måndag 28 november 2011

Dagens skämt




Någon "think tank" (gissar jag) med anarko-liberalt grumliga idéer har utnämnt soffliggaren Rick Falkvinge - han som kom på att man kunde göra politik av rätten att stjäla underhållning via nätet - till en av världens viktigaste tänkare! 

Humorn är enastående och påminner samtidigt hur lite Fredrik Reinfeldts opinionssiffor vid "mätningar" betyder något. Ju mer man lever genom mediernas vinklingar desto klenare ens verklighetskontakt.



*****

För dem som inte längre hittar hans horoskop i raljant uttydning på bloggen kan meddelas att jag tar bort inläggen för de flesta som lämnar det officiella livet.

Men här är en ny tagning. Alla födda under de många månader då äganderättsprincipen Saturnus passserade den gycklare som jag mer och mer tror stjärnan Algol är (Satans huvud), skulle i teorin kunna ha ett oseriöst förhållande till Saturnus - makthvavare och frågor om ägandet.


Jag har sett mängder av människor som ger fingret åt alla de ämnen Oxen representerar bara för att sedan jaga materiella ting själva!

Falkvinges Saturnus ligger nu några grader från Algol, men i ett fall av kvinnlig prostitution (och kriminalitet) var både Venus (Afrodite) och Saturnus nästan gradexakt i linje med den hångrinande.

Jfr Falkvinges Saturnus som greppar mot Venus i 270-gradersaspekt medan Venus (försörjning) i sin tur är beroende av sin disponent, Saturnus, som attackarar henne! Så mycket för att ta inkomsterna från kulturarbetare (Venus, konstarterna) via gratis nerladdning. (Jo, jag vet att argumenten har varit mer invecklade än så; några få års skyddad upphovsrätt var väl ett annat galenpanneförslag från Piratpartiet som mer sorterade i jantelagshörnet än som vettig framtidsvision.)

En mycket märklig astrologisk influens denna Algol, och som jag ännu inte fått bukt med. Vem är förövare och vem offer? Det tycks variera vilt från fall till fall.

I så måtto världen går mot postkapitalism får Falkvinge förstås rätt, men jag tror inte mänskligheten är mogen att helt leva utan vinstbegär för egen del...


Lite Eld/Vatten-krig inritat eftersom hans slacker-psyke (Månen och Mars i världsliga förloraren Fiskarna) eldas på av disponenten Jupiter i starkt eldläge i Skytten. = Eldsjälstendenser eller någon form av hängivenhet således.


1 kommentar:

  1. Fruktansvärt underhållande att Falkvinge blir utnämnd till en "stor" tänkare (?) med tanke på att han knappt tänkt en originell tanke själv.

    En bättre titel hade varit stort ankare med tanke på hur han sänkte sitt parti och eftersom han är en stortankare...

    SvaraRadera

Popup m ordverifiering (öppet kommentarfält ledde genast till drivor av spam).

30+ dagar gamla inlägg räknas som arkiverade.