måndag 20 augusti 2012

Reinfeldts och känslan för hur folk har det

På bloggen AlliansfrittSverige hittar jag en rolig sammanfattning av fulspelande Fredde i ett försök att simulera social kompetens. 

Bloggens kommentarer är dräpande men den missar att plocka poäng på den här psykologiskt avslöjande bilden från pampen på besök i offentliga sektorn.


Märkligt vinklade kroppshyddor - från båda sidor!

Lite mer allvarlig är den här korta och bra (men tyvärr trögladdade)  redovisningen av Fredrik Fiffels sätt att förfalska sin politiks konsekvenser. 

Det är som om han ser politik som reklammän ser en produkt som ska krängas med varje till buds stående medel. I den oseriösa leken blir allt han säger på samma trovärdighetsnivå som de där makeup-forskarna i vit rock på ett vetenskapligt laboratorium i fantasivärlden. Inget av det Reinfeldt påstår existerar i verkligheten.

Vilken skrämmande oärlig populist svenskarna gjorde till sitt Överhuvud. Jag tror många skäms idag. Sen återstår den otäcka frågan hur många procent av svenskarna som överhuvudtaget inte förstår skillnaden på en sann människa och en sociopat. Jag anar att den senare sorten är överrepresenterad i Mälardalsregionen dit de svenskar flyttat som vill bli "någon". Vilka oerhörda kunskapsluckor de måste ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.