fredag 7 juni 2024

Norges jakt på evig tillväxt - gruvor överallt

En norrman har under fredagen framträtt med den svenske Ulven i enat självskryt om Nato. Men här gäller det enbart norrmannen och hans fosterland...


Nyss frågade rubrikerna vad rikedomshungrande Norge ska ställa till med i sin djuphavsborrning efter jordens rikedomar - onsdag 24 april 2024:

Norge: Sanslös kapitalist och miljöbov

Knappt hinner tid förflyta innan detta maniskt flitiga folk verkligen hittat en gigantisk fyndighet "sällsynta jordartsmetaller" men nu ovan havsnivå. Utmärkt, snart kan alla människor skaffa sig en smartphone för varje ficka på sina kläder.

En snabb kontroll av vad detta egentligen är för "hinduisk ödesperiod" för det hyperamerikaniserade " landet och dess begär efter tillväxt:

Vimsottari Dasa:

 Sat MD:  2010-10-30  -  2029-10-30

  Antardasas in this MD:

  Sat:  2010-10-30  -  2013-11-02
  Mer:  2013-11-02  -  2016-07-11
  Ket:  2016-07-11  -  2017-08-21
  Ven:  2017-08-21  -  2020-10-21
  Sun:  2020-10-21  -  2021-10-03
  Moo:  2021-10-03  -  2023-04-30
  Mar:  2023-04-30  -  2024-06-09
  Rah:  2024-06-09  -  2027-04-15
  Jup:  2027-04-15  -  2029-10-30

 

Cyklerna kräver att man kan sitt födelsehoroskop (frigörelsen från unionen med Sverige):

Här ligger det nära att se Lejonets ascendent som Norges fysiska territorium, landets "kropp". Se hur Stora Rikedomens Jupiter direkt välsignar denna norska kropp via sin 120-gradersaspekt. 

Men Lejonhärskarens Sol ligger i Jord och då föds direkt Eld/Jord-krig som tycks passa perfekt för ett land som gärna angriper och bekrigar sina egna naturtillgångar, allt för att vidmakthålla sin (relativt) nyvunna roll av ett Lejon, någon som är Någon.

Faktum är att Norge är en turlig plats (undantaget några år av tysk ockupation) ett andra Eld/Jord-krig uppstår genom Oxens härskare Venus i eldiga Väduren. Den här markplätten är tydligen något för människobarnen att strida över och för USA var det en viktig utpost för att hålla koll på sin ärkefiende Kommunisten (en fientlighet som USA överfört på Ryssland fast det inte finns ett spår kvar av kommunism i det landet).

Norges nationalpsykologi är översvallande på ett närmast psykiskt obalanserat sätt och det har bloggen tidigare kommenterat: ego-Väduren och balans-Vågen låter Mars och Venus överlasta varandra och troligen spelar denna axel in starkt i landets NATO-fanatism, Stollenberg och hans direkta avancemang från statsminister för ett land märkt av högerextremism, satanism-rock, och massmordet Breivik, till bindgalen krigsförespråkare som nyligen röjt att Nato är något helt annat än "fredsbevarande" - det är en täckmantel för USA:s maktpolitiska intriger - exakt som Putin hävdat i många år.

Likt Ryssland har Norge den Mäktige (Saturnus) i sitt starkaste läge i väster (den övernaturliga sfären tar över där den jordiska/naturliga dagen tar slut i solnedgången). Men där Rysslands Saturnus håller vad den lovar (mognad och dominans) lider Norge av samma problem som Sverige: en lättviktig eller skadad Saturnus till följd av södra månnoden Ketu som om motbud saknas halshugger allt det kommer i beröring med, här således Saturnus förmåga till gravitas. 

Norges gränsdragning i frigörelsen från Sverige var en skenbar framgång eftersom USA så lekande lätt snappade åt sig landet för sina geopolitiska intressen. Jag vet inte vilka företag som sysslar med alla denna norska gruvdrift, men att USA inte skulle ha med plundringen av Jorden att göra, förefaller osannolikt.

Som styrande Storcykel (Maha Dasha) är lustigt nog Saturnus tid nu. Ett komplett set storcykler varar i 120 år, så händer något spektaktulärt med landet bör det vara just denna tid  2010-29. Detta är om möjligt det bästa tillfället att förstå läran, där Saturnus onekligen är stark i sitt eget tecken och i Dig-Bala-läge i väster (högsta världsliga styrka). 

Men i vad mån förmår Saturnus hävda sig när södra månnoden klänger fast och hotar med Ketus "halshuggning" eller förintelse av Saturnus alla styrkor? 

Se bara hur Sverige skänkte bort sig till slaktaren USA just den tid så Saturnus passerade vårt sol- och identitetstecken Vattenbäraren och visade exakt hur svag nationens medfödda Saturnus/Ketu var, särskild som denna vekhet var basen för såväl Sol och Storfinans (Jupiter). Vi är mitt inne i landets sönderfall och ser inte klart och tydligt annat än i ett urval psykiska hang-ups - gängvåldet - som bara är en spegling av landets ofärdiga ledare och ytterst den oansvariga skitpolitik både höger och vänster (båda lika sekulära) driver. Det går inte att styra ett land helt utan verklig filosofi och det är det Sideriska allt tydligare visar sig ha hävdat i flera år nu....

