tisdag 3 september 2024

Hedda och kvinnovåldet / Repris: Jungfrun som den utsatta


240903. Detta inlägg skrevs timmar innan  det i AB gick att läsa om kändisen men blev liggande några dygn - tills ALLA medier verkar ha frossat i kändisen som berättat om sina vedermödor. Följande horoskopkommentar visar att förklaringen kan vara Månen i den sideriska Väduren, ett rättframt tecken och inte så lite en linslus.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Ooy9PA/hedda-stiernstedt-i-min-sanning-motet-med-prins-harry

 *****

Som tv-slav sent i livet har inhemsk drama, faktiskt allt svenskproducerat ratats för att inte sudda ut den allmänmänskliga blick som som Sveriges nationalkarta förefaller ta ifrån medborgarna. 

(Viker heller tv-timmarna åt vetenskapsprogram och gärna historia som ibland ligger på tonårsnivån men glädjande nog ny kunskap som framkommit under ett liv - Heisenberg var faktiskt nära att lyckats färdigställa en atombomb åt Hitler. Men USA:mordiska horoskop var värre: tyskarna hade tusen man på uppgiften, USA en halv miljon! Det är något besatt över det landet, som om folkmordet på de nordamerikanska indianerna etsades in i den unga amerikanska folksjälen...)

Jag har aldrig sett skådespelaren Hedda Stiernstedt i någon roll eller sammanhang men när hon i Expressen beskriver sina tonår och ett fall av sjuk stalker och ett med en låg (demonisk) och våldsam ex slår det mig att jag också stalkat! I någon trailer såg jag och uppskattade hennes speciella uppsyn (merparten av skådespelares kändisskap hänger på utseendet. Ett av de få fall då prostitution av den egna kroppen är ärbar.

(Minns den märkliga bloggstudien av samtliga Playboys nakenutvikerskor - ett klassbetingat missförhållande som nu spridits till underklassens exhibitionistiska män i Paradise Hotel och allt vad kräkmedlen kallas - ungdom som aldrig kommer att förstå hur de används som apor i en bur för billigaste sortens underhållning för andra som dem själva.)

Exempel: i ett försök att få en uppfattning om vem Märtha Louises krämar-shaman är, återanvände jag några viktiga bitar från hans månhoroskop för att se om horoskop som dessutom hade känd tid kunde ge några ledtrådar. 

Sökningen krävde Vågascendenten och därmed Solen i Skorpionen i 2a penninghuset (typiskt intetsägande entreprenörs-placering - "only in it for the money"). Därtill Skorpionhärskaren Mars i venusianska Vågen medan Venus bollar tillbaka till Venus med  Solen i Skorpionen. 

Subjektivt har Vågen i denna suspekta blandning med sexdriftens Skorpion så ofta appellerat att det verkat vara ett omen om ett tilldragande yttre. Vad om shamanen, en pretty boy som måste vara ett riktigt kap för ytliga kvinnor?

Sökningen med kända Vågascendenter gav inte väntat resultat, men kanske ändå. Jag sparar bara kändishoroskop för "det vackra folket" om de i huvudsak är kända bara för modellande eller som skådespelare som bara anlitas för att vara ögongodis. Angelina Jolie ledde till avgång för kvinnliga chefen för Sony Films för ett läckt mail där hon ansåg att en överbetald Jolie saknade alla skådspelarkvaliteter (bara var ett par silikonbröst för en ung manlig publik). Den kvinnan förlorade snabbt chefsposten.

  • Martin Scorcese;17.11.1942; 0:24 - första vågen av självständiga unga Hollywoodproducenter utanför "branschsystemet" (många samarbeten med Robert de Niro som också hjälpte denna regissör när han var på väg att droga ihjäl sig efter stora genombrottet med Taxidriver 1976,
  • Joe Biden;20.11.1942; 8:30 - gullgullad när  han överöstes av lovord över att ha lämnat plats åt Harris, men en gång en rasistisk Demokrat som motarbetade försök med integration av vita och färgade områden med gemensamma  skolbussar. Inget dåligt hyckleri från Obama och också Harris - en färgad som kommer upp sig tycks ha lärt sig spelet för att tjäna den egna saken...
  • Jimi Hendrix;27.11.1942;10:15 - som eldade sin elgitarr och spelade amerikanska nationalhymnen hjärtskärande dissonant. Dog mycket ung i drogöverdos.
  • John Malkovich;9.12.1953;23:39 - verkligt original i skådespelarbranschen och till synes en extrem narcissist (en film med sitt eget namn i titeln - får den pengagalna Nicholas Cage som plagierade samma idé att te sig patetisk - den mannen har problem, En "hoarder", manisk prylsamlare som förköpte sig på slott i Europa så att han tvingades bli filmbranchens värsta manliga prostituerad - vilket en skittidning som DN ger ett positivt spinn på: "Kan du alla hans roller" - vem skulle lägga tid på att memorera skräpfilm av en som gör dom enbart för att kunna betala av sina skulder? Är detta korrekt pejlat av DN så är svensken av idag en bedrövelse som kulturkonsument.)
  • Chloë Sevigny;18.11.1974; 5:27, en rik fashionista i New York vilken kunde ses i några få dåliga independentfilmer men som sedan länge försvunnit. Jag noterade som enda "claim to fame" att hon vid 38 muttrat  att hon var "alltför" ekonomiskt oberoende och att det var därför kärlekslivet inte ville sig.

Med denna enda kvinna bland träffarna gick en minsta gemensamma nämnare upp; Det var inte hennes pengar som fick männen att backa. Hon hade likt flera av de andra inte rätt "snygghetsfaktor" att bli någon i filmbranschen och hon överkompenserade via dyrt mode. Malkovich ser ut som skräp man han är åtminstone inte bevärad och tråkig, har lyckats i sin överkompensation - se vilka gränslöst knäppa typer han spelat. För en som bäst ordinär kvinna utan vare sig utseende eller personlighet finns inte det rollutbudet. Jimi Hendrix snygghetsfaktor under sitt tidstypiska afroburr kan jag inte uttala mig om, och bara Joe Bidens syn på segregation gör honom ful i mina ögon. 

Joe Biden 1972 (30-årsåldern)

Martin Scorcese med en fattig siciliansk bakgrund var heller ingen modellskön ung och än mindre när knarket tärt på honom.

Även om Scorcese skapat många skitiga, fattiga och nedgångna filmer (förevigat fulheten mer än många i sin filmkonst) tror jag en röd tråd spårats.Märta Louise självuppfunna shaman bottnar i rötans Sol-Skorpion där Mars i Vågen och Venus i Skorpioner flyger cirklar runt varandra men på olika nivåer. 

Vågen som skönhet och Skorpionen som den frånstötande döden, där stoffet sviker människan. (Zodiaken som en urgammal vägkarta över mänsklighetens milstolpar.) 

De här två sidoordnade men helt orelaterade är som dag och natt och droppar sina härskare i den andres bo och kan resultera i "de fulsnygga" de som inte riktigt hör hemma någonstans (sexuella felidentifikationer tycks vanliga med kombinationen). 

"Shamanen" har ett okänt men tydligen gynnsamt ascendenttecken och även Märta Louise har en verkligt behaglig uppenbarelse trots att hennes karma är svajig.

*****

Denna långa interlud leder tillbaka till Hedda som likt norska prinsessan har något karismatiskt över sig och som vis mitt stalkande (på nätet) passar som fri uppföljning till prinsessans bröllop. Efter att ha sett någon trailer konsulterades nätet för ett horoskop men här var turen framme. Lika oförståndig nu som när hon vid 13 drog på sig stalkern via en uppseendeväckande text på en t-shirt släpper hon full insyn via en intervju där hon piggt och naivt återger "de tre pelarna" i sitt horoskop. 

Visserligen via västerlandets tropiska zodiak men det är ingen tvekan om att justeringen till sideriska typen alltjämt visar den Sårbara/Offret (Jungfrun) som är en tendens hos zodiakens 6e tecken, oturstecknet. Här lär man sig ofta av erfarenheterna.


Och när rekonstruktionen DRAKENS SVANS (huvudet avhugget) stiger i Offrets tecken, så verkar det närmast föutbestämt att kortänkthet för rakt i armarna på en misshandlande föredetting. (Kartan sparades långt innan Expressen bekräftade att nodaxeln bör ligga nära ascendenten och att den tropiska Junfruascendenten var sen)

Hedda har nu alls Månen i stabila Oxen som hon säger i intervjun utan i pigga men också naiva Väduren - ett psyke som drivet av den energiska Mars är redo att sätta världen i brand. Barnets psyke som kommer att lära sig mycket i detta liv! Dessvärre en del smällar i partnerskap och allianser (samarbetsavtal). 

Månens fundament Mars är "fallen" i Vågen och Jungfruascendentens härskare Merkurius visserligen kopplad till Solen i Skorpionen men därigenom är också kroppsindikatorn svagt avhängig av de hon allierar sig med: ascendenthärskaren möter på "andra nivån" den för Våg-relationer turbulenta Olyckan (Mars). 

Likt norska prinsessan leder ett spår också till "ond karma" från tidigare liv som inte är någon femetta att starta livet i. I intervjun med horoskopdatat beskrivs födelsen till en fattig hippiefamilj som passar bra med en nybörjar-Måne i 8e, en ännu inte helt strukturerad hemsituation (Månen, hemmet), en plats mellan död och nytt liv.

Den här upphängdheten i ingenting kan också samläsas med avhuggna drakhuvudet i 1a huset. Halshuggningen formligen ropar på en makeover så att personen slutligen övervinner 8e husets limbo och blir NÅGON. 

Bloggaren var i yngre år hop med en skådespelar-wannabe som t.o.m. genomgått fin teaterskola i en amerikansk storstad med brittisk-kulturella anor, och även om relationen inte överlevde två år (en usel pojkvän och även då mer intresserad av datasamlande om människan som fenomen) visade sig att valet av teateryrket varit väg för dem som känner sig tomma på insidan men vill bli någon. 

Det tog henne ett år in i relationen att som motsträvig Stenbocks-Sol medge att hela livet kretsat kring ett mindervärdskomplex utlöst av att modern varit en underskön fotomodell. Kunde gott förstå det, fattade aldrig hur hon fixerat sig vid en medelmåtta hon mött som sommarjobbare när jag dödade tid i äldrevården och inte visste vad "ville bli" (ingenting, visade det sig med lite senkommen hjälp av den indiska och djupa astrologin).

För Hedda Stiernstedt ser Demonen Rahu ond ut i 7e partnerhuset, men utan att gå in på Indiens komplexa regler för multipla äktenskap väntar Jupiter utmärkt i sitt härskarläge i Fiskarna längre in i det sjunde. Socialt tolkat betyder Jupiter "den högsta kasten" så här kommer distanseringen från det fattiga och bohemiska barndomshemmet vara med råge. Men även detta kan vara ett förhastat omdöme. Jupiter är den stora empatin och utmärkande för verklig överklass är den filosofiska insikten om kretsloppet - vetskapen om alltings förgänglighet. Är Hedda en gammal själ har hon den upphöjda insikten som totalt saknas bland Sverige unga nyrika - de outvecklade i botten av Själens hierarki.

Samtidigt är indiernas Atma Karaka intressent och lutar faktiskt åt Hedda som "gammal själ". Solen som själen preciseras men förblir i Skorpionen eftersom det är Saturnus (den Gamle och Vise, men också Långsamma) som nått längst i sitt tecken av alla kandidater att beskriva vad av Världssjälen hon plockat upp som sitt bästa Jag. (Minns att Putin en gång hyllades för sin intelligens och framförhållnin och även om Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender - Solen sponten och Saturnus kontrrollerad, kan oväntade talanger visa sig där man minst anar det enligt astrologins fyrkantiga regler som alla studenter såsmåingom lär sig se på ett fritt sätt. (Hinduerna säger att astrologens "ishta devata" eller inre vägledare först måste vakna men sedan kompletterar med intuitiv insikt.)

AK är vad man ÄR. Inte 9e huset som talar om vilken den universella Dharma eller plikt man har som "sitt högsta mål"- det är inte lätt att följa alla turer i det indiska systemet. I flera år i början förväxlade jag AK här på bloggen och beskrev punkten som "själens åtrå", men AK är vad själen redan är och 9e huset kan, rätt tolkat, ge tips om man behöver korrigera sin del av den universella delens färdriktning nog för att 9e förklarar en väg man troligen redan skriver under på, huset är ju "skräddarsytt" för 1a kroppshuset och hinduerna håller det personliga ödet som ofrånkomligt (destinerat, karma). Att följa 9e huset gagnar alltid kroppen. 

Googlar man Jyotish på nätet förvillas man av att 9e lika ofta som 5e kallas karmahuset. Den bästa förklaringen (långt från Indien och utan någon koppling dit - inte ens ett tidigare liv i Indien, men kanske den assyriske astrolog jag drömt om räknas...), den bästa förklaringen verkar vara att alla är del av den universella dharman med de flesta har inte ett dugg att göra med direkta handlingar som ändrar världens gång. Nionde kan vara ett "bakgrundsbrus" men påverkas som en i kollektivet förutom gudlösa ateister för vilka 9e inte kommer i fråga och individen bara svarar på samhällets 11e hur för seder och bruk eller ideologi.

Men däremot har alla en själ - även ateister  - och det 5e huset representerar karma i den verkliga individens (själens) trängre mening. En blogg är nu inte lämpad för så komplexa analyser och de tar framför allt för lång tid att göra för ett land som Sveriges, vars 9e filosofihus är så dött att det vore ren idioti att sitta mer än några timmar med "dagens blogginlägg".

Men som slutord: Jämför Heddas "fattiga uppväxt" under en förnekad (Ketu) kropp i tjänarinnans tecken Jungfrun. Jungfrun är också jordbrukaren och 9e handlar typiskt om "Oxen" näring och att med kreaturet som redskap bruka jorden. Sådan är den universella plikten för Trälens öde (eller vad tjänaren nu kallas från tid till tid). Den individuella själens Dharma eller snarare Karma syns i femte och Stenbocken. 

Hedda har alltså sin karma - vem hon/den/det är som själ är karman ("Var bara dig själv"!). Hon kanske i detta liv jobbar på återvinna sin härskarnatur (för Saturnus har med makt och inflytande att göra. Slår vad om att hon inte tänker åldras som trotjänande skådis med allt färre rollanbud utan kommer att hoppa i skråets hierarki och snart listas som producent. För Jungfrun i öster är Saturnus en god kraft (för vad chans hade en människan i gamla tider utan en arbetsgivare eller markägare att jobba för...)


2 kommentarer:

  1. Är man/själen inte också det man åtrår? Tänker på du ofta citerat Hillman om att ”själen är nostalgisk” vilket jag upplevt ofta i mitt eget liv. Det jag åtrått, människor jag intuitivt dragits mot, har visat sig besitta egenskaper som varit slumrande i mig själv.

    SvaraRadera
  2. Här på bloggen tror jag "projektionen" (6e eller 7) huset ofta förekommit som en fas av frånstötning alt. attraktion.

    Har sparat datum på gamla romanser och de "tidiga försöken" var utifrån den sideriska zodaiken usla matchingar (precis som jag minns det). Senare matchningar var klart bättre i termer av egenskaper som finns i båda personligheterna.

    Hillman pratade själens nostalgi men jag kan ha citerat slarvigt. Vad jag nu minns brukade han använda tanken i samband med platser snarare än personer.

    Men sen har man ju härvan med karma/tidigare liv som kan ses som att själen närmast är förutbestämd att reagera nostagiskt eftersom det finns så många "oavslutade affärer" med andra som väntar på att gå i mål...

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.