måndag 10 februari 2014

Veckans svenska tidningsartikel...

...publiceras redan på måndagen i DN

Skriven av kulturdebattören Kajsa Ekis Ekman, vars horoskop jag tyckte andades en ovanlig klarhet i "Härlig slutknorr från en pneumatiker" och sedan återigen i "Farfar var rasbiolog & den goda greken". Nu är jag helt övertygad. 

Det roligaste är att hennes artikel går tillrätta med själva motorn i hennes horoskop. Ingen ska säga att man måste bli en närig kapitalist bara för att man likt Fredrik Reinfeldt föds med Solen i Kräftan. Hur väl Månen spelar ping-pong med Solen kan avsevärt påverka förståelsen av aktörerna.

Ps. Taggen "åsikternas domän" syftar på Platons fallna verklighetshälft där människor under Kräftans härskare Månen spinner loss i en verklighetsfrämmande fantasi där det är fru Fortuna eller rena slumpen som avgör om de någon gång råkar formulera en åsikt som faktiskt också är förankrad i den tidlösa sanningens domän! Jag tycker mig se att Ekman syftar på den fallna domänen både en och två gånger i sin läsvärda analys av "nyliberalismen".


Tillägg. För en djup och slingrande diskussion av själen i gränslandet mellan himmelen och fallet ner i närig natur se, Den gäckande persiskan Fairuza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.