Hinduisk astrologi är inte psykotiskt platt och endimensionell som svensk verklighetsbeskrivning (tänk, ett land där ledarna drevar ett helt folk genom  an enda fråga åt gången! Medierna är medskyldig, styrda av den verksamt onda Storfinansen eller Jupiter-Sol-konjunktionen).

Norges mer precisa sub-cykel visar att födelsetiden KAN vara lite oprecis. Det stora fyndet av sällsynt metall ut att sortera under den just förestående perioden, den galet giriga norra månnoden Rahu som sägs starta den 9 juni men där bara en liten skillnad i födelsetiden (11.00) skulle placera Norge redan inne i girighetscykeln. Jag minns inte källan till och trovärdigheten av födelseklockslaget. Det kan mycket väl vara Nick Campion (västerländsk auktoritet i frågan om nationella horoskop). Rahu är utmärkande för Norges uppvisade personlighet. Ett Rahu-Lejon är lika överdrivet och överambitiöst som det USA som kommit att styra den här marionetten.

Å andra sidan mötte norska nyheten om planerna på djuphavsgruvor på omedelbara ramaskrin och blogginlägget den 24 april följde omedelbart svit. För gällande födelsetid halkar nu Norge snett åt andra hållet eftersom landet nådde Mars skandal-alstrande sub-period först några dagar därefter, den 30 april.

Kanske svarar ödet inte på sådana här "futtigheter", Mars period kanske ska reserveras för krig och inte bara ett tillkännagivande om borrplaner nere i havet... Och det är faktiskt under Mars sub-cykel som Stollen i Nato låter mer som en krigshetsare än något jag hört. Som norrman i denna befattning kanske detta är en skandal tillräcklig för att vara central för fosterlandets svårt obalanserade Mars-perioden (se kartan)?

Ett annat av Stollens förmörkade uttalanden detta år, visserligen från mars och under Månens sub-cykel. Men Månen i Norges 12e förlusthus är ingen världslig vinnare den heller. Förutsatt att man ser Stollenbergs nationalitet som något som återverkar och skadar  hans hemland.

Stollenbergs förmörkade horoskop har diskuterats i flera inlägg än de fyra som taggats, och frågan har ställts om något gick sönder inom honom vid Utöya-massakern. Men även detta var planterat i ödet och ingen vet vilket förflutet som format karma för ett visst liv. För att inte tala om de mer komplexa figurera som själen kan skapa sig över flera liv... 

Själv såg jag några dagar tillbaka en halvdan film om hur Audi och Lancia kämpade om rallysegrar 1983. Följande natt hade jag den mest utmattande dröm jag haft i hela mitt liv. Varje gång sömnen inföll sig började ett antal teman visa sig och jag vaknade om och om igen hela natten. Det var som att drömmen använt filmen som en "dagrest" men bearbetade betydligt äldre historier.

I yngre dagar hade jag noga nedtecknat allt jag kunde minnas i "drömboken" men senare i livet behövs inte detta. Jag förstod drömmen utan att behöva reda ut alla enskildheter. Det var den första dröm jag någonsin haft där TVÅ OLIKA TIDIGARE liv blandades till någon slags "kompositdröm" som inte bara fixerade synliggjorde historiska minnesfragment utan att högre budskap om att det finns sammanhang mellan liven..

På låg nivå hade filmen perfekt triggat barndomens bilintresse (som jag var färdig med vid 14, som del av den "irrationella själens" alla små passioner) men också två näraliggande tidigare nationaliteter jag tidigare drömt om. Ett bayerskt medeltida liv som arkitekturintresserade person i maktställning och två italienare själen därefter drömt misstänkt realistiska tidigare liv-scener från, en bonde (1600-talet) och närmast föregående "den svenska upplevelsen" en byggnadsingenjör (1900-tal). 

Maratondrömmen var ett avgjort steg fram i "själens helande" (Platons "anamnesis"). Själen berättade sin historia på ett nytt sätt, inte som skilda episoder utan redan kända "figurer" man i sammanhängande sjok. Men det var så komplext att jag nöjde mig fånga den övergripande känslan. 

Filmen berättade om racingsportens filosofi (vilken Lancia-stallets ledare i det längsta förnekade sig) och var det bärande temat. Denna nivå i berättelsen påverkade helt klart den nattliga dröm där själen instämde i filmens budskap. Det verkar som en dödlig köttkropp under vissa omständigheter kan "tjyvlyssna" och höra problemlösning som pågår på en högre nivå i själen.


2 kommentarer:

  1. Norges horoskop och Breiviks har axeln Lejonet Vattumannen betonad båda två, och dessutom samma Rahu/Ketu-placering.

    SvaraRadera
  2. Breivik lät sig fotograferas ("pr-bilder") utspökad till kung med sabel eller svärd. Patetiskt men kanske en dåres drömmar om att vara landets äkta överhuvud. De här astro-parallellerna stöder den tanken...

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.