Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 november 2018

En förhärdard skurk till vd som påminner om våra svenska politiker...


Sammanbiten medan ondskan trycker på inifrån


När en superskurk i viktig position inom näringslivet avslöjas är det alltid intressant eftersom näringsmentaliteten föder brottsliga tankar hos människor och man måste räkna med otroligt "demoniska" födelsetidpunkter för dessa mest korrupta blodsugare och profitörer. Goda människor ger sig i allmänhet inte in i den destruktiva kampen om pengar och herravälde.

I det här fallet ger bilkoncernchefens födelsedag en typ av karta som svenskar lidit mycket av i formen av alliansregeringen Reinfeldts högerpolitiker - de som lurade ett folk så korkat att de nu t.o.m. röstar på ännu mer av samma vara och ännu mer extrem form (SD) bara för att tanken inte sträcker sig värst långt från missnöjet med den högervridna socialdemokratin. Det är ett sånt total psykbryt i Sverige att jag inte ens brytt mig om att kommentera två månader utan någon regering på plats. Jag har sagt det jag tror om Sveriges framtidsutsikter i boken Folksjäl...



Det spelar egentligen ingen roll om den korrupta Carlos Ghosn som skott sig på sin privilegierade chefsposition i 17 år föddes före eller efter Månens inträde i Oxen. Men en födelse runt kvart i tre på eftermiddagen eller senare är inte alls orimlig. Det skulle flytta in sinnelagets Måne i pengarnas tecken Oxen - precis som hos den suspekte f.d. finansministern Anders Borg, och ge ett av de mest ignoranta kartor jag sett. Ignorans är hur de gamla hinduerna föreställde sig universums bottenslam. 

Ljuset/Sattva högst upp och däremellan den passionerade Rajas som inte vet var den hör hemma - och därunder Mörkret/Tamas. Sistnämnda påminner extremt mycket om den gamla grekiska filosofins resonemang kring den Irrationella Själen som djur och ett förskräckande stort antal människor domineras av. Grekerna sorterade till de irrationella sådana livsformer som enbart ägde sinnen och sinnlig varseblivning och styrde hela sitt liv efter detta. Se folk på en idrottsläkare - där är människan när hon degraderat sig till djurlivets nivå och enbart lever för sinnets kickar. 

Men även det inre sinnet eller vår förmåga till fantasi och föreställning tillhörde enligt grekiska tänkare den Irrationella Själen. När den här bloggen talat om Månen som inre sinne lutar vissa placeringar åt en dragning mot det irrationella, sinnesbundna och materialistiska livet, men astrologin innehåller så många sätt att modifiera ett grundbudskap att man ska vara försiktig med att döma ut alla månplaceringar. 

Månen i Luft kan t.ex. indikera nyplatonismens tankar om en inre föreställningsförmåga med tendensen att orientera sig "uppåt" mot det gudomliga Intellektet och i samma ögonblick Månen släpper sin naturliga affinitet med Vatten och det blott organiska livet, har vi istället ett sinnelag som är receptivt för LOGOI, förnuftsprinciperna som döljer sig bakom allt manifest (och även ting som inte låter sig manifesteras i vår värld, som t.ex. en linje utan någon bredd).

Bilkoncernsbedragarens horoskop ritas i avsaknad av känd födelsetimma lämpligen med ledarskapets Sol i 1a huset, men en sidoblick på månkartan skulle visa en del problem med sinnelaget. Både vad gäller den tänkande och handlande solnaturen och den kännande och begärsfyllda månnaturen dras intrycket ner av mängden planeter i Mörkrets kvalitet plus det faktum att Vattenbäraren i 1a huset har stor otur med stora pengars Jupiter som här definitivt står i privata 4e och sannolikt minglar med ett psyke som så uppenbart har låtit sig angripas av Djävulen. 

Man måste minnas att en planet invid den onda stjärnan Algol bara är ett omen vid födelsen, och att människans frukter är det som avslöjar hennes verk. Men här passar den korrumperande Djävulen perfekt med avslöjandet om Carlos Ghosn och hans mångåriga självberikande.

Man kan notera att Solen i Vattenbäraren i första gör BÅDE Jupiter och den lilla illgöraren Mars till verksamt onda krafter och BÅDA planeterna hamnar i prominenta hörnhus. Det är en extremt kritisk och ondskefull Mars i sitt negativa härskarläge i Näringssjälens låga och mörka region (Skorpionen) och när den angriper båda Sol, Måne och Jupiter, då ser man vilket brutalt och primitivt rovdjur detta är. Ännu en bild av kapitalismens sanna väsen för den som just vaknat till insikt om hur illa mänskligheten klarar av att vara människor.

Minnesgoda läsare kommer säker ihåg raddan av korrupta högerpolitiker som brukar dras och som haft besläktade födelsehimlar: Fredrik Reinfeldt, skandal-Anders Borg, skandal-Littorin, värdepappersklipparen och självberikaren Göran Hägglund. Även högersosseriet har stoltserat med några penibla namn av samma sort, Mona Sahlin och någon till som jag glömt namnet på, men som fick lämna en position för inte så länge sedan (och strax var tillbaka i hetluften igen eftersom partiet är korrupt).


Inga kommentarer: