fredag 18 september 2020

När svenskar ska leka politik och demokrati

 


I ett land där breda lager är så jordbundna är de "hatar" (snart vår enda känsla)  både kultur, konst och politiska motståndare ska man inte förvåna sig över att det slinter för en politisk broiler som Annie Lööf. Hos de mest dogmatiska händer ofta att allsköns ideologiska fixeringar berövar dem på både vett och sans.

Och så kommer det sig att Lööf, som älskar programmatisk egoism och Margaret Thatchers nyliberalism, kopplar sina idéer till ett motstridigt kroppsspråk (hon sitter för alla del i pervers allians med sk. sossar). 

I en morgontidning kan beskådas en Annie Lööf med höttande näve, en klassisk socialistisk protestgest. Jag ägnade flera minuter att surfa efter "clinched fist" och "Margaret Thatcher" utan att få något som ens liknande den katastrofala Lööfs förvirring. 

Den småborgerliga brittiskan visste minsann hur man korsade benen när man satt och ses på sin höjd föra händernas fingerspetsar mot varandra - som den genomonde företagaren Burns i animerade serien Simpsons. Tillbaka till propagandalitteraturen, Lööf!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.