måndag 19 augusti 2013

Reinfeldts 5 miljarder till matfusket


Det här är närighetslivets vinstjagande filosofi i ett nötskal: Lobba sig till 5,4 miljarder från ett ideologiskt blindstyre till statsminister och en närighetsminister (Lööf) som man saknar ord för. (Glada lobbyister framträdde tidigare i år och bröstade sig över att de lagt beslag på så mycket pengar.) Och sedan varken skapa fler jobb eller billigare restaurangbesök. 

Det är rätt åt Stockholms moderater som nu sitter och ger sina liv "lite guldkant" på de sjuka och arbetslösas bekostnad - och serveras rent fusk på sina tallrikar (SvD). Sådant kallas poetisk rättvisa.

Ibland måste människor fostras på det hårda viset, och eftersom högerregeringen saknar verklig moral får skurkarna i restaurangbranschen kliva in och sköta folkets skolning. 

Sensmoralen är: du röstar inte in en kriminell ideologi i regeringsposition utan att själv få betala för det, antingen nu, i din strävan efter kortsiktig njutning eller sedan, när du är gammal och svag och det själviska borgarsamhället vänt dig ryggen. Det där högersamhället bara låtsades vara till för dig så länge du var ung och produktiv. I själva verket blåste dig Lidingö-direktörerna varje gång du valde "fritt". 

"Bring in their just deserts" eller som de krogsittande stockholmarna säger: "Kan vi få beställa vår dessert nu?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.