torsdag 4 augusti 2022

"Lilla dödens" konturer klarnar + svenska 1809-horoskopets svaga välstånd (Jupiter)

 

I en DN-artikel nämns att Sveriges NATO-medlemskap kommer att dra ut ytterligare på tiden: "...inte förrän sent i höst kan ett svenskt Natomedlemskap bli verklighet". Det är Turkiets politiska spel, de dumme svenskarna har låtit sig utnyttjas i Turkiets dragkamp med USA - samt USA självt som när detta publiceras har röstat om Sverige och Finland ska få bli medlemmar.

I denna fördröjning ser man tydligt Sverigehoroskopets deppiga ödesperiod som jag kallade "lilla döden". Nog för att det tycktes ha med NATO att göra, men tidigare år var makt-Sveriges NATO-skanderande så högljutt att man trodde allt redan var klart. 

Men det här blogginlägget hade alltså rätt om vari "Sveriges lilla död" troligen skulle bestå, döden är själva NATO-medlemskapet, utplånandet av en fri nation med rätten att se objektivt på världsläget. Vanäran socialdemokraterna dragit över sig minskar bara marginellt när man inser att de flesta andra partierna också representerar de många ryggradslösa svenskar som gärna offrar sina ungars liv åt USA och alla deras skitkrig i någon slags pubertal maktkamp som bara pågår.

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/fordrojt-nato-medlemskap-ger-tiden-for.html

Den svarta perioden namngavs som sagt baserat på de hinduiska ödescyklerna:

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05


Inom ramen för Jupiters storcykel (MD, maha dasha) som under många år beskriver Sveriges sönderfall, både för landets Storfinans, den välmående och själviska eliten ("solsidan") för att inte tala om medel- och underklass, ger "lilla dödens" saturniska antara dasha (sub-cykel, jfr engelskans "anterior") en försmak av det allmänna elände som kommer att gälla när Saturnus storcykel från hösten 2036 tar över efter Jupiters MD.

Astrologins symboler är alltid dramatiska (kanske överdramatiska) men redan en så vardaglig glidning som mer än 30-procentiga prisökningar på basvaror under de senaste månaderna är illustrativa. Inte  så mycket för "lilla döden" som startar först i november (vinterns kostnad för uppvärmning av villan?). Saturnus tecknar med början i november antingen bokstavlig död för landets gränser (inlemmande som delmängd i USA) eller också en framtvingad reduktion av levnadsomständigheter, så påtaglig att många svenskar kommer att tycka de lika gärna kunde varit bokstavligen döda. 

Nej, årets stigande priser anknyter till den spruckna välfärdsbubblan Jupiter som började gälla hösten 2020 och som kommer att hitta många sätt att uttrycka sig. Ond Jupiter har en hel del (100%) att göra med det kapitalistiska systemet som var den här civilisationens stora misstag och blev dess slut. Stora tekniska framsteg men priset var Naturens död - och därmed människans (det är kanske "stora döden" som väntar på sin tid).

Sveriges rika har sedan urminnes tid (jag talar vikingatid nu) utnyttjat de svagare för att hävda sig själva. Jag såg ett historieprogram som förklarade mördade slavar i välbeställda vikingars gravar som den tidens svenska skryt över hur bra man haft det i livet. Alla församlade vid begravningen kunde se välståndet: att ha råd att döda både förslavade människor och slakta hästar till gravsättningen visade omgivningen hur överflödande Jupiter-rik man varit. 

Det är inte utan att man funderar om den svenska "Arbetslinjen" alla politiker oavbrutet understryker i alla tänkbara medier. Denna "träl-linje" är en fortsättning på vikingarnas generande primitivitet. Andra folk hade upphört mörda slavar att ha med sig i graven långt tidigare.

På stormäns sätt i vikingatid fungerar svenskarna ännu, 1200 år senare! Minns från ena sidan av min släkt hur belåten den var att ett begravningståg bestått av många bilar i kortegen - ett statusbetyg för de närmast sörjande (bondesläkt typiskt nog, förvaltare så långt senare av vikingarnas struntviktighet).

Så osmaklig blir en befolkning i ett land som trodde man klarade sig bra på bara krigsvapenexport och NOLL filosofisk skolning av befolkningen! (Ofilosofiska och tanklösa medborgare är förstås förutsättningen för att kunna driva det spel landets ledande skikt ägnat sig åt så länge.)

Det är denna onda Jupiter, denna uppblåste lyckobubbla som kan skönjas redan i vikingarnas beteende som tydligen överlevt så länge, t.o.m. genom det Fattigsverige som drev så många att söka lyckan i Amerika. 

Ett Fattigsverige Överheten velat ha skiktat på detta vis - tänk den extrema bostadsbristen i Stockholm ännu 1960, innan miljonprogrammet drog igång och Sverige cyniskt lät en ny övre medelklass ta form, vilken snabbt övergav kollektivt boende för att leva "individuellt", leva villalivet. Början till dagens tydliga segregation av Rik och Fattig via boende och skola för barnen blev tydlig.

En bra debattartikel i AB påminde just om hur Överheten manipulerat landet genom bostadspolitik, även om en äldre tids sossar troligen inte var begåvade nog att överblicka konsekvenserna av att släppa bostadsmarknaden fri för den Onda Jupiters klipparmentalitet...

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/lVp1EG/v-ojamlik-politik-problemet-inte-invandrare

Hur hårt svenskarna ska lastas för att tänka och bete sig som själviska svin, som om man låtsas ägna sig åt självförverkligande och låtsas, så långt möjligt är, att Staten inte existerar, beror på hur man ser på förhållandet mellan Överhetens direktiv och massorna. 

Finns något sådant som "kollektivt ansvar" eller kollektiv karma (vilket Sverige stenhårt jobbar på att förneka eftersom det påminner om religion), då ligger hela befolkningen pyrt till, och det förfallet som om Jupiter 2020-36 är den period då rikedoms- och egotrippar-bubblan spricker och avslöjar ihåligheten i det svenska MATERIELLA framgångsprojektet. För när den materiella flärden flagnar av, vad har då svenskarna kvar att tala om? Väder och vind som i det gamla bondesamhället?

*****

Den som påminner sig att Sverigehoroskopet är så ungt som från 1974, en tidig fläkt av den onda Nyliberalism som strax ska skölja över västerlandet, kanske ser ett anakronistiskt resonemang här. Om redan 1960-talets bostadspolitik lade grunden till Sveriges kommande segregationselände, då gällde ju  knappast "verksamt ond Jupiter", som ju härrör från landets senaste horoskop.

Så vad om Jupiter i föregående karta från 1809? Det horoskopet hade ett långt liv som innefattar socialismens födelse i världen och gällde till strax före ABBA vann schlagerfinalen i Brighton 1974 som ett tecken på att den nya ytliga svensken äntligen var redo att ta sin plats i vida världen.

1809-kartan har kommenterats tidigare, men här en snabbgranskning som särskilt fokuserar Jupiter. 

Obs. Den onda stjärnan Algol har utgått både från gamla och nya horoskopet eftersom de gamla toleranserna stjärna/planet var för generösa. Men det finns fler problem i båda, det spelar kanske inte så stor roll....

 

Översiktligt: Svenskarna var vid denna tid HELT SUBLUNÄRA, den enda intellektuella placeringen är en förvisso stark Merkurius-i-härskarläge-i-Tvillingarna, men 6e huset är undanskymt och oviktigt, precis som befolkningens Måne i ett annat av de mer tillbakadragna för att inte säga problematiska husen. Den svenska bristen på intellektualitet (Merkurius i LUFT) handlar förstås om att långt från alla kunde läsa och skriva 1809 och i ett nationalhoroskop tecknar en så undanskymd Merkurius som i 6e Olycks- och Fiendehuset ett avsevärt problem.

Sjätte är också slaveriets sektor, naturligt motsvarande Jungfruns tecken. Detta hus (och tecken) kallas inte längre slaven utan "servicepersonal" för att dölja Arbetslinjens sanna natur. En något bättre variant av Jungfrun är "jordbrukaren", JORD och VATTEN ger i den svenska, helt SUBLUNÄRA världen helt naturalistiska läsningar. Här är det gamla Jordbrukarsverige och Jordägarna som landets gamla Stormän. Överklassen. Typiskt nog hittar man bekvämlighetens Venus och Solen (ledarskap) i JORD-tecknet Oxen i 5e huset för den goda lyckan - här är 1800-talets solsida som för sin egen komfort använder sig av slavarna i huset intill. Inte mycket har förändrats i Sverige. Solen håller alltjämt till i 5e huset i det moderna horoskopet!

Folket då var fattigt och i ett "obskyrt" hus som det 3e. Men detta är åtminstone inte ett "ont hus" som slavens 6e utan ett "förbättringsbart hus" som hinduerna säger. Så okej, ett myrsteg från slaveriet har tydligen DETTA Sverige tagit jämfört med vikingatiden. Men inte förrän fyra år in i detta horoskop förbjöds slaveriet och överhetens Riksdag förstod inte tidens tecken särskilt väl. Först 1845 gjorde sig Sverige av med västindiska slavkolonin Barthélemy (som det sagts mycket om på senare årtionden).

Men hur är det med Jupiter? Då som nu är den Finanselitens planet och tillika markör för den mest besuttna klassen (i praktiken jordägarna och senare under 1800-talet "manufaktörerna" i den framväxande industrialismen).

Faktiskt, klasskillnaderna ser mindre ut 1809 än de gör i vår tid. Månen (folket) delar tecken med Jupiter, men 3e huset är inte ett särskilt lyckosamt hus. Jag skulle gissa att folk då stod närmare överheten och att en gammal tids ansvar hos godsägaren för sina lantarbetare ännu fungerade - gamla feodal-ideal med andra ord, länsherrar som ägde men också ansvarade för sina undersåtar. En slags minikungar under rikets konung.

Jupiter i 1974-horoskopet står i 5e lyckohuset och är tydligt mycket starkare än i gamla kartan, bara att den numera gäller en procentuellt mindre del av svenskarna än i äldre tid. Visserligen får Sverige fler rikingar - över 500 stycken berättade ekonomen Cervenka i en bok och siffran har flitigt citerats i medierna. Men denna grädda är mindre idag, sett till hela befolkningsmängden, än 1809.

Sveriges båda senaste horoskop instämmer i att klassklyftorna faktiskt har ökat även ur denna större tidsrymd, än om man bara mäter från socialdemokratins arbete på att höja allas välstånd och till den snabba kollaps som följd av det obehagliga 1974-horoskopet under vars förbannelse merparten av svenskarna lever nu utan att förstå ett dyft av vad som pågår (att döma av hur de röstar vid valen).

Dokument från den tiden saknar klockslag och precis som britterna gör och nya svenska horoskopet (på denna blogg) används midnatt för att etablera landets persona (ascendent). 1809 var det "stormakt" som ännu gällde, Stenbocken i öster hämtar sin kraft från en stark Saturnus i Skorpionen. Det senare är en extremt konservativ position som inte byter sida eller låter sig rubbas i första taget. 

Det stigande tecknet visar hur tydligt landägarna ännu äger det gamla Sverige och hur tydligt den materiellt-hierarkiska tankestilen dominerar Sverige, lätt för en utomstående att se. Jämförelse av komplementparet Saturnus / Jupiter ger alltså blandade resultat (som så ofta i astrologin). Rikedomen befinner sig på ett sätt närmare folket i en tid då hög och låg minglade på att annat sätt än idag, men hierarkin var extremt stark. 

Luther: all överhet är av Gud, så mopsa dig inte du lilla obetydliga människa. Schweizaren Calvin gick ännu längre i sin lutherdom och hävdade att de rika och mäktiga var extra välsignade av Gud och att ingen kunde ifrågasätta detta. Som hinduismen visar i filosofi och religion är detta bara en halvsanning. Karma placerar forna syndare i elände och belönar dem som tänkt och gjort gott, men det hinduiska horoskopet pekar ut de sektorer som det ligger i människans makt att "förbättra", som i 1809-horoskopet "folkets grad av rikedom" - Månen med Jupiter.

Rent tekniskt gör landets gamla maktsprätt till rollspel Jupiters verksamma natur OND. Inget har således blivit bättre i Sverige sedan 1809 när det gäller de Besuttnas syn på en väloljad helhet...

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Vad om miljonprogrammet då? Vilka omen åtföljde det socialdemokratiska projektet att skaffa fram fler bostäder? Idag tycks partiet inte själv stå för det i Ygemans förfärande förslag om att söndra och härska - bryta upp invandrartäta bosättningar i landet och skapa mjölkvita fån av precis alla i detta land. (Svensk RAS-ideologi tillbaka efter en kort paus...)

Sossarna beslöt på sin kongress 1964 om bostadsboomem Varken partiet eller svenska Wikipedia är särskilt intresserade av historia, och datumet för kongressen anses redan överflödig information. Dagarna för kongressen har dock sitt intresse eftersom Sveriges dasha-cykler ändras from 12 maj 1964! Byggfasen brukar anges till 1965-75. Men säg att kongressen timade under andra halvåret som det gjort vid de få tillfällen nätet har någon uppgift om. Då faller det eftervärlden (ofta nedsättande) kallar "miljonprogrammet" under ett bittert piller: Storcykelhärskaren är 1964-71 är demonen Ketu.

Denna södra månnod beskrivs som att här bränns gammal karma på gott och ont. Det passar om man ser den svenska trångboddheten som en skam Sveriges Överhet på så lång tid inte lyckats förbättra boendestandarden för stora delar av befolkningen. Visst duggade världskrigen tätt och lamslog västvärldens blomstring, så Ketu i gamla Sverigehoroskopet bör inte vara alltför svår...

Ketu ligger intressant nog i 4e huset för hemmet eller i ett nationalhoroskop: samhällets hushåll. Bättre kan man knappast förvänta sig av astrologin som dock bara är lösliga omen. Det är alltså svenskarnas boende som är gammal dålig karma som ska halshuggas likt gudarna halshögg den demoniska Draken.

Med där något huggs av i relation till 4e husets hushåll växer något istället Drakhuvudet / Rahu i 10e prestige- och status-huset. Sverige blir snofsigare på ytan och makten tycker sig växa än mer i makt och märkvärdighet. Här börjar svenskens försök att vara Någon i världen, men också statens (10e makthuset) allt girigare fingrande på vad undersåtarna skrapat hop. 

Jag har inte letat efter tidpunkter när Sveriges marginalskatter började bli så höga att Astrid Lindgren kreverade i "Pomperipossa-debatten" snart efter att miljonprogrammet avslutats:

"I denna satiriska saga avslöjade Astrid Lindgren att hon upptäckt att hon som egenföretagare betalade 102 procent i marginalskatt 1976."

https://www.svensktnaringsliv.se/blogg/fokus-pa-skatterna/sagan-om-pomperipossa-alltjamt-relevant_1177109.html

Lindgren tog typiskt till orda bara ett par månader innan Sverige anträdda Venus 20-åriga storcykel. Venus representerar inte bara "kvinnan" utan också "små pengar" jämfört med Jupiters "storfinans". En företagare som Lindgren var sysslar alltjämt med "små pengar" jämfört med landets jättar, skogsbolag, stålverk, sjöfart och vad som nu fyllde på i Sveriges skattkista vid denna tid.

Utvikning. Är det osynlig antik eller äldre symbolik som håller kvinnolönerna nere? Då kan den svenska kvinnan åtminstone trösta sig med att hennes materialism är normal i det moderna Sverigehoroskopet, medan Jupiter - som då blir den maskulina kontrasten blir stora men onda pengar vilka kommer att skada männens själar, om inte i detta liv så i en framtida återfödelse. Dock tveksamt vad Beyonce tillhör:



Naturligtvis är det en fullträff att Sveriges cykelhärskare befinner sig i nationalkartans 4e hus för det svenska boendet vid tiden för miljonprogrammet. Men man får inte glömma Månen är signifikator för detsamma bland planeterna. Och här är det uppenbart att det svenska Folkhemmet från 1809 också är en tom och substanslös bubbla. Månen och ond Jupiter. Fattig och rik såg förstås detta förställda rysch-pysch på vitt skilda sätt! Den fattige såg intigheten och de dumma åtrådde den. De rika var redan lurade av grannlåten. 

Men viktigt i det gamla Sverigehoroskopet är pcls att Månen/Jupiter bildar en irriterad axel med Mars (en allmän ofärdsplanet). Det finns alltså anledning till att åtgärda det 3e "förbättringsbara" huset och vad som är däri och Mars är både olyckan (armodet, trångboddheten) men också energin som riktar blickarna till frågan om boendet.

Och så sker eftersom Mars opposition från motsatta sidan samtidigt stimulerar 3e. OCH: just det här materiella teckenparet, Jungfrun/Fiskar (Jord/Vatten) indikerar som livslinje ett skiftande livsöde med många anpassningar eller förändringar. 

Det händer alltså viktiga saker med svenska folket (och inte minst deras hem- och boendestandard) från 1809 och tills dess att kartan ersattes av den för 1974.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.