lördag 3 december 2016

DN - Sveriges mest lögnaktiga propagandamaskin




Den här förstasidan från stockholmstidningen Dagens Nyheter lördagen den 3 december är värd att skärmdumpa och spara. Historien kommer att skratta åt Bonniers propagandasmörja. 

Sällan har man väl sett mediernas ynkryggar i sina villakvarter fasa och huttra i vinterkylan som nu. "Världsordningen hotad" är reaktionen på en del tecken från Trump på att inte representera exakt det gamla Mördar-USA som många inbillat sig är någon slags frihetsgarant i världen. I själva verket representerar USA den INDUSTRI som hållit krig och konflikter vid liv som öppna sår varhelst den Stora Satan haft kapitalistiska vinstintressen här i världen. Ju förr USA avvecklar sina globala ägaranspråk, dess bättre för världens länder. 

Och Sverige, vad säga om det landets USA-kramande? Vi håller god min och medierna låter SAAB orera om behovet av att börja tillverka personbilar igen eftersom det kanske blivit väl mycket fokus på deras krigsmaterialexport på senaste tid. (Se föregående inlägg.) Så här beter sig medierna när de ligger i säng med de stora aktörerna, de tar inget som helst ansvar för en rapportering som fostrar medborgaren till medvetenhet. De är i själva verket desinformatörer vilket kan ses redan i hur de väljer sitt övergripande ideologiska perspektiv, vilket sedan styr hur enskilda frågor skildras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.