torsdag 3 april 2014

De flitiga skola dö som flugor



Industrialismens vagga var England - den djupe tänkaren Karl Marx reste dit och betraktade den rike mannen suga ut den illamående arbetarklassen och fick uppslag till sina analyser av den onda kapitalismen. 

Läser man ordet "industry" på Fredrik Reinfeldts sätt, som flit - det som utmärker vad som i hans ögon är en nyttig samhällsmedborgare - då kan man säga att hans ideologi nu kommit allvarligt på skam. 

De duktiga och flitiga industrialisterna har så till den grad förstört vårt planet i sin jakt på vinster  --- Carl-Henrik Svanberg höjde skandalöst sitt och Volvo-styrelsens arvoden i veckan... --- att när det är dags att återbetala för all dålig karma, då dras smutspartiklarna först till England.

Andningsvägar kan associeras med näriga näringsidkare eftersom det är Merkurius - merkantilisten - som är den gud som regerar över båda. Och när det börjar bli svårt att andas, då vet man att världens parasiter gått för långt.

Gemene man drabbas på grund av den gamla sanningen att hela huset drabbas av skuld till följd av någras snedsteg. Det ska vara en ren idiot att tro Naturen är en patetisk individualist som dagens borgare tror är någon slags naturlag. Alla är medskyldiga som inte höjer sin röst mot en sjuk civilisation eller sjuka samhällsvärderingar.
 

3 kommentarer:

  1. blir det bättre om vi röstar på sossarna då??????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr missar du åtminstone två dimensioner. Rubrikens provokation utspelar sig inte på den banala nivå där man resonerar i motsatspar. Så tänker sjuåringar. Bloggens övriga tiotusen sidor pläderar för en djupare människosyn än den triviala människa politisk högern och mitten (sossarna) använder för sina egna syften. Läs på!

      Radera
  2. Ja där kom den, smartare är vi / dem inte, hahaha

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.