söndag 2 juni 2024

Venus - Fascist eller Fridsfurste?

https://www.dn.se/kultur/peter-englund-ja-ryssland-har-blivit-en-fascistisk-stat/

(Läsbar på morgonen, snart inlåst bakom betaldörren.)

Historikern Peter Englund har ett långt pep talk riktat till “demokratierna” I Väst som både klargör att Ryssland blivit en fasciststat bara för att i texten strax backa från rubriken och använder förmildrande formuleringar. För vem vet egentligen? Vinnaren skriver historien och mycket av det han anför om den onda staten kan också prövas på USA från Andra världskrigets slut, där de allierade trixade bakom Stalins rygg efter att han fått göra det blodiga skitjobbet i invasionen av Berlin. 

Till skillnad från krigsstörda svenska pojkar som England har jag aldrig efter 10-12-årsåldern brytt mig om den här nivån av historia (kungar och krig), men det går inte förneka filmregissören Oliver Stones utmärkta dokumentärer som klär av det västerländska (amerikanska) självskrytet. Det blev några korta inlägg just som Ryssland ”korrigerade” landets gränser (”fullskalig invasion av Ukraina” som svensk propaganda kallat det en miljon gånger nu).

Jag gav Englund höga betyg när han i DN talade om de rika och de fattiga, men i dessa tider är varje svensk som är ”någon” kallas att hjälpa till i den amerikanska ”krigsansträngningen” (war effort) som är vad Biden dragit in det naiva Sverige i. ”Blöda ut” Ryssland ekonomiskt och på andra sätt genom att låta kriget puttra på med lagom intensitet. (Zelensky, otålig med svensk snålhet, förstår inte vilken bricka i ett större spel han är.)

Hur en historiker i ena ögonblicket klargöra det onda klassamhället bara för att i nästa helt ställa sin klarsyn på för det västerländska systemets förfogande, är det verkliga gåtan.

Ännu en återblick på akademiledamotens födelse (tacknämligt med känd födelsetid) klargör att det är naturens lägsta förståndsnivå som talar genom Englund: Jord och Vatten-geggan som Platon såg de fallna själarna som fast i. Senare nyplatonikern Plotinos förklarade på 200-talet att Platon med sin grottliknelse avsett hela vårt universum eller naturen i vidaste bemärkelse. De fyra elementen återfinns på varje plats i universum och symboliserar olika ting, modaliteter eller medvetandenivåer. Eld lyfter t.ex. Luft från vanlig mänsklig diskursivitet till upplyst, inspirerad tanke (”änglars” sätt att förnimma och kommunicera telepatiskt).

På den här bloggen har den ”supralunära” delen av zodiaken t.o.m. kopplas till andesjälen med dess förmåga att se längre fram i tiden än Englunds strikt sublunära funderingar över vart Ryssland kommer att hamna. Luft utan den gudomliga Elden kan fattas olika, dels som den jordnära region där daimoner och onda demoner vistas, men dels också sagda rent mänskliga pladder och sociala liv, tänk att Luft här binder till Jord och samtalsämnena blir därefter. Elementen är flexibla och även Solen/Eld kan degradera en människa till något mindre än sin sanna natur som andesjäl och egyptierna var skeptiska mot det passionerade hjärtat (Solen) och valde att exkludera det vid balsameringen av den döda. 

Allt hänger på om den kognitiva förmågan blicka nedåt i sinnevärlden och förlorar insikt till följd av materialism eller blickar uppåt och når Luft i en annan bemärkelse, det gudomliga Intellektet som är återvändandet hem till himmelen, själens verkliga hemvist. (Ord för att beskriva position är hopplösa att få rätt, själen har ingen kropp och lokalitet i sitt sanna tillstånd. Platons ”filosofiska idealism” påminner om att själen hör hemma i den annan typ av värld, idévärlden av rent intellektuella objekt med chockerande annorlunda egenskaper jämfört med ”prylar” för de små barnen.)

Det är inte svårt att via hinduisk doktrin se att Ryssland representerar morgondagens löfte om det goda och trygga samhället och alls ingen fasciststat, men det återstår schackdrag för västerlänningen för att förstå vilken ny värld som redan tagit form, men som Englund bortser i syfte att fullgöra sin plikt med detta pep talk mot Ryssen. Mer vältaligt än det mesta i svenska propagandamedier, men likväl en vinklad text.

Jag tog en andra blick på ryska horoskopet helt nyligen---

Rysslands dominanta planet, Mån-Jupiter, Venus eller Saturnus?

--- och många detaljer kunde läsas till stöd för Englunds fascistteori – han bekräftar dock folkets starka stöt till en ”nation i trångmål” (till följd av västsystemet). Detta är en fantastisk styrka i nationen och att jämföra med hur den svenska överheten fostrar en splittrad svensk menighet av egoister med sina personliga ”livsstilsprojekt” låter sig inte göras. Sverige har gjort svenskarna ”små” i huvudet och England häver knappast den processen. 

Men det viktigaste är att hinduisk astrologi kan preciseras tack vare den romerska filosofen Plotinos som var högst intresserad av ”filosofisk astrologi” och som, påstås det, inspirerar även dagens indiska tänkare och ger dem ny förståelse tvåtusenåriga tankar. Plotinos hade uppenbarligen god insikt i hinduismen även om han inte som i vår tid pratar vitt och brett och ”karma”. Han använder ordet ”gärningar” vilket är precis vad karma betyder på sanskrit. Via Plotinos förstår man hinduismens tal om Atman eller Själen bättre. Den astrologiska punkten Atma Karaka används i personastrologi men nyplatonismen hjälper till bättre förståelse att falla i västerlandets snäva personlighetstänkande. 

Världssjälen kom först, förklarade Plotinos och detta intellektuella (ännu inte materiella) världsallt populerades sedan av ytterligare själar. Några som föll så lågt att de idag kallas ”människosjälar” och befinner sig på tillvarons absoluta botten: ”själ med kropp” som romaren kallade detta lamentabla tillstånd som astrologiskt avslöjas av horoskop helt styrda av Jord och Vatten, helt förkroppsligade själar som bara kan gissa och ha åsikter utifrån det sinnesintrycket vittnar om. Här har människan en god bit kvar att återvinna sin gudomliga grundnatur.

Atma Karaka är därför något mycket större än böcker om hinduisk astrologi berättar och eftersom de handlar om personastrologi utelämnas den lilla detaljer att detta är Världssjälens karaka (signifikator). Använder man punkten i ett nationalhoroskopet ser dock antikens tanke om mikro- och makrokosmos parallellism. 

Rysslands Atma Karaka är Venus-i-härskarläge i Rättvisans Vågskålar och är det en fascistisk symbol lever vi verkligen i ett vansinnigt västerland där grövsta desinformation regerar!

AK är således den punkt den ryska nationen/nationalsjälen befinner sig vid när nationen återföds 1991. Den ÄR ett levande uttryck för rättvisa men också en sanningsenligt skildrare av verkligheten. Putin har samma position som landet, vilket förklarar hur han kunnat styra så länge och för den som inte redan är förgiftad av västdemonisering hör man tydligt i hans språk och jämnmodiga (kanske lite entoniga röstläge) att han är enormt saklig (och märkbart besviken på Väst – ingen kan som Vågen höra svek lika tydligt). 

Entonigheten kan dock också tillskrivas hans Sol och Saturnus i samma tecken, Saturnus har en komprimerande effekt och hindrar den animerade Solen från yvighet! (Saturnus är visserligen den sjunde himmelen och kan av verkligt låga själar betraktas som en "diktator", ateism är just misslyckandet att skapa sig en bildning som reden ur tillvarons grundprinciper.

Så är det att ha universums högsta princip – Förnuftet – nära knuten till den i sig passionerade Solen. Knappt någon av den lästa typen av människor förstår vad saken rör (se på Sverigekartans katastrofalt lågpresenterande Saturnus för ett sekulärt haveri som heter duga.) 

Putin är potentiellt en ledare av högsta kaliber (och se Saturnus dominanta position i ryska horoskopet - "gammal är äldst"). Det är den kampsportaren Vågen som gör forne skådisen Steven Seagal så bundis med Putin – deras båda Vågar krokar arm som rena älskare! Om Seagal nyligen: https://siderisk.blogspot.com/2024/06/expressens-politiska-svammel.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.