onsdag 21 oktober 2020

Polischefens lägenhetsaffär

Det är gamla nyheter att Etablissemanget har sina egna regler i Stockholms innerstad. Men till övriga kategorier bloggen innefattat i "den Onde Rike Mannen" i Sverige kan nu också länspolischefer räknas in. Detta efter avslöjandet om lägenhetsförmånen till "Årets chef 2007" Carin Götblad (AB återger avslöjandet i DN).

Det är hela tio år sedan hennes horoskop kommenterades (Länspolischefen och sanningen), innan jag kastade ut den "naturliga zodiaken" (som ersättning för saknade födelsetider) och istället valde månascendent som en något mer tillfredsställande ersättning för den äkta varan.

Eftersom Månen bl.a. representerat ett yttre gott som bostad eller boförhållanden kan det vara intressant att återbesöka den här personen vara mörka sida nu tycka ha hunnit fast henne.


Det är nu uppenbart att hennes "livs ögonblick" som korad till Årets chef (troligen av någon tvivelaktig arbetsgivartidning), bara representerar den solbelysta sidan.

En ömsesidig reception mellan framgångens Jupiter och den dagaktiva Solen (även: ledaren) är just denna hedrande utmärkelse. Jupiter står för samhällets mest celebra medlemmar, men säger naturligtvis inget om den inre människan. Eldelementet i synnerhet kan vara "bara ytsken" och dölja helt andra strukturer på baksidan. Jag hänvisade i det gamla inlägget till en annan polis till synes så tydlig utåt med sin Sol i Eld men med ett solkigt inre (Kapten Klänning).

Att celebriteten åtföljdes av förmåner på hemmafronten ser av att "receptionen" också drar in Månen, bostaden, i Jupiters allmänna belöningssystem som enbart gäller dem i Etablissemanget (Jupiter). 

Lejonet är visserligen en passande ascendent för en makt- eller myndighetsperson, men det är tveksamt om det är den fysiska ascendenten eftersom halshuggna Ketu i 10e huset tycks osannolik för en som vill nå maktens höjder. Möjligen kan man resonera som att Ketu bara aktiveras under vissa perioder. Jag har noterat, utan att själv intressera mig eller gräva i dyngan, att kvinnan tidigare ansetts korrumperad.

I den tidigare kartan enligt naturlig zodiak utgick husen men med en sinnelagsascendent kan man åtminstone spekulera i hur det inre sinnet reagerar på frågan om hög moral och samvete. För många poliser behövs inte sånt, de är bara "knegare" som går efter regelboken. Men här, med en självkänsla av det dominanta Lejonets typ och med en självbild att stå för det samhälleligt goda (Jupiter), blir 9e samvets-, religions- och filosofihuset intressant. Lejonet är som tecken så dominant att det egentligen inte frågar efter någon ännu högre sanktion. Dåliga Lejonascendenter blir självrättfärdiga att de nästan spricker! (högmod, hybris)

Man kan notera att Eldtriangeln regredierar eftersom det är "bara Barnet" (Väduren) som ockuperar 9e för det högsta goda Lejonet kan förställa sig. Det blir begripligt i termer av föräldraskap: Lejonet eller Solen står för avkomma, dvs Väduren, vari Solen förklaras "upphöjd". 

(Bibelparallell: "Fadern förhärligar sig i Sonen/avkomman", misstänkt lik Lejon-Vädurs-relationen. Att det är Modern/Krabban som står i graviditetsförhållandet till Värduren, räknat i månader, räknas inte. I antiken ansåg barnet komma från fadern, modern var matrisen som närde faderns frö.)

Men se nu hur illa 9e husets ägare befinner sig. Här är det alltså Mars som neutralt representerar samvete och filosofi (räkna alltså inledningsvis bort att Mars är den Lilla Illgöraren och i sig omoralens planet). Tyvärr står Mars i ett av sina karaktärssvagaste placeringar, Vågen (naturligt kopplat till Mars motpol Venus). 

Dessutom befinner sig Mars i ett av de onda husen. Det 3e huset är ett typiskt mygel- och bluffhus eftersom det har att göra med handel, utbyten, kommunikationer och annat "merkuriskt" på sin enklaste nivå. (Därav hinduernas påpekande att huset dock kan förbättras, en människan kan lära sig välja sanning eller istället för att vara habituerad i lögn). Det är bara det att samvetets symbol befinner sig i opposition till sig själv och nu lutar historien om hus 9 snett, här finns en varningssignal om en karaktärslös Mars och ett inte fullt ut fungerande samvete. (Intressant är att sinneslagshoroskopet mycket väl kan vara så jupiteriskt uppblåst av sin position i samhällshierarkin att individen är helt omedveten om sin omoral, ännu en polischef som är kriminell.)

Det finns dessutom en tydlig baksida till polischefens ärade framsida, skenet (gr: phanein = det som visar sig utåt, jfr. "fenomen"). Med sinnelagsascendenten som samtidigt är en tydlig indikation om viljan till lyxigt och privilegierat leverne (Månen och Jupiter) blir det en verklig black om foten att ha kalla och giriga Saturnus (armodet och nödtorften) tungt kontrollerande denna sinnets dröm och ett statushem. 

Saturnus i 4e huset för hemmet är också en absolut fiende till sinnelagets väl. Så här ser man inte ut i en karta om individen är född till så mycket pengar och privilegier som Månen+Jupiter med stöd av själva Solen tecknar. Snarare är en Saturnus som tar tag om Månen ofta en indikation på att människan föds i knapra förhållanden, men också en kylig ambition att komma någonstans - här i fråga om Jupiter - att själv skaffa sig en del av överhetens privilegier. Jag har nu inte undersökt Götblads klassbakgrund, men sådan är i alla fall en rimlig läsning av symbolerna. 

Notera i sammanhanget att Saturnus bildar en kombination med äregiriga Rahu, en hinduisk demon som inget vet om ärbarhet. Allt den vill är att uppnå samma status som gudarna. Men samma resonemang där som kring motpolen Ketu i 10e karriärhuset: Rahu sägs driva på, men står den för en konstant närvaro i 4e huset eller kommer dess ambition i stötar? Sinnelaget/månascendenten kan ha upplevt en Rahu-spurt när innerstadslägenheten tillföll henne och en annan hyresgäst tvingades bort.

Aftonbladets avskrift av DN berättar att kontraktet tillföll henne årsskiftet 2005/2006, så varför inte granska Rahus förehavanden på himlen 1/1 2006. Nu är man ute på hal is, för "objektiva" händelser kräver egentligen den objektiva, fysiska ascendenten, men bara man vet vad man sysslar med, kan lite nyfikenhet aldrig skada!


Nej. Rahus passage genom Fiskarna vid denna tid säger inget om sinnelagets reaktion på markant förbättrade hemförhållanden (hus 4). Men bara det faktum att Rahu vandrar genom Fiskarna är en liten väckarklocka. Tecknet är jupiteriskt och 8e huset kan stå för korruption och ting som sker i mörkret. Jupiter själv vid denna tid transiterar genom samma 3e hus som innehållet Götblads försvagade samvete (Mars), samtidigt som det svaga samvetets 9e gästas av sin egen ägare.

Långt ifrån att signalera tursamhet (Jupiter) eller glädje över framgång (Jupiter) vittnar tiden om att Götblad befinner sig i andligt mörker.

Som om inte det räcker passerar Saturnus genom Krabban i 12e förlusthus. Man kan alltså säga att Saturnus hårda fixering vid "lyxigt boende" som finns i födelsesituationen här slappnar av. Det är inte så att hon blir hemlös utan, med en fantasifull tolkning, att kontrollbehovet nu nått sitt mål. Hon har fått det hem sinnet alltid drömt om (Månen + Jupiter).

Men det är lätt att berätta sanningar med facit i hand. Undertecknad hade inte kunnat förutsäga en omoralisk och svart period i samband med uppgradering av boendet enbart utifrån denna månkarta...

Man kan misstänka att det är Ebba Buschs försök att manipulera sig till ett statusboende som gjorde att DN började söka efter ett liknande scoop. I Sverige är härmapeleken "följa John" utbredd. Därför överhetens korruption (enligt Sverigehoroskopet) en sjukdom som sprids nedåt till folket med resultat att skutan nu verkar sjunka snabbare än M/S Estonia. 

Jag börjar bli övertygad, efter ungefär de stickprov på metoden jag gjort och redovisat på bloggen, att hinduisk astrologi kan se när "kritisk massa uppnåtts". Om Sveriges nystartade cykel under "ond Jupiter" (2020-2036) är åren då Överheten såg det som "fritt fram att grabba vad som återstår av nationellt välstånd", så tänk då när de lägre samhällsklasserna nås av signalerna uppifrån (med okänt eftersläp). Eftersom Sverigehoroskopets indikation om samvete är lila klena som Götbergs, tycks korrektiv saknas. (Visst finns individer och hela idéburna rörelser, men nationalhoroskopet går inte ner på enskildheter, det beskriver någon slags snittvärde som i fallet Sverige är förfärande lågt.)

 

Not. Sverigehoroskopets 9e samvetshus ägs av det ytterst lättpåverkade kvicksilvret Merkurius. Men klämd mellan de verksamma illgörarna Jupiter (stora onda pengar) och Solen (dåliga ledargestalter) anpassar sig samvetet efter Elitens vilja. En fullständigt bakvänd och oduglig indikation! Dock en perfekt förklaring till att 9e husets andra viktiga innebörder helt saknas i detta land: filosofi och religion, verksamheter människan skapat sig för att ha ett korrektiv till sin egen korruptibilitet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.