Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 31 oktober 2018

Tidstvillingar fast olika tonart: mördare och mordbrännare

Aftonbluddret repriserar gammal skåpmat utan att mycket har hänt i sak. De t.o.m. tappar bort fakta om massmördande sjukskötaren Niels Högel som var kända när de vid den här tiden förra året skrev om mannan så uttråkad på jobbet att han tog kål på gamla och svaga. De 106 morden har nu krympt till 100 trots att det finns misstankar om kanske 200 mord. Å andra sidan valsar det runt så mycket siffror att det kan kvitta att AB svajar.

Istället blev jag nyfiken på vad slags mentalitet som behöver så mycket fart och fläkt och omväxling i sin närmiljö att man t.o.m. mördar för att få se nytt folk i sjuksängarna. Utifrån Niels Högels extremt ELDIGA horoskop valde jag ut några positioner - men inte för många eftersom komplexa mönster riskerar att ge noll träffar i kartsamlingen.


Det går dock inte att blunda för att psyket/Månen i hetsiga och nyhetstörstande Väduren med halshuggningens demon Ketu (södra månnoden) är en misstänkt kombination. Till detta lade jag också Vädurens härskare - våldsverkaren Mars som också den befinner sig i det fartiga och händelseorienterade Eldelementet.

Det blev bara Högel och fem ytterligare, och spontant är ju den här "tidstvillingen" fenomenalt intressant. Svenska rockbandet Hives gitarrist uppfyller helt kriteriet på spastiska individer som får krupp om de inte själva är i ständig rörelse för slippa se samma gamla publik/patienter i sängarna. Till råga på allt valde gitarristen artistnamnet "mordbrand" för en närmast övertydlig koppling till Högels halshuggarpsyke!

Niels Högel och Nicholaus ArsonGro Harlem Brundtland;20.4.1939;12:00
David Sylvian;23.2.1958;12:00
Niels Högel;30.12.1976;12:00
Kerissa Fare;31.12.1976;12:00
Niklas Almqvist;26.1.1977;12:00
male --> Nadia Almada;28.01.1977;12:00De övriga med samma rastlösa mönster är Bruntland, norsk statsminister 1990-96; Sylvian, en prententiös brittisk rockmusiker som snobbistiskt hänger med artisteliten och en gång försökte sälja sina skivor i lyxutgåvor till hysteriska överpriser från sin sajt. Där tappade jag all respekt för den usle rikedomsjägarens artistiska pretentioner.

Kerissa Fare, född dygnet efter massmördaren, är en hora för pengarna hon också, utvikningsbrud i Playboy och gissningsvis vän av det "snabba och omväxlande livet". Det sista namnet är en transsexuell pseudokändis från någon årgång av Big Brother (mig obekant om det var den svenska versionen eller någon utländsk edition av detta "format").

Den socialdemokratiska Brundtland kan räknas bort ur den här delvis galna skaran, hennes empati med samhällets svaga (vilket är vad socialdemokrati handlar om) märks genom en massiv betoning av den välvilliga Fiskarna (hela fyra planeter: Merkurius, båda välgörarna Venus och Saturnus men också svårmodets och det hårda slitets Saturnus).

Den pretentiösa konstmusikerwannaben har Venus i Stenbocken  vilket förklarar hans intresse för att mingla med eliten. För all del en städad människa... Vi går vidare till de sista fyra, alla födda 1976-77, och som har en intressant faktor gemensam: alla är de födda medan tungsinnets och tristessens Saturnus vandrar genom "låga" Vattentecknet Kräftans tecken. Här finns en faktor som bidrar till att folk klättrar på väggarna för att komma ut ur den slutna CELL som Kräftan symboliserar, och än mer om man tar CELLENS planet Månen som 1a husindikator. Då hamnar ju Saturnus i HEMMETS eller CELLENS 4e hus och därifrån angriper den psyket och dess "halshuggartendenser". 

Det är rätt uppenbart att både främlingen i sin egen kropp, den transsexuella Big Brother-deltagaren, Pelle Almqvists storebror "Mordbrand" samt massmördaren haft något som kryper under skinnet på dem: Saturnus i Kräftan i rollen som Liemannen själv. Detsamma kan nog sägas om Playboy-utviket som var tvungen att kasta sina kläder inför det voajöristiska kameraögat. Eld-elementet HAR med exhibitionism att göra och i synnerhet Barnets princip, Väduren, handlar ofta om "mamma och pappa kom och se mig".

Ett tidigare inlägg om Niels Högels karta i Astrologin ser det ateisterna missar.


4 kommentarer:

 1. Det verkar som om du saknar Inga-Britt Ahlenius i din samling, eftersom hon är född dagen före Bruntland (och med största sannolikhet även hon har en månvädur). Denna "fartiga och fläktiga" eldmänniska har gjort sig respekterad, och säkert fruktad i vissa läger, som oförvägen mutkolvsjägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan av saknade namn är oändligt lång, men tack för påpekandet som fick mig att upptäcka att jag måtte ha haft en synsvag dag när jag sparade födelseuppgiften: 18/4 1838 - nian blev en åtta tre gånger i följd!

   Och jo, i fallet Ahlenius passar den konventionella idén om "eldsjälar" bra in, "brinner så" för sin sak att de blir närmast outhärdliga i rummet bland mer försoffade naturer...

   Men tanke på hennes karriär som tjänsteman blir åtminstone jag lite frestad att ge henne en tidig morgonfödelse eftersom Månen med Saturnus (i slutet av Fiskarna) perfekt tecknar bilden av en rättrådig byråkrat som agerar helt efter regelboken.

   Skulle sedan Fiskarna stå fördelaktigt på himmelen så att Jupiter, hemma i härskarläge, blir en fördelaktig faktor får man kampen mot korruptionen. Omvänt, om Jupiter är "ond" och Saturnus god, skulle man kunna hävda detsamma, men nu är det istället Gränsdragaren som blockerar den otyglade "klippare" och "lätta pengar" Jupiter tenderar mot.

   Hennes horoskop är så komplext att det knappast går att säga något säkert här - Mars attackerar ju Fiskarna med full kraft (och ifrån det andra jupiteriska tecknet).

   Radera
  2. Det speciella med Ahlenius är att hon inte är en byråkrattyp. Trots sin ämbetsmannakarriär. Jag har t ex läst hennes bok om Ban Ki Moon och det är typ en stridsskrift. Hon eldade ju också på Palmekommissionen, där hon var medlem, så pass att många trodde att hon var ordförande för den, fast hon inte var det.
   Men veta kan man ju inte... jag kände förresten en sann eldsjäl som var född ett månvarv före Bruntland och Ahlenius (förutsatt att den senare har vädursmåne). Så där hade man solen med saturnus i fiskarna i stället, påeldad av mars, och månen i väduren.

   Radera
  3. Intressant figur med andra ord. Svårt att bedöma om en MånFisk eller MånVädur passar bäst in på din skiss... En "bra" Mars kan ge aktivism och den är ju närvarande i båda varianterna (som Vädurens härskare och som "ond aktivism" som drabbar Fiskarna i aspekt och kan trigga en motreaktion från sanningsvittnet Fiskarna)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.