Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 december 2018

Kromosomstörningar skrivna i stjärnorna

I Expressen kan man läsa och känna med familjen som avslutade sin barnafödarfas med ett flickebarn som föddes för tidigt med en ovanlig kromosomstörning. Skadan i arvsanlaget tycks vispa vilt som en draksvans och vars effekter kan skifta vitt. Tidningen listar några typiska följdverkningar:

Kortväxthet, omåttlig aptit (parat med, som regel, halva energibehovet av normalfödda), låg produktion av könshormoner (Naturen vill inte fortplanta "typen"?), stort sömnbehov, varierande grad av utvecklingsstörning.

Vad som här följer är mycket spekulativt. Medicinsk astrologi är en specialgren jag inte behärskar och jag betvivlar starkt att den har någon som helst kunskap på de djupa nivåer av Existensen och vår världs Skuggexistens som jag nu kommer att antyda. Ta, som så ofta, kartan som en liten övning i astrologisk uttydning.

Dessutom uppger tidningen bara födelseår och månad, så i ett horoskop för den 14 februari, månades mitt, är det säkert helt meningslöst att resonera om den snabba Månens position. Och än mindre vet man förstås det verkligt intressanta värdkroppens natur som den beskrivs genom exakt klockslag och ascendenttecknet.

Vad av intresse som kan återstå efter dessa svåra avbräck är några av himlavalvets mer trögflytande indikationer som onekligen kommer att ingå i den komposition arvsforskare satt etiketten "Prader-Willis syndrom" på. Notera vad vetenskapen här sysslar med. Den är nästan ute och famlar i mörkret så forskarna Prader och Willis BESKRIVER ett antal symptom som de kopplar till en viss avvikelse i kromosomuppsättningen. 

Astrologin skulle kunna uppfattas som en mikrokosmisk titt in i samma kromosomuppsättning och frågan är nu om man kan se tecken på några av symptomen.


Jag antydde här ovan att den hämmade produktionen av könshormoner kunde tydas som Naturens eget sätt blockera den i och för sig ärftliga problematiken. Här ser man direkt sexualiteten eller fortplantningsinstinktens Mars tillsammans med Venus, vilket normalt skulle tyda på en förhöjd libido. Och ja, på Naturens egen nivå stämmer detta: Fiskarna tillhör Vattenelementet som kan uppfattas som den osynliga Natur som föregår vår materiella värld - de handfasta ting som kan studeras i mikroskop eller direkt med sinnena. Allt i det fysiska sorterar under Jordelementet. 

Se nu hur ÄGAREN till denna Naturens egen översexualitet (Mars+Venus) OPPONERAR vansinnet på den osynliga nivån "ovanför" eller kanske "under" eller "under huden på" den materiella verkligheten. Fiskarnas härskare Jupiter råkar också vara symbol för celldelning under livsformens framväxt så det är uppenbart att här finns en diskrepans mellan Naturens böjelse och dess förmåga att bli förkroppsligad i Jordelementets verklighetsnivå. Kanhända är detta den hämmade sexualinstinkt som forskare föste ihop med ett antal andra yttringar? 

Det imponerar inte särskilt på mig att höra forskningen para hämmat sex med tröstätande - här beskrivet som att individen ständigt är hungrig på föda (trots att ämnesomsättningen är låg). Sysslar forskningen med myter eller är det Myten som är det sanna? Här ser man då det överhettade libidot (Mars+Venus) i det obeständiga Vattenelementet: en själ som drömmer om att födan hela tiden glider den förbi och bygger upp en abnorm hunger - skeenden på den Irrationella Själens nivå fantasier på en nivå under den Rationella Själens direktiv. 

I vissa horoskop ser det ut som om dess ägare lever på två helt skilda nivåer samtidigt och att dessa helt kör varsitt eget race, utan integration. I denna karta råder en stark dissociation mellan Irrationella Vattnets nivå Fiskarna och insiktens Sol i Lufttecknet Vattenbäraren. Den här bäraren har spillt ut sitt Vatten! Antike Claudius Ptolemaios använder termen "dissociation" för tecken bredvid varandra och just skillnaden på Luft och Vatten förstärker tanken om en brist på samverkan mellan medvetenhetsnivåerna. En schizoid själskonstruktion helt enkelt.

Om man höftar till ett datum mitt i månaden februari hamnar Solen just i starten på Vattenbäraren och drabbas då akut av det paradoxala faktum att Solen disponeras från teckenhärskaren Saturnus som dock är Solens svurna fiende! Solen står för ohämmad livskraft, viljestyrka, intelligens (pur kognitiv kraft) och mycket annat, men Saturnus är den stora inhiberaren som ställer in, sinkar eller åtminstone begränsar och ansar alla excesser. Givet alla hämningar som beskrivs i syndromet hade det varit märkligt att INTE se en Saturnus härja friskt i kartan. 

Jag har genom åren samlat många (men osystematiska) indikationer på att Saturnus aspekter mot Solen reducerar t.ex. kroppshyddans längd. I ett fall var kvinnan av normallängd men istället hysteriskt rädd för småvuxna människor och tillskrev detta något traumatiskt möte med en i barndomen - i det fallet angrep Saturnus en Sol just på väg att stiga i öster. 

I det aktuella fallet är Solen-i-första rent spekulativ, men när jag talade om syndromets vilt svepande yttringar var inte med en blick mot Solens angrepp från halshuggna draksvansen (den sublunära demonen i dess Ketu-aspekt). En dubbelt angripen Sol skulle kunna knytas till flera av symptomen. Kortväxtheten och låg intelligens (vilket jag förmodar är vad "utvecklingsstörning" försöker säga på ett mörkande sätt - i Sverige är alla livrädda för att bli exponerade som medelmåttor, vilket säger något om att det är just detta landets sekulära kultur drivit fram i sina medborgare: dåligt tänkande och medelmåttighet som aldrig så mycket shopping och pimpad yta kan dölja).

Att lägga ett lager spekulation till ett annat, är kanske inte den bästa av idéer, man om man utgår från en födelse i Vattenbäraren och placerar Solen i 1a huset, inser man också att celldelningens Jupiter (kromosomplaneten!) som härskar över den osynliga Naturen (Fiskarna) står verkligt illa till i onda 8e sektorn för dålig karma och den jordiska naturens tendens till korruption och slutlig död. Jupiter är dessutom verksam illgörare för Vattenbäraren i 1a huset, vars princip är att hämma och hålla inneslutet (medan Jupiter alltid har tendensen att förgrena sig eller gå vidare). En saturnisk Sol i 1a med Saturnus som håller den i kort koppel och en celldelningens Jupiter som en ond kraft och i korruptionens 8e, låter inte redan det som början på en beskrivning av en genetisk defekt? 

Det råder således ingen brist på "föraningar" under en stor del av februari detta år. En blåkarta ligger skriven på himmelen och väntar på att bidra vid byggandet av de babykroppar som är öronmärkta för de själar som har ett öde från tidigare liv med sig som de kommer att möta denna gång. Ibland är det föräldrarna som bär på ödet och inkommande själar gör ett "osjälviskt" liv som handikappade för att hjälpa föräldrarna till större acceptans... Själen verkar på en del sätt misstänkt lik det vi kallar det mänskliga inom den apdjurskropp vi befolkar under besöken på den här lilla planeten.

 

Inga kommentarer: