söndag 27 september 2020

Särbegåvad eller reinkarnerad?

 


Hade inte ämnet förekommit så många gånger i bra psykologisk litteratur hade Expressen kanske lurat mig till en prenumeration. Men nu avslöjade de allt i den korta gratisläsningen, frågor som avgör saken. Hela upplägget utgår för att det handlar om särbegåvade ungar som orimligt tidigt börjar tala ett främmande språk. 

Men sedan Expressen läckt alla de viktiga pusselbitarna kan man klart säga att det inte alls är ett fall av särbegåvning. Det handlar snarare om ett tidigare liv som fortfarande är aktivt i bebisen och att den otippade engelska språkförmågan fick vänta tills hjärnan kommit så långt i sin utveckling. 

Alla barn som minns tidigare liv kan vittna om detta först efter att ha förvärvat ett språk men här kommer gamla språkfärdigheter fram. Föräldrarna är svenska och inget tyder på att de satt en läsplatta med engelska program i händerna på sitt lilla barn. Ändå talar ungen flytande engelska vid fyra.

Gratisläsningen antyder att föräldrarna redan före engelskan noterat andra egendomliga färdigheter som på samma sätt tillhör själens föregående personlighet som av någon anledning inte raderats i glömskans flod Lethe mellan rundorna till planeten Jorden. 

Det är själen som ger den fundamentala JAG-känslan och den existerar alltid i "presens". Det är därför så många småbarn brukar använda lustiga formuleringar som "min gamla mamma / pappa" när själen från sitt eviga NU erinrar sig den förra kroppens upplevelser. 

Uppåt 10-12 försvinner det "långa minnet" när barnen blivit  djupt involverade i detta liv. Fast vuxenvärlden har förmodligen tittat ogillande på barnet flera år tidigare så att det lärt sig hålla tyst om sina hågkomster. Man kan säga att satanistiska kulturer - som den svenska sekulära - dödar sina barns storhet genom sin fadda verklighetsbild. Vissa läder är öronmärkta för själar med "dålig karma" eller länder välkomnar de högfunktionella själarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.