta, men utan känd rollmask/ascendent vet man aldrig hur indierna rent tekniskt bedömer Eldens natur här. Att Jupiter involverar stor rikedom är uppenbart och kopplingen till Månen tyder på att han föddes mycket rikt och kanske också att det var gamla pengar (Saturnus ålderdom ingår i triangeln). Visst finns här affärsmannens olika signaturer, Merkurius opposit begärets Måne med mera, men nu var det Monstret som fångade intresset...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.