Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 oktober 2018

Vårdprofitören Göran Hägglund och senaste svenska IT-fiaskot



Mot kristdemokraternas fd ledare Göran Hägglund dras allt det mörka och usla i Sverige. DN avslöjar ännu en havererad större svensk it-satsning - den här har kostat skattebetalarna 140 miljoner innan skiten gick i väggen. Det handlade om borgerlighetens hat mot skatter och potentiellt självberikande som låses upp genom centrala institutioner.  Det ruskiga är inte de förspillda miljonerna utan utförsäljningen av individen till den teknokratiska kapitalismen. Ingen behöver ännu en Zuckerberg-diktator men Sverige producerar ämnena på löpande band!

Som socialminister deklarerade Hägglund att nu skulle den enskilda medborgaren själv hantera all information om sin hälsa - elektroniskt. En genomskinlig rip-off på bankerna som redan kommit på den att man kunde låta kunderna göra allt jobb (och ta betalt för det!) i syfte att avskeda ytterligare anställda för att öka utdelningen till den fåtaliga elit som har intresse enbart i bankverksamhetens profit. 

Under Hägglunds politiska period noterade jag flera gånger med irritation att denna Mörkrets underhuggare företrädde ett kristligt parti men var den i regeringen Reinfeldt som frossade mest och bäst i självberikande via värdepappersspekulation. Likt mörkermännen Anders Borg och Fredrik Reinfeldt var också Hägglund född under STORKORSET i ignorantens kvalitet Mörkret (Tamas guna). Och det är nog till den förmågan att dra till sig alla onda beteenden och usla idéer som bäst förklarar den här havererade IT-satsningen. 

Man kan notera hur gamla regeringen Reinfeldt snart inte ens var vatten värd, t.o.m. en tidning som DN klädde efter en klädsam "karantän" av det pack kapitalistiska dårar som svenska folket i sin obildning röstade fram under det som historieböckerna kommer att beskriva som tiden då Sverige bröts sönder, tiden som föregick det blodiga inbördeskriget mellan landets två enda återstående klaner: de Rika och de Fattiga.

Tidningen Resumé summerade för två år sedan ytterligare snedsteg Hägglund tagit de senaste åren: som att sätta sig i styrelsen för vårdprofitören Aleris eller ta ut en lång och behaglig statsrådspension efter att ha lämnat politiken. Han försvarade sig med att politiker får skit vad de än gör: kritik för att sörpla i sig statliga medel om man inte gör något direkt efter politiken och lika mycket kritik om man direkt går in i PR-branschen - vilket Hägglund likförbannat gjorde till sist!

Det går således att checka nästan alla Satans attribut hos denne man som i sin självförljugenhet tror sig gå den kristna vägen! Och även det har förstås Sideriska siktet noterat gång efter annan: Utifrån ledarskapets Sol i 1a huset placerar sig Satans stjärna Algol i 5e ledarhuset och kombineras där med omoralens Mars - samma fenomen som hos Mona Sahlin som uppenbarligen inte kunde tänka en enda tanke utan att detta kriminellt mörka inre rörde till det för henne...




Dessa födelser bör förmodligen identifieras och barnen följas och isoleras om de någonsin försöker ge sig in i politiken eller något arbete där de företräder de mångas väl. Djävulen kommer att finnas där hela tiden och söka korrumpera verksamheten för att gynna de få på de mångas bekostnad, precis som Hägglunds och hela de borgerliga programmet går ut på. Det finns gott om betesmarker där dessa kreatur kan leva på ytan helt normala och fungerande sociala liv. Det gäller bara att hålla dessa naiva barn isolerade från de platser där Frestaren kommer viftande med en sedelbunt, virtuella bitcoins eller vad du nu vill - den sataniska principen är densamma: det som är mörk inom dig söker korrumpera även det som ännu svagt lyser.

Till äldre kartkommentarer vill jag den här gången bara lägg en detalj, som bygger på ledarskapets Sol i 1a (äldre kartor, om jag minns rätt, diskuterade fenomenet Hägglund utifrån Månen/sinnelagsascendenten). Hägglund "ser ju så trevlig ut", och det finns ofta något vardagligt och oslipat över det "verklighetens folk" som materiella Jordtecknet Stenbocken betecknar. Att placera Stenbocken i Passionens Storkors som astrologin gjort kan tyckas som en självmotsägelse eftersom Jord är det enda element som inte inkluderas i Platons gamla skiss över den tredelade själen (Luft, Eld och Vatten kan alla korreleras med distinkta själar - om man tror vi är en sammansättning av flera nivåer av verklighet, eller själsförmögenheter om man lutar åt att själen är en men med multipla förmågor).

Men Passionen (Rajas guna) märks faktiskt som ett hackande, friktionsfyllt beteende. Hägglunds kroppsstråk är ryckigt och överdrivet, som om han spelade teater och sökte tydliggöra främst för dem på bortersta bänkraden. Jag har tidigare pekat på att Barack Obama - Saturnus-i-Stenbocken-i-öster - hade en rejält ryckig frasering. Det är som om Passionen pressar på medan Jordelementet söker döda. Det är just det jag menar med "oslipat" hos denne Drägglund. 

En del kanske finner honom slickad (en avlägsen släkting sade just "men han ääär ju så trevlig!) - det är i så fall för att de väljer att läsa av hans soltecken som dock står grundad i Ljusets kvalitet (Sattva) genom soldisponenten Saturnus position i Skytten. Detta indikerar väl ändå någon form av sattvisk medvetenhet, där Ljuset skiner över och upplöser det som var ett töcken av mörk instinkt och vanemässigt tänkande? Men ack nej. Den potentiella ljusbringaren är ur Hägglunds ledarskapsperspektiv fängslad i 12e förlusthuset - som med de 140 miljoner han låtit skattebetalarna pynta upp för den diaboliskt uttänkta it-satsningen, som hans typ, aktiespekulerarna hade tänkt sig profitera stort på. Men han var ju regeringens mest lyckade självberikare, hur går detta ihop?

Så långt man kan bedöma utifrån den utagerande Solen, symbol även för folk i ledarposition, är det en helt annan del i horoskopet som skänker Hägglund en skenbar tursamhet för sin individuella del. Han har ett avtal med Djävulen i det individualistiska 5e huset för "god karma", och även om Stenbocken gör såväl omoralens Mars som "stora och lätta pengars" Jupiter till VERKSAMMA ILLGÖRARE, förmår Satans stjärna Algol kasta en illusionens slöja över allt det Hägglund företar sig som ledare eller spekulerande individ (5e huset indikerar på en låg mänskliga nivå också värdepappersspekulation - det är ju trots allt tursamhets sektor i kartan). Det handlar med andra ord om en människa vars födelse innehåller en skriande varning för risken att sälja sin själ till Djävulen för bara 30 silverpenningar och till sist, när jordevandringen är över, upptäcka att Den Hånleende tar tillbaka precis allt!

Skänk Drägglund en tanke när dödsänglarna drar honom ner till Inferno.

Inga kommentarer: