onsdag 6 mars 2013

Varför DN inte pekar läsarna utanför sitt eget kyffe

På Aftonbladet/Kultur återberättar Martin Schori den några veckor gamla nyheten om att kommentarfältens innehåll påverkar läsarnas intryck av själva tidningsartikelns trovärdighet.

Men naturligtvis. Det är ju därför Expressens nätupplaga efter lite halvhjärtat velande med blogglänkar snart gjorde sig av med andras röster än sin egen och som DN nu strypt sin koppling med bloggosfären till en pytteliten och noga reglerad rännil. 

Är en tidning på det hela taget ett propagandistiskt språkrör för en viss regering, då ligger det inte i tidningens intresse att deras artiklar ska tappa tyngd genom att öppet redovisa andra ståndpunkter i en intilliggande ruta. 

Det står naturligtvis DN helt fritt att vara enväldig megafon på sina egna sidor, men en ny och vaken generation internetanvändare har redan genomskådat gammelmedierna och tar dem för de reliker de är.

Jag måste än en gång uttrycka hur förvånad och imponerad jag är över att den på pappret betydligt mer högerorienterade SvD valt att acceptera att nätet existerar runt dem! 

DN är uppenbarligen en tidning som tydligare återspeglar den svaga och konsumistiska stockholmsmoderaten, en sorts "stör mig inte i mina cirklar"-typ ingen skulle komma på tanken att respektera eller ta efter. Vill de bli höga på sina egna föreställningar, så låt dem hållas. Leden har dock börjat glesna igen, för människor i gemen är nu inte så oseriösa som dessa sanningens och hederns manipulatörer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.