Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 oktober 2018

Överlöparens signatur
(look-alike: Stellan Skarsgård/Daniel Helldén)


Nära släkt?

Om det hotande sveket från Miljöpartiet i Stockholm kan man läsa i DN. Jag blev intresserad av vem denna överlöpare till borgerlighetens fulla skam kunde vara och googlade trynet. Det första som visar sig är en tydlig look-alike till en annan karaktärslös figur, skådespelaren Stellan Skarsgård som mot betalning är beredd att ta vilka skräprroller som helst... Någon idol kan han aldrig ha varit men naturligtvis en svensk framgångssaga för de allra mest degraderade sekularisterna som inte bryr sig om något utöver jakten på klöver - den allra mest stagnanta delen i vår svenska folksjäl med rötter i Fattigsverige (läs min bok Folksjäl så kommer rubrikens "överlöpare" att klarna betydligt).

Även det miljöpartistiska miljöborgarrådet Daniel Helldén verkar sakna det som krävs för visionär politik, han vill bara bo rökfritt och bekvämt för egen del men verkar helt blind för att det är från högern i det politiska spektret den onda miljöförstörande kapitalismen kommer...

Efter att ha noterat dubbelgångar-vibben måste naturligtvis de båda männens kartor ställas sida vid sida och för att förenkla överblicken underordnas deras födelsehimlar den naturliga zodiaken som placerar Debutanten, Väduren, i sektor 1.



Skarsgårds karta avfärdades för många år sedan på bloggen genom påpekandet hur väl det passar för en individ som enbart representeras på Jord- och Vattennivån att göra sig lite extra pengar på reklam för, ja vad var det? Ost? Jord och Vatten hotar alltid dra ner själen på den rent sinnliga nivån där hedonism och andlig likgiltighet frossar. Den själen har sedan INGENTING att ta med sig när det här livet är klart.

I den yttre kretsen ligger miljöpartisten vars starkt placerad Saturnus i hemmaläge i ideologins och folktotalitetens Vattenbärare är en stark potential för ställningstagande och också arbete med policys och liknande. Men hans hotande tankemässiga kollaps finns antydd i den karaktärssvaga kombination av "välmående för mig och mina närmaste" - Venus i Kräftan - baserad på Kräftans Måne i det materialistiska Jordelementet. Den blott komfortsökande, låga och sinnliga delen av människovarelsen degraderar också miljöpartisten och han går dit dräggen utan högre ambition för sina liv går - åt höger. 

De båda männens snarlika uppbyggnad av ansiktet tycks den här gången inte bygga på någon gradexakt korrespondens mellan himlarna utan en mer diffus "väsenslikhet". En stunds betraktelse av kartorna och den likartade vibben hos båda tonar snart fram. Intressant är att överlöperi - både på det moraliskt skämmiga sättet och mer neutralt sorterar förstås under budbäraren Merkurius. Båda kartorna har tydlig betoning på det merkuriska värdet och mest då miljöpartisten, där intellektsplaneten ligger hemma i sitt positiva härskarläge i Tvillingarna och förfogar över båda de driftiga eldplaneterna Solen och Mars. Men Helldéns Merkurius har ett problem: både västtraditionen och hinduisk astrologi noterar på sitt sätt svagheten hos en planet som nått tecknets 30e och sista grad. Är tecknet positivt säger hinduerna att planeten är död och saknar styrka att, som hos Helldén disponera båda Sol och Mars. Överlöperiet är här att fatta som en vindflöjel, in inkonstant och moraliskt ryggradslös grundnatur. 

För negativa tecken fortlöper planetens åldrande baklänges så att den 30e graden motsvarar ett spädbarn, precis som den döende alltför svag för att vara framgångsrik. Men detta är teorin, min studie av Solen hos Nobelpristagare visade en jämn fördelning av solarna över sina zodiaktecknen och hinduisk astrologi medger också att avashta-läran inte är en ledande princip utan en kompletterande. 

När Betraktaren har fått in en känsla för kartan som helhet kan positionen enligt avashta hjälpa till att putta tolkningen i en eller annan riktning. Som i mina tankar härovan: Merkurius i 30e graden Tvilling orkar inte leda miljökampen på ett rättskaffens sätt utan tappar sikte på det objektivt Onda och Goda där högern naturligtvis representerar det Onda, de som inte förstått att individen aldrig kan lösgöras från kollektivet eller helheten. De borgerliga är därmed att lika vid den onda ängeln Lucifer som bröt sig ur den himmelska härskaran och därmed naturligtvis störtade ner i det jordiska mörkret och blev som en ... Stellan Skarsgård, en varelse knådad av enbart Vatten och Lera men med en närmast utsläckt andlig gnista. 

De här människorna (de mest fallna ljusänglarna) ser därför också inte sällan alldagliga ut, inte alls frånstötande men heller inte välsignade med "det"... Den som tycker den svekfulla (eller åtminstone instabila) miljöpartisten liknar Björn Borg, med lätt tätt sittande ögon, nästan och det dolska stirrandet under lugg (som om här fanns något att dölja), ser inte fel. Så ljummen har Björn Borg synts mig, att han trots sin status som världskändis bara förärats en enda taggning under bloggens nio år. Det var redan 2012, när jag diskuterade idrott som substitut för tänkande i landet Sverige. Där ligger Björn Borgs horoskop med sitt Storkors i Mörkrets (ignoransens) kvalitet, väldigt snarlikt hans namne Anders Borg. 

Det som tycks vara minsta gemensamma nämnare för den ansiktstyp som vagt kan ses hos både Skarsgård, Helldén och Björn Borg verkar vara OXEN som är tungt representerad i samtliga tre kartor. 

Men jag skulle ändå inte helt räkna ut den merkuriska valören. Borg har nämligen Venus i Tvillingarna, så att komfortsökaren disponerar över både Sol och Merkurius i Oxen. Detta förbinder Helldén och Borg, de delar någon slags mix mellan grannarna Oxen och Tvillingarna, men lämnar Skarsgård utanför - han saknar helt placeringar i det senare tecknet. Så här kan man hålla på och avväga intill förbannelse, så jag stannar vid att det är Oxen som utlöser känslan av släktskap. Den uppvisar bestickande snarlika placeringar hos alla tre:


  • Helldén: Äregiriga Rahu och framgångssuktande Jupiter i spannet Oxens 20-22 grad
  • Skarsgård: Våldsverkaren Mars i Oxens 23 grad
  • Borg: Solen i Oxens 23 grad

Inga kommentarer: