tisdag 3 januari 2012

Astrologin dömer ingen på förhand, men...

Före detta Etiopienambassadören Staffan Tillander är nu miljöambassadör i New York och långt bort från hetluften. Men av DN-artikeln om Lundins fuffens ser han väldigt insyltad ut i regeringens glädje över och stöd till duktiga svenska företag utomlands... (ironi)

Det förefaller bara finnas en med det namnet i Sverige och med adress på dyr gata i Stockholm - kanhända en övernattningslägenhet vid besök i hemlandet. Ingen kan dömas på förhand utifrån ett horoskop men när jag provat det här datumet får jag gåshud. Jag ser oskyldiga människors blod i spåren efter svenska rövarbaroner...





Att helt sakna Eld i ett horoskop är inte avgörande, men det är sannerligen en återkommande detalj i kartor för slemmiga och kalla typer! Det som är anmärkningsvärt här är inte Solen i Tvillingarna - passande för många yrken som bygger på kommunikation, t.ex. ambassadörsrollen.

Nej, det är sinnelaget som är rena mardrömmen. Månen är fallen i Skorpionen och den stor med en stel, kall och formalistisk Saturnus. En pliktmänniska skulle man kunna tyckas. Men DN-artikeln berättar att han läckte som ett såll till Etiopiska myndigheter (för att de skulle kunna stötta Lundin Oil). Och det är förstås den dolda disponenten som drar ögonen till sig här.

Inte bara är psyket giftigt och benäget till bakhåll i Skorpionen, disponent Mars är också fallen, i "läckande" Vattentecknet Skorpionen. Här står den fallna Mars med Venus för exakt samma otrohet mot allt och alla som Humanisternas ordförande Christer Sturmark företer. Senaste såg jag Sturmark ha nästlat in sitt namn bland andra som attackerade judendomen och islam för deras traditionella identitetsmarkör för män, omskärelsen. 

Låt araber och judar införliva sina pojkar i sin flertusenåriga kultur om de vill! Omskärelsen var för övrigt en trend även i USA för femtio år sedan och presenterades som ett hygieniskt plus för män som inte behövde gå runt som bakteriebomber med skit under förhuden.

Det finns något djupt perspektivlöst över Kräftans tecken när den inte fungerar bra, och kan bäst beskrivas just som en korruption av tecknets normala betydelse av "liten familj", "sluten grupp" etc. Vi får maffiatendenser, eller sekteristiska perspektiv som de flesta andra ser hur barocka de är, just pga. överbetoningen av ibland fullständigt löjliga petitesser.

Jag tvivlar inte ett ögonblick på att Tillanders Kräfta är en "kärringtyp", en lösmynt angivare och girig natur med en stor dos illvilja liknande Sturmarks förhöjda "libido". Båda männen har störningar i relationen till Saturnus (formalism), vilket tyder på skeva perspektiv eller vridna värdeskalor. Märk att Kräftan tenderar att snäva in perspektivet under affekt (eller i känslor av hot) och då följer en Saturnus-störning med så att de gång på gång beter sig regel- eller lagvidrigt. Det är därför Humanisterna aldrig under Sturmarks ordförandeskap kommer att bli accepterat i samhället. Det stinker mini-Hitler lång väg från rörelsens alla utspel.

Liknande skeva värderingar måste gälla även Tillanders horoskop. Det är faktiskt rätt hemskt, och på påminner också om att en Sol i Luft och en Måne i Vatten (eller vice versa) kan leda till en livsväg där man spelar dubbelspel. Vi har ett exempel i Fredrik Reinfeldt (Sol i Kräfta, Måne i Våg). Men här är sjukan i Vattenelementet enorm och dubbelspelet blir motsvarande illavarslande.

Författarinnan Kerstin Lundell uppmärksammar i DN-artikeln en riktigt ful fisk och horoskopet tyder på att det här är rätt födelsedatum.

Och jämför man med Carl Bildts karta blir det nästan alltför uppenbart. Här är två av samma skrot och korn! Solen i Luft och Månen i Vatten.




Precis samma Sol/Merkurius i kommunikativa Tvillingarna som den f.d. Etiopienambassadören. Ja, Bildts pratighet har ett kol extra pålagt med samma intensiva Mars i tecknet som också ligger bakom Håkan Juholts snabba och skarpa retorik - men som man inte hör mycket av numera eftersom den borgerliga pressen försöker döddämpa hans närvaro.

Så hotad är borgerligheten då de vet att de redan spelat ut alla kort de hade, de arma ärthjärnorna. Sen återstår det bara som Reinfeldt stå och mässa om hur "farliga" visioner (för ett bättre samhälle) är. Man tror man hamnat på riktigt dålig skolteater när det kommer till Moderat politik och agerande i medierna. De är ju sanslöst obegåvade och moraliska härdsmältor, hela högen!

PS. Både Tillander och Bildt har samvetets Jupiter i klena placeringar, den förre i tecknet för Jupiters "skada" (detriment) och den senare i tecknet för Jupiters fall!  


Bonusspaning

Vilka ledtrådar ger då en sökning av 5.700 horoskop på jakt efter en fallen Måne disponerad av en fallen Mars i och psyket i samma tecken som den stora illgärningsmannen Saturnus? Jo dessa:

Amanda Knox;9.7.1987; 2:47
David Thomson;12.6.1957
Erika Karlénius;4.8.1987
Kelly McGillis;9.7.1957
Marc Almond;9.7.1957; 5:00
Otto Neugebauer;26.5.1899
Walter C. Langer;5.2.1899

Jag tror fortfarande den numera frikända Amanda "Foxy" Knox är skyldig som synden till att ha skurit halsen av sin rumskamrat under studieåret i Italien! Men jag har raderat etiketten "mord" från henne i horoskopsamlingen, för lagen har ju sagt sitt.

Thomson ligger på Forbes lista över världens rikaste företagare, och som synes är det samma årgång som vår oljeintresserade fd ambassadör...
Karlénius uppsnappade jag på Newsmill tror jag, i ett antirasistiskt inlägg. Detta måste förstås som Kräftans/skyddsinstinkten som ju faktiskt kan vidga sina vyer genom att identifiera sig med någon sak man strider för/försvarar.

McGillis var Tom Cruises kärleksintresse i Top Gun, men hon är lika känd för att ha blivit våldtagen (och arbeta med de frågorna). Fallen Måne, fallen Mars.

Kanske är hon homosexuell eftersom popsångaren Marc Almond, född samma dag  månad och år är det... Man kanske kan betrakta våldtäkt och gay läggning som två likvärdiga "straff" ur det kosmiska perspektivet... Vissa samlar ihop dåliga gärningar under en störd himmel, andra är här under samma himmel för att kvittera ut karma för ett illa förvaltat förflutet...

Neugebauer var en mycket kvalificerad matematiker och historiker som löste de gamla babyloniernas avancerade matematik.

Langer var en psykolog som redan 1943 förutspådde att Hitler, med den psykologiska läggning han tydligt företedde, skulle komma att begå självmord.

Det var som synes långt ifrån en bunt rötägg. Särskilt matematikern påminner om en sida i Vattenelementet som fått alltför lite belysning på bloggen: dess vetenskapliga sida. Vatten är perfekt för en introvert natur som stänger ute världen och helt sjunker ner under ytan på ett svårt ämne! Vatten är dock empatins element och det finns en kunskapsväg även i att sätta sig i emotionell samsvängning med ett ämne.


5 kommentarer:

  1. Som av en händelse kan jag meddela att Dénis Lindbohm, som jag nyss nämnde på din andra blogg, faktiskt också hade samma astrologiska signatur! (Där låg Jupiter i fiskarna, så han hade stortrigon i vatten.) Långt ifrån ett rötägg han också... Jag vet att hans familjebakgrund däremot innehöll mindre gynnsamma omständigheter.
    S

    SvaraRadera
  2. Neugebauer-koppling med andra ord, givet mannens minnen av ett tidigare liv i Babylon!

    Kan det vara så här det går till: att hela civilisationer reinkarnerar under vissa astrologiska signaturer? Jag bara spekulerar...

    Av det du skrev i din andra kommentar märker man något "förtvivlat karma" (soldatliv) kopplat till det tidigare livet som väl illustreras av den här problematiska signaturen - notera den "stupade soldaten" i form av den fallna Mars i Kräftan (ett både hågkomstens, minnesluckans och fabrikationens tecken).

    SvaraRadera
  3. Läsningen av Linbbohms eftermäle på wikipedia är högst intressant! Studera hans negativa syn på sex (i en roman) apropå mitt sökkriterium här ovan som gav en homosexuell och en våldtäkt! Månen stängd av repressiva Saturnus i sexualitetens tecken (sex som ren formalitet) och så då den fallna Mars...

    SvaraRadera
  4. Att han var tillbakadragen privat, och hade ett utvecklat sinne för ironi tycker jag också verkar harmoniera med horoskopet.
    S

    SvaraRadera
  5. Vet precis hur du tänker där.

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.