Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 oktober 2018

Nygammal trend noterad i kategorin mördarhoroskop

Ännu en småstudie i astrologins eventuella bevisbarhet, skrivet 180927 men blev liggande...

Jag återvänder till den växande gruppen horoskop för mördare som så länge tycktes bekräfta Månens "fall" i Skorpionen. Åtminstone fram till att en packe kollaboratörer med MånSkytten Adolf Hitlers adderades och - tänka sig! - MånSkytten plötsligt gick om den tidigare ettan. En bra indikation från astrologin på att likasinnade dras till varandra.

Redan tidigt i bloggens sonderingar visade sig Månen mer löftesrik än Solen som indikator på individen, inget soltecken framstod t.ex. som mer begåvat i än de andra i den förvisso heterogena Nobelpristagargruppen. 

Men nyligen återvände jag ändå till solteckensastrologin och kollade upp hur de 367 mördarna fördelat sina solar. Om signifikans uppstår bortom ±21% relativt medelvärdet med ett stort och robust dataunderlag på 1000 mätpunkter och sammalunda bortom ±50% för ett mer oroligt underlag på 300 mätpunkter, resonerar jag primitivt och med den förenklade tanken om ett linjärt tilltagande slumpbrus mellan dessa "brytpunkter", att cirka ±43 är ett lagom slumpfönster för 367 datapunkter.

Ingen solplacering nådde signifikans enligt detta kriterium, men se vilka tecken som gick upp i tydlig ledning!


Solen hos 367 mördare
30
36
23
25
36
29
23
39
33
23
38
32
Snitt:
32,25
Signifik.
rel. snitt
(±43%):
(1000 ±21%
300 ±50%)
<=14 e.
>=46


Vår gamla bekanta solitär och socialt skygga Skorpionen och som tvåa just det sociala tecknet Vattenbäraren. Det senare har i kombination med Skorpionen visat sig ge påfallande tydliga livsöden, ofta med en individ på kant med den stora massan. Den en gång ryktbare brittiska astrologen Charles Carter talade t.o.m. med "urskillningslöst människohat" med den här kombinationen, och därifrån är inte steget långt till mord! 

Det är intressant att just dessa två tecken stiger fram inom just den här gruppen (precis som, om jag minns rätt, de gjorde i ett mycket mindre och anspråkslöst pilottest för åtskilliga år sedan). Det är som om den här studien imiterar en teckenkombination som kan bli kritisk när den samlas inom en och samma individ.

Men det kan förstås vara siffrornas godtyckliga dans som duperar den lättpåverkade betraktaren! Lite märkligt är det ändå att på delad tredjeplats hitta Oxen och Lejonet med 36 förekomster vardera. Det innebär att den här mördarstudien lyfter fram SAMTLIGA FYRA ZODIAKTECKEN I MÖRKRETS KVALITET, den kvalitet som associeras till andlig okunnighet eller en intelligens som övergått i habituering, i slentrian, i otänkande attitydmässighet. 

Förstå underbetyget för alla de dominanta svenska politikernamn jag hittat under den här bloggens levnad och där Mörkrets kvalitet dominerat, ofta i formen av det knäckande tunga Storkorset. (Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin m.fl.).

Tillägg 181025. Ett bra exempel på den otänkande slentrianen är den "robotattack" f.d. socialdemokratiska höjdaren Kjell-Olof Feldt utsatts för. Enligt sin debattartikel i Expressen fick han av misstag ett korkat massutskick i sin inbox, undertecknat en av dessa politiska mörkermän, Ygeman, vars horoskop domineras av Mörkrets kvalitet. Någon inkompetent datahanterare låg bakom missen men det är Ygemans namnteckning i brevet som kvalificerar exemplet.

Är det bara en politiska bedömare och medier efter det senaste valet nu börjar fråga hur fega svenska politiker egentligen är, och rädda att göra något radikalt? Astrologin bekräftar via nationalhoroskopet att svenska folket inte har vett att personkryssa bort skräpet. Fast å andra sidan - hur kom de namn som listades på röstsedlarna dit till att börja med? Och varför existerar inget parti i Sverige som tagit på sig den otacksamma uppgiften att värva röster för ett postkapitalistiskt samhälle, även om det skulle innebära så stora förändringar på så många plan att de flesta inte vågar eller ens kan överblicka dem? 

En utopi är förstås vad det är, och ett så av Överheten "genetiskt" inavlat folk med enbart materialism i sinnet skulle i vilket fall aldrig intressera sig för radikalt folkvälde. De är så förslappade att de accepterar det korkade spel för gallerierna som pågår. Det finns en Ägarstruktur bakom landet Sverige med tillräckliga ekonomiska muskler för att förhindra att någonsin ett sådant parti ens fick tillräckligt mediautrymme för att den Nya Tanken skulle börja ta skruv. 

Inga kommentarer: