Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 december 2018

De långa dolkarnas natt i svensk politik





Daniel Suhonen skriver i AB och påminner mig om hur länge sedan det är jag som momentant historieabsorberad tolvåring läste om turerna när Hitler tog makten: "Släpper [Lööf & Björklund] fram Kristersson förtjänar de att likt Ebba Busch Thor kallas von Papen av långt fler än denna ledarsida."

Von Papen minns jag inte alls, men Wikipedias låånga artikel tyder på att han var en viktig aktör. Blicken far snabbt över orden och jag fångar upp "gajsten" (anden) av detta misslyckade liv. Mannen var född till aristokrati och kunde egentligen inget annat riktigt bra än att rida hästar. Han dyrkade Överheten och såg den som felfri. Hade anammat sin tids socialdarwinism som Svenskt Näringsliv än i dag omhuldar och vars etos är att allas krig mot alla är bra för människa och civilisation. Naturligtvis visar sig von Papens horoskop innehålla samma nyckeltecken som i det vapenexporterande fjuttlandet Sverige!

Längre ner i artikeln noterar jag uttalandet från den skarpe brittiske ambassadören Sir Rumbold som på 1930-talet, när von Papen totalt misslyckas hålla Hitler borta från makten och för vilket den här aristokraten gått till historien - säger: "Det är en observatörs förundran att detta stora lands öde, om så bara för en kortare tid, legat i händerna på den så här lättviktare". Wikipedia tillägger att Rumbold syftade på att "allt Papen hade att säga var extremt ytligt" och att den före detta rikskanslern "föreföll oförmögen till kritiskt tänkande". Ja, det låter också som hämtat ur en analys av Sveriges nationalhoroskop. Man kan just undra om von Papens själ återfötts till en av Sveriges nya unga politiker - alltjämt fylld av ond revanschlust över att ha blivit utmanövrerad i den tidens tyska inrikespolitik...

Mot slutet av Wikipedia-artikeln läser jag om Papens tragiska senare liv, besatt av att urskulda sig för Tysklands nazifiering. Han bedyrade sitt rena samvete och att han aldrig tjänat nazisterna utan landet, men att hans villighet att fortsätta tjäna under Hitler försvagade alla hans invändningar och kritik av nationalsocialismen.

Horoskopet för denna skramlande tomma tunna, denna hycklare född in i en dekadent överhet, är något av det värsta bloggen kunnat presentera. Hur ofta hittar man två "trasiga" ömsesidiga receptioner i ett horoskop?



Hans ytlighet och oförmåga till intelligent analys trots den politiska ambitionen är sannolikt följden av en hel rad olyckliga placeringar - en mygga gör inte ensam en sommar!

Men den sliriga rundgången mellan ascendenthärskaren Saturnus och Jupiter (de två stora ödespenslarna!), där den förra skulle vara principfast och rationell om den inte sjunkit ner i det rörliga Vattenelementet och Fiskarnas plastiska Jupiter inte legat som en verksamt OND ÖVERHET/NOBILITET i första huset, förstör i princip hela grundplanen. Det blir en hoppjerka, en flippfloppare, en kappvändare som i linje med den här "dissociationen" mellan rationalitet (Luft) och begär (Vatten) efterrationaliserar sin brist på intellektuell disciplin - precis som Papen gjorde på sin ålders höst. 

Att sedan 3e intellektshuset är jagiskt intill det sjukliga och dessutom destabiliserat av den akuta (ibland hyperintelligenta och ibland bara totalt vilseledda) fullmånen, bidrar heller inte till omdömesförmågan. Missa heller inte den fula ömsesidiga receptionen mellan intelligensplaneten Solen och dess olyckligt placerade disponent Venus, fallen i kritiska Jungfrun och inburad i det onda 8e huset. En klar indikation om en oförmåga att använda den kritik Jungfrun är känd för varpå Vågen urartar och blir en vindflöjel. 

Men mest förödande kan nog hans dyrkan av krig och brutalitet som en folksjälens skolande kraft vara. Folktecknet Vattenbäraren är redan skadat av den Onda Överhetens Jupiter i första huset och den sjunkna Saturnus (han såg verkligen ned på vanligt folk!), men titta på omoralens, hatets och krigets planet Mars, i zodiakens kanske sämsta placering i början av Oxen, gradexakt mottagare till Satanshuvudets (den onda stjärnan Algol) perverterande inflytande. Så ser den onda socialrealismen och socialdarwinismen ut och dessvärre känner vi igen också den från Sverigehoroskopet... Sideriska har av och till argumenterat för att Sverige är infekterat av återvändande själar som förfulades under ett liv i Nazityskland och, här under bloggens skälvande sista minuter, kommer så ett horoskop som tydligt bekräftar detta. 

Se på Annie Lööf och Jimmie Åkesson och fundera om dessa lågpannade kryp inte alla är gamla nassar som nu tagit ny kropp och fortsätter sitt käbbel från förr - alla lika korrupta och maktgalna. Och så en förslappad folkkropp med arbetande och överkonsumerande svenskar helt utan kunskaper att välja sig en god representation i riksdagen. (Som jag pekar på i min bok Folksjäl, spelar demokratin ändå ingen roll i Sverige eftersom nationalhoroskopet avslöjar förekomsten av ett frälse, Etablissemanget, som rundar den demokratiska processen och bildar en privilegierad stat i staten.)


*****

När jag såg att von Papen var född i sideriska Vågens tecken (mitt eget) tittade komikern och absurdisten John Cleese in i huvudet. Antingen för att alla män börjar likna varandra i takt med förgubbandet eller också för att det faktiskt finns någon sub-typ av Vågen som de båda delar. För samma utdragna ansikte, se t.ex. Dolph Lundgren som degraderat sig till att göra casinoreklam som alla andra som fostrats i svensk skitmentalitet och penninghunger.

Cleese har kommenterats tidigare på bloggen men jag läste några citat från hans självbiografi på nätet och vill knyta komikerns tankar till matchande punkter i hans horoskop. Det visar sig nämligen att han och von Papen både liknar varandra men också är rejält olika.


Det första man ser är att Cleese slipper aristokratens falska och hycklande uppblåsthet i 1a egohuset. Lejonascendenten antyder en stark närvaro och här råder sannerligen ingen brist på den intellektuella skärpa Sir Rumbild förgäves sökte förnimma hos den tyske f.d. rikskanslern. Lejonet i öster gör intelligensens Sol till ascendenthärskare och även om Solen tekniskt är "fallen" i Vågens tecken, ligger den i 3e intellektshuset och har en extra dos av äregirighet via Drakhuvudet. 

Att intellektet här uttrycks via Venus hemma i positivt härskarläge i Vågen avslöjar en oväntat mild och lyhörd sida hos Cleese som naturligtvis är ett måste för att kunna leva sig in i och animera så galna rollfigurer som han gjort i sin dag! 

Merkurius är erkänt skarp i Skorpionen och även om disponenten Mars står i fiendskapens och olyckans 6e hus, är den stark i Stenbocken och ger en fenomenal bild av varför Cleese så excellerade i roller som naziliknande kommendör, hetsig och oförsonlig. Hans Lejonascendent tog denna sida och dramatiserade den med komisk effekt (mycket tack vare Venus förmåga till adaption, att gå in i rollen).

Från studentspexaråren lärde sig Cleese om sig själv att han gillade att "vara del av ett team och arbeta mot ett delat mål på ett kooperativ sätt." Det här låter i allra högsta grad som lagandans tecken Vågen, och att han senare skrev ihop med Monty Python-medlemmen Graham Chapman - de två fungerade utmärkt ihop som bollplank för varandra - understryker ytterligare Vågens kända preferens för tvåsamhet eller parförhållanden.

Men titta nu på Cleeses onda 8e hus. Det skulle kunna tyckas vara en lika usel indikation som von Papen som hade sin utagerande Sol-Vågs disponent Venus här inne. Cleese hela sinnelag (Månen) är fjättrat i "gammal dålig karmas sektor" och t.o.m. Månens disponent Jupiter hålls fången här. (John Cleese var ett oroligt och bekymrat barn.) Senare i livet vände han oron till en styrka, oro är en blockering för det kreativa flödet, så det gällde att måla fan på väggen tidigt i skapandeprocessen för att komma förbi det stadiet. Och: "Dina tankar följer ditt stämningsläge; ängslan producerar ängsliga tankar, sorg föder sorgsna tankar, ilska arga tankar. Målsättningen bör vara att ha ett avslappnat, lekfullt sinnelag när man försöker vara rolig."

Sinnelaget motsvarar perfekt Månen i stämningselementet Vatten och befriaren Jupiter är känd som närapå jollrigt fri och underhållande i sitt härskarläge i Fiskarna. Åttonde huset är här smolken i bägaren, ångesthus för många eftersom det denoterar korruption och död. Helt klart föddes Cleese med gammal dålig karma - någon slags oavslutad affär som åt honom inifrån under unga år, men där det intressanta - men komplexa! - tredje intellektshuset och en utmärkt Mars (om än svagt husplacerad) faktiskt är till nytta för Lejonascendenten, även om Lejon och Stenbock motsvarar Sol resp. Saturnus  vilka är planetära fiender. John Cleese horoskop är närapå lika komplext som von Papens (om vilket hans flera skilsmässor vittnar), men tittar man noga på båda dessa Våg-horoskop ser man snart att mer talar för Cleese än den stroppiga och maktkåta tysken. 

Von Papens dyrkan av styrka och krig bygger i hög grad på ett sinnelag (Månen i Väduren) som är perverterat av Satan med Mars (exakt som i Sverigehoroskopet) - ett vidrigt tredje intellektshus, samtidigt som tyskens Venus (kooperation) underpresterar svårt, "fallen" i osociala Jungfrun och dessutom inburad i åttonde! Cleese presenterar raka motbilden i sitt tredje intellektshus, där Solen med Venus är typisk för närmast poetiska naturer. Det tog Cleese väldigt många år att komma bort från sin roll som sprattelgök men i båda sina filmer mot amerikanskan Jamie Lee Curtis ser man hans äkta Våg, den ömsinta och älskande (men också smått godtrogna) naturen.

Inga kommentarer